Zákaz tábořit, stanovat nebo nocovat na revíru Baraba

Kategorie: Všeobecné

Výňatek z Obecně závazné vyhlášky obce Dolní Beřkovice č. 1/2015

Na veřejných prostranstvích v lokalitě Baraba, která je vyznačena na mapce v příloze č. 4 k této obecně závazné vyhlášce, je nad rámec zákazů uvedených v odst. 3) zakázáno:

tábořit, stanovat nebo nocovat (ve stanech, pod plachtami či jinými přístřešky, v motorových vozidlech, obytných vozech a karavanech či pod širým nebem), s výjimkou případů, kdy se tak děje v rámci výkonu rybářského práva v době, kdy je možno rybářské právo vykonávat.

stát motorovými vozidly na místech mimo komunikace s výjimkou prostor a míst, která jsou k tomu určena

umísťovat prodejní stánky, kiosky a jiná prodejní zařízení či zařízení pro poskytování služeb

Celá vyhláška zde:
http://www.dolniberkovice.cz/file.php?nid=3161&oid=4494976

fotojakes, 28.8.2015

Diskuse k bleskovce

Fishky - Profil | Čt 3.9.2015 12:25:19

FRANK71 >> Ani kapraře ke změnám nic nenutí, resp. ti, co o tom ví málo - ti většinou nejvíce křičí a to je kontraproduktivní :(

K70 - jak kde
nonstopka - jak kde
stany čluny - jak kde

...povolíš to někde, český malý člověk bude zneužívat všude... Změny ano, ale rozumně, třeba kapraři by měli v první řadě usilovat o omezení nasazování kaprů a naopak o zvýšení vysazování jiných ryb. Kaprů se sadí jako maku, ale paradoxně kaprovi konkuruje jen kapr - a hodně kaprů = malé přírůstky = málo trofejních ryb... hodně kaprů = hodně igelitek (tohle kapraři moc rádi však neslyší)... takže štika, candát, úhoř, lín... měli by tlačit na svaz, aby naše rybníky nebyly monokulturní, protože diverzitní obsádka prospěje všem (i kaprařům).

FRANK71 - Profil | Čt 3.9.2015 12:19:36

Fishky >> tady nejde o závody.:-))) Pokud budou mít ten odbor, budou ve svazu a pomalu budou tlačit na změny.:-))) Zřejmě budou mít i nejvíce členů. Fidraře nebo plavačkaře k změnám nic nenutí,:-))

Fishky - Profil | Čt 3.9.2015 11:45:20

FRANK71 >> změny? proč změny, kaprařské závody nejsou v ničem horší, než plavačka či feeder či dokonce přívlač :) Ale neplést se závody v kempování u kterého je možné mít i nahozené pruty, to nejsou kaprařské závody, ikdyž si to mnozí pletou ;-)

P!F - Profil | St 2.9.2015 23:13:51

FRANK71 >> sa z toho pojebe, ako vsetci ostatny... fakt zla predstava.

K10, nonstopka celorocne, povinny bivak, zakaz lovu dochodcom?

FRANK71 - Profil | St 2.9.2015 9:27:12

Mrknato >> jsem zvědavý co budeš psát až v rámci ČRS vznikne ve dle plavačky, fídru a muškařů odbor kaprařiny.? Zřejmě bude nejsilnější, a to teprve budou tlaky na změny.:-)))))))

P!F - Profil | St 2.9.2015 8:55:51

kakr >> Pred 30timi rokmi (mal som 8 rokov, takze ano, mam to trochu skreslene, ale uplne mimo nebudem ) som travil vzdy polku prazdnin na chate pri Bodickych ramenach. Vzdy sa tam stanovalo okolo vody, ci uz vodaci alebo rybari, VB som tam nikdy nevidel...

kakr - Profil | St 2.9.2015 8:24:02

P!F >>
Před 30 roky jsi postavil mimo vyhrazené místo (kemp, veřejné tábořiště) stan a nejpozději druhý den tam byli poliši (SNB) ,dostal jsi flastr (pokutu) a vyhnali tě od vody.
Platílo to pro profláklá místa, když jsi zalezl někam, kde nebyl přístup (příjezd) tak to většinou prošlo.
To asi platí dodnes.

Mrknato - Profil | St 2.9.2015 7:55:23

P!F >> Chytám na pstruhovkách a malých MP říčkách a "rybářský odpad" tvoří skutečně vyjímky, co potvrzují pravidlo. Ano i na těchto vodách najdeš svinčík, ale od majitelů pozemků, lufťáků, posekanou trávu, šlupky z brambor, igelitky, stavební suť...... (Důvod? veme to velká voda, nebo to zaroste...)

Ano kempovalo se, ale v kempech. Rodina přijela na přehradu Škodou 100 do kempu, postavili stan, vybalili stolek, slunečník, židle, lehátka a taťka se sebral a šel 100m k vodě, kde zapích vidličky, nahodil udice a posadil se na rozkládací židličku, nasadil si brýle a opaloval se, nebo ucucával pívo z euroláhve a četl noviny, zatím co mamka vařila na bombě brambory a opékala lanšmít........... Jo to byla doba....... ))))

P!F - Profil | St 2.9.2015 7:33:10

Mrknato >> tuto vetu "Po rybáři lovícím na mouchu, přívlačí, nebo na šoulačku, žádné odpadky nenajdeš....." naozaj myslis vazne? Naozaj si skutocne presvedceny o tom, ze dajme tomu pred 30timi rokmi sa pri vode nekempovalo?

Mrknato - Profil | St 2.9.2015 7:15:30

P!F >> To ale popisuješ klasický soukromák, nebo klubovou vodu. Taková rybařina mě nechává zcela klidným. Co se mně na společné rybařině líbí, žádný sebečistší a luxusně zarybněný soukromák nenehradí.
Když projdeš městem, po silnici, tak tam ti odpadky, špaky, nepořádek nevadí? To vadí jen u vody? Po rybáři lovícím na mouchu, přívlačí, nebo na šoulačku, žádné odpadky nenajdeš...... Stale se tady řeší pouze problémy WaM, bobkařů a "nomádů". Lov 24 na 3, K70, K40, samoseky, biwi, tedy libida která dříve nikdo neznal a nepotřeboval.......

P!F - Profil | Út 1.9.2015 22:46:01

Mrknato >> Nie je to iba o zarybneni. Mas vodu, kde je obmedzeny pocet clenov, vychadzok atd a k tomu hromada cakatelov na clenstvo. Spravis nejaky lruser, letis a v zivote si tam uz nenahodis. Nenajdes spak na zemi, kazdy si ho po sebe odnesie.

Mrknato - Profil | Út 1.9.2015 9:44:22

P!F >> Zřejmě ano, ale ty rozdíly jsou vidět i u nás (v zarybnění). Před cca 30 lety MO zarybňovaly hlavně revíry, kde z pověření držitele dekretu hospodařily, ale dnes už hospodaří na "svém" a revíry ÚS, kde "vykonávají některé činnosti" už berou jen jako vedlejšák...... a to nejsou samostatně hospodařící místní organizace.

Není divu. Rada ČRS se hlavně zajímá o to, jak si pod sebe stáhnout RL, jak usnadnit a zapojit cizince do rybolovu, jak motivovat a podporovat závodníky a jak získat víc a víc členů, vč. dětí. Jak řešit neradostnou situaci na řekách si složky přehazují jako horký brambor......

P!F - Profil | Po 31.8.2015 23:29:37

Mrknato >> zalezi od konkretnej vody. Chytal som tam za obdobne peniaze ako u nas, chytal som tam tam den za cenu rocnej povolenky a RL u nas na jeden den. Nechytal som tam, kde bola povolenka na rok pomaly ako moj rocny plat. Co myslis, bolo vidno rozdiely okolo vody?

Mrknato - Profil | Po 31.8.2015 19:55:13

jaa1959 >> Dík, mně šlo spíš o to, zda si cizinec může v Německu koupit po získání RL celoroční povolenku, jako je tomu u nás. Celosvazová povolenka přijde cizince na 7500,-Kč, což je cca 3,5x víc, než člena ČRS. V porovnání přepočtené hodinové mzdy pak má Němec povolenku stejnou jako Čech podobně levnou, jako člen svazu.......