Nikl vs Vaclavik

Porovnávali jste někdo tyto 2 výrobce boili a co vám šlapalo víc?
Autor diskuse: Gočik - Profil , 27.9.2008 kaprařina - nástrahy, návnady

Michal Kučera - Profil | Po 29.9.2008 14:38:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nechci zasahovat do diskuze, která jde mimo mě, ale porovnávat dva výrobce je trochu nešťastné. Pokud by někdo dal otázku porovnejte směs (boilie) XY od výrobce toho a toho s boilie WZ od toho a toho, dalo by se z mnoha zkušeností dojít k nějakým závěrům, které by ještě byly značně subjektivní. Ale srovnávat dva výrobce? Každý dělá své produkty jak nejlépe umí a každý je prodává tak, aby na na nich něco vydělal. Profit se samozřejmě může částečně lišit, ale u výrobců, kteří dodávají do obchodní sítě (tj neprodávájí pouze přímým zákazníkům) je +- stejný. Z toho mi vychází, že když AV prodává boilie za dvě stovky, bude mít na něj zhruba stejné náklady jako KN u boilie za tuto cenu. Pokud bude KN prodávat něco za 400kč, tak ty náklady budou určitě mnohe vyšší. Samozřejmě, to ještě nezaručí, že toto boilie bude v danou chvíli fungovat lépe. Pamatuji ještě z dob, kdy jsem chytal na K.Nashe nebo Nutrabaits, jak nás 2x po sobě přechytal kamarád s krmným AminoBentosem, což, kdo to ještě pamatuje, byla snad největší sra... historie kaprařiny. Vonělo to ale něčím (nám to připadalo jako ocet), co v tu chvíli kapři chtěli. Osobně jsem na toto boilie při X zkouškách nikdy neudělal ani píp, ale ty dva víkendy nás s tím kolega prostě a jednoduše přechytal. Kvalita boilie se ale nepozná z jedné či pár krátkých výprav, nýbrž z dlouhodobějšího testování na různých vodách. Kvalitní boilie se nemusí prosadit hned, může fungovat třeba pomaleji nebo bude vhodnější na jiné typy vod či jiné roční období. Problém je v tom, že spousta lidí si dělá úsudky z jednoho víkendu, po čemž tu či onu značku zatratí. Chyba ale v naprosté většině případů není v kvalitě boilie, ale v tom, že ta kombinace směsi a příchuti v daném momentě nefungovala. Ani to nejlepší boilie na světě vám nezaručí, že vždy přechytá ostatní boilie. Spousta lidí u mě objednává s tím, že kupovali boilie od KN či JT a už jim nefunguje, stejně tak si nedělám iluze, že stejná spousta volá jim, že už jim nefunguje moje. To je normální kolorit kaprařské scény. Někomu se osvědčí to či ono a zůstává u toho, jiný po jedné dvou špatných zkušenostech přejde ke konkurenci. Jak už jsem psal na počátku, objektivně srovnat lze těžko jednotlivé boilie, natož jednotlivé značky...

rybarr - Profil | Po 29.9.2008 13:06:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Gočík- mám doma 1500 l akvarium kde mám jenom kapry.Každý den dostávají dostatečně napapkat,takže hladem netrpí a čas od času jim hážu taky boilie.Je mi jasné,že v akvariu je stabilní teplota a ryby nemají takový výběr potravy co v přírodě,ale většinou vyluxují absolutně všechno boilie co jim nahážu a je jim jedno,jestli je to levná kulička od Tandemu nebo nějaký Václavík,Nikl nebo Chytil.
Právě proto mě tyto debaty "co víc šlape" připadají strašně směšné.Je to jako poslouchat děti ve školce, které se hádají, jestli je rychlejší Ferrari nebo Porsche.
Podle mě vždy záleží na fleku,montáži,počasí a jiném.....kapři jsou jako slepice,pokud mají hlad,tak luxují absolutně všechno co najdou.Tím nechci říct,že by v boilie nebyl rozdíl.....ale věř mi,že je minimální.Pokud jsou ty kuličky od výrobců,kteří do toho dávají kvalitní suroviny,tak je kaprovi úplně šumák jestli je v tom jen rybí moučka nebo kombinace deseti různých rybích mouček.
Z akvárka už mám zmapované po čem kapři vystartují jako první,ikdyž tam nahážu třeba deset druhů boilie,ale nakonec sežerou stejně téměř všechno.Píšu téměř,protože jsou opravdu dva výrobci jejichž koule tam zůstávají ležet bez povšimnutí,ale nebudu je uvádět......a nejsou to vůbec levné gulky,spíš naopak-až moc drahé.Zkoušel jsem je chutnat a docela ty ryby chápu-gulky jsou hořké a na jazyku ještě hodinu po ochutnání člověk cítí pálení.Zřejmě výrobce použil všechny super atraktory světa,aby vyrobil to NEJ :-)))