Wobler Rapala X-Rap Magnum 30


Kategorie: Návnady a nástrahy

Finská firma Rapala přichází letos na trh s několika novinkami. Jednou z nich je Rapala X-Rap Magnum 30. Není to žádný malý woblírek, ale 16ti centimetrová imitace ryby, navíc s pořádnou lopatkou. Tato nástraha je určena pro opravdové big game fishing. Samotný wobler je 72 g těžký, takže pro samotný rybolov doporučuji především vhodný prut s dostatečnou gramáží, aby se z nástrahy nestal objekt zdolávání. Operační hloubka tohoto wobleru je udávaná někde mezi 6 - 9 metry. Už na první pohled je jeho "hloubkovost" poznat právě na lopatce.

Ihned po náhozu a při prvním otočení kličky navijáku se rapala zakousne do vody a začne vcelku nekompromisně postupovat směrem ke dnu. Její pohyb bych definoval jako značně agresivní, zvláště citelné je vlnění do stran, na které si ale brzo zvyknete. Navíc nápis Rattling na krabičce dává tušit kromě agresivního vlnění i chrastící zvuk během pohybu. Na mělčích partiích si dávejte pozor, wobler je u dna opravdu rychle a o vázky pak není nouze.

Tento wobler byl vyvinut i pro lov na moři, takže je předurčen i pro rychlé vláčení. Provedení celého wobleru je opravdu rapalovské - precizní vyvedení i těch nejmenších detailů a barev dává tušit proč je tato firma na trhu tak úspěšná. Například ostrost trojháčků, které vypadají na první pohled neohrabaně je naprosto perfektní a několikrát jsem o jejich ostrosti přesvědčil na vlastní kůži. Výrobce dodává na trh 8 barevných odstínů tohoto wobleru. Cena se pohybuje kolem 400 Kč.

 

Klady a zápory

kvalitní zpracování

bezchybný chod

ostré háčky

vyšší cena

 

Roman C. - Profil, 4.6.2006