3XL, Mojito + Dipy 3XL a Mojito, K.Nikl

Ma prosim nekdo nejake zkusenosti.Jsem zvedavy na vas nezor jestli je to dobra volba.Muzete poslat nejake foto jestli mate na tyhle bobule.Diky moc za vase odpovedi.
Autor diskuse: SERPIK - Profil , 10.5.2009 kaprařina - nástrahy, návnady

Jake boilies nejradeji pouzivate od K.Nikla?

A) 3xl63%

B) c412%

C) Food signal7%

D) mojito14%

E) LT94Freezer Bait4%

Od 22.9.2009 hlasovalo 278 čtenářů.

Anfi - Profil | Po 19.9.2011 13:47:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

SERPIK >> Zdarec, něco na tom bude,pátek a víkend u vody a na 3xL ani píp. Vše chyceno na pelety a koule Noční můra. ( I ten amurek ). Kámoš pak chytal na Food signal. Tak ať se daří

Marda - Profil | St 23.9.2009 9:16:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

SERPIK >> Food signal 24mm + stejný dip, nastraženo na panáčka s mraženou POP UP 20mm 3XL :-)

osmotik - Profil | St 23.9.2009 9:06:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

boilie NIKL

standis - Profil | Út 22.9.2009 23:28:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já taky chválím 3XL,zatím mne neslamalo, letos jsem vyzkoušel i Mojito s těstem a opět úspěch. Mají něco do sebe, i když třeba na některých vodách fungují méně.V srpnu byli kluci na výpravě už 5 dní, chytali na halibutky a na vlastní kuličky,pak jsem přijel já, nasadil 3XL a Mojito a hned to byli 2 krasavci 15 a 15,5 kg. Za ty 2 dny mého pobytu jsem toho chytil skoro víc, jako oni za těch 5 dní !!! Když tam začali dávat taky tyto kuličky,měli hned víc záběrů. To je má zkušenost.

pepe horak - Profil | Pá 18.9.2009 20:23:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mejla -Tento lysec je na C4

Chemik - Profil | Pá 18.9.2009 6:31:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

87.15 kg Mojito

flyman - Profil | Po 31.8.2009 12:38:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na Karovo směsi chytám již několik let. Patlám si bobule doma sám, abych mohl reagovat např na změny počasí a lokalitu, na kterou jedu. Hystoricky bych považoval za nejůspěšnější směs Oliheň&chobotnice známou pouze jako oliheň. Strašniu výhodu měla na stojatých vodách malým výskytem bílých ryb a malých kaprů. Bobule byly pořád jakoby plastické a celkem rychle začali chytat. V kombinaci s esencí olineň a několika tekutými atraktory a oleji výborná směs. Podobně na tom dnes bude i C4.
3XL jsem začal používat mj, na maratonu na Šíravě v roce 2007, kde byl start s novou směsí velmi neúspěšný ale nebylo možno vyvodit závěry protože to bylo způsobeno mnoha jinými faktory. Zbylo mi cca deset kilo 3XL s kolínským lososem. O týden později jsem toto spotřeboval během několika dnů se závěrem několika desítek kaprů. Bohužel jinými bobulemi se mi už nepodařilo ryby udržet. Od té doby jsem měl dva favority. Dnes se začínám chystat na říjnovou výpravu a přemýšlím na poslední chvíli co za směs. Pravděpodobně zkombinuji dně směsi 3XL a C4 což je dnešní nástupce olihně nebo jen 3XL a doplním ji o některý složky, které se v předchozí směsi o&ch nacházely.
K Mochitu ti nenapíšu nic, páč jsem v nové směsi nedůvěřivý a dlouho bude trvat, než si ji osvojím, ale budu ho zkoušet již v říjnu s doporučenými atraktory pro porovnání, když se osvědcí, budu zase mít z čeho vybírat.
Dipy si setavuji sám, většínou kombinací jakou používám při patlání bobulí.

Maxwell - Profil | Po 31.8.2009 11:23:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ještě jeden...

Portos - Profil | St 13.5.2009 18:00:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

SERPIK >> s dipováním si hlavu nějak moc nelam. Nachytal jsem na 3xl máčené v dipu pár minut a nachytal jsem na rok a půl dipované tohle boilie.
Jinak jen namočená koule v dipu se po nahození prakticky hned spláchne, takže rozhodně ponechat nějakou tu chvíli v lázni. Nebo vykoupat a nechat oschnout. Taky jedna z alternativ.

Nechť se Ti daří.

Lumír - Profil | St 13.5.2009 12:31:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kubajz >> Tak dobu rozpadu čerstvýho Food Signalu si netroufám odhadovat. Ve skleničce ani akváriu jsem to rozhodně nezkoušel, to nemá žádný smysl. Na dně jezera je všechno jinak, přítomnost menších ryb, proudění a teplota vody tohle tak ovlivňují, že nějaký přesnější časový určení není na místě.
V této souvislosti bych ale především poznamenal důležitou věc - a to, že podle mě je škoda chytat s Food Signalem hned po jeho narolování, respektive koupení mraženek. Mockrát se mi potvrdilo, že jeho síla rapidně roste s postupem času, co vysychá. Pokud se budeš bavit s někým, kdo s touto směsí nebo boiliesem má zkušenosti, potvdí ti, že opravdu silně specificky cítit začíná být Food až tak po 4-5 dnech sušení. Kuličky Fooda s nižším obsahem vlkosti a dobře vytvrdlé mi připadají paradoxně opravdu výrazně úspěšnější než když je použiješ krátce po uválení. Není to náhoda, tuhle zkušenost postupně získávají i další kamarádi, kteří si Fooda postupně oblibují.
Letos přes zimu jsem si nechal sušit boilies od konce léta a po 8mi měsících je stále nádherně aromatické a chytalo i hned zjara v chladné vodě.
Takže bych tvoji otázku naopak otočil v radu a pokud ho chceš vyzkoušet, tak si ho co nejdřív rozlož na sušící síta nebo do boilies saku a nech proschnout pořádně. Uvidíš jak ti to bude fungovat. Myslím, že budeš překvapený. Pokud to zkusíš, tak se ozvi,zda se ti to taky potvrdilo.

Lumír - Profil | Út 12.5.2009 23:20:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Moravadream >> tak to vezmu postupně:

1, Kaprařina není nic normativního, nechtěj po mě abych ti řekl, jestli má cenu chytat na jeden prut 3XL na druhý Mojito. Všichni máme u vody svoje představy o dobrým výsledku a pro každýho je to něco jinýho. Moje základní volba je jeden prut Mojito, druhý Food Signal. Mojito je extrémně chytlavý boilies, Food Signal je pravý opak. S touto kombinací začínám a přizpůsobuju se pak dění u vody. 3XL a Mojito nejsou stejné boilies. Mojito vychází z konceptu 3XL, ale jeho složení je dost odlišné a láká ryby jinýma kombinacema atraktorů i složkami v základní směsi. Pokud chceš chytat hodně ryb a máš rád u vody hodně akce, nemyslím si, že chytat na Mojito a 3XLko na druhým prutu je špatný nápad. Oba druhy boilies jsou velmi atraktivní a úspěšné. Oba chytají spoustu ryb. Velmi rychle a bez předkrmování. Proto jsou tak oblíbené.

2, Nic jako čistě "kapří pochoutka" myslím není. Některé boilies je zkrátka víc lákavé pro ryby a "bombarduje" je dráždivýma podnětama (3XL, Mojito), jiné je naopak vůči nechtěným rybám odolnější (Food Signal, C4). S Mojitem se mi to ještě nestalo, ale 3XLko je fakt tolik lákavý, že do něj najedou menší ryby. Všechno má svoje plusy a mínusy. S 3XLkem se ti stane, že vytáhneš bílou rybu. Je ale tak úspěšný, že na něj nedá dopustit obrovská spousta kaprařů a pořád s ním chytají spoustu krásných kaprů. U vody je akce a o to jde.

3, Krmím tolik, kolik si myslím že je v tu chvíli vhodný. Na tenhle dotaz nejde odpovědět inteligentněji aniž bych fabuloval. Někdy nakrmím 20 koulí, někdy 2 kila. Takže někde mezi tím.

kopr69: jak jsem psal výše, cejni i tloušti si 3XLko chválí. Rádi si na něm pošmáknou. Třeba kamarád ve Francii celý den tahal s 3XLkem neúnavně jednoho trofejního tlouště za druhým. Chytal s 30mm koulí a tloušti mu to stejně pořád sbírali. Vpodvečer se mu prut po jednom záběru ohnul o dost víc a po super souboji si podebral parádního divokýho šupináče s vahou přes 18kg. Největší ryba výpravy.

ondraZ - Profil | Út 12.5.2009 21:33:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

SERPIK >> jinak letos na 3xl mám na kontě jednoho 85cm 12,9k pár kolem 10 kg a na mojito zatím nic moc extra největší 10 kg

ondraZ - Profil | Po 11.5.2009 21:40:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

SERPIK >> pár rozpůlených kuliček dávám i na pva

Rashid - Profil | Ne 10.5.2009 9:43:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

SERPIK >> ja s tim zkusenosti nemam, ale zkusmo jsem zadal do vyhledavace vpravo nahore kouzelne sluvko 3xl a vyplivlo mi to 3otazky uz jednou zadane jenom na tema 3xl+ 2otazky k tematu 3xl a Mojito, z cehoz jedna je tvoje. Netreba zakladati novou, staci obnovit stavajici z drivejsich dob :0)))...

Sumik1 - Profil | Ne 10.5.2009 9:41:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

SERPIK >> Určitě jsou to velmi kvalitní věci tak je kup a vyzkoušej, 3XL tě určitě nezklame.