Nejvíc závislé ryby na pervitinu jsou v Ostravě

Autor diskuse: Marfi - Profil , 26.4.2022

Bacha San - Profil | Út 26.4.2022 20:59:28

Pěkný, konkrétní a srozumitelný článek. Člověk, který o tom něco ví a pozorně si článek přečte, nemá s daným tématem a vědeckou studií nijaký problém.

F16 - Profil | Út 26.4.2022 20:39:36

Honza7 >> souhlasím. Tady ty naše řeky jsou vcelku krátké, takže si myslím, že tu těch nežádoucích látek nemůže být až tak moc. Ani nechci vědět, co je v rybách, co žijí v Labi na samém konci toku v naší republice.

Honza7 - Profil | Út 26.4.2022 18:39:16

Trochu nešťastně psaný článek, kde autor není schopen se přesně vyjádřit. V jednu chvíli píše o metamfetaminu, dále pak píše pouze o amfetaminech ( no budiž ). Pak zase uvádí, že pstruzi jsou závislí na pervitinu a z toho nejhůře dopadla Ostrava. Když si vezmu v kterých lokalitách se v Ostravě a jejím okolí dají chytit pstruzi a kde v Ostravě jsou největší čističky odpadních vod, tak moc do sebe to nezapadá.
Ve své podstatě byl pokus provedený v laboratorních podmínkách a na základě analýzy odpadních vod máme závislé pstruhy na pervitinu a je jedno zda-li v dané lokalitě pstruzi jsou a nebo tam už velmi dávno neplavou.
Podobné články se dají dohledat i v jiných zemích, ale s jinou psychotropní látkou ( v takových případech se opravdu testují na návykovou látku ryby , které plavou v daném vodním toku ) - vždy je to o dostupnosti takové látky v daném okolí a především finančním možnostem lidí, kteří k těmto látkám mají vztah.
Mě by osobně hodně zajímalo jak je tomu i v jiných městech citovaných autorem Brno, České Budějovice, Karlovy Vary a v Praze v souvislosti s čističkami odpadních vod a vodními toky v kterých plavou pstruzi.