Prut Milo Deimos Feeder 12' MH



Kategorie: Pruty

První, čeho jsem si na těchto prutech všiml, byla cena, která byla na značkový prut se slušivým designem nezvykle nízká, asi 2200 Kč. Prut má při délce 360 cm slušných 216 gramů a je poměrně svižný. Má poněkud větší očka, korkovou rukojeť s neoprenem ve spodní části a sedlo se šroubením utahovaným odspodu. Měl by to být medium-heavy, přikláním se špíše k heavy.

Na blanku prutu je psáno, že je určen pro kmenový vlasec s nosností 3-6 lbs (to je asi 0,10 až 0,16 mm). U vody jsem se však přesvědčil, že Italové jsou vtipálci. Sám bych na tento prut nedal kmen pod 0,15 mm a návazec aspoň 0,12 mm, raději však více. Akce prutu je v horní polovině délky, spodek je tužší a ohne se až při větším tahu na hranici doporučeného max. zatížení.

Prut je vybaven 4mi výměnnými špičkami 1, 1.5, 2 a 2.5 oz. První dvě jsou laminátové, druhé dvě grafitové. Na heavy prut se to zdá být málo, ale není tomu tak - to jen jejich označení je jiné, než je zvykem u jiných prutů. Odhadl bych to na 1, 2, 3 a 4oz.

Prut bych doporučil pro chytání na proudných řekách, ideálně s kmenem 0.18 mm a návazci kolem 0,14 - 0,16 mm a dvěmi nejtvrdšími špičkami. Tam z něj dostanete to, co v sobě skrývá. Jasně, že lze použít i na jemnější chytání, musíte ale mít lehčí ruku. Na kmenovou pletenku se nehodí.

Hezký tvrdší prut za rozumnou cenu.

 

Klady a zápory

nízká cena

4 špičky

sympatický vzhled

tvrdší prut než lze očekávat podle etiket

matoucí popisky špiček

na plátěném obale chybí krátká kapsa na tubus se špičkami

 

Martin M. - Profil, 15.4.2006