Bedna nebo křeslo

Neumím se rozhodnout zda bednu či křeslo.
Jezdím pouze na "gulášovky", sem tam na 24hodinovky.
Výhody/nevýhody, tipy, zkušenosti a výrobky roky 2023.
Díky :)
Autor diskuse: KubovecKarel - Profil , 5.7.2023 feeder - náčiní, doplňky

Macron - Profil | Pá 21.7.2023 13:29:38

podle mne bych si to rozdělil. Na guláše o klasické délce, nebo u když se pak rozhodneš na větší závodní kariéru ti jednoznačně doporučím bednu a já na ni nedám dopustit.
Na závody 24 hodin apod. bych si koupil křeslo.
Pokud koupíš kvalitní věci, zjistíš, že mohou sloužit třeba i 10 let a pak ta investice není taková. Na mnohá křesla pak použiješ i věci, které máš standartně přidělané k bedně, jako jsou plata a tak.

Maverick0 - Profil | Čt 20.7.2023 20:08:12

Řešil jsem to samé cca před dvěma lety. Nakonec jsem přešel z křesla na bednu. Musíš se smířit s váhou a náročným transportem. Určitě transportní systém, ale jak píše Martin na schodech ve stráních se pronese. 24-ku bych na tom nevydržel, těch 5-6 hod je na mě tak strop. Odměnou ti bude komfortní chytání, pravidelně vše stejně, postavíš si to doplňkama dle sebe (fantazii se meze nekladou). Gelový sedlo nemám, ale lze nechat ušít cokoli, příliš velký rozdíl mezi značkami jsem nezpozoroval. A ještě je to jak říká pani krám do kufru :-). Suma sumárum, neměnil bych.

KubovecKarel - Profil | Po 10.7.2023 11:02:28

Všem děkuju!
Rozhodl jsem se pro bednu Preston Innovations Inception Statition Graphite Edition, kterou jsem vychytal zrovna i v akci. Včetně tedy transportního systému.
Pokud nebudu stíhat na "gulášovkách" přepravovat a připravovat, asi najedu na starý styl malého křesílka a využiju bednu na "běžné chytání".
Ještě jednou děkuji.

Martin M. - Profil | St 5.7.2023 22:10:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Otazky, ktere mne k tomu napadaji:
- budes mit pred zavodem na gulasovkach dostatek casu k transportu a nachystani bedny?
- budes se v polocase stehovat a vsechno stihat?
- bude poradatel vybirat mista tak aby se tam dalo dojet vozikem? (schody, zavory, tezky teren...)
- vydrzis sedet 24h bez operadla?

Bery. - Profil | St 5.7.2023 17:25:09

Podle me je dulezite si taky uvedomit jak to myslis vazne se zavodenim. Nemyslim tím ambice na repre,ale to jak ty sam chces chytat na tvych závodech.
X let jsem mel Preston kreslo,super vec,pouzitelne na závod i bezny chytani. Ale postupem casu,jsem chtel chytat vice soustředěně a vice naplno. A na to je super bedna. Postavim to vsude,podnozka mi dovoli mit pod sebou vodu ci blato,stolky poberou vse potrebne a je to po ruce,prut je na ramenu bez vyrazneho klepani ale hlavne je to pevné a stabilni. Jak pro nahazovani,tak pri sezeni a soustredeni se.
Uz jsem si k bedne koupil snad vse co jsem postupem casu chtel a nebo zjistil ze potrebuju,takze ted ji beru fakt s radosti,protoze je vse po ruce a tak jak me vyhovuje.

Nejlepší je si na ni nekde na zkousku sednout, at te nezklame ten posez.

Jinak bednu doporucuju s gelovym sedakem,treba jako ma nova Prestonka,to je super. Ale asi to dela vice znacek,tusim ze i Maver Signature to ma.

MarNus - Profil | St 5.7.2023 12:00:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Bedna je super co se týká volného prostoru kolem tebe, nezavazí opěradla, područky, sedneš si s ní do vody, všechny potřebné věci máš po ruce ( v šuplících ), krmení, návazce a další věci si dáš na plato, takže stačí jen natáhnout ruku. Tohle je opravdu boží.
Ale..., má to jedno obrovské ale!!!!
Bedna, pokud si chceš koupit opravdu něco slušného a stabilního, je kur...va těžká. A pokud si ještě nacpeš úložný prostor všema serepetičkama, tak počítej s tím, že pokud nebudeš parkovat přímo u vody, nejlépe u místa lovu, tak budeš časem potřebovat vozík, jinak tě to tahání se s ní rychle přestane bavit.
A pak taky časem dokoupit spoustu doplňků, které bys, většinou, ke křeslu nepotřeboval.

Pavouk‌ - Profil | St 5.7.2023 11:46:49

K delicce bedna, na vše ostatní stačí křeslo

pepson - Profil | St 5.7.2023 10:37:26

Ak chytáš 1 minúta/ 1 ryba, tak asi bedňa.
Ale zase sedieť celý deň na síce polstrovanom, ale furt len hokrlíku bez operadla, to si môj chrbát nevie predstaviť :o)

Pepé - Vsetín - Profil | St 5.7.2023 10:31:10

Mám teď křeslo, míval jsem i bednu. Na moje momentální chytání je křeslo naprosto dostačující.
Je fakt, že byly i situace, kdy bych raději seděl na bedně, ale zase stran mobility a prostoru v autě je to křeslo ideální.
Doporučuji koupit ke křeslu delší, než standartní přední nohy, kvůli lepšímu sezení na prudším břehu.