Jak jste spokojeni se zarybněním našich svazových vod

Kapraři komu se ještě nepovedlo překonat hranici 10 kg na jeden kus kapra na svazových vodách a jak dlouho se kaprařině věnujete díky za vaše odpovědi
Autor diskuse: agig - Profil , 26.1.2011 kaprařina - revíry, cestování

Ještě nikdy jsem se nedostal s žádnou rybou přes 10 kg na svazovce

A) Už jsem to štěstí měl 52%

B) Zatím jsem stále v očekávání 39%

C) Už jsem to vzdal vemu za vděk vším co se poštěstí 9%

Od 26.1.2011 hlasovalo 267 čtenářů.

6 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NFranc49 - Profil | Út 15.3.2011 19:25:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

agig - >> Ahoj je sice z francie pres deset kilo nemel ale potesil mooooc muj letos prvni))))

Ne500 - Profil | Pá 18.2.2011 12:59:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vím že to sem nepatří ale musím se podělit. Vloni jsem šel kolem jednoho kormorána (záměrně nepoužívám slovo masařka - cítí se dotčení). Zrovna tahal pěkného kapříka. Když ho konečně smykem vyrval na břeh, tak si ho pěkně položil na podběrák u břehu. Začal se hrabat v baglu pro metr. Když konečně metr vytáhl, kapřík se vzpamatoval a dvakrát sebou škubnul a hopla do vody. Kormoran ho chtěl zachytit, ale nepodařilo se. Ten jeho pohled do smrti nezapomenu. Takhle jsem se dlouho nepobavil. Teda ne že bych někomu přál takový lidský neštěstí to ne.

NLauri - Profil | St 9.2.2011 13:40:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

agig - >> věnoval jsem se více kaprařině jednu sezonu a přes hranici deseti kg jsem se dostal dvakrát. Jednou s kaprem 11,5kg a podruhé 17kg. Kaprů od sedmdesáti do 84cm které se přes desetikilogramovou hranici nedostali bylo poměrně dost. Takže já za sebe můžu říct, že jsem se zarybněním svazových vod spokojen. Bohužel s dravci je to mnohem horší

NHuli - Profil | Pá 28.1.2011 10:41:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

u nás si na zarybnění můžem pouze stěžovat, že je tam moc malých kapříků... okolo 60cm a je problém se skrz ně prochytat... Ale vytrvalost se vždy vyplatí :)

Nlipenak - Profil | Pá 28.1.2011 10:38:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

šedý pes >> máš pocit že člověk v 68letech potřebuje někomu něco cpát a do někoho se navážet.Vysvětli mi jednu věc proč ty se navážíš do kaprařů,je přeci jedno jestli je wostrej a moderní ,je to přeci každýho věc jakej je,at si zde propagujou co chcou,ty to nechceš delat jako oni tak na to nereaguj a své reakce obracej do temat která ti jsou nejbližší .Tobě asi dělá dobře že si děláš spoustu nepřátel, sice za klávesnicí ale i tak ,rád si středem pozornosti ale exhibovat tímto způsobem se mi zdá poněkud divné.Měj se dobře.

NKubajz - Profil | Pá 28.1.2011 0:16:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

V našem kraji jsem se zarybněním zpokojen.Jakoukoliv se známějších ryb v našich revírech najdu a při troše šikovnosti i chytnu.A to i v trofejních rozměrech.Jinak konkrétně kapry přes nebo kolem 10kg chytáme celkem pravidelně.Těch je na JM opravdu dost.Jestli je to dobře nebo ne?Podle mě je,protože si troufám tvrdit,že zdejší revíry jsou z hlediska trofejních ryb vyvážené.Ať se jedná o kapry,amury,sumce,další dravce,i bílou rybu.Všechny uvedené ryby jsem chytil nebo viděl chytit v nadprůměrných velikostech i ve větším množství.Jen se modlím,aby to tak ješte dlouhou dobu zůstalo.
Jako příklad uvedu parmu,kterou jsem lapil na vyloženě kaprovém úseku řeky,kde bych ji nikdy nečekal

NMajsher - Profil | Čt 27.1.2011 23:21:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

P3 >> já ryby taky miluju, ale min. rok jsem byl nějakej outlocitnej nebo co a vzal si kapra jenom jednoho (kol. 50) :-o a dvě další ryby. Nějak se mi z tý bídy, co tu máme, nechtělo ještě ukrajovat.
ale, i kdyby, tak 1 ryba týdně by mohla rybáři stačit, to jo.

Nesoxboy - Profil | Čt 27.1.2011 23:04:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

KOLEGOVÉ nedá mě abych se s váma nepodělil o zkušenost kterou sem prodělal tento týden když sem byl zaplatit známky,sem členem organizace ROUDNICE NAD LABEM nejen že mě byla vyměněna legitymace s známkama vúbec nechápu proč když vše bylo ok spíš mě připadá že někomu šlo o staré známky od 89 roku nevim v tom se nevyznám ,ale po dotazu jak to u nás vypadá s k 70 mě bylo řečeno že proč to tak hrotíme že se to už projednávalo že takhle velký ryby sou stejně k ničemu akorát pro parádu,po dotazu proč mě neodpověděli na email , prej jim ode mne nedošel (EMAIL HLEDAL SNAD 15 MIN NÉ PROTO ŽE JICH TAM MĚL 15000000000000 ALE PROTO ŽE DO TOHO KLOBE JAKO VRÁNA DO LEJNA ) když sem se zeptal proč nemám razítko že sem vrátil úlovkovej lístek, což byla normální praxe minulejch let tak poklepal na laptop a súsměvem odpověděl my to máme v tomhle přístroji ,tak to už sem fakt neměl slov, na plán zarybňování sem se radši neptal, ,počítači rozumý jak husa náklaďáku,názory jak kdyby ta voda byla prasečák na výkrm , je mě jasný že s tímhle se poklad na laby už nevrátí nikdy , tak maximálně že tady natočíma ho..o na laby ............ takže zarybňování bude ,35 cm kapr a ostatní je akorát na parádu tak přemýšlí funkcionáři ? prosím o omluvení případných chyb v textu

NIgo. - Profil | Čt 27.1.2011 20:15:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Venca888 >> rozhodně 5 násadáků než jednu trofejní. Ne každá ryba má stejný potencionál. Sice uznávám, že z těch 5ti násadáků by mohl jeden dorůst trofejní velikosti ale ta první to už dokázala. Sice nevím zda takový vůbec je a jak se to správně píše ale 25terák se také moc nestřílí zato "normálních" jelenů spousta:o)

NP3 - Profil | Čt 27.1.2011 19:59:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ani nevíte jak jsem rád že u nás zvedli míru na 45cm a dali i vrchní na 70cm,bohužel by to tak chtělo vyřešit na více revírech :-(


NEnšpígl - Profil | Čt 27.1.2011 19:58:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

P3 >> naštěstí generace masařů pomalu vymírá. taky bych udělal limit 20 kaprů ročně. Bohatě to stačí

NMajsher - Profil | Čt 27.1.2011 19:55:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jovánek >> jo, tak pod to bych se taky osobně podepsal.
Volil jsem spíš příklad, který by mohl být úplně klidně stravitelný pro drtivou většinu členů. Je to zvěrstvo, takovýdle kvanta.

NMajsher - Profil | Čt 27.1.2011 19:52:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Gandy >> tolik masařů možná není, ale na revíru (pár km řeky například) jich stačí pár a svopu důkladností to za rok pěkně vyzobou. Pěkné ryby nemají šanci.
A k tomu dalšímu: ono, běžný český človíček si nerad pálí prsty s tím, co je vysloveně zakázané (na to je srab), ale spíš zneužívá, co je povolené. A když se to nejprve oficiálně neomezí, tak tím je vydáván signál, že to je v pořádku.

NP3 - Profil | Čt 27.1.2011 19:51:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ať se na mně nikdo nezlobí ale jestli každý rybář vezme za rok 70 kaprů tak za 3 roky tu nic nezůstane.podle mně by mněli být limity jako třeba 30ks kapra max 40 ze svazových vod za rok.já ryby mám moc rád na jídlo,ale nikdy jsem nevzal víc jak 27ks kapra a to sem už rozdával kamarádům a rodině.Udělal jsem to jen jednou a od té doby mi stačí 15 kaprů za rok a to je sám stejně nesním,ale jak píšu je to jen můj názor.jiný kraj jiný mrav a to samé platí i o lidech.

NSabelt - Profil | Čt 27.1.2011 19:49:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

osobne sem byl prekvapen jak skoro MO nabada k tomu aby se ryby brali kdyz sem odevzdal prazdny sumar byl sem jim k smichu prej se treba pristi rok postesti konecne neco :D rekl sem ze nejsem masar a ze chytam pro zabavu a dobry pocit cumel na me jak puk a rekl no kdyz myslis .... zralej hodpodar

NIgo. - Profil | Čt 27.1.2011 19:48:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Venca888 >> tak 80 mě už docela vadí a nejedná se jen o kapra dle mého názoru jakákoliv "trofejní" ryba by měla být vrácena vodě. Zaslouží si to minimálně za tu radost kterou přinese nemyslíš? :o)
Doba lovu je pravidlo které bohužel vzhledem k chování mnoha "rybářů" platit musí to máš pravdu.

NJarda Š. - Profil | Čt 27.1.2011 19:40:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

P3 >> Jj, je to fakt smutné, jak v MRS berou kapraře u huby, že se musí spokojit s nějakými mizernými sedmdesáti kapříky za rok.

NLazar - Profil | Čt 27.1.2011 9:19:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jarda Š. >> Ale vždyť je to snad normální! Vunguje to tak i normálně v přírodě a všude.Není možné,aby bylo dravců stejně,jako kaprů.To je snad blbost ne? Žraloků taky není tolik,jako je tresek.Vem si,kdyby bylo víc mnavenečníků,než mravenců.Nebo pade na pade. To snad pánové nemyslíte vážně.

Nšedý pes - Profil | Čt 27.1.2011 8:03:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

agig >> ten tak makat nebude, tak si tam přivaž pokličku, to si potaháš pěkně.

Nretrívr - Profil | Čt 27.1.2011 7:48:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

agig - >> Musím jezdit za rybama dost daleko,vyberu si lokality, kde jsem zatím spokojen.Protože chytám všechny druhy, tak mne pravidelné dělání rekordů nebere.

NSOPTIK 52 - Profil | Čt 27.1.2011 7:16:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

agig - >> tak nedá se říci,že se věnuji jen kaprařině,ale ta tvoří samozřejme prioritu,už asi přees dvacet let.Jelikož lovím většinou pouze na revíru naší MO,tak nemohu až tak dalece posuzovat.U nás jsem spokojenej.Potom desetikiláči až tak neprahnu,třeba už jsem ho tam měl,ale byl lepší.Jinak je tady máme taky.Zarybněnost vynikajicí,což si pochvalují i hosté.Je ale myslím potřeba všude zapojit rozum.Jestliže tlaky na úlovek přesahují možnost dosazování,tak je ptřeba nějaké rozumné omezení.Vždyť ta voda není nafukuvací,ve většině případů se všude musí vysazovat a to už o něčem vypovídá.Vždyť ani ta kapacita chovných vod,není nevyčerpatelná.

NSven - Profil | St 26.1.2011 22:30:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

agig >> ta nově zažitá taktika (nasadit a sežrat), jak píšeš, není záležitostí posledních 40 let ale víceméně se praktikuje od přijetí prvního rybářského zákona c.k.mocnářství roku 1885.
Že taktika "vysaď a chyť" je dobrá taktika, je zřejmé z toho, že vydržela do dnešních dnů a přežila nejrůznější režimy.
Ovšem je možné, že ten dnešní nepřežije......
Neni to dokonalý systém ale umožňuje aby mohl chytat ryby každý kdo má do p...e díru.
Pro někoho dobře, pro jiného bohužel.
A také díky němu jsou všechny vody zarybněné. Sice pouze v souladu se společenskou poptávkou ale dostatečně.
Dnes jsme dospěli do stadia, že nám ryby jako potravina smrdí.
Díky plným regálům sice potravinového odpadu z celé Evropy ale přesto (zatím) plným, jsme si udělali z kapra hračku.
Ovšem všeho dočasu..............

Nkobr.d - Profil | St 26.1.2011 20:59:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Cpou kapra všude každoročně a zbytečně moc.

Nhudy1969 - Profil | St 26.1.2011 20:23:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

zdravim,loni na dovolený mi říkali slováci že se v nějaký zemi prodávají povolenky podle toho kolik si chcete odnést ryb od vody.Pro chyť a pusť by mohla být levnější a pak už se zdražovat podle hmotnosti přivlastněných ryb,nebo omezit počet ušlechtilých ryb na týden,myslím že denní limit je až dost štědrý.Kdo chce brát tak ať si připlatí,pořád by ho to vyšlo levnějš než v obchodě.

NAnýzový dědek - Profil | St 26.1.2011 20:03:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kakr >> Souhlasím pouze s tou částí, že má právo s ním naložit dle libosti.
Ale všimni si, kolik rybářů (slušných) by si rádo takového kapra aspoň povodila na prutu.
Z tohoto hlediska to považuju za neetické. Ne nějaké CaP nebo jiné důvody, ale prostě dopřát i ostatním možnost jej chytit.

NAnýzový dědek - Profil | St 26.1.2011 19:50:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kakr >> Podle mě už takový kapr není k jídlu- má cenu jako trofejní ryba.Takže ten, kdo ho odnese, ho buď prodá nebo odnese do soukromáku. Tohle je etické jednání?
Pro Ty, kdož úmyslně zákon porušují nemám slov.

NMike1977 - Profil | St 26.1.2011 18:56:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

agig - >> Ahoj. Loni jsem měl neskutečné štěstí, těsně po poledni v srpnu (bylo cca 30 st), a po 1,5 hod po nahození, se mi tam pověsil 91 cm a 14,5 kg kapřík :-) (11 ha svazovka, štěrkoviště). Na vzdálenost cca 50-60 m vůbec nebojoval, jen u břehu, nechal se přitáhnout. Chytám teprve druhým rokem, a tohle byla asi dooost velká haluz :-) Ale upřímně, člověk když viděl i tohle "monstrum", tak s úctou a pohlazením ho pustí s radostí zpět :-)

NArsi - Profil | St 26.1.2011 18:17:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

agig - >> V dětských letech mne upoutal splávek.Chytání na husí brko bylo mojim standardem.Otec většinou muškařill a kaprařil a vláčka jako doplněk.Časem jsem si zvykl na položenou a od 15-ti taky přívlač.Kaprařině se věnuji nejvíc a nejdéle,vláčení jenom v zimních měsících do zámrzu.
Co se týče zarybnění převažuje kapr.Vycházím z plánu zarybnění na naším MO.Pak štika,candát a pak to ostatní.U nás je rapidný úbytek okounů a úhořu.Ale snaha je o rovnováhu.Všehovšudy jsem byl jednou na soukromáku v Maďarsku,vyzkoušet jaké to tam je.No lidí jako na Václaváku. Mně takový lov nebaví.Na svazovce je to jiné,lepší.Nikdy se přesně nedozvíš co tě čeká na udici.Má priorita jsou svazovky.Je to zajímavější lov.Zatím se daří.
Kdo jím porozumí,ten se časem i kaprem přes deset kilo pochlubí...

NFranc49 - Profil | St 26.1.2011 18:02:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

agig - >> Ja jich moc pod deset kilo nechyt ale nad deset hodne skoda ze tady je to o necem jinym nez v cechach lidi je nejedi tak proto jsou tu o neco vetsi at vam to vsem slape v novy sezone mnoho tech kapriku pres deset kilo vam preji ahoj

NNetipa - poslední hrdina MRKu - Profil | St 26.1.2011 17:44:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nessos >> Zajímavé. Ono defacto my tu máme takřka všechno, takže si nemůžu stěžovat (dokonce prej i hlavatky - jupíí), akorát je tu určitý nepoměr v množství jednotlivých druhů:
Kapr - všude
Sumec-skoro všude
Bolen-lautr úplně všude
Štika,candát,okoun - ale jo je jich celkem dost
parma - jenom na pár místech
ostroretka - buď jsem levej a nebo někam zmizely
úhoř - býval (nebo jsem opět levej)
Tolstolobik - jsou tu a nevím k čemu, páč se nedaj chytit a jsou voškliví
Lín - poctivě se vytrácí
veslonos - zatím nic, ale až ho chytím, tak ztropím takovej vyrvál, že budou všici čumět

NMára85 - Profil | St 26.1.2011 17:32:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tulo >> U nas v mistni MO se mozna blizka na lepsi casy. Ve vedeni je clovek ktere je 30. Ted jen ho podporit. Kdyz s nim clovek mluvi tak vi ze mu o neco jde. Mame tam ricku a on prosazuje aby se nenasazoval kapr ale puvodni druhy. Verim ze se mu to podari stejne jako kdyz jeden z clenu navrhl snizeni max poctu ulovenych ryb. Byl to boj ale proslo to. Na druhou stranu jedna vlastovka jaro nedela ale rozhodne potesi

NMatu - Profil | St 26.1.2011 17:30:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mára85 >> hele sposta lidí kecá ale ty co to vraceli jsou většinou na rybách 7 dní v týdnu,a když jsme nasadili do revíru 20štik do 60cm a Za týden ten jeden pán měl 12štik doma v mrazáku tak co bychom chtěli!!Slušný rybář který přijde k vodě v neděli si sednout ani už neví že se něco nasadilo!!Letos jsem byl u toho když se chytla štika 121cm o které každy u nás věděl a již byla 3 chycena za dva roky letos holt dostala kamenem do šišky,ale děláme si to sami,někdo pro maso někdo holt prodává do soukromáků za jisté peníze,proto jak se píše někde hranice K-70 tak se jen směju,co se tam děje

NMatu - Profil | St 26.1.2011 17:19:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Když se budeme k rybám u nás chovat tak jak zatím tak za nedlouho si třeba kapra nad 10kg budeme moci chytit jen v soukromáku,kdo z nás chytne třeba metrovou štiku?????Kolikrát za rok???Na svazové vodě?Jezdím hodně do zahraničí abych vůbec takové ryby měl možnost vidět.Je spousta mladých rybářů u nás kteří již to vědí ale stará garda je stará garda,přáů bych Vám vidět letos úlovkové lístky když je vraceli!!!Hnus i 40štik okolo 55cm i mezi nima 119cm atd.,a těch zapsaných kaprů nad 15kg??No škoda pánové

NNetipa - poslední hrdina MRKu - Profil | St 26.1.2011 17:18:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já jsem spokojen velice. Kapr je všude. Na Labi, na slepých ramenech, na písácích v okolí a tak to má být. I těch přes 10kg je hodně a i dost jsem jich chytil. Ono je podle mě s dnešní kaprařskou hi-tech technikou nemožné spíš takový kapry nechytit. K mému nadšení se již dostali i do velmi proudných úseků, kde je chytám místo parem. Dokonce už i při lovu línů v zapomenutých malých vodách jsem tyto jedince zapřáhnul (místo línů). Kdybych byl muškař, tak bych je chytal i na pstruhových vodách, páč tam jsou taky. Byl jsem se teď podívat do skříně a i tam byl kapr a krk bych za to dal, že mám jednoho pod postelí, ale tam se dívat nebudu