Penzion Pod zámkem Boskovice - rybářská rekreace

Adresa:
Hradní 4
Boskovice
web: www.dopenzionu.cz/mesto/p...

Kraj: Jihomoravský

Druh: kemp, ubytovna

Budovu dnešního penzionu postavil jako přízemní stavbu Jan Leopold hrabě z Dietrichsteina v roce 1756. Původně zde byl umístěn panský špitál pro 12 chudých. V roce 1857 sem Alfons Friedrich hrabě Mensdorff-Pouilly povolal sestry kongregace sv. Vincence de Paula ze Štýrského Hradce, které zde pečovaly o nemocné a vedly dívčí školu. Od roku 1880 zde byla zřízena také mateřská školka. V roce 1878 byla pak budova rozšířena o jedno patro do dnešní podoby. Posledních 10 let, po navrácení do majetku rodiny Mensdorff-Pouilly, budova sloužila ke komerčním účelům. V roce 2003 prošla náročnou rekonstrukcí a byla přestavěna na penzion.

SOUČASNOST

Ubytování
Penzion Pod zámkem je situován v zámeckém areálu v těsné blízkosti středu města. Celková kapacita penzionu je 47 lůžek. Ubytování, jehož součástí je snídaně, poskytujeme v jedno a dvoulůžkových pokojích, které je možno využít i jako rodinné pokoje. Všechny pokoje mají svoje vlastní WC a koupelnu a to buď s vanou či sprchovým koutem. Pro hosty penzionu je k dispozici bezplatné parkoviště.

Konferenční Sál
Penzion nabízí možnost využití konferenční místnosti pro pořádání seminářů či školení. Konferenční místnost je vybavena připojením na internet, kvalitní projekční technikou, videem a DVD přehrávačem. V rámci akce je možné zajistit občerstvení dle přání pořadatelů.

Recepce
Recepce funguje nepřetržitě 24 hodin denně. Na recepci je možné zakoupit občerstvení, upominkové předměty či drobné hygienické potřeby.

Stravování
Stravování je možné v restauraci Hradní club v bezprostřední blízkosti penzionu, kde mají naši hosté zajištěnou 10% slevu na konzumaci.

Sezóna: Od 1. ledna do 31. prosince.

Nejbližší město: Brno-město (33 km).

Podrobnější informace o tomto ubytovacím zařízení naleznete v katalogu Dokempu.cz - online průvodci kempy ČR a SR, který je zdrojem výše uveřejněných informací.

Interaktivní mapa

Rybářské revíry v okolí

8,7 km - Klimšák 1 - MP
8,8 km - Klimšák 1M - MP
5,8 km - Podomský potok 1 - MP
7,0 km - Žďárná 1 - MP
3,4 km - Semíč 1 - P
5,7 km - Svitava 3 - P
5,7 km - Svitava 4 - P
6,8 km - Svitava 5 - P
3,5 km - Úmoří 1 - P
2,9 km - Bělá boskovická 1 - P