Ohlédnutí předsedy SÚS Dušana Hýbnera

Autor diskuse: Martin M. - Profil , 1.7.2022

xmac - Profil | Po 4.7.2022 23:01:23

tomvec >> Myslím, že ne každého. Znám několik lidí, kteří nějakou tu funkci dělají proto, že je to baví a chtějí být něco platní. Podle mě, jak člověk začne dělat všechno jen pro svoje blaho a nic pro okolí (a je jedno co dobrého udělá i kdyby sebral papírek) stává se z nej něco neužitečného a zbytečného.

tomvec - Profil | Po 4.7.2022 22:19:22

xmac >> člověk co prezentuje nějakou funkci se chová jak papaláš, protože moc korumpuje absolutně.

xmac - Profil | Po 4.7.2022 22:03:35

rampet >> Myslím, že v prohlášení se píše, že to složení funkcí nepřijal předseda. Takže zbytek výboru to asi ještě ani neřešil. Každopádně je to zbytečné selhání, kdy by člověk co prezentuje nějakou funkci měl být opatrný na své vystupování.

aleš vavřina - Profil | Po 4.7.2022 19:04:27

rampet >> vyvozeni osobni odpovednosti by bylo pocinem jednoznacne kladnym a v dane situaci i jedinym vhodnym, pro svaz mohou pracovat klidne dale jako radovy clenove - v tom jim nikdo branit nebude a po uplynuti nejake doby se o funkce mohou uchazet znovu.
Co se tyce "mafianskych praktik" tak ty jsou dnes bohuzel vsude, tedy tam kde jsou penize nebo jine osobni benefity, ty praktiky do spolecnosti vclenili, spise vkorenili jeji predni predstavitele a i "bezny radovy clovek" dnes uz "z toho chce neco mit" - neni prece blby a kdyz jinym to prochazi....."...lidi jsou dneska hrozne nenazrany,..." - cop. Hranari
Radost mi to nedela, spise naopak, ale "ciste" dnes uz jsou asi jen novorozene deti.

rampet - Profil | Po 4.7.2022 18:30:54

Mrknato >> Mně osobně není po chuti žádné takové chování, pokud tohle má být metou pro budoucnost, tak potěš koště.

Mrknato - Profil | Po 4.7.2022 17:14:27

rampet >> Myslíš si, že by takhle nachytali Dr. Macha, nebo jiného předsedu? To by je museli nejprv omámit a pak to nastražit...... Co vím, tak na jednoho předsedu už cosi někdo stražil a nemyslím si, že toto byla vendeta. Tady ve Štiříně žádné omámení nebylo.... Zajímavé by bylo, kolik toho ve Štědroníně vypili, o tom zkazky nehovoří....)))

rampet - Profil | Po 4.7.2022 16:59:47

aleš vavřina >> ať volají,mají na to právo,nebo snad ne?

Ať už se tam stalo cokoliv a jestli to bylo sehrané či nikoliv,jestli v tom byl cizí zájem či nikoliv,tak podstatné je, že je to venku na veřejnosti.Jestli od toho někdo očekával pochvalu nevím,mám na to svůj osobní názor odkud vítr vane,ale je to vstyčený varovný prst pro nás ostatní,protože jestli se už takhle mezi sebou začíná prát vrchnost po vzoru mafiánských praktik,tak nás nic hezkého nečeká.

Tak či onak si ti schůzující vstřelili vlastní branku a jestli mají kousek cti,tak vůči členské základně vyvodí ze všeho osobní odpovědnost.
Když ne,tak je to jen vhozená rukavice do ringu a lituji každou RS,která podobné jednání bude muset probírat s případným hříšníkem,členem.

likin - Profil | Po 4.7.2022 16:54:17

rampet >> Tak kluci, nějaký pitomec nás natočil na kameru. No, tak uděláme akci vlk a koza. My to nabídneme ( nebudeme rezignovat) a vy to nepřijmete, pohoda....... No a protože okolo toho budou pindy, tak vydáme prohlášení, že nikdo nic neviděl, protože seděl zády k vodě, tak přineste panáky, ať to zapijem....

rampet - Profil | Po 4.7.2022 16:53:14

kakr >> to mi nemusíš říkat,konstatuji jen to,co oficiálně zaznělo v prohlášení. Spíše ve frašce.

aleš vavřina - Profil | Po 4.7.2022 16:47:46

rampet >> po odvolani z fce volaji mnozi radovi clenove - zbytecne se v tom babras. Od klavesnice PC pod nic nerikajicimi prezdivkami / nicky nikdy nic slusneho nevzeslo. Ono se do klavesnice busi mnohem lehceji nez sevystupuje s vlastnim nazorem pred dalsimi lidmi a jeste hure se smysluplne receny nazor obhajuje.

kakr - Profil | Po 4.7.2022 16:46:24

rampet >>
Kecy, kdyby chtěli odstoupit, tak jim v tom žádný výbor nezabrání.

Mrknato - Profil | Po 4.7.2022 16:38:38

aleš vavřina >> Ono to má ale jiný rozměr. Při tomto nepovoleném lovu u toho byl předseda STČ ÚS, potíratel přestupků a kandidát na předsedu ČRS, a dále výkvět činovníků STČ ÚS a dovolí si takto lovit. Přestupek je jedna věc a morálka těchto pánů a také RS věc druhá. Nejednalo se běžné WaM rybáře. Nikdo se neomluví, nestydí se, nikdo neodstoupí....... Dát něco k dispozici, to mohli flašku. Právě díky účasti na členských schůzích má establišnent svazu takové to zastoupení.....

rampet - Profil | Po 4.7.2022 16:27:37

aleš vavřina >> nikdo po nich funkce nechtěl,oni je nabídli sami,což je trošku rozdíl,jen jim to výbor nepřijal,toď celé.

aleš vavřina - Profil | Po 4.7.2022 16:15:39

Cele mi to pripada jako lov na carodejnice v modernim vydani, za mne neni az tak co resit - nepritomnost u prutu je lehcim , a spise az smesnym, prestupkem s minimalni celospolecenskou nebezpecnosti. Vzhledem k tomu, ze to jsou funkcionari a jsou tedy dostatecne informovani, dat "pochvalu" v horni casti "bodoveho hodnoceni" a dal se v tom nebabrat. Jake odvolani z funkce, proc? Pokud by si i vsichni radovi clenove tak svedomite plnily sve clenske povinnosti, 😃... staci se podivat na ucast na vyrocni clenske schuzi a nebo brigadach kdyz byly povinne, 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️.
Zamest pred vlastnim prahem by si mel kazdy clen CRS nebo MRS, tim nerypu - jen konstatuji a doporucuji pro klid vasni a emoci.

TomášV - Profil | Po 4.7.2022 13:32:22

broucana >> předpokládám, že to bylo na revíru SÚS. Božkov, Písková Lhota ?

broucana - Profil | Po 4.7.2022 5:22:59

Thomic >> Nic jsem nakonec neplatil . Pán odešel po debatě a samozřejmě po zapsání všech numer ,jak to má být 😃. Mě spíš pobavila ta poznámka , že je to horší než nepřítomnost u prutů.

Bacha San - Profil | Ne 3.7.2022 23:55:15

Téééda, ta rybařina, to je ale bordel...:-)

kubsta - Profil | Ne 3.7.2022 22:49:45

Thomic >> jasně, je otázka jestli pán co to psal rozlišuje mezi RS a osobou pověřenou ke kontrolám na těchto VP. Přišlo mi to nejpavděpodobnější, protože málokdo se uchyluje k vypisování pokuty.

Thomic - Profil | Ne 3.7.2022 22:45:54

kubsta >> tam to ale nebylo rozhodnutím RS, protože tam nemá z pozice funkce žádnou pravomoc… takže určitě to nebyl příkaz na místě a nejde to srovnávat s čímkoli na revirech.

kubsta - Profil | Ne 3.7.2022 22:26:30

Thomic >> to bude pravděpodobně z poslední doby na VP v rezimu rybníkářství SUS, kde tyto pokutové sms fungují

Thomic - Profil | Ne 3.7.2022 22:12:32

broucana >> mužu se zeptat, kde se vám to stalo (jestli na reviru) a jak jste ty dvě stovky platil..? Přijde mi divné že by nějaká RS vypisovala pokutové bloky na takovouto částku…

broucana - Profil | Ne 3.7.2022 19:14:15

Nedávno mě kontrolovala RS. Spáchal jsem prohřešek . Měl jsem špatně zapsaného kapra . Chyběl počet ks(1) a váha (asi 2kg) a prý je to horší přestupek než nepřítomnost u prutů. Prý to mám za 200,-. Tak by to činovníci měli mít za 100,😁 😁😁

1Mara - Profil | Ne 3.7.2022 8:15:23

potočák 62 >> Honzo, já žádný soud nevynáším, jestli měli členové svazu nahozeno a byl spáchán přestupek, tak by měli být potrestáni stejně jako ostatní členové svazu a je mě jedno, kdo to je i kdyby to byl samotný Mach či DH. O nic více mě nejde, ta další omáčka okolo toho mě je jedno, no jedno, jedno mě to není, ale protože do toho hovno vidím a hovno rozumím tak o tom nemůžu vůbec psát či na to mít nějaký názor. Jen dodám, že jako vrcholový představitelé by měli jít příkladem a kor, jestli to byla i RS. Já sice po nich, po těch dvou lidech, co udělali přestupek nechci rezignaci či odstoupení, ale chci řádné tresty jako pro ostatní .-))

rampet - Profil | Ne 3.7.2022 8:11:17

potočák 62 >> víš,ono je jedno čí ten zájem byl,porušování předpisů se děje v každém areálu ČRS,kde vegetí hlavně funkcionáři a to po celé zemi,jen se o tom tak nepíše.To že tam jsou kamery věděli všichni přítomní,kdo má k nim přístup věděli taky všichni.Toto chování členů výboru nebylo zřejmě ojedinělé,ale řekl bych,že pravidelné,viz můj úvod.Pak tady máme den zahájení dravců,tedy vyšší počet očí okolo vody a v neposlední řadě taky fakt,že si svým chováním před blížící se konferencí vstřelili vlastní gól.

Jestli to jsou pouze cizí zájmy nevíme nikdo,kamery nikdo nechce zveřejnit,aby se udělalo jasno,musí být k tomu vážný důvod.
Zůstává tedy pouze mlha,která se třeba jednou rozplyne.

Ovšem,jestli se ve spolku rozjedou tebou naznačené mafiánské manýry,je nejvyšší čas ten spolek rozpustit,protože tohle je cesta do pekel a tu jízdenku do pekla platí členové.

rampet - Profil | Ne 3.7.2022 7:58:30

pheasant_tail >> všechny US si dali za příkazce buď členy výboru US nebo členy DK US, tudíž funkce o ničem a jen střet zájmu,ach ty Stanovy,šité na míru haha

Mrknato - Profil | Ne 3.7.2022 7:46:25

potočák 62 >> Trochu tady pleteš pojmy. Sazebník trestů v JŘ se týká svazotrestů, stejně jako sazebník trestů manželek, když přijdeš z ryb opitý, špinavý a bez ryby..... RS a správní orgán nejsou složky svazu a nejsou řízeny svazem. A pro tyto případy je i rybářský zákon vybaven "sazebníkem", ale úplně jiným.

A stačilo by ke skutečné nápravě tak málo... zrušit CS rybolov. RIS by se stal nadbytečným, Rada by lépe spala a nemusela stále počítat zlaťáky od svých "oveček a stříhat je", no a peníze za povolenky by dostali podle toho jak hospodaří ti, kteří vydávají povolenky na své revíry.

Když ty dva hříšníky ze STČ znáš, nejsou to také příslušníci RS???? No a předseda STČ ÚS je také RS a to mu nevadilo, co jeho výboři dělají? To musí přijít skutečná RS, aby udělala pořádek?

potočák 62 - Profil | Ne 3.7.2022 1:00:23

1Mara >> Já by jsem nevynášel soud tak rychle a spíše by mě zajímalo, co je za tím. Jinak za tak hrubý přestupek by jsem dal doživotí nebo obnovil trest smrti)-)-)-)-. Podle doporučených trestů v jednacím řádu ČRS----nepřítomnost u prutů v době lovu na plavanou, položenou nebo čeřínkováním: Důtka, pokud´ opakovaně---dočasné odnětí povolenky k rybolovu na 3-6 měsíců. Trochu jsem si prošel sociální sítě a diskuze a zjistit, o které šlo funkcionáře není problém. Když to shrnu-výbor SUS dělal výjezdní zasedání na rekreačním zařízení provozovaném radou a připravoval podklady na volební konferenci SUS. Proti tomu nelze mít námitky a lepší, když platí rybářům než nějakému soukromníkovy-peníze zůstanou doma. Protože v rekreačním zařízení byl namontovaný kamerový systém-to chápu, kdyby to někdo chtěl vykrást ale některý takový systém umožńuje i odposlech, tak schůzovali venku. Při tom měli dva členové výboru nahozeno. Normálně by to měli z pergoly nebo budovy k prutům 40-50m ale když byli venku, tak nevím vzdálenost. Druhý den, než končili, tak přišla(kdyby přijela, tak by ji zřejmě slyšeli) profesionální RS ,placená radou a těm dvěma sebrala povolenku za nepřítomnost u prutů. Ovšem ten jeden z funkcionářů byl v době příchodu RS v bivaku bezprostředně u prutů a povolenka mu byla sebrána na základě toho ,že podle kamerového systému nebyl u nich pořád. To je pravda ,pohyboval se od prutů k ostatním, na záchod a td. ovšem ,jak to mohla ta RS vědět??? Z toho mě vychází, že zasedání výboru SUS někdo neustále sledoval a dokumentoval, proč asi???? A v době nepřítomnosti obou funkcionářů u prutů ke konci jednání přivolal připravenou RS, ovšem mezi tím se jeden z funkcionářů přemístil k prutům. Tak že žádný náhodný zásah kvůli stížnostem neznámých rybářů. Musím přiznat, že by mě zajímal důvod takového jednání. At´ přemýšlím, jak přemýšlím, tak jediné, co mě vychází je RIS. Od společných známých vím, že na dosud proběhlých konferencích US tlačili někteří svazový vrcholový fukcionáři na schválení varianty financování bud´ vydání mimořádných členských známek nebo na to, aby se členská známka zvýšila na 700 Kč a ty dvě stovky navýšení ,aby byli po 3 roky příjmem rady. V tom ohlédnutí DH se dočteš, že se mu povedlo protlačit variantu 3,to znamená že z těch 2 stovek bude 13% rady,37% US a 50% MO nebo taky finančně 26Kč radě,74 Kč US a 100 Kč MO, které z toho budou hradit zvýšené náklady na RIS. Ovšem tohle přerozdělení znamená, že v prvních dvou variantách by někteří fukcionáři a zaměstnanci rady rozhodovali o rozdělení- přidělení částky vyžší přibližně 100 000 000 Kč než při prosazené variantě, která bude doporučena radou ke schválení na sněmu. Ovšem, pochopitelně se na sněmu můžou dostat do hry i předcházející varianty ale k tomu je potřeba odstavit-znemožnit DH a delegáty z SUS. Je zajímavé, že to celé na sociálních sítích rozpoutal anonymní-Fake profil Jan Nádvorník, vystřídán fake profilem Michal Krebs ke kterému se připojili postupně další fake profily a tyto fake profily byli velice dobře informovány-od koho asi a k jakému účelu ???? Petrův Zdar

pheasant_tail - Profil | So 2.7.2022 23:55:44

1Mara >> No podle sazebníku by měli dostat zákaz lovu ryb na 3 měsíce

1Mara - Profil | So 2.7.2022 22:08:40

pheasant_tail >> Hlavně jsem zvědavý, jak to vlastně vůbec dopadne, ale žádné iluze si nedělám....

pheasant_tail - Profil | So 2.7.2022 21:56:03

1Mara >> No ten přestupek: Nepřítomnost u prutů, by měl řešit příkazce. Ale nevím, kdo je u středočechů příkazcem. Jestli příkazcem je DK, ale to si nemyslím.

1Mara - Profil | So 2.7.2022 21:47:32

pheasant_tail >> Ano dozorčí komise na kraji, ta by to měla řešit né ?: :-))

pheasant_tail - Profil | So 2.7.2022 21:25:53

1Mara >> aha, příkazce na SUS = DK SUS? Jinak souhlas, dozvíme se prd.