Stanovisko JčÚS ČRS k návrhu změn BPVRP

Autor diskuse: Kalopa - Profil , 16.3.2018
97 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

Nladronka - Profil | Ne 25.3.2018 17:21:22

Mrknato - 25.3.2018 9:21:37 >> Jake pravomoci by jsi chtěl omezovat radě, když podle stanov skoro žádné pravomoci nemá?

Nnofish - Profil | Ne 25.3.2018 13:20:23

Bacha >> členskou základnu zajímá maso, nonstop a rekordně obézní kapr...
maximálně tak ještě proč je to všechno tak drahé. Ale to si zanadávají a tím to končí.
Takže žádná svazová defenestrace nikdy nebude.

NBacha - Profil | Ne 25.3.2018 11:41:59

Jo a k tématu jsem si někde dole cosi už napsal. Jen dodám, že je naprosto mylné se domnívat, že budeme-li kritizovat ty nahoře, něco se změní. Už jste někdy viděli, že by se hlava usekla sama???
Bohužel se do řad rybářů dostala většina, které je úplně jedno, co se v rybařině děje a těch pár nahoře, co s tím hýbou dle svého, to moc dobře vědí.
Takže nikoliv kritika nahoru, ale dolů a hlavně do vlastních řad. Pokud si neuvědomí členská základna, že by mělo být něco jinak, není šance cokoliv změnit.
Takže, hurá na ryby!!!

NBacha - Profil | Ne 25.3.2018 11:21:52

likin >> A čo si predstavujete, Kefalín, pod takým slovom "verejna mienka"???

Veřejné mínění se skládá z mínění jednotlivců a lapidárně řečeno, čím blbější veřejnost, tím větší možnost manipulace. Až si lidi konečně uvědomí, že pouze kvalitní vzdělání a výchova odliší stádo od svéprávné občanské společnosti, nebude možno ovlivnít veřejné mínění jako doposud.
Ovlivnit ve prospěch špatného se nechá většinou ten hloupější. Je to vidět na sjednávání rychlých spotřebních úvěrů.
Tolik za mě:-)

NWillow - Profil | Ne 25.3.2018 10:43:24

kakr >> S Nečasem v ložnici.:-))))))

Nkakr - Profil | Ne 25.3.2018 10:40:06

Willow >>
Dřela jako kůň :-)))))

NWillow - Profil | Ne 25.3.2018 10:35:50

likin >> Rezignace podporováná prezidentem a tlačena přes Tv media i v ČT,viz Vašáryová,a Moravec tam v debatě měl jen zástupce opozice,kteří prostě v demokratických volbách nevyhráli ale keců mají dost.Jak vypadalo Slovensko před Ficem a kde je dnes.!!!!???Nebýt Fica tak by to tam stálo opravdu za howno.!!Omlouvám se za zápis mimo téma,ale musel jsem v zájmu demokracie a demokratických voleb,ono to už leze i sem k nám ,5% strany kážou morál,ale kdo tam byl před Bohoušem a AB,ajak to vypadalo.Korupce ,kam se člověk podíval,EU dotace a státní zakázky rozdávala sekretářka za kabelky od Bosse.:-(((((

Nlikin - Profil | Ne 25.3.2018 10:28:07

Martin M. >> Na tom něco je, ale, veřejné mínění se snaží politici ovlivnit dnes a denně a mají to v podstatě v náplni práce. To je celkem přirozený koloběh, mohu to dokumentovat třeba u nás existencí tv Barrandov, na personu prezidenta ani nehledě..... Neustále se někdo snaží ovlivnit názory, a veřejné shromáždění je jen jedna z forem.

NMartin M. - Profil | Ne 25.3.2018 9:57:25

likin >> kdyz pomohu ovlivnit verejne mineni, tak te tim take odstavim od moci - bud sam rezignujes, nebo bude hlasovani o neduvere, nebo prohrajes v pristich volbach...

NMrknato - Profil | Ne 25.3.2018 9:36:25

Thomic >> Tichá pošta hm...... potřebujeme pak Radu ČRS? Rada ČRS je totálně řízená střela, kterou přeprogramovat ne neřízenou je daleko snazší, než konferencemi ÚS. Členi Rady ČRS jsou sólisti, nereprezentují názory ÚS. To předvedli mohokrát. na druhou stranu se zas lépe natahují na spřipec.....

NMrknato - Profil | Ne 25.3.2018 9:21:37

Turňa >> Nemám důvod ti Jirko nevěřit, ale každý z nás je v úplně jiné pozici. Váš ÚS rozdal (privatizoval) ÚS tak, že rozdal dekrety zpět MO a teď to vidí jako problém....... Spousta vašich MO se staví na zadní, nebo je SHMO. Tak i "politika" předsedy Stč. ÚS musí být z podstaty jiná.
To ale není problém ČRS.

1) tento kandidatnapredsedu nemlůže být vhodným kandidádem pro celý ČRS. Má něurekom problémov, které jiné ÚS nemají.
2) Do první diskus vlétl jako "fůrie a nadčlověk" která má výsledky, filmuje si je a niko mu nesahá ani po kotníky.... možná ano, ale spíš ne.
3) Ohledně BP je stejně servilní, jako dosavadní vedení, dokonce rozpracoval totální nesmysly JčÚS, které BP býti nemohou ani náhodou. Předvedl totální šupáctví.
4) Namáčí ministry zemědělství do závodění, přičemž VRP závodění nezmiňuje. Tedy sekerou a gafem se vlamuje k ministrovi a to je ostuda. existuje asi 593 důležitějších problémů, které by s ministrem měl řešit. Ale kdo se nepodbízí, jako by nebyl.....
5) Na netu nedokáže souvisle a ve zkratce zdůraznit to, co by chtěl dělat jinak a jestli vůbec bude brát v potaz zákon 99/2004?
6) Jak může předseda ČRS vykonávat asi "25" funkcí? Bolševik, nebo současný poslanec zvládne i 40 funkcí, ale tady se bavíme o předsedovi ČRS.
7) O tom že příjímá názor většiny na změny zákona ve věcech legislativních, které měnit nejdou, kopíruje dosavadní vedení..... je humus.

Mojí vizí je omezit pravomoc Rady ČRS. Odebrat jí revíry a pravomoc řešit věci okolo VRP. To ostatně předpokládaly i stanovy. Dělení redistribuce by bylo vyřešené a i delegace členi na konferenci, no asněm by řešil pouze veci svazové, nikoliv VRP. To by bylo věcí zákona a RO. Jednoduché, přehledné, viď, ale kde by pak čilimníci sbírali body pro svoji nepostradatelnost.....

Jestli dnes mohou lovit i nečleni, cizinci na RL bez zkoušek, tak by se měly změnit pravidla i pro tuzemce a nedělat z rybařiny vědu a sportovní činnost. To by byl cep a sudlice na čilimníky, kteří vytvořili gloriolu nepostradatelnosti a zatím, jsou žábou na prameni a jedním z nich je i Hýbner.

Nladronka - Profil | So 24.3.2018 23:46:44

Thomic >> To tedy znamená že zápisy z Rady lze vidět pouze v sídle ČRS v Praze. Ve stanovách jsem k tomu nic jiného nenašel.

Nlikin - Profil | So 24.3.2018 23:37:22

Martin M. >> Já prostě nevím, co si na tomto tvém příspěvku vykládám mylně : vyvolat zmatek a pocit, ze nelze najit pravdu, je jedna z taktik, jak odstavit od moci volene zastupce - viz treba ted Slovensko.
Píšeš jasně, že to je jedna z taktik opět cituji : jak odstavit od moci volene zastupce - viz treba ted Slovensko . Ještě jednou:, odstavit od moci volené zástupce, to se snad nedá vykládat jinak.

NThomic - Profil | So 24.3.2018 23:31:29

ladronka >> NOZ, paragraf 254, odstavec 3.
“3) Každý člen spolku může nahlížet do zápisů ze zasedání za podmínek určených stanovami. Neurčí-li stanovy jinak, lze toto právo vykonat v sídle spolku.“

NMartin M. - Profil | So 24.3.2018 23:27:05

likin >> asi si jen mylne pod pojmem "odstavit od moci" predstavujes neco nasilneho nebo nelegalniho.

Nladronka - Profil | So 24.3.2018 23:18:05

Thomic >> V jakém zákoně je napsáno že dokumenty jsou k dizpozici v sídle organizace?

Nlikin - Profil | So 24.3.2018 23:13:26

Martin M. >> Jsem doma tady i tam, nemám s tím problém. Jen mě trochu zaujala tvoje poznámka, jako by se na Slovensku stalo něco protiústavního, nebo jakoby lidé z ulice páchali nějaký puč. Nic se nestalo, spouštěcí mechanismus byla vražda, ale v jejich politice to bublalo docela dlouho. Nikdo nikoho nesvrhl, nikdo volby nezpochybnil, a i nadále tam pokračuje parlamentní demokracie. Nevím proč jsi jmenoval právě Slovensko ve spojitosti s odstavením volených zástupců. Neslovíčkařím, nebudu se dohadovat, myslím, že to stačí.

NMartin M. - Profil | So 24.3.2018 22:53:31

likin >> promin, nebudu tu s tebou slovickarit. Klidne si mou poznamku o Slovensku skrtni, jestli to pro tebe je citlive tema.

NThomic - Profil | So 24.3.2018 22:46:59

medvěd >> ono 99% relevantních informací pro rybáře je z úrovně místní organizace nebo územního svazu, což je oboje výrazně blíž.

Nmedvěd - Profil | So 24.3.2018 22:31:35

Thomic >> nene,jen mne to napadlo v souvislosti s potvrzením členství.Nejsem členem ČRS.Jen myslím že pokud bych to měl někam do sídla svazu 150 km,tak bych tam nejel

NThomic - Profil | So 24.3.2018 21:52:14

medvěd >> dovolte mi prosím abych si toto potvrdil - při téměř čtvrt milionu členů svazu si neumím technicky představit posílání informací poštou, zákon celkem jasně stanoví jako místo kde jsou k dispozici dokumenty sídlo organizace; nerad bych vám sliboval něco co nebudu schopen zajistit (a jak při poštovní formě zajistit to, aby dokumenty zůstaly opravdu u členů svazu). Nicméně i pokud toto nepůjde a nechcete se na sídle svazu zastavit osobně, není problém Vám v principu informace které budete chtít poslat e-mailem- pořád je nutné rozlišovat zápis jako oficiální dokument (ten je k dispozici členům) a upřesnění informace, která je v zápisu. Formulované dotazy standardně odpovídáme elektronickou formou i bez úředního potvrzení členství, samozřejmě.
Realita nicméně je taková, že ačkoli v on-line prostoru probíhá řada spekulací (a diskuze o tom co všechno je tajné 😃), počet zaslaných dotazů na faktické záležitosti je téměř nulový, bohužel. Budu rád pokud to společně změníme:)

Nlikin - Profil | So 24.3.2018 21:34:42

Martin M. >> Reagoval jsem na toto: vyvolat zmatek a pocit, ze nelze najit pravdu, je jedna z taktik, jak odstavit od moci volene zastupce - viz treba ted Slovensko.
Nikde nevidím, že by se od moci odstavili volení zástupci, dobrovolná rezignace je každého věc.

NMartin M. - Profil | So 24.3.2018 21:26:08

likin >> muzes mne citovat, kde jsem tohle napsal?

Nmedvěd - Profil | So 24.3.2018 21:21:00

Thomic >> takže stačí zaslat úředně ověřené potvrzení že je člen ČRS a ono to půjde i poštou?

NThomic - Profil | So 24.3.2018 21:00:53

Turňa >> Milý pane Turňo, i vy víte, o čem mluvím já. Žádné materiály nejsou tajné a jsou k dispozici těm, které svaz zastupuje, tedy jeho členům. Stejně tak mate pravdu v tom, že bez dotazu sděluje formou informace ze zasedání Rady to, na čem se Rada shodla, tj. usnesení. K tomu nikam jezdit nemusíte. Chcete-li kompletní zápis z průběhu zasedání, nikoli jen jeho výsledek, členství prokázat musíte. Obavám se, že se s tím musíte smířit.
Zkuste akceptovat fakt, že Rada žádné informace neutajuje. Tečka.

NTurňa - Profil | So 24.3.2018 20:23:55

Thomic >> Milý pane PR však víte o čem je řeč. Tady přeci vůbec nejde o to, zda požádám a možná někdy informace dostanu k nahlédnutí na konkrétním místě, které někdo určí, ale o to, že informace sdělím bez dotazu, protože to je pro ty, které zastupuji. O tom je dnes otevřená, moderní společnost, neutajovat tam, kde to nemám právním předpisem zakázáno - to je to oč tu běží. Ale koho chleba....

Nlikin - Profil | So 24.3.2018 20:16:40

Martin M. >> Na Slovensku proběhlo něco mimo právní rámec? Kde a kdy ?

NThomic - Profil | So 24.3.2018 19:39:42

Turňa >> Dovolím si jen malý dotaz- které materiály (klidně buďte konkrétní) vám jako členovi ČRS odmítla Rada předložit potom, co jste o ne požádal ..?

Nroman_monfish - Profil | So 24.3.2018 18:20:35

Turňa >> K tomu není co dodat. Snad jen už aby to bylo jinak, než doposud.

NTurňa - Profil | So 24.3.2018 12:41:01

Mrknato >> Hm, problém ale Pavle je, že já toho "ambiciózního sběratele funkcí" znám osobně. Podle mého soudu to není člověk, kterému nevěřím, za jeho prací je vidět sakra hodně udělaného a garantuji ti, že mu o ryby jde a hlavní určitě není "ryba domácí kapř". Navíc řídí US, který má své vlastní uživatele revírů, kteří se mu mohou kdykoliv postavit na zadní, v tom mají předsedové ostatních US ohromnou výhodu.
Takové návrhy na plošné K70 a ostatní věci, které třeba i právem kritizuješ v jím předloženém materiálu, jistě - myslíš si ale snad, že vedoucí hospodářského odboru RR si ten materiál takhle napsal a schválil sám, že o návrhu materiálu nedošlo k hlasování v odboru? (A navíc, ten materiál není schválen RR, byl zaslán jen US k připomínkám a přitom jediný, kdo připomínky zveřejnil byl Jihočeský ÚS, jehož "čilimníci" opustili jednání RR - mj. jejich připomínky jsou dost podobné těm co sám uvádíš.
Dál - PROČ myslíš, že nejsou uveřejňovány informace, zápisy, usnesení jednání a pod. (nejen vrcholných orgánů spolku), mj. Stanovy ani jiné vnitřní předpisy spolku nestanoví žádnou povinnost mlčenlivosti o těchto skutečnostech, a o tom, že by snad šlo o problematiku mé bývalé profese "ochrany utajovaných informací" nikdo nemůže ani uvažovat. Ostatně ani další vnitřní předpisy spolku člen spolku nedostane - už jsi snad viděl např. předpis k náhradám funkcionářů? Třeba by se pak členové spolku divili. Zveřejnit spolek nemusí podle mého soudu jen ty informace, které by ho poškodily např. v rámci uzavírání a přípravě zakázek a v obdobných situacích nebo osobní a citlivé údaje.
PROČ se nezveřejňuje nic o výstupech z činnosti a jednání funkcionářů?, no protože se to zřejmě hodí, protože když pustím svoji upravenou polopravdu a okomentuji ji tím správným PR, pak vládnu, protože jen já znám pravdu. Přitom to, jak mají zápisy vypadat Jednací řád podrobně upravuje a dokonce pamatuje i na audio, video a steno záznamy. Není snad tohle nezveřejňování a manipulování s informacemi poškozováním dobrého jména spolku? Není tohle narušování rybářské etiky, vzájemného respektu ve vztazích mezi rybáři a rybářskými organizacemi? Vždyť to jsou funkcionáři, kteří mají především myslet na dobro spolku, nemají žádné zvláštní výhody či privilegia, mají stejná práva a povinnosti jako každý jiný člen spolku. A my jsme si je zvolili, aby ten spolek zvelebovali!
PROČ za tím "sběratelem", jak ho nazýváš, stojím? Důvod je prostý, nechci pokračovat ve spolku tak, jak si to "čilimníci" zabetonovali a chci mít tu naději na změnu. Bojím se totiž, že pokud ke změně nedojde, pak to, co vybudovali naši pradědové půjde do kopru - v devadesátých letech to začalo Brno, mohou pokračovat Jihočeši a zanedlouho to může být další ÚS? Pak se stát naštve, změní uživatelská práva, vypíše nová výběrová řízení a spolkový rybolov skončí.
ALE DOSUD NIKDO, NIKDO NEUKÁZAL KOULE A TEN TVŮJ "SBĚRATEL" JE DOSUD JEDINÝ, KDO SE JE UKÁZAT NEBÁL. Najdeš to na stránkách http://dusan2018.cz/
A když se najde jiný kandidát, který bude chtít naplnit moje představy, tak nemám problém ani s ním. Musíš ale umět být nad věcí.
Za "odbrždění" potočáka62 děkuji a doufám, že se domluvíte.
Petrův zdar.

Nhering - Profil | So 24.3.2018 12:11:24

Mrknato >> Já si myslím, že se osobní konfrontace bojíš hlavně Ty a děláš ramena jen na netu....

NMrknato - Profil | So 24.3.2018 9:24:45

Turňa >> Ahoj Jirko,
v ignoru mám dost lidí, vesměs magorů, hulvátů a prasat, se kterými není možná diskus. Normální lidi si do ignoru nedávám, i když se mnou nesouhlasí, ba i tvrdší slovo proti mě vrhnou, ale podpořené nějakým relevantmím názorem. Proto si tě do ignoru nemůžu dát.....)))).

Potočák62 je jiná sorta. Klidně se můžeme sejít, pokecat, ale když toho není schopen na netu, těžko očekávat něco jiného z oči v oči. Korunu tomu dal spojenectvím s ambiciózním sběratelem funkcí a ocenění, kterému o "naše" ryby v řekách nejde ani náhodou. Mně o ně jde a novodurem je nezachráníme....... Potočáka62 odbrzdím a očekávám věcnou debatu a třeba i rozumný námět pro konferenci.

Pytlákův zdar.

Nfotojakes - Profil | So 24.3.2018 0:44:56

Martin M. >> Na tom něco bohužel bude... A tady se to někomu daří excelentně i když těžko říci jestli cíleně, nebo z hlouposti.

NTurňa - Profil | Pá 23.3.2018 20:06:25

Mrknato >>
Prý sis dal Pavle potočáka62 do ignorace, tak aby sis od něj něco početl, než tam dáš i mě: jeho text kopíruji - vypadá to, že jsi docela posera, když se s ním bojíš sejít a poklábosit.

potočák 62 - ® Čt 22.3.2018 16:46:06
ladronka >> Ty jsi mě dal s tím,jestli je Mrknato od nás,měl jsem kvůli tobě bezesnou noc a ráno obvolával,jestli to není náhodou pravda a nepřestoupil k nám.To bych emigroval do Polska,ještě že to mám přes kopec. Ale ted´ vážně,nabízel jsem Pavlovy,aby přijel k nám,že se projdeme,zachytá si na pstruhovce,potom si sedneme a konkrétně probereme,co by šlo dělat pro zlepšení stavu původních druhů ryb na PS vodách ale to odmítá.Navrhl jsem mu,aby nám dělal odborného poradce ve spolku právě ohledně dodržování zákonů,předpisů a td. protože mezi členy a příznivci spolku je řada praktiků a funkcionářů svazu ale právě někdo,jako je on mě chybí,tím myslím někoho,koho baví vzít si několik zákonů a vyhlášek a zpracovávat,jak by se mělo podle nich postupovat ale to také odmítl. Místo toho si mě dal do ignoru a s chutí se do mě trefuje.Tak vlastně nevím,o co mu jde.Petrův Zdar

Nroman_monfish - Profil | Pá 23.3.2018 11:33:24

Mrknato >> Musím uznat, že jsi mě skutečně pobavil. "Je to taková "Svobodná Evropa" po rybářsku." Opravdu vtipná glosa, která se bohužel strašně blíží skutečnosti. Tedy pro tentokrát máš ode mě palec nahoru :)

NMartin M. - Profil | Pá 23.3.2018 9:20:53

fotojakes >> vyvolat zmatek a pocit, ze nelze najit pravdu, je jedna z taktik, jak odstavit od moci volene zastupce - viz treba ted Slovensko.

Nfotojakes - Profil | Čt 22.3.2018 18:52:38

ladronka >> pokud se dostane ven interní komunikace o živé záležitosti, rozhodně to není ku prospěchu takové organizace. Jednak to ukazuje na to, že když někdo se svazem ze státní správy (nebo odkukoliv) komunikuje, může se taková komunikace dostat na veřejnost (tím nemyslím stanoviska, rozhodnutí a oficiální dokumenty) a také může takové informace z interní komunikace použít protistrana k tomu aby vyhrála případný spor i když není v právu.

Nikde jsem nepsal o tajných informacích, ale je pro mě třeba nepředstavitelné, že by někdo z kolegů v době vyjednávání o pronájmu nějaké vody uveřejnil, nebo předal k uveřejnění komunikaci s vlastníkem pozemků.

A jestli jde jak píšeš o hon na Dušana, tak to rozjeli jeho "podporovatele", kteří na něj svým konáním vrhli stín, že on je ten kdo stojí za tou špínou co v éteru lítá. I když dle mého s tím on sám nemá nic společné. Pepa si ze střípků informací staví lživé konstrukce a někdo mu čile dodával, nebo dodává další a další drobky.

A abych se přiznal, také tomu všemu už nerozumím. Kdo tady ty hry rozehrává, proč, co je cílem, atd...

Nmedvěd - Profil | Čt 22.3.2018 18:10:23

potočák 62 >> stačí mu realizace tady

Npotočák 62 - Profil | Čt 22.3.2018 16:46:06

ladronka >> Ty jsi mě dal s tím,jestli je Mrknato od nás,měl jsem kvůli tobě bezesnou noc a ráno obvolával,jestli to není náhodou pravda a nepřestoupil k nám.To bych emigroval do Polska,ještě že to mám přes kopec. Ale ted´ vážně,nabízel jsem Pavlovy,aby přijel k nám,že se projdeme,zachytá si na pstruhovce,potom si sedneme a konkrétně probereme,co by šlo dělat pro zlepšení stavu původních druhů ryb na PS vodách ale to odmítá.Navrhl jsem mu,aby nám dělal odborného poradce ve spolku právě ohledně dodržování zákonů,předpisů a td. protože mezi členy a příznivci spolku je řada praktiků a funkcionářů svazu ale právě někdo,jako je on mě chybí,tím myslím někoho,koho baví vzít si několik zákonů a vyhlášek a zpracovávat,jak by se mělo podle nich postupovat ale to také odmítl.Místo toho si mě dal do ignoru a s chutí se do mě trefuje.Tak vlastně nevím,o co mu jde.Petrův Zdar

Npotočák 62 - Profil | Čt 22.3.2018 16:31:42

ladronka >> Já si taky nemyslím,že jsou informace z rady tajné.Myslím,že by neměl být takový problém umožnit,aby si zápisy prohlédli členové svazu i za pomocí internetu,pochopitelně po ověření členství,přidělení hesla a td. pomohlo by to odbourat hodně různých fám a spekulací ale asi k tomu není vůle.Petrův Zdar

NMrknato - Profil | Čt 22.3.2018 6:53:04

fotojakes >> V prvé řadě se svaz poškodil sám.... svojí strukturou, jednáním, nerespektováním zákona, stanov, stautů nedůvěryhodnými čilimníky. Nesmyslnými návrhy a změnami vyhlášky, ztrátovým podnikáním a přehršlem cílů, které stále kopírují progran NF. Proto to asi chtějí jihočeši napravit, i když podle mě úplně blbě a proto "hltáme" a spojujeme si info, co pouští zprostředkovaně "Pepa". Je to taková "Svobodná Evropa" po rybářsku.

Nrybomil - Profil | Čt 22.3.2018 6:49:35

Já to nebyl, nick mám furtumfurt stejnej.

NMrknato - Profil | Čt 22.3.2018 6:40:25

rybomil >> Zapoměl jsi můj úplně první nick = Pavel. Ten mi někdo čórnul, tak jesm si dal ten ukrutně hnusnej.....))) no a ten mně už nikdo nevotočil. Až po jedné diskusi s adolescentem, jsem nazdal, že je správné se zaregistrovat, aby bylo jasné, že nejsem z jara utrženej, ani monitor....

Nladronka - Profil | Čt 22.3.2018 0:42:53

fotojakes >> Už to chápu , myslíš ty dokumenty co zveřejnil Dytrych. Na těch dokumentech ale asi není nic tajného , docela dost firem vrací dotace za chyby které udělali. Dotace jsou placeny z veřejných nebo evropských peněz a je zveřejňováno komu a jaké dotace byly poskytnuty. Nějak mi pořád uniká jaké tajné informace z té rady unikají , pořád se mluví obecně že něco uniká a že to někdo vynáší , ale nikdo neřekl co vlastně tajného uniká. ČRS není žádná utajená firma a pochybuji že by pracovali s tajnými informacemi , to by museli mít všichni bezpečnostní prověrku. Zdá se mi to celé jako štvanice na Hýbnera za to že se odvážil kandidovat na předsedu. Pokud rada něco projednávala tak to musí být v nějakém zápisu a ty určitě tajné nejsou. Fakticky tomu nerozumím.

Nfotojakes - Profil | Čt 22.3.2018 0:09:58

ladronka >> jj, ale v úvahu připadají nejspíše jen dva lidé z rady, kteří toho Pepu zásobují, zeptal jsem se na to obou, jeden to rezolutně odmítl, druhý mi odpověděl vyhýbavě a vlastně to ani nepopřel, takže si myslím, že si to myslím správně. Každopádně je to hroznej guláš, hromady informací, poloinformací a dezinformací. Hromady falešných lidí i profilů na internetu... Jsem zvědav co z toho všeho jednou vyplave, každopádně to co se poslední měsíce děje poškodilo svaz v očích laické i rybářské veřejnosti asi jako nic v jeho historii.

Pokud vím, tak nějaká komunikace (snad mezi svazem a nějakým ministerstvem) ohledně řešení problému s dotací na publikaci. To bylo jen pro členy rady, nikam se to neposílalo a přesto se to dostalo ven.

Nladronka - Profil | St 21.3.2018 23:55:10

fotojakes >> To jsou všechno spekulace , je těžké být objektivní. Jihočeši rozesílají prý přes rok zápisy na všechny svoje MO. Nikde jsem se zatím nedočetl jaké tajné informace z té rady unikají , pořád tomu moc nerozumím.

Nfotojakes - Profil | St 21.3.2018 23:16:07

ladronka >> aha, já četl jen ten, který pustil na net Pepa z Plzně, který to dostal právě asi od jednoho z jihočeských zástupců v Radě. A moc nudně to neznělo, když tam řešili úniky informací z Rady...

Nladronka - Profil | St 21.3.2018 21:08:32

fotojakes >> Také to tam vyčteš. Bohužel nebo bohudík tam nechodím , ale docela bych se tam někdy podívati chtěl , aby mi to dokreslilo atmosféru těch zápisů.

Nhraji - Profil | St 21.3.2018 19:47:23

ladronka >> kolega Mrknato je všechno, jen ne právník.

Nfotojakes - Profil | St 21.3.2018 19:20:59

ladronka >> a že je na rade nuda se v nich píše také? Tahle tvá věta zní jako bys tam chodil "A také by tam nebyla nuda jako teď." 😉

Nladronka - Profil | St 21.3.2018 18:10:29

fotojakes >> Snadné to nebylo , jihočechy jsem žádal aby mi je poskytli , odpověděli že je rozesílají na své MO a ať se obrátím na svůj ÚS. Tak jsem začal shánět jinde a sehnal.

Nfotojakes - Profil | St 21.3.2018 10:27:17

ladronka >> koukal jsem, že jsi se dostal celkem rychle k zápisům z rady, to je tak snadné? To máš od jihocechu, nebo přímo ze sekre rady?

Nrybomil - Profil | Út 20.3.2018 21:42:33

ladronka >> tak pozor, Pyzda je Pájův původní nick, žádný náš výmysl.

Nladronka - Profil | Út 20.3.2018 20:16:11

rybomil >> Na to že je to právník mu nedáváte příliš lichotivé přezdívky.

Nrybomil - Profil | Út 20.3.2018 19:33:51

ladronka >> ale prdlačku, Pája ( Mrknato alias Pyzda ) je pardubičák, tedy východočeský ÚS to je, ale ne Trutnov

Nladronka - Profil | Út 20.3.2018 18:18:10

potočák 62 >> Ten Gregora je asi od vás, že? Proč ho nevezmete někam na ústředí když tomu tak rozumí a nepošlete ho do rady , to by to pak na radě fungovalo všechno podle zákona. A také by tam nebyla nuda jako teď.

NBacha - Profil | Po 19.3.2018 20:39:04

Jarda Š. >> Ale,ale, kluci, vím moc dobře voco jde:-)

NJarda Š. - Profil | Po 19.3.2018 19:34:06

Bacha >> U "srkačky" nejde o princip, jak ryba bere nástrahu, ale má být zakázáno přivazování návazců z pletenky ke krmítku, a to kvůli tomu, že při přetržení kmene ryba zůstane viset ve vázce za krmítko a tam pomalu uhyne nebo vyvázne s šeredně roztrhanou tlamkou.

Nrybomil - Profil | Po 19.3.2018 19:17:43

Mrknato >> A já být šéfem toho zapsanýho spolku, kterýho se ten chytrej státní orgán ptá na vymizelý salmonoidy bych mu odpověděl :

Nectěný absurdistáte, kde žiješ, jakou řečí mluvíš a co děláš, že nerozumíš tomu, co ti už dlouhý roky říkáme??? Ty nevíš, že se z mnoha důvodů zhoršují podmínky pro přirozenou reprodukci i .přirozené přežití těchto druhů, že je tu průmyslová lobby který jsou tyhle věci u vocasu, že jsou tu desetitisíce rybožravých predátorů, tisíce vyder co chráníš navíc proti rovnovážnému stavu a nám stěžuješ svou nečinností naší práci ??? Ty jsi zde hospodář pro udržení stavu pro další generace ! Tak nedělej Zagorku nebo chytrýho jako nějakej Mrknato. My jsme jen spolek pověřený tebou k tomu.
To ostatní se v postoji absurdistánu vůči salmonidům a péči o ně jeví jako nepodstatné.

NVikasgard - Profil | Po 19.3.2018 19:14:36

Bacha - Se zákazem srkačky určitě souhlas, ale když ti praskne kmen na methodfeederu, tak krmítko po kmeni sjede a ryba s sebou netahá zátěž. Methodfeeder je šetrnější..

NBacha - Profil | Po 19.3.2018 18:43:06

Nebudu se s nikým dohadovat o RŘ či zákonu. Za mě zakázat srkačku. To je dobrý, až bych řekl nutný návrh.
No, a pak vyvolat debatu na téma methodfeeder, což je v naprosté většině také srkačka:-)))

Npotočák 62 - Profil | Po 19.3.2018 18:37:56

Jarda Š. >> Dík za info,když jsem narazil na tu zmíńku.tak jsem zrovna něco hledal v papírech a usnesení jsem měl před sebou.Petrův Zdar

NJarda Š. - Profil | Po 19.3.2018 18:18:50

potočák 62 >> Hele, to mi připomněl Mrknato, že to bylo někde rozhodnuto, pokud to není v usnesení Sněmu, tak se tak Rada sama usnesla v rámci vypořádání diskusních příspěvků s návrhy na změny legislativy. Bylo to zdůvodňováno tím, že v případě otevření problematiky rybářství v legislativním procesu, by to vedlo k lobbingu proti zájmům svazu, zejména na ukončení platnosti "dekretů" na dobu neurčitou a vyhlášení výběrových řízení, kde by VRP v dosavadních "svazovkách" mohli získat soukromníci.

Npotočák 62 - Profil | Po 19.3.2018 17:06:20

Jarda Š. >> Skromný dotaz,jaký sněm stanovil,že svaz nebude iniciovat změnu vyhlášky? At´ čtu usnesení z 16.Republikového sněmu tam i pozpátku,tak nemůžu nic najít.Petrův Zdar

NTurňa - Profil | Po 19.3.2018 16:07:24

kakr >> Je to marné, je to marné, je to marné!
Proč jen nekandiduje, to by byl čilimník!

Nkakr - Profil | Po 19.3.2018 15:58:54

Mrknato >>
Tak vidíš, ani komanči na rybolovce neměli a tak je to spravne tak to ma byt.

NMrknato - Profil | Po 19.3.2018 13:49:49

kakr >> A co s tím má být? Ty si myslíš, že ty výjimky a změny odhlasovali členi v dobrém rozmaru na výjezním zasedání MO u řízečku?

Objevily se tam stejné proloooooooooobované lumpárny jako v současné vyhlášce. Kapř 40cm, RL bez zkoušek, prodloužení doby lovu, stejně jako dřív míra duháka, povolení zavážení, lov přívlačí. Ale rozdíl oproti dnešním "pseudozákonným BP" byl ohromný. Stejně jako je dnes rozdíl mezi BP a výjimkou.

NMrknato - Profil | Po 19.3.2018 13:34:36

Jarda Š. >> Souhlas, ale proč s tím otravují Radu ČRS teď, když je Rada vázána usnesením sněmu? A navíc "Ferda brablenec z HO, kandidát", jim to ještě rozpracoval? Pak se máme ptát, kde se ty pitomosti berou.....
Já být státním orgánem, tak se hned ptám : Hoši, jak to, že vám ubývá původních druhů, jak to že mizí lososoidi, jak to, že měníte ustanovení právních předpisů povolenkou, jak to, že nutíte RS aby konala dle vašich instrukcí a ne zákona? A to máte tu drzost sem přijít a chtít další lumpárny a stát vám je má posvětit?"

Nrybomil - Profil | Po 19.3.2018 13:29:09

Mrknato >> no jediný vysvětlení by bylo, že u toho kormidla byl nějakej nee zrovna dobrej lodivod -asi ten co má u sebe tu bývalou blonďatou rosničku ?
Ale netřeba se v tom šťourat, jediný co mě jako hodně z minula sejří až mi leží v žaludku je p. Pecha a jeho privatizace Štičí líhně, protože tam podrazili nejenom nás všechny, ale hlavně mýho hodně dobrýho kámoše.

Nkakr - Profil | Po 19.3.2018 13:24:54

Mrknato >>
Tak se gómni....

NJarda Š. - Profil | Po 19.3.2018 13:21:55

Mrknato >> Vím, že k něčemu je potřeba změna obecně závazných právních předpisů. Usnesení, že Svaz nebude iniciovat změny, platí pro období mezi sněmy, další sněm může Radě uložit, v jakých směrech má o změnách předpisů s MZe a dalšími státními orgány jednat.

NMrknato - Profil | Po 19.3.2018 13:12:57

kakr >> Co si chceš dokazovat? Žádný krajský výbor neměl svůj RŘ!
Už tehdy KNV mohl udělovat výjimky, ale co tě asi mate, je, že podle §45 vyhlášky 103/1963 byl uživatel povinen vydat místní RŘ, který ale musel obsahovat zákonná ustanovení zákona 102 a vyhlášky 103 a výjimek. Tedy to samé co dnes.

To jen pár vykuků s tím chce dnes vydrbat. Zde je citace vyhlášky z r.63 :

"Místní rybářské řády § 45

Uživatel rybářského revíru je povinen při vydávání povolenky k rybolovu vydat místní rybářský řád, který musí obsahovat:

a) obecná ustanovení o dobách hájení (§ 17 a 18), všeobecném zákazu lovu (§ 19), zakázaných způsobech lovu (§ 10 zákona, § 39), nejmenších délkách ryb (§ 21), o vstupu na pobřežní pozemky (§ 13 zákona), ustanovení pro vody mimopstruhové (§ 34 až 37) a pro vody pstruhové (§ 38 až 44),

b) popis hranic rybářského revíru, na který je povolenka vydávána,

c) popis míst, kde je přístup nebo lov ryb v obecném zájmu zakázán,

d) popis hranic chráněných rybích oblastí,

e) popis hranic úseků vyhrazených pro lov přívlačí,

f) popis hranic úseků, ve kterých je možno lovit z loďky,

g) výjimky povolené pro rybářský revír, zejména výjimky z dob hájení, z nejmenších délek apod., povolené ministerstvem zemědělství, lesního a vodního hospodářství,

h) výjimky pro rybářský revír povolené krajským národním výborem."

Edit : tedy žádně pindy odkejvané bandou netáhel a slintalů.......

Nkakr - Profil | Po 19.3.2018 13:05:31

Mrknato >>
Píšeš blbosti, každý Krajský výbor měl svůj Rybářský řád a soupis revírů který vycházel ze zákona a vyhlášky 102 a 103/1963Sb.
A pak měl zvláštní ustanovení a výjimky pro jednotlivé kraje. Můži ti to nafotit, ale to by bylo jen házení perel sviním.
Nikde a nikdy jsem nepsal, že BPVRP jsou Rybářský řád. RŘ neexistuje, platí pouze a jen zákonné BPVRP. To, že si čehúni hrají na svém písečku s RŘ a v něm se snaží aplikovat BP je úsměvné....

NMrknato - Profil | Po 19.3.2018 12:51:37

kakr >> Karle, do r. 1957 možná, ale r. 1957 vznikl ČRS, v r. 1975 se modifikoval, co se týče dekretů, ale RŘ byl stále jednotný, změn bylo minimum...... Navíc je si těžko představit, že by se jedna složka NF urvala z řetězu, jako to nyní předvádí Jč, a Stč. ÚS.

Žvaníš ukrutně a vymýšlíš si. BPVRP nejsou RŘ. Nemohou jimi být už jen proto, co o VRP říká zákon 99/2004. Možná se shodneme, že stát od počátku na aplikaci rybářského zákona zvysoka se.. . Ale žvanit pitomosti a lůzroviny z úst rybářského hospodáře, je už moc.

Nkakr - Profil | Po 19.3.2018 12:32:53

Mrknato >>
Bubláš z mrákot (copyr. M.D.)
Odjakživa si regulovaly spolky či sdružení pravidla lovu na svěřených revírech. Byly to Lovební řády, Rybářské řády atd.
Nový zákon 99/2004 Sb. stanovil zcela pregnantně, že se pravidla lovu budou jmenovat BPVRP.
Tečka.

NMrknato - Profil | Po 19.3.2018 12:23:19

rybomil >> Vysvětli mně prosím, že mezi lety 1975 - 2004 jsme žádné BP nepotřebovali, nikdo nikoho nesortýroval, prachy od členi šly z 90% do revírů, ale od cca r. 2006 co uživatelům povolil svěrač konečníku tu rostou ničemné BP, jako houby po dešti a většině se zdá, že jich je málo a mají malé kompetence a do revírů jde s bídou třetina penězíííí.....

NMrknato - Profil | Po 19.3.2018 12:13:32

Jarda Š. >> Mám tě za rozumného člověka s právním vnímáním reality.

1) Jak může uživatel dělit RS na tři kategorie? Kde je jeho zmocnění?
2) Svazotrest je věcí MO generovaný stanovami (JŘ) tady nevidím působnost ÚS.
3) Pokuty za přestupky na úseku rybářství nejsou v kompetenci ÚS ani svazu.
4) Kde čerpe uživatel právo zasahovat do pravomoce RO, stanovených zákonem?
5) Opět tu Jč. vandrují do kompetencí zákona s K70, tedy RO!
6) Zase tu je něco, co není v kompetenci uživatele, ale RO... tedy míry.
7) Kdo může omezovat rybolovné způsoby? Uživatel může stanovit technické prostředky k lovu, to je naximum.....
8) BL háčky...... Ty jsou v kompetenci uživatele.
9) Ochrana trofejních ryb není opět v pravomoci uživatele (snad v rybníkářství).
10) Opět háčky, jasná kompetence uživatele.
11) Kolize se současnými stanovami. Svaz se sám uvolil vykonávat pro lov, pouze VRP.
12) Co je to srkačka? To je každý samosek......, kde čouhá samotný háček.
13) Sněm stanovil, že svaz nebude iniciovat žádné změny vyhlášky, to jihočešo nevědí????
14) Gaf je opět v kompetenci uživatele, k tomu nepotřebuje Radu ČRS!!!!
15) Můčky, oleje kyseliny bolejíz, opět technický prostředek v kompetenci uživatele.....

Tedy body č.1-7 a 9 jsou nesmysly, na jejichž změnu nemá ÚS ani ČRS žádnou právní sílu. Jsou to pindy.
Body stanoviska č.8, 10, 12, 14 a 15 jsou v kompetenci uživatelů. S tím Jč.ÚS nemusí otravovat Radu.
Bod č. 11 je na změnu stanov.......

Pokud souhlasíš se vším, nejsi rybář, nedododržuješ zákon a vyhlášku.