Natřikrát zakletý Štít

Čau, minulý a letošní rok jsme spolu s mým bratrem a strejdou navštívili revír Štít u Chlumce (2x B a 1x A). Výpravy byly vždy od pátku do neděle. Chtěli jsme chytit velké kapry, tak jsme věnovali velkou pozornost přípravě jak doma, tak výběru lovného místa. Takže jsme projeli námi vybrané místo echolotem, umístili tyčovku, zakrmili a nahodili. Na 1. výpravě ani záběr. Na 2. už bylo pár záběrů, ale krátké, nedotažené. Při 3. výpravě jsme byli nadšeni, protože vedle nás tahali jednoho kapra za druhým, sice malí kapři, ale bylo vidět, že tam ryby jsou najeté. Pár okamžiků po náhozu se ozvaly první tony signalizátoru, ale zas jen nedotažený záběr. Žádné jízdy velkých parů, na které jsme byli zvyklí. Znovu a znovu přicházely tytéž záběry, ale kapr žádný! Modlili jsme se, vzývali jsme Sv. Petra o pomoc, přece nedostanem napotřetí výprask. Nic tomu nepomohlo, takže jsem v neděli stahovali pruty zase s pocitem prohry, a to hořké prohry. Třikrát dostat takový výprask. Ale byl to nádherně strávený víkend. Na Štít se ještě vrátíme, máme tam nevyřízené účty. Jinak teď plánujeme výpravu na jezero v Maďarsku, ale na to je ještě čas. Přes zimu to naplánujem a až bude nelepší čas na kapry, tak vyrazíme tam. Nesmíme podcenit ani sebemenší detail z přípravy, nechci dostat výprask i v zahraničí. Tak čau a doufám, že jste nedopadli stejně jako my a chytli jste aspoň plotici. Petru zdar.
Autor diskuse: diouen - Profil , 11.10.2009 kaprařina - příhody, kuriozity

CarpHunder - Profil | Út 13.10.2009 20:44:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

TeONiT >> diouen >> osobně bych to viděl v chybě na montáži a chybě v nastraženém boilie. Setkal jsem se s tím vícekrát, že jsem přilákal ryby, poté nastražil to nej home výroba co mám a stylem 2 záběry za hodinu chytal. Vedle seděli 2 maníci a házeli to do stejného zakrmeného místa. Druhý den bez záběru už tam nastražovali vyžebrané boilie a začalo jim to jezdit. Na to co chytali, bych ani kuličky v parku nehrál :o) Je boilie a boilie .....

perch2 - Profil | Út 13.10.2009 20:22:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ProchyCR >> prochy pěknej článek v rybáři(podle fotky)gratuluju..
KE ŠTÍTU...byl sem tam myslím že 7x (2xA a 5xB)..áčko je spíš o násaďákách..ale plave tam i pár dvacítek jak ukázaly závody, ovšem bez vyvážky se tam nechytáš..B no tak až na to že teda zkurvily ten jeden břeh tak por mě perfektní voda(vázky)..sklamal akorát poslední dvě výpravy(ale první byla počasí-2 kapří vytažený a poslední za tejden ve dvou cca 15 ryb..s tím že 10 sme chytly za první dva dny)..jinak když zavezeš popř nahodíš k jakýkoli výraznější vázce, ostrov ,strom ve vodě a top flek sou keře na straně příjezdoví cest tak máš záběr z 90% jistej..netvrdím že do hodiny..jinak to návazce sem používal od cca 5 do 100cm..a výrazný změny nebyly..jen já mám rád pevný montáže...a ty mi i tam přídou účinější..jinak boilí maso...byly záběry i na sladký, ale spíš maso(braly ho i amuři)

pepe horak - Profil | Ne 11.10.2009 20:45:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj kapraři, na Štítě plavou i takovýhle lysoni, takže to stojí za to prolomit zakletí prvních výprav, které jsem mimochodem také zažil:-)......Ten je pro malamuta, v diskusi Chyť a pusť dostali červenou jen ti, kteří hnusně uráželi ostatní...takže na provokatéra malamuta pozor, nevim co vůbec pohledává v této diskusi, když na "kaprodromy" nejezdí:-)