Diskuse k článku: Náhodné úlovky velkých ryb

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 20.4.2021

LudoO - Profil | So 24.4.2021 16:58:31

Párkrát jsem při chytání kaprů zaháčil sumce 20 - 30 kg. To je pak adrenalin. Prut, vlasec, vše na hranici zlomení a utržení. Ale pokud je místo, dosti vlasce na cívce a pevné nervy pak se většinou vítězí. Problém během dlouhého boje ovšem nastává, když člověk potřebuje na záchod. Co pak ? Ani si nepamatuji, ale snad jsem se nepočůral.

€mo - Profil | So 24.4.2021 15:13:31

My sme mali vysunuté pracovisko pro jednom jazere na Záhorí, tak som si tam zobral ľahkú vláčku. Na ryby veľa času nebolo, ale keď mal toho človek plné trubky, tak som šiel na hodinku s tou ľahkou vláčkou ponaháňať pár miestnych ostriežikov, hlava sa vyčistila a vrátil som sa k práci. Samozrejme to raz zobral sumec a zdolávačka na jemný vercajch nemala konca. Radosť to bola obrovská a ako sa hovorí, že po hodoch býva bolenie brucha, tak po tom sumcovi som tam dlhšie nemal ani záber. :-)

TomasElvis - Profil | Čt 22.4.2021 13:57:17

Ano.Tohle se člověku mockrát nestane ale ten zazitek.Jednou jsem potreboval nachytat na rybniku nastrazni rybky.Bylo silene vedro a na plavanou ani na rohlik a mastnacky ani tuk.Dal jsem tedy splavek na dno a ihned jizda.Maly kaprik.Hned druha,cejnek 15 cm.Treti jizda byla ovsem trochu neco jineho.Po zaseku ryba raketove mazala od brehu asi 70 metru daleko ( vlasce na civce opravdu moc nezbyvalo).V tom se zacala stacet do strany.Plavackovy prut byl ohnuty temer jako luk ale po 15 az 20 minutovem přemahani 16 vlasec tusim na necela 4 kila povolil a praskl u broucku.Bylo to uzasne.Nastesti malinkaty hacek rybe asi tezko ublizi a po case snad vypadne.Zaber byl asi 5 metru od brehu pod hranou kde to slo z 50 cm do 200 cm hloubky. Od te doby i na plavacku mam nano vlasec na 6 kg.Clovek nikdy nevi :)