Termoprádlo do "dejcháčů"

Dobrý den všem vyznavačům rybaření a zvláště muškaření. Jelikož jsem letos pořídil docela dobře dejcháče Cabelas, tak nastala i otázka, jaké termoprádlo pod tyto brodící kalhoty? Vím, že e-shopů je mnoho a je na výběr x různých druhů, ale chci konkrétní odkazy na zboží. Touto koupí myslím komplet 3 vrstvy. Předem díky všem diskutérům.
Autor diskuse: skalka14 - Profil , 30.12.2009 muškaření - náčiní, doplňky

Jakého výrobce termoprádla považujete za nejlepšího v porovnání ceny s funkčtností?

A) Moira21%

B) Geoff Anderson9%

C) Craft10%

D) Jiný60%

Od 30.12.2009 hlasovalo 89 čtenářů.

Troníček - Profil | Út 12.1.2010 14:36:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ještě doplním, že je třeba si projít nabídku výrobce celou. Např. český Sensor má i tenké prádlo (jako většina Moiry na trhu), ale také teplou řadu. Termoprádlo se vyrábí na léto, na aktivní pohyb (tehdy má hlavně odvádět pot), ale i na zimu, kdy ti jde i o teplo bez vynakládání velké energie. jenom tak dělit výrobce podle toho, co si kdo koupí, je až směšné. Prakticky každý dobrý výrobce má termo pro všechny podmínky a když tu někdo napíše jen značku, neříká vlastně nic.Jednoznačne doporučuji prohlídku webú výrobcú. Vybírat z toho, co najdeš v obchodě je dost tristní. Myslím,že uspokojí většina výrobcú. Varuji, že kvalitní fleece Simms (kalhoty upravené do brdících kalhot a bundička) + kvalitní vlněné špičkoví teplé fusakle spolu múžou stát cca 300 EUR (ja jsem za to cca tolik zaplatil, ale nelituji, zima mi v "tom" ještě nebyla - před tím jsem používal tlustý neoprén).

Troníček - Profil | Út 12.1.2010 14:27:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Termoprádlo...v první řadě se zajímej o to, co si do toho oblečeš jako hlavní oblečení, jinak ti v těch "dejcháčíš" bude zima i v létě (podle toho, kde budeš chytat-pod přehradami je v hluboké vodě dost chladno i v létě-např. na Váhu pod Marou zmodráš). Doporučuji originál fleece Simms (ale dost drahé) a pod to termoprádlo třeba od českého výrobce Sensor (superkvalita, na webu výběr).Když je tepleji, osvědčilo se mi oblečeí od českého výrobce Rejoice (na webu je výběr, používám řadu HOP)

Abies Alba - Profil | Po 4.1.2010 21:27:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Doporučuju značku Mizuno. Běhám v tom i přes zimu a skvělý. Moira mě v zimě studila, Mizuno ne. Dokonce by ti měli na prodejně dát otestovat, co se děje, když termoprádlo Mizuno namočíš. Hřeje.
Craft nemám ráda pro jeho tuhost.
Jo a prádlu od Mizuna se říká druhá kůže. Sedne a ani ho necítíš.

brukev - Profil | Pá 1.1.2010 22:13:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ad hadry. Já mám zkušenosti se značkou progress a sensor.
Sensor konkretně double face.. hřeje, dýchá, ok, jen mi je těsný okolo zápěstí a kotníků.

Ad progress. Základní sada microlight ujde, ale doporučuju spíš dry fast. teploučký, saje dobře pot.

merino je dost dobrý, nesmrdí po pár dnech, hřeje i mokrý, ale je kure*sky drahé. dlouhý rukáv triko za 1300,- je moc:)

drozďák 30,42 - Profil | St 30.12.2009 22:48:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

V podstatě bych tady opakoval kolegy, navíc zkušenější.
Určitě hraje roli fyziognomie, jinak je senzitivní vůči chladu štíhlý kluk a jinak metrákový dobytek jako já. Já jsem na tom alespoň v tomto směru lépe.

Co asi ještě nezaznělo - pozor na nohy. Jak je zima od kotníků dolů, je zima na celé tělo. A v tu chvíli i přes opozici kolegů budou prohrávat holínkové neopreny na celé čáře.

mildas - Quinn - Profil | St 30.12.2009 22:31:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mám první vrstvu Coolmax od Alpine Pro (triko i gatě), druhou polartec power stretch též od AP (gatě a mikinu), na to dávám v zimě noname overal a nahoru fleecku s winstoperem. Jsem spokojen. Asi budou i lepší věci, ale nejsem nijak náročný a nejsem zmrzlík. Potím se ale jako dobytek, bo jsem sádelnatý vepř.

info.musky - Profil | St 30.12.2009 20:28:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

skalka14 >> Vrstvy já nosím pořád stejný, jen v exrémních podmínkách nějakou přidám. První je termoprádlo, v extrému dám i dvě nebo tři termoprádla na sebe, pak tenké tepláky a mikinu od DOCu z microfleesu a pak už kalhoty taky DOC a vršek většinou ještě nějakou teplejší mikinu od DOCu a bundu, to už záleží jestli jdu na mouchu tak krátkou a jinak dlouhou samozřejmě DOC:-) Ale nebojte nedělám jim reklamu jen rád nosím jejich hadry:-)

ivanv - Profil | St 30.12.2009 20:25:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

pouzival som v zime neopreny aj membranove brodaky. v neoprene som sa pri chodzi popri brehu spotil jak kon,taktiez ked som zaliezol do nejakeho hostinca na caj s rumom :-) v dychacoch nie- to na margo neoprenu.
do dychacov pouzivam v zime tri vrstvy zhodne s tym, co radil RwCh, len od inych vyrobcov. dolezita je v zime ta posledna vrstva pod brodakmi.aby presahovala cez driekovu oblast. mam ju z vaseho webu lovy od firmy philippi. su to hrubsie fleecove bate vysoke pod prsia s trakmi a so zipsom. v zime v tejto kombinacii nikdy nemrznem a ani sa nepotim. mam max. komfort

Royale with Cheese 32,20 - Profil | St 30.12.2009 18:47:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Takže
1. vrstva - zásadně Coolmax zpracovaný od jakéhokoli výrobce, nebo něco podobného ( zpravidla výrobky označované za Dry fast a podobně). Nesundavám ani v létě. Tahle vrstva nehřeje, jen odvádí vlhko od pokožky směrem dále.
2.vrstva - cokoli určené pro druhou vrstvu
Zvol si POP (polypropylén) , PES (polyester) podle vkusu, případně zpracovanou merino vlnu ( Devold nebo Icebreaker, ale už i jiné firmy) pokud máš naditou šrajtofli.
3.vrstva fleece nebo něco podobného s vysokou izolační schopností, pokud je zima. Tady už bych šel do overalu muškařské firmy, protože dokobale hřeje záda. Pokud vím tak je dělá Simms, Vision, Sciera, ale jistě i další.

Používám asi pět značek, krom ryb na kolo a na lyže. Nakonec postupně najíždím na Progress, který považuju za nejlepší co se týče poměru cena-výkon-trvanlivost. Už zpracovávají i merino, ale mají v něm slabou kolekci.Osobně mě štve Craft, který považuju za předražený . Šije se u nás a jeho klon Vavrys (což je , pokud vím, šíč Craftu) je podstatně levnější http://www.vavrys.cz/index.php?section=eshop&prod=​​vavrys&sub_prod=basic

Martinmtb - Profil | St 30.12.2009 18:21:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj. Pokud chceš dobře koupit, tak teď máš všude výprodeje. Já jsem se díval na termoprádlo benger (kalhoty a vrch) za cca 2400,- před vánocema a teď jsem ho koupil za 1400.-. Všude jsou výprodeje všeho možného. To funkční prádlo bych určitě někupoval to obyčejné nejlevnější - měl jsem plno kompletů na lyže a většinou ty obyčejné nestojí za nic - rychle se vytahají takže nesedí na těle tak jak by měly a přišlo mi že to vyšlo na stejno jako obyčejné tenké bavlněné triko ... Jako další vrstvu bych vzal flísku, soft shel bundu, nebo obojí. Pod dýcháč podle mě stačí funkční prádlo + cokoli v čem ti bude teplo a pokud se chceš brodit za každou cenu v zimě v dejcháčích (neopreny jsou na 100% do zimy lepší) tak i ledvinový pás není k zahození ..
P.S. Výhoda více vrstev je mimo jiné i v tom že , si můžeš podle potřeby vrstvy přidat a nebo ubrat (lepší než mít jednu hrubou vrstvu se kterou už neuděláš nic, navíc bez vzduchových mezer atd ...)

ZN - Profil | St 30.12.2009 18:19:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

skalka14 >>
ještě dotatek. Z těch co uvádíš, mám nejlepší zkušenosti s CRAFTem. S Andersonem žádné zkušenosti nemám, MOIRY má taky dost, není špatná co se funkčnosti týče, ale na CRAFT nemá. Krom toho, docela brzy smrdí. Progress špatný rozhodně není, i cena je dobrá. Nic se ovšem tomu MERINU nevyrovná.

Lube - Profil | St 30.12.2009 17:39:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zkus se podívat na Moiru. Mám ji na lyžování a jsem s ní spokojený. A do dejcháčů se dá určitě taky použít. Co mám zkušenosti z lyží tak jsem používal vrstvy mono/duo a na to moira plyš a na nich jen gatě s membránou bez nějaké izolační vrstvy a v pohodě jsem s tim lyžoval v -20°C. http://www.moira.cz/h1-uvod.html

Brožeděj - Profil | St 30.12.2009 17:39:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jestli má oblečení dýchat, tak musí být zachována prodyšnost jednotlivých vrstev a užívá se princip cibulového oblékání - platí to obecně pro veškeré outdoor aktivity, nejen do dejcháčů - moje zkušenosti jsou především z lyží a kola, u dejcháčů žádné překvapení nečekám

1. vrstva - odvádějící pot, neboli funkční prádlo. Nenasákavá vrstva, která pošle vlhkost od těla pryč. MOIRA (Alae Lupuli), TREVIRA, CRAFT (Vavrys). Já používám moiru, jsem spokojený; craft je prý teplejší moira..

2. vrstva - izolační. Tepelná izolace, nesmí docházet ke kondenzaci potu
Fleece, Power Stretch, Microfleece, Polartec

3. vrstva - ochranná = dejcháče