Dokázali jste v rybařině něco?

Ahoj parto,

celkem často se shledávám s tím, že se mnozí ohánějí větou typu: "ty mu nesaháš ani po kotníky, jelikož on v rybařině na rozdíl od tebe něco dokázal". Z toho jsem tak trochu jelen. Ono jde v rybařině jakože něco dokázat? Co se dá přesně v rybařině dokázat? Omluvte mou nevědomost (patrně jsem v rybařině ještě nic nedokázal) a prozraďte mi, co si pod tím mám představit? A vy jste v té rybařině dokázali již co? A co jste dokázali například v houbařině?

Zasílejte sem také fotografie toho, co jste v rybařině dokázali

věřím, že si tu hezky popovídáme a navíc zjistíme, kdo toho v rybařině nejvíce dokázal.

buďte tu hodní

foxxx - Profil | Po 9.5.2011 16:50:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Jako na takovou otázku se mně blbě odpovídá...znám dost rybářů,kteří dokázali hodně,každý má jiné cíle.Ale beru to tak,že rybáře jménem Jakub Vágner zná skoro každý,i nerybář a to nejen v ČR.Jako že ten člověk v rybařině dokázal opravdu dost,na to nikdo snad nemůže říct ani slovo...

Dave> - Profil | Po 9.5.2011 14:10:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Netipa - poslední hrdina MRKu - >> Co jsem dokázal???Za celý život jsem nesnědl jedinej kousek kaprovité ryby.Dokázal jsem kaprařit 21 dní v kuse s kamarády a celou partou v opojení alkoholem a zároveň čelit nátlaku RS.Můj kaprařský život mě naučil obecházet rybářský řád a zároveň nenávidět masaře a bobkaře.Moje osobní rekordy nejsou velké, mám nej. kapra 78cm a nebyl vážen, neboť ryby nevážím a nefotím, ale s úctou s nima zacházím a pouštím.Nikdy jsem nenavštívil žádnou soukromou vodu nebo kaprodrom, neboť soukromé klece nepodporuji.

kozic - Profil | Po 9.5.2011 13:46:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Netipa - poslední hrdina MRKu - >> Myslím, že dobře víš, proč jsi tento odkaz zakládal. Je to dobrý námět k zamyšlení, ale určitě ne pro ty, kteří míní, že "něco dokázali".
Něco dokázat je stav zadostiučinění duši a mysli, který může být každým jedincem vnímán jinak.
Jelikož je toto pocit subjektivní, nelze se tím ohánět a používat toto soukromé měřítko vůči ostatním.
V souvislosti s lovem samotným by "něco dokázat" bylo vskutku společenským měřítkem, jelikož kdo dokázal lovit, byl pro své schopnosti živit tlupu vysoce ceněný. To ale v dnešní rybařině, která již není zdrojem lidské obživy, postrádá významu.
Čiliže pokud někdo bere jako argument, že v rybařině NĚCO dokázal, pak dle tohoto soudu druhým vnucuje svá měřítka a soudí dle nich, což vpodstatě a jednoduše znamená, že pokud si nehoníš ego stejným způsobem, daného člověka nezajímáš.