Diskuse k článku: Pořádný kus masa

Diskuse k článku Pořádný kus masa

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 8.7.2019

Twen - Profil | Čt 11.7.2019 1:02:32

Na tlouště jsme vyráželi s bráchou před 25 lety na všechny způsoby. Od února na paštiku, přes sýry, dešťovky, třešně, řasy, rybky. Zrovna v neděli jsem 13 let totálně ochrnutému bráchovi na plícní ventilaci po klíšťové encefalidě, předčítal ze zaujetím článek p. Tychlera z nejakého rybářství posl. let o lovech tloušťů. Slzy ronil a poslouchal a poslouchal ten rybářský sen, chtěl by ho slyšet a poslouchat dál a já ....měl nějak problém ten Milanův článek plný rybářské romantiky dočíst do konce.

blackfish - Profil | St 10.7.2019 21:27:59

Mirek.V >> jsou, dneska na popa urcite 60 jistejch. Vim ze neni foto neni ryba, ale jsou...

Mirek.V - Profil | St 10.7.2019 21:20:29

Za mě taky hezký článek. Tloušť je moje nejoblíbenější ryba a je to asi proto, že s ním mám spojené své zážitky z dětství - chytání na těžko na třešně i na splavávanou v proudu na kostku chleba z hladiny. Musím se ale přiznat, že v poslední době mi to na ty třešně moc nejde. Tam, kam chodím, je spíš nachytám až v říjnu na červy, když už ostatní ryby sjedou na zimu níž po proudu do hlubší vody.

Dnes asi ty největší tlouště chytají nechtěně kapraři. I když chápu, že tloušť se pro ně nikdy nestane druhou oblíbenou rybou, jako třeba amur, stejně bych k vám měl prosbu. Měřte, prosím, velké tlouště. Ať se dozvíme, jestli jsou dnes na velkých vodách 60+, nebo snad dokonce i těch 70+?

lukasin - Profil | Út 9.7.2019 0:50:44

Děkuji za pěkný článek před spaním.Také jsem se vrátil o 25 let zpátky.Vyrostl jsem přímo u pstruhove řeky v malé vesnici protékající Moravskou Sázavou.Jako kluci jsme jelce chytali do ruk a na udici jen brok a na háčků namačknuty rohlk jen na cit.Pak třešeň a pak rotačka.Ještě pamatuji jak jsem stříhal dvojtou třpitku abych ji mohl použít.Dnes se honime ani netušíme kam a přitom to bylo tak jednoduché.Znal jsem každý kámen,kořen a tun v řece.Když se třel lipan nebo ostroretka nedala se řeka přejít.Dnes když přijedu a koukám z dvorku na vodu,jsem rád když uvidím nějaké kolečko.Hodně se toho v řece změnilo,nejhůře po 97 roce když nalel velkej bagr a celé koryto nahrnul na břehy.Děkuji,že jsem se na chvíli vrátil do dětských let.

Sharry - Profil | Po 8.7.2019 17:23:47

Tak to se velice hezky cetlo😉😉

Ja tam nasel podobny svuj zacatek.., prvni jsme tlouste chytali v produ v perejich na tezko na rohlik na kaprovy prut 😁, jak se zacal trepat ve vidlickach..., byl tam!..
Pak jsme objevili kouzlo " splavajiciho splavku" se zatezi hned pod splavkem a delsim navazcem a na hacku byla cucka - obycejny smotek z kurky rohliku.., a pak prisla rotacka , tresne, feeder..

Diiky😉