Rozpustnost na prvním místě

- Rostislav Masopust

Lov na směs typu method mix s vysoce atraktivním rozpustným boiliem z řady Legend Range

Velmi málo využívanou metodou v dnešní moderní kaprařině je použití olověných krmítek. A přitom v některých dnech může být daleko účinnější než jiné metody. V chladné vodě, když potřebujeme docílit co největšího počtu záběrů, je lov na krmítko spolu s rozpustnými nástrahami ideální volbou.



Je až překvapující, že tuto metodu lovu nepoužívá více rybářů. Je velmi jednoduchá na sestavení a při správném používání může mít doslova neskutečné výsledky. Krása této metody spočívá v tom, že nám umožňuje lovit s velkým množstvím volně se pohybující návnady v podobě method mixu v těsné blízkosti nástrahy, která se navíc také skěle uvolňuje!





Je to podobné jako při používání PVA sáčku, jen s tím rozdílem, že v tomto případě nás nelimitují použité komponenty, které nerozpouští PVA. Také celá příprava je kratší než výroba PVA sáčku. Když naplníme krmítko method mixem a doprostřed takto vzniklé koule umístíme nástrahu, nachází se nástraha ve vodě uprostřed volně se pohybující návnady. Docílíme tím rychlejšího záběru, protože kapr má možnost sebrat velké množství potravy najednou. To upoutá jeho pozornost a olověné krmítko zároveň slouží k perfektnímu záseku kvůli gramáži.



TIP NA METHOD MIX:
METHOD MIX ROBIN RED + KOŘENÍ


Tato směs voří sama o sobě neodolatelný základ a je velmi uznávaná mezi špičkovými rybáři jak na plavanou, tak k lovu na feeder, a na svém kontě má spoustu vítězství na rybářských závodech. Já sám ji velmi rád používám, protože je vysoce atraktivní a ryby ji doslova vyhledávají.

Dále můžeme kombinovat s tekutými složkami:

- SWEET LIQUID
- LEGEND BOOSTER
- MYSTERY BOOSTER





Jako nástraha je při lovu s method mixem v zimním období absolutní jedničkou rozpustné boilie! Je to klasické boilie z řady Legend Range, jen je nevařené. Po dopadu do vody se tedy okamžitě uvolňuje do okolí a vysílá pachový signál, který kapry láká. Při jedné z posledních vycházek mi tato nástraha přinesla několik menších kaprů a mezi nimi i dva krasavce! V chladné vodě je to úspěch a zároveň vám to potvrdí vaši strategii.



Atraktivitu této nástrahy lze ještě zvýšit použitím obalovacího těsta nebo zakápnutím samotné nástrahy esencí.

Náš tip:

Lehce oškrábejte kuličku boilie nožem - narušíte tím její horní vrstvu a střed kuličky pak do sebe lépe nasaje esenci. Svou nástrahu si tak ještě více zatraktivníte, takže pak máte ještě větší šanci na úspěch!

Lov na těžká olověná krmítka mě baví, protože když jdu na chvilku k vodě, chci si prostě zachytat. A přitom mi stačí jen málo vybavení. Kbelík s method mixem vám zaručí, že pokud nenajdete ryby na svém lovném místě, bude vám stačit sebrat si pár věcí a jít je hledat!





Tento akční lov s výběrem vhodné nástrahy, na kterou se pokusíme chytat větší jedince, je opravdu zábavný.

Doufám, že vám těchto pár tipů pomůže k úspěchům při lovu na krmítko s rozpustnou nástrahou.

Za Jet Fish tým,

Autor: Rostislav Masopust