V Dřevnici nejsou ryby. Na zarybnění řeky přispěje Zlín částkou sto tisíc korun

Rožnovák - Profil | Po 23.10.2023 21:41:09

Deejv >> otázka na ryby byla pochopitelně jen řečnická - granulemi se populace neobnovují - tomu teď už asi nevěří ani Kuba- všichni projektovou Pstruzi jsou už v rybím nebi.

Deejv - Profil | Po 23.10.2023 20:23:05

Rožnovák >> Tok je devastován jíž od první republiky, stejně tak jako většina moravských řek. I přesto tu ryby vždy byly a vytíraly se zde. Za to, že je řeka v takovém stavu jakém je, můžou otravy z minulých let a že jich bylo. Muzes mít tu nejkrásnější řeku na světě, ale když do ní pustíš VaK, nepřežije. Sadit ostre a parmy (předpokladam ročky) nepomůže. To bych si dovolil tvrdit, že navzdory argumentům úředníků z Ožp, se zde ryby stále rozmnožují.
PS: Po nasazení pstruhů JV přišla den poté velká voda. Já chytal ty pstruhy asi 3km po proudu ve Zlíně a prý se tahali i na Moravě. (sumarizace mluví jasně) Toť smysl vysazování sádkových ryb...

Rožnovák - Profil | Ne 22.10.2023 22:27:41

Pike >> To vím a nikde sem to nepopiral- to nemá nic společného s tím že JV by nejraďeji introdukován hlavatky do řek v čechách - protože tam v 80- 90 letech byly jednorázově vysazeny a už tam nejsou. - viz odkaz na jeho Rybí legendy níže

Pike - Profil | Ne 22.10.2023 20:56:54

Rožnovák >> tak Dřevnice ústí do Moravy a ta ústí do Dunaje :-)
Skoro bych řekl, že z Dřevnice je to do Dunaje blíž než z Oravy, horního Váhu či Turce😂

Honza7 - Profil | Ne 22.10.2023 20:15:44

Rožnovák >> Ahoj, velký díky za odkaz. Stále je se co učit, obzvlášť pro ty co si myslí, že hlavatka je piraňa a že žere non stop. 5 minut žraní jednou za 48 - 60 hodin.
Jinak k J.V. - úspěchy mu nezávidím a na víc jeho vřelý vztah k parazitologii by taky mnozí z nás moc nevítali. Vše by bylo naprosto OK za předpokladu, že by to šlo především z jeho vlastní kapsy.

Rožnovák - Profil | Ne 22.10.2023 17:47:01

Honza7 >> ahoj -Jo zajimavé To je -ja mu úspěch a pozornost nezávidím -starostí ma kolem Toho taky dost-ale pokud ho veřejnost bere jako kapacitu těma botama a svými světonázory národu někdy taky zaďelává. Já myslím že hlavatku nikde v rámci cesty Po mevysazoval -pokud by ji chtěl vysazovat měl by pochopitelně zájem o zatraktivnění revírů v čechách-tím se netají.Asi aby to měl blíž z Katlova -nevím😄, touto rybou třeba i do pstruhovky.. Hlavatka patři do povodí Dunaje -bodka.Však koukni do odkazu - jak nahání hlavatku v čechách ale na Moravu nezajede-něco je Tam i zajimavé.
https://www.ceskatelevize.cz/porady/11821959440-ceske-rybi-legendy/

Honza7 - Profil | Ne 22.10.2023 15:45:42

Rožnovák >> Ahoj Vašku, díky moc za ten odkaz. Celkem by mě zajímalo kolik těch hlavatek a kam za těch šest let je vypustili?
Neznám celý tok Dřevnice, pouze jeho část a i z té přiložené fotografie musí být celkem jasné, že celý tenhle vodní tok není vhodný pro lososovité ryby. Daná fotka je pořízena podle mě poblíž nemocnice. V tom úseku jsem viděl vždy především tlouště.
Celý ten mediální humbuk kolem J.V. vnímám jako absolutní šaškárnu, která má snad jediný pozitivní význam a to, že veřejnost má větší šanci vnímat vodní svět, který většině laického světa zůstává utajen.

Rožnovák - Profil | Ne 22.10.2023 11:45:49

Kde já jsem To už slyšel? Ano ekorojekt JV cesta pstruha v roce 2017- jakto že tam ty ryby nejsou ? Možná se přijede ukázat i teď aby To Pr mělo váhu.
https://www.zlin.eu/tiskove-zpravy/pstruzi-v-drevnici-az-petikilovi-6238

V roce 2017 se JV uváděl jak je řeka pro Po čistá a vhodná a proto tam přerostlé tržní ryby za úcasti primátora a spravcú kanalizace a samozřejmě i mistních rybářů i sypal.
Nyní Ožp tvrdí že řeka stojí za pendrek. Přirozený výtěr neprobíhá, v řece nejsou ryby. Rybáři žadaji město tedy i primátora asi už jiného o Sto Tisíc na To aby do žumpy z nízkým prútokem tentokrát nasadilo násadu lipana, Po , ostré a Parmy. Ty ovšem časem zajdou taky - pokud neprobíhá přirozený výťer, protože tok je devastován. Misto toho aby na územi města - tok trochu vypadal -úředmíci z Ožp suše konstatují že je situace jaká je a žada se o odpustky které ukojí hlavně veřejnost v Pr a hojí trhlinky v politifkém ekoprofilu a nikdy nemají realný a hlavně dlohodobý v reálu.

Mě tyhle veletoče kolem Dřevnice smysl nedávají.