Tuhá průběžná montáž

Feeder > Průběžné

Drasticky účinná průběžná montáž na feeder :-)

  • Kmen: asi metr 0,50 mm a pak klasický kmen 0,16 až 0,20 mm
  • Návazec: 0,10 - 0,16 mm

Jedná se o průběžnou montáž, která jako zábranu proti zamotání nevyužívá žádné trubičky ale tuhý vlasec. Po něm v kroužkou klouže krmítko. Pod zarážkou silný vlasec pokračuje a tím drží odstup mezi návazcem a krmítkem. Délka silného vlasce by měla být tak o 20cm delší, než je délka návazce, minimálně však 50 cm. Uzlík mezi silným vlascem a kmenovým vlascem musí být tak malý, aby zvolna prošel očkem u krmítka. Jen tak je zaručeno, že pokud utrhnete rybu i s krmítkem, nebude ryba za sebou krmítko dlouho tahat (krmítko odpadne).

Postup

Ke kmenovému vlasci přivažte 0.50mm silný vlasec - délka jako návazec plus 20cm. Vhodný uzel: na silném vlasci udělejte jednoduchý uzlík a kmenový k němu přivažte pomocí 6x protaženého grinneru (obrázek).
Na silný vlasec navlékněte obratlík krmítka.
Pod něj navlečte 3x protaženou gumovou kuličku nebo váleček (ten je použit na fotce detailu) nebo jinou zarážku (leukoplast). Po utažení by měla být zarážka asi 15 cm od konce vlasce - na ten ještě přivážete malý obratlík, takže nakonec to bude nějakých 10 cm. Pak už jen návazec ze slabšího vlasce, třeba 0,12mm silný a 40 cm dlouhý.

Martin M. - Profil, 11.1.2006
Průměrná známka: 1,48

Diskuse k montáži

piskacek - Profil | Po 2.4.2012 22:08:33

Ahoj Martine,už několik týdnů chytám na tvou montáž:Tuhou průběžnou a musím říct,že je opravdu super,hlavně se vůbec nezamotává a to nepřeháním,i když nahodím daleko s Medium Feederovým prutem co mám a záběry jsou dobře sekatelné,prostě parádní montáž,naprostá spokojenost,Martine díky za doporučení této montáže,jen tak dál,čau a dávám ti za 1.

Vozejk - Profil | St 26.5.2010 20:28:38

ahoj, dnes jsem chytal na stojaté vodě s touto montáží na položenou, 3,6m dlouhý prut, podprutová čihátka, asi 20m od břehu a nebyl jsem schopen zaseknout rybu i když brali jako blázni. Nástraha peletka nebo bonduelka a asi 1cm háček. Návazec mám dlouhý asi 20cm....může to mít vliv? Ještě mě napadlo že je v tom rybníku dost bahna, jestli netahám krmítko z bahna a až pak rybu...