novej čtyřkovej prut v osmi stopách s kolečkem

ahoj, hodlám si pořídit svůj první proutek a kolečko, mám už poměrně jasnou představu, co chci, ale přeci jen budu rád za nějaké doporučení. měl by to být prut s aftma 4 v 8-8,2 stopách, chytat budu především na potocích, říčkách a řekách v okolí Olomouce (Sitka, Bystřička, Oskava, Morava kolem Litovle). proutek bych radši s A nebo A-B akcí.

zatím jsem si byl osahat proutky u Zemana, kde má hodně zajímavy slevy na Scotty (např. Scott a2 804 2-dil za 3280,- nebo Scott w2 804 2-díl za 2320,-), ale pocitově mi přišly jako neohebny tyčky, zamlouval se mi Vision Attack 3-dil #4 8" za 1820,- . pak jsem měl v ruce Pacific Bay T2F 804 za 3650,-, ale ten má vyloženě C akci, prý lipaňák, pěknej jemnej proutek, ale ta akce mi nevyhovuje. kolečko jsem jsem si zkoušel úzkej BFR 355 s náhradní cartridge cívkou za 1650,- a large arbour Tiemco ORACLE VLA za cca 1600,- , kterej se mi opravdu hodně líbil, ale náhradní cívka stojí 800,-. s prutem jsem nezkoušel ani jeden, tak ještě nevím, jak by ho vyvážily.

ještě se chystám do Spin&Fly, omrknout Orvisy a Redingtony a od Barona mám nabídku na Xplorer Classic II za 3100,- , ale v ruce jsem ho neměl, tak nevím, jakou má akci a kolečko Xplorer XPC s náhradní cívkou za 1500,-. jestli má někdo tento proutek a je z Prahy, byl bych moc rád, pokud by mi ho ukázal, Baron má zrovna k dispozici jinou aftma.

Jakej jinej proutek+kolečko by jste mi doporučili v této cenové kategorii, případně, kde by bylo možné si to vyzkoušet (v Praze)? Bez vyzkoušení prut kupovat nechci...
Autor diskuse: paia - Profil , 15.10.2009 muškaření - náčiní, doplňky

Baron 007 MC - Profil | Pá 16.10.2009 15:55:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jo. Ten kapr je zivej tvor. Tvor ktery ma sve misto na teto zemi jako kazda jina ryba. Ona za svuj status, a i v teto zemi, vubec nemuze. Ona se sama nehaze do kazde louze po republice. Ona nerozhoduje kolik baku z tvych prispevku poputuje na jeji chov. Ona........

Stanďour - Profil | Čt 15.10.2009 13:33:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vision Attack je bezva a radil bych upalovat k Zemanovi, dokud tam za tu cenu je. Nedávno jsem s ním házel (9 stop) a moc se mi líbil. Sice jsem celou šňůru nevyhodil, ale k tomu nebývají čtyřkové pruty určeny, takže se tím netrápím (tím nemyslím, že za to může prut). Myslím si, že zdolávačka s ním bude požitek. Scotty jsou proslulé svou tyčkózností, ale mají své zastánce a ti nejspíš vědí, proč je mají. Jak psal Baron, se šňůrou to bude vypadat jinak než v krámě a ještě bych ho doplnil, že taky moc záleží na tom, jakou konkrétní šňůru na jakej konkrétní prut. V tomhle ohledu by zase byla výhoda dohodnout se s Baronem, protože má jasno jako málokdo. Tak a jsi tam, kde jsi byl. :o)