Dešťová kanalizace přivede vodu do potoka a rybníka v Jinonicích

Sa(l)micka - Profil | St 7.11.2018 12:39:52

Jestli je to "čistokrevná" dešťovka, kam nesjede žádnej splach, nebo nějakej sajrajt z pole, tak to bude ok, a je to nejlepší co se s tou vodou v momentální situaci může stát.

Karel K70 - Profil | Út 6.11.2018 9:40:02

U nás se vybudoval za 40+mega nový rybník a taky se tam pouští voda z čističky kam by podle projektu měla téct jen deštovka a něco málo splašků.Rybník byl už za dobu svého trvání nejméně 2x otráven vodou z čističky.Za mně-pouze dešťovka,a to přez odkalovací rybníček.U nás se už ozval starosta obce V.Dobrá,že by chtěli zvýšit hodnoty vypouštěné vody,tak jestli je tohle opatření proti dalšímu znečištění,tak za tohle bych ho nakopal -ale ne do zadku,ale přímo do tlamy.A stejně se to stále řeší.......A to ta ČOV je v provozu cca 15 let.

hraji - Profil | Út 6.11.2018 9:17:46

Rožnovák >> pokud je pouze dešťová, neměl by to být problém, ale pokud je to kombinovaná, tedy splašky z domů a do toho dešťovka, tak to je občas smrtící koktejl. U nás na řece to ryby zabije celkem spolehlivě.

Rožnovák - Profil | Po 5.11.2018 23:35:17

No nevím, nejsem vodař , ale když vidím co občas připlave dešťovou kanalizací do řeky, nevím jestli je kanalizace i když dešťová nejlepší způsob jak doplňovat voddní deficit v malém rybníku. Snad to mají znalci místních podmínek při rojektování dobře spočítané.