Jak obalit kroupy

Měl bych dotaz, jak obalit kroupy ve strouhance, aby bylo obalené každé zrníčko. Zkousel jsem to ruznými zpusoby, ale vždy se kroupy slepily dohromady. Díky za tip
Autor diskuse: str66 - Profil , 19.5.2023 všeobecné - nástrahy, návnady

Kolben - Profil | So 20.5.2023 0:59:25

Já kupuji velké kroupy v Maneo Brno (Žilkova 2). Mají tam nejlepší a nejlevnější, objednávám je přes internet, musím si pro ně ale přijet.. Nedá se to srovnat s kroupama z Kauflandu. Na krmení je to jedno, ale na napichování na háček to jedno není. Před vařením je pořádně properu ( dvakrát nebo třikrát, až je voda čistá). Kilo kroupů zaliju asi čtyřmi litry vody a za občasného promíchání vařím do měkka.Když jsou měkké (ochutnám), tak je odstavím a nechám vychladnout pod poklicí.Vodu z nich neslívám, kroupy ji vsáknou a nabobtnají. Na cejny na Vranclu jsou nejlepší nástrahou. Tu várku z kila krup mám nadvakrát na krmení . Jsou sice slepené, ale to mně nevadí, při krmení ryb je rozmačkám v ruce, strouhanku do krup nedávám. Tu dávám jen do kolínek. A uchovávat v chladnu, rychle zkysnou, jak píše Káceč.

Káceč - Profil | Pá 19.5.2023 21:01:31

str66 - >> kroupy uvařit, potom je pořádně propláchnout studenou vodou. Dát je do široký nádoby, aby byla co nejnižší vrstva a občas je promíchnout, aby se neslepily. Strouhanku dát až druhej den a znova pořádně rukama promíchat. Obalená bude každá kroupa a lepit k sobě nebudou. Přesně takhle to dělám pro slepice, tedy jsou smíchaný i s pšenicí, suchou. A místo strouhanky dávám mletej vápenec a Sunar nebo něco podobnýho. Mám přísun prošlého z lékarny. Káždá kroupa je obalená. A hlavně bacha, kroupy strašně rychle kysnou.

Matass - Profil | Pá 19.5.2023 14:47:08

str66 - >> Tak jak píše Martin M. .... jedině do toho ještě přisypat nějakého sypkého posilovače...

Martin M. - Profil | Pá 19.5.2023 13:58:27

Do pytliku kroupy, strouhanku, nafouknout, protrepat, hotovo. Samozrejme i pak kroupy pousti vlhkost a druhy den z toho mas lepivou hroudu. Takze chystat az pred pouzitim.

pepson - Profil | Pá 19.5.2023 13:33:33

Po uvarení, vodu zliať, napustiť studenú, premiešať a znovu zliať a nechať odkvapkať v site. Potom strúhanku. Tak sa to robí aj s cestovinou, aby moc nelepila.

Enslaved - Profil | Pá 19.5.2023 10:43:34

Co je zkusit promastit olejem aby přestali lepit a pak sypat strouhankou?

Robur - Profil | Pá 19.5.2023 8:14:54

kolínka dáš do pytlíky s dipem či strouhankou a zatřepeš, ale jak je to s kroupami, to tedy nevím. Osobně si myslím, že kroupa je lepivější než kolínka. Takže kroupa je vůl a nepomůže ti ani úhel beta.