Růžičková kapusta na amura?

Zdravím vás, máte někdo zkušenosti s použítím růžičkové kapusty, nebo jiné zeleně na amury?
Autor diskuse: GRUPA - Profil , 3.3.2010 kaprařina - nástrahy, návnady

Jaká je vaše TOP návnada na amura?

A) Kukuřice vařená?44%

B) Kukuřice sladká mražená/nakládaná/mega.5%

C) Švestky4%

D) Meruňky3%

E) Špendlíky19%

F) Boilie3%

G) Růžičková kapusta3%

H) Špenát3%

I) Vrbové větvičky5%

J) Kombinace výše uvedených návnad12%

Od 17.4.2010 hlasovalo 77 čtenářů.

KOLIBŘIK - Profil | St 5.5.2010 17:24:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

GRUPA - >> Zdravím.Já neodpovím přímo na tvé zadání otázky zda mám zkušenosti z lovu amura na růžičkovou kapustu ale spíše snad napíši co je dobré na amura.Dnes jsem odpovídal na jednu diskusní otázku o sušeném ovoci a amurovi.Myslím že má odpověd je docela k zamyšlení co je amur schopen vše do sebe dostat.Top návanada to asi nebude to správné ořechové ale každopádně si amur dokonale zvykne úplně na vše co má rád kapr a pokud ho budeme poctivě zakrmovat tou samou návnadou je jasné že ji spase a to rychleji nežli kapr.Na stop procent miluje kukuřici a to tak že ji v hejnu sežere tolik co se nám ani nezdá.Já jsem zažil že dokázal na vlasu sežrat osm zrnek včetně pěny která celou nástrahu nadnášela.Je to vážně dobrý strávník ale taky dost i nevyspitatelný kdy a jak se rozhodne se podílet na našem prostřeném stole.Jsem spíše pokud chytám na položenou kaprař a tak ho cíleně nechytám ale on dokáže sežrat i boilís jako tenisák.A to klidně nemusí být ani moc velký.A tak budme rádi že nám sem Bolševík zavlekl tohoto pažravce který vážně nepohrdne snad ničím a do ankety kterou jsi nám příteli nabídl by jsme ještě mohli zařadit daleko a daleko více amuřich specialit.Na rybníku kde se chová ho nekrmí ničím tam mu vodní kombajn seseká rákos a ani tím nepohrdne a dokáže vodu vyčistit.

CarpHunder - Profil | So 17.4.2010 18:07:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kuku bonduel, jinak je to pro mě ryba záhadná a stále jsem nepřišel na to, jak na ní spolehlivě vyzrát, když jednou ji chytnu na kuku a příště na oliheň :o)

Skoky - Profil | So 17.4.2010 15:53:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tuzemak >> Tak jako u nich je to možne kamarád má rybník a ma nad ním vrbu a ona má ty větvičky tak pul metru nad vodou a já říkám že ´´týjo máš to pěkně zastřižené´´ a on že ´´haha to né já to ti moji amuři´´ sem enom čučal si pro ty větvičky i vyskakovali :-))

Čurbec - Profil | So 6.3.2010 19:31:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj. Jednoho amura mám doma v akváriu a rúžičková kapusta mu chutná. Dával jsem mu menší kousky a spořádal je s chutí. Jen skoro vždy po vhození kapusty do vody, koukal nejprve co na to kapři. až jeden z kaprů ochutnal kapustu tak amur vystartoval a zbaštil zbytek. Neříkám že to tak bude v rybníku já jen co jsem vypozoroval doma.

Malda512 - Profil | Čt 4.3.2010 17:44:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

GRUPA >> Amur je jedna z neoceněních ryb v našem revíru. Už jen pohled na ni v rodném živlu vzbouzí touhu jej ulovit. ALE jak. Můj nejuspěšnější druh nástrahy je bud boili, kukuřice. ( Především za tmy) a nebo z hladiny pomocí kulového plovátka. Ružičkovou kapustu jsem zkoušel ale kupodivu ji brali spíš kapři. Ale asi nej jsou třešně, švestky, mirabelky, merunky( Hlavně pozor při delším krmení - rychle kvasí). Jinak docela dost amurů se v poslední době loví na špenát( bud boili z něj a nebo na špenátové lístky) Amur zbožnuje sladké. Hlavně teda brusinku, a banán-ananas. Pokud se cheš cíleně zaměřit na lov a krmení tak bych doporučil zvolit místo kde vidíváš amury třeba i 5x denně proplout. Nemělo by tam být bahno a potopené keře nebo vázky. Nejlepší je to v místech kde je přechod z mělčiny do hloubky. Amur spořádá pomalu tolik co váží on sám. Amury nezastaví nějaká hromádka kukuřice ale pořádná nálož krmení. Nástrahu je nejlepší presentovat mírně nade dnem. Jinak je uspěch i plavačka . Kousek rohlíku, veká, chleba nebo spodek rákosu. Nejlepší je plavačka když jsou velké pařáky a nebo když padá chmíří s topolů. Toto chíří obsahuje med a amuři jej hltají jak diví. Přeji hodně zdaru.

Amurek2 - Profil | Čt 4.3.2010 17:17:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdar amur je můj oblíbenec číslo 1.Každý má svůj názor a zkušenosti. S úspěchem se dá chytat na spousty návnad. Samozřejmě záleží na lokalitě a tak jak již zde bylo řečeno je to hodně o krmení. Není to sice podmínka ,ale mnohonásobně to zvyšuje počet ulovku. zde jsou nastrahy které skvěle funguji téměř všude a které mám odskoušené!!!- Kukuřice"pokud možno sladká",Mirabelky,švesky,vařená mrkev,spařená brokolice,listy salátu,slupka z okurek,spařená růžičková kapusta,kousky čerstvého rákosu, brusinky a samozřejmě nesmíme zapomenout na boilie a loni jsem se skvělými uspěchy chytal i na tygří ořechy. Za zmínku stojí i lov z hladiny na rohlík,ale bez knoflíku,bez olova ,bez bubliny jen samostatný háček a rohlík. Hodně úspěchu!!!

Končan - Profil | Čt 4.3.2010 16:25:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj sice ti s kapustů neporadím, ale co funguje je kukuřica,ovocné boilie,mirabelka,trnka,topolový list na hladině,listy z rákosu,hlávkový salát,chmíří z topolu když kvete,špendlíky atd.Jinak na těžko to jde na hladině jsů hodně opatrní.

Raduz - Profil | Čt 4.3.2010 15:39:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Skuste kukuřici smíchat s "hulením". Amuři se pak mín bojí... .))

rices - Profil | St 3.3.2010 20:22:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kamoš to skúšal no ťahal len kaprov ,naj návnada jednoznačne kukurica aspoň mne funguje !!!

Frederik - Profil | St 3.3.2010 20:17:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

grupa velmi dobry napad ja sem amury s velkym uspechem chytal na hlavkovy salat i kvet pampelisky a vyzral sem i na ty velke kusy ktere sem vzdy videl jen v lete kdyz se vyhrivali,neni nic hezciho videt metrovou rybu jak ti z hladiny sbira list a ty ji potom po krasnem souboji pustis z5 do vody