Feeder vs ostatní techniky

V jedné zde položené a hojně diskutované otázce, se řešilo jestli je feeder tak účinný jak se všeobecně míní, nebo jestli je to jen modní záležitost, která nevydrží dlouho. Co si myslíte vy?
Autor diskuse: Ponty - Profil , 18.9.2008 feeder - techniky lovu

Je feeder tak účiný, jak se o něm soudí?

A) Ano22%

B) Ano, ale je třeba se to s ním naučit62%

C) Ano, ale jen na menší ryby4%

D) Ne4%

Od 18.9.2008 hlasovalo 235 čtenářů.

JKL - Profil | Út 13.1.2009 18:27:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Osobně si myslím že feeder je mezi námi na hodně dlouho. Na rozdíl od plavky umožňuje citlivý lov s jemnou sestavou téměř všem,bez ohledu na různé handicapy, a s menšími náklady. Úspěšnost lovu je s plavkou minimálně srovnatelná, ale je použitelný takřka v jakékoli situaci. Dovolil bych si předpokládat, že feeder je budoucností klasické "bobkařiny". Příští generace budou nadávat na "dědky s feederama" kteří si matlají krmení v kyblíku, házej si to pod nohy,zabírají místo a neumí moderní rybařinu. :-)

KóĎA - Profil | Po 12.1.2009 19:20:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Při mé oblíbené montáži bych si dovolil tvrdit, že záběrů ala povolená špička je větší procento. A mohu potvrdit slova Ospreye. Úspěšnost záseku je zde tak 90%. Protože ryba už stejně visí.

osprey - Profil | Po 12.1.2009 14:47:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vjádřím se k přizvednutí splávku vs povolení špičky.
Trochu jiné to je - u feederu je obvykle daleko těžší zátěž než jsou broky vyvažující splávek.
Splávek se zvedá při nadlehčení broku (ů) na dolním konci sestavy (desetiny gramu až gramy), u feederu značí povolení špičky ztrátu napětí kmene, což obyčejně způsobí posun zátěže (obvykle desítky gramů).
U plavané to tím pádem může být pouhá ochutnávka, u feederu daleko spíš ryba zaseklá na háčku (s výjimkou velmi lehkých sestav).

Ve většině případů se snažím povolení špičky sekat, dokud tam ta ryba visí.

bombardák - Profil | Čt 18.9.2008 20:48:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ponty - snad jsem to tady už někde napsal, ale fíderko(název mé manželky) ,mne opět vrátilo k vodě a navíc vrátilo chuť rybařit. s pocitem něčeho nového, případně nepoznaného jsem začal znovu poznávat proudy, zátočiny, úplavy přecházející do mělčin plných drobných rybek, voňavý opar řeky, zvuk třpytivých vln tato krása se ke mně opět vratila v té ryzí, čisté podobě. feeder se stal společníkem velice příjemným, navíc pro jeho vyváženost a nekonečné možnosti lovu poskytuje i vysokou účinnost při zdolávání chycených ryb. při relativně nižších nákladech umožňuje zdolat ryby i těch trofejních velikostí.

Martin M. - Profil | Čt 18.9.2008 16:02:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

zmenil jsem po domluve a autorem anketu, hlasujte prosim znovu