Objektivnost moderátorů jednotlivých otázek...

Určitě každý z vás byl svědkem toho, kdy moderátor moderoval otázku tak, aby odpovídala přesně jeho představám a v plné míře korespondovala s jeho zadáním. Krásným příkladem je diskuse na téma Luhačovice 2010 (http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=630817), kdy moderátor otázky zakáže ty příspěvky, které se mu absolutně nehodí "do krámu". Včera například zakázal příspěvky a fotografie, kde bylo vidět, že se dá při troše dobré vůle v Luhačovicích slušný kapr chytit... Na moje upozornění proč tak učinil, mi smazal mé dnešní příspěvky a dostal jsem "oprávněnou" červenou! :-) Nicméně smazané příspěvky se tam objevily znova! :-)

Můj dotaz je jednoduchý - je moderování otázek zde na MRKu vždy objektivní? Neztrácí tímto někdy na své kvalitě? Kdo je "nejlepší" moderátor? P.S. Já už svého favorita mám! :-)
Autor diskuse: snipe - Profil , 19.8.2010 všeobecné - ostatní

Malda512 - Profil | Pá 20.8.2010 12:25:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

snipe - >> Ono více méně je to spíš tak že zde na Mrku už bylo vše řečeno a napsáno a tak se zde v diskuzích řeší blbosti. Když potom náhodou trefíš hřebík přímo na hlavičku je zle. Já myslím že kdyby tě moderátor odstřelil zcela bez důvodů tak by měl on sám dosta třeba žlutou od admini za porušení kodexu. Již mnohokrát jsem zde viděl že jakmile se někdo vyjádřil pravdivě byl podarován červenou. Jednalo se prostě jen o zbabělé gesto. a hlavně jde oto že každý si veme jen to co se mu právě hodí a co mu pasuje. Já osobně mám s Luhačovicemi ty nejhorší vzpomínky. byt se jednalo pouze o závody. At si tamn jezdí kdo chce . Já nikoho neodrazuji , aůle myslím že i když není člověk zastánce tak by měl jednat férově.

(o)_(o) - Profil | Pá 20.8.2010 11:44:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

snipe - >> Souhlasil bych s tím, že pravý moderátor nesmí mít možnost odstraňovat nevulgární příspěvky a také nesmí mít možnost označovat odpovědi "Skvělý zápis, děkuji"!
Nesplnil by totiž podmínky pro výkon pravého moderátora, který musí být nezaujatý a nezávislý na daném tématu. Pokud nejsou tyto podmínky splněny, potom o nějakém moderování ani nemůže být řeč.
Takového "Moderátora" Mrk dostává do pozice šaška a ničeho jiného.

Bohužel na tom určitý podíl viny nese Mrk, tím že umožňuje takovéto nesmysly a dále nemá snahu zpřehlednit diskuze z hlediska IT. Jako např. na primární odpovědi by se další případné reakce měly přehledně rozpadat, apod....Takhle někdo něco řekne na str.1 a odpověď je někde na str.10.
O něčem podobném také psal Jirka Šachl.

Je to jen názor, prosím.

SOPTIK 52 - Profil | Pá 20.8.2010 11:12:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tak, jako je každý jiný,tak i moderování bude mít jinou kvalitu,která se odráží charekterem každého z nás.Víc jak vulgarita,mě více trapí uštěpanost ,urejpanost a někdy i zesměšňování druhých.Vím,někdy člověka ledacos vytočí,někdy až naivní,nebo hloupá otázka.Člověk si v ten moment hned neuvědomí,kdo stojí třeba na druhé straně.Vulgarity se zastávám proto,že kolikrát tim výrazem je dokreslena celá podstata věci,bez nesmyslného okecáváni.Nemyslím tím tedy vulgární napadání mezi sebou!Pak také zaleží na podstatě otázky,jestli to je konfliktní téma a nebo jen takovej klidnej pokec o něčem.Jo,někdy to je asi fakt kumšt to ukočírovat.A ještě k tomu bez karet.

Palisandr - Profil | Pá 20.8.2010 8:06:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

snipe >> jako když tu možnost moderátor má,tak ji prostě využije.Jestli je to košér nebo ne,s tím už prd naděláš.Někdo je hodně háklivej na urejpaný lidi,tak toho dotyčnýho prostě smázne.Člověk chce mít poklidnou diskusi a chce,aby se to motalo kolem tématu.Z Mrku se dá načerpat hodně informací a kdo se zde pohybuje delší dobu už umí odhadnout,proč se dějí ty a ty věci a bere to s rezervou.

Mr.Stick - Profil | Čt 19.8.2010 16:06:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jurasoft >> Jirka Šachl - 19.8.2010 16:01:30 >> Já ti teda nevím ... adminuju jeden web, na druhém jsem VIP uživatel. Oba mají návštěvmost přes 40 000 denně, oba jsou zahraniční a na obou to funguje úplně jinak, než jsi popsal. Trochu zapomínáš na to, že MRK je především web, pouze jeho část se dá chápat jako fórum. Kdežto ty jsi popsal hierarchii fóra jako monolitu.

jurasoft - Profil | Čt 19.8.2010 15:52:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

problém mrku je jeho nastavení se který admini schválně nic nedělají...na normálním diskuzním fóru je zadavatel otázky jen zadavatel a nic jiného..fórum je rozděleno na podfora která jsou vlastně tématické okruhy jako tady..tam vládnou moderátoři kteří mohou vytvářet nebo spíš navrhovat další podfóra a v těch pak oprávněný uživatel může vytvořit otázku..o tom co se s otázkou stane - zda nebude uzamknuta, smazána (to jen někde) a nebo přesunuta či sloučena s jinou o tom rozhoduje moderátor toho fóra..jeho přítomnost nikdo nepřehlédne protože jeho avatar nebo info o něm je rozdílné..nad ním stojí administrátoři co právě schvalují podfóra a co mohou tohle dělat všude na fóru..mohou na návrh moderátora někomu udělit ban čili jeho účet dočasně s odůvodněním uzamknout..nad nimi stojí root nebo totální admin...bůh na sajtu..může všechno včetně instalace, povolování funkcí a přidávání či odebírání práv moderátora, admina...je nadřazený všem ale do toho jak se usměrňují příspěvky se nemýchá..prostě ředitel ve velké firmě..takhle to funguje na webech s menší ale i daleko větší návštěvností jako tady..ostatně každej kdo chodíte i jinam zejména do jiných oborů to znáte..jen pro připomenutí jsem tu uváděl..srovnejte si to v hlavě jak to funguje tady..a že neplácám z vody..jsem profesí admin IT...

mi-ku - Profil | Čt 19.8.2010 15:42:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Carpeater >> někdo je zde rychle "legenda" a s pár zápisi dokáže vymodelovat krásnou auru za pár měsíců, někdo zase jako já se může upsat a "legenda" ze mě asi nebude, ale na jednu stranu sám moderuji jednu otázku Severočeské kaprařské jádro a kromě vulgarit si nedovolím někomu mazat přizpěvky...jednoduše uznávám demokracii a svobodu slova i na MRKu, tedy pokud je to v rámci slušnosti...))))

šmudla - Profil | Čt 19.8.2010 14:24:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Objektivně jsi udělal osudovou chybu že jsi do té štváčské otázky ohledně vybrakování Luhačovic přispíval a snažil jsi se přesvědčit neúspěšného lovce že je chyba na jeho straně.
Každýmu se stane že neberou, a jenom občas je pravda že ve vodě moc ryb nezůstalo.
Mě by dát dva litry za prdlajz taky nakrknulo a obviňoval bych z tohio třeba pád meteoritu v Tunguzské tajze přes XX tisíci roky, hlavně když by se mi ulevilo :)

Carpeater - Profil | Čt 19.8.2010 13:46:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ale jistě, otázku moderují pouze lidé. Spousta naivních lidí se pokusí zvrátit běh dějin, když si myslí, že si otázku promažou a prokartujou tak, aby sběrači poděkování jim náležiti podkouřili pod ocas. Většinou pak upadají ve výsměch ... :-))

A vůbec - o co jde? Myslel jsem, že tady máme kodex, Maťáka a Kolibříka - což je zárukou morální čistoty celého webu.

kožich007 - Profil | Čt 19.8.2010 13:18:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

snipe - >> nebyl bych tak drsnej jako kolega jarda2004 i když v jeho odpovědi je také pravda! Mám za to že záleží na zadavateli otázky a ne na globálu celého mrku, někdo bude objektivní a nějakou kritiku unese a druhý chce prostě slyšet jen to co chce a vše ostatní ocení červenou a nebo smazáním příspěvku! je to jako v normálním životě, novinář si také může žonglovat s pravdou jak chce a podle toho jak se mu to hodí. Pokud chci udělat diskuzi jen o tom co chci slyšet tak i zde bude dost přitakávačů a ve virtuálním světě se s tím setkáš docela často. Prostě to ignoruj a kašli na něj pokud je neobjektivní. Je ale pravdou že je potřeba i na takové chování upozornit a proto jsem rád za tuto otázku!!

jarda 2004 - Profil | Čt 19.8.2010 13:00:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

snipe - >> Kolego tohle nebude otázka o rozšířeném názoru ale spíš o uraženém egu a osobním vyrovnání sporů. A jen tahle otázka mne utvrzuje že mezi námy jsou naustále lidé kteří postrádají nadhled a rovnováhu vlastního ega. Pokud jsi měl v otázce problém ze zadavatelem potažmo adminem máš jí řešit tam a né vykřikovat do světa blábol o tom jak kdo co smazal a jak rozdal červené karty.