Zastavte stavbu cyklostezky, požadují rybáři. Bagry zabíjejí mihule

Kategorie: Všeobecné

Rybáři chtějí v Českém ráji zastavit stavbu cyklostezky na břehu Jizery mezi Malou Skálou a Líšným. Stěžují si, že stavební stroje ničí koryto řeky a ohrožují tím chráněné druhy ryb a živočichů. Úřady jejich stížnost už skoro měsíc prověřují a stavba zatím nerušeně pokračuje dál.
Více s zdroj http://liberec.idnes.cz/rybari-pozaduji-zastavit-stavbu-cyklostezky-greenway-jizera-pbc-/liberec-zpravy.aspx?c=A120510_184703_liberec-zpravy_alh

petrhod, 11.5.2012

Diskuse k bleskovce

Gamarus1 - Profil | Ne 13.5.2012 9:23:02

Zdravím všechny, co to myslí s vodou dobře
Trochu přispět do diskuze na téma cyklostezky cítím jako svou povinost, i když si myslím , že zabránit stavbě nepůjde, jedině novou revolucí, ale již ne sametovou.
To co nám , platícím rybářům a milovníkům přírody, provádí námi zvolení je k nevíře.
Jezdím léta na úsek Labe, kde se chytaly trofejní ryby, a kde v loškém roce otevřeli cyklostezku.Samozřejmá reakce svazu na tuto událost , byla omezení přístupu k vodě, platícím rybářům.
Jak těžko se poslouchá vyprávění starších rybářů, kteří se slzou v oku komentují toto rozhodnutí.
Jedno za všechny, cituji (chodím sem na ryby už od dětství, dokonce jsem sem chodil dříve než jsem vlastnil rybářský lístek, je mě z toho do pláče).To jsou slova sedmdesátiletého chlapa.
Nejenže ubývá původních ryb na vodách, ale podívámeli se do revírů, jen těžko dnes hledáme revír, kde není něco zakázáno.Jsou to omezení která znepříjemňují lov ryb, a většinou , jsou to omezení nesmyslná.
jako hodiny lovu, jako zákazy zabrodit, jako zákaz vstupu rybářům.atd
Jezdím často do zahraničí a vlastním povolenky několika států Evropy.jsou tam také cyklostezky okolo řek, pravda jsou postaveny tak, aby si lidé provozující svou činnost nepřekáželi navzájem.
A omezení rybářů jsou většinou jen o zákazu ponechání ryb v době jejich hájení.
Příklad, jednou jsem byl v Polsku na zasedání rybářské organizace, a ptali se mě na to jak u nás chodím na ryby.Neprozřetelně jsem po pravdě mluvil o době nočního klidu, o době konce i začátku pstruhové sezony a reakce lidí byla zarážející
U nás chodíme na ryby svobodně a kdy chceme.Dodržuje se jen doba hájení.jednoduchý a účinný zákon.
Tak tedy komu to vše pospěje.Poldle mne skupince lidí kteří po zániku našešho svazu,přivlastní si a rozdělí vody,a budeme platit ještě více a fakticky nás to omezí ve svobodě.
Jsem milovníkem rybařiny, většinou ryby pouštím , někdy si ji přinesu domu, snažím se dodržet pravidla slušného chování u vody a neškodit přírodě.vím naprosto jistě že bych se tak choval i jako neorganizovaný (čili, jako pytlák) a tak přemýšlým proč platit povolenku, a být omezován, více jak ostatní skupiny.
Psát jsdem vlastně chtěl jen o tom jak zabránit stavbě cykolstezky, to vše je na jiné téma , ale podle mne to spolu souvisí.
s přáním ať již ti nahoře dostanou rozum, dřív než dostanou přez hubu. zdravím
Gamarus

LosPafkos - Profil | Pá 11.5.2012 22:03:09

Achmed >> já můžu jet po Cs až do centra Prahy na ramena na ryby,ale to já ne,já jezdím po staru podél říčky a lesem,takže chvála bohu mě ta možnost zůstala .

Achmed - Profil | Pá 11.5.2012 21:59:01

LosPafkos >> I já vozím k vodě kolo a asfaltka kolem toku je mi proti srsti,to můžu jezdit všude jinde.Jenže podél toku není žádnej kopec to se to jezdí v dresu jako na tour de france.Byl jsem také svědkem hlášky tady to hrozně drncá když tu není asfalt.

rover - Profil | Pá 11.5.2012 21:44:41

LosPafkos >> Na první pohled se to tak může jevit, ...s pravdou to bude určitě lehce kolidovat.

LosPafkos - Profil | Pá 11.5.2012 21:39:18

rover >> je chyba,že tu je ten song Máme holé ruce :--)))

rover - Profil | Pá 11.5.2012 21:37:21

LosPafkos >> Malinko jsi v rámci "bydliště" odbočil, nicméně i toto je zkušenost, ...vše máme ve svých rukou !

LosPafkos - Profil | Pá 11.5.2012 21:32:12

rover >> je fakt,že jsem zažil volební masírku ve Venezuele a to bylo peklo :-))

rover - Profil | Pá 11.5.2012 21:27:06

LosPafkos >> To se časem poddá, ...navíc, jestli vlastníš svazek klíčů, určitě budeš vědět, co s ním ... :-)

LosPafkos - Profil | Pá 11.5.2012 21:21:00

rover >> nojo,ale hodně ukradených peněz končí ve volebních bilbordech a ty mě taky serou,jsem tu fakt nešťastnej :--)))

rover - Profil | Pá 11.5.2012 21:15:12

LosPafkos - 11.5.2012 21:11:,02 >> Peníze nejsou naše, takže "draze" nikoho nezajímá, ...zatím ! Všeho do času, ...pak se budeme nestačit divit.

LosPafkos - Profil | Pá 11.5.2012 21:11:02

Achmed >> Jsem rybář i biker a CS podél vody mě vyloženě serou,ale to je problém naší země,všechno dělat blbě a draze :--(((

Achmed - Profil | Pá 11.5.2012 21:04:23

malamut >> Tak s tím souhlasím.Navíc mně dostal pohled na cyklostezku u Labe jak po ní jede z TS zameták,za ním multikára a dva maníci co zbírali po stranách petky a jiný svinstvo.Díky těmto stezkám tam už nikdo na ryby nechodí.Oni asi cyklisti mají větší příspěvky pro obce než rybáři kteří platí SL že se po nich tak uklízí.

Chosé 2 - Profil | Pá 11.5.2012 20:28:58

Ten kdo zná Malou Skálu a okolí kroutí nad tím rozhodnutím hlavou. Co mně se týče po zkušenostech z vybudování tzv.cyklostezky mezi Nymburkem a Poděbrady něco takového nepřekvapí. Podle pravého břehu již byla hotova ještě před vstupem do EU. Když tamní obyvatelé sdělovali nám rybářům lovícím u lesní pěšiny na levém břehu,že tam bude také CS nevěřil jsem této zbytečnosti a považoval to za kachnu. Dnes už tam rybáři nechytají a každý chodec ,cyklista , inline bruslař se může rozhodnout po jakém břehu Labe si to namíří z NB do PO a obráceně. Jestlipak také ve státech EU na západ od nás vedou trasy po břehu řek v zalesněné oblasti? Asfaltové určitě ne. Z pohledu státního uředníka,který se chce udržet u finančního zdroje a ještě dostané všimné za úspěšné lobování v prospěch stavební firmy chápu tento postoj, ke který zde v Česku je "úrodná půda".

Tarn - Profil | Pá 11.5.2012 14:43:37

Paranoidní Schizofre >> a řádně ohradit kuželama, případně výstražnou cedulí pověšenou na ostnatém drátu a to by bylo aby si někdo stěžoval že jsi se nesnažil zabránit kolizi s rybářem chytajícím podle zákona co ? :))))))))) Už vidím ty titulky na NOvě :))