Rybáři vs myslivci

Soužití rybřů a myslivců, když se potkají na rybníce při lovu kachen. Pozice rybářské stráže, pokud nedojde na žádné ze stran k porušení pravidel a bezpečnosti ( z nebe padající broky nepovažuju za porušení bezpečnosti). Co s rybářema, kteří jen vidí myslivce už jim nadávají.
Autor diskuse: Andulec - Profil , 17.10.2008 všeobecné - ostatní

Co podle Vás vyřeší spory myslivců a rybářů při lovu u vody?

A) Ohleduplnost a spolupráce.29%

B) Krátkodobé uzavření revíru pro rybáře.47%

C) Upozornění, že může probíhat lov.9%

D) Lov pouze za přítomnosti rybářské a myslivecké stráže.2%

E) Lov za přítomnosti policie ČR.9%

F) Jiné řešení.3%

Od 17.10.2008 hlasovalo 121 čtenářů.

bombardák - Profil | St 22.10.2008 16:14:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

draci, ještě vás to baví? jistě všichni máte právo na svůj názor, ale promiňte mi můj : mně připadá debata o soužití rybářů a myslivců legrační. faktem je, že od určité doby se vztahy obou zájmových skupin z mnoha důvodů zhoršily, možná je to přílivem nových členů, možná benevolentnějším přístupem k jejich výběru, změnou zákonů, každopádně lidské hodnoty, jako tolerance a úcta k hodnotám, či stáří se jaksi, vytratila, jasným důkazem je stávající , nic - nepřinášející a místy trapná a legrační debata. naprosto srozumitelným způsobem to popsal moudře - JKL ! sám osobně, diky otci, který začínal jako hajný, patřím do skupiny lidí, ve které jsou zástupci, jak rybářů, tak členů hubertova cechu, navíc po desítkách let strávených sportovní střelbou, po nejrůznějších střelnicích, ve společnosti myslivců, jsem rád v jejich bodré společnosti, alespoň mně přinášející oživení vztahu k přirodě, k lovu jako takovému v té nejryzejší podobě. nechci zde řešit, selhání jedinců ve vztahu ke zbraním, problémem je, že je nevratné, devastující a tragické.jakou mírou arogance je vztah některých carp teamů , případně udatných sumco bijců s jejich stovky metrů sešněrovaných zátok a toků řek, vůči ostatním rybářům, nechci zde hovořit o novodobých nájemcích honiteb a jejich vztahu k cyklistům, či jiných rušících jejich bohorovný klid. pro mne je směrodatných pár drobností - vztah k přírodě a zároveň nezkažený pohled na ni. to je důležité pro obě skupiny lovců a mám pocit, že před pár lety by nikdo tento problém neřešil. není taky proč. 30. 11 - bude konec společných vycházek na lov kačen, ozbrojení brigádníci začnou s napadnutým sněhem zakrmovat zvěř , no a z rybářů zůstanou u vody jen ti nejotužilejší.

bryndis - Profil | Pá 17.10.2008 15:50:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Abych pravdu řekl je to dost složitá otázka protože ne každý rybář a myslivec smýšlí stejně já můžu mluvit za obě strany s pohledu rybáře by mi bylo určitě nepříjemné abych chytal ryby a k tomu mi padali broky na hlavu (najdou se aj pitomci co pálí proti vodě a broky mohou zatraceně bolet) ale jako myslivec musim zase říci že co se týče doby lovu vodního ptactva tak je to "jen" nějaké tři měsíce v roce a to se snad dá zkousnout protože na ryby můžeš jet po celý rok.Myslim si že určitý komromis by byl východiskem a hlavně myslivci neloví na všech lokalitách takže se jim dá vyhnout. A navíc myslivci mají uplně stejné právo na lokalitě lovit jako rybáři. Toť můj názor