Stanovisko JčÚS ČRS k návrhu změn BPVRP

Kategorie: Všeobecné

Zástupci JčÚS předložili na jednání Republikové rady ČRS 9.11.2017 materiál, který obsahoval informaci o řešených tématech JčÚS v roce 2017. Tento materiál dále pak rozpracoval D.Hýbner a kol. a předložil na dalším jednání Republikové rady ČRS v prosinci 2017 s tím, aby se územní svazy k materiálu vyjádřili a zaslali své připomínky.
Územní výbor JčÚS projednal a připomínkoval tento materiál na svém zasedání 22.února 2018. Protože se jedná zejména o možné budoucí úpravy bližších podmínek výkonu rybářského práva, které budou projednávány na naší územní konferenci, a protože se domníváme, že některé body si zaslouží širokou veřejnou diskusi, zveřejňuje stanovisko našeho územního výboru.

http://www.crscb.cz/stanovisko-jcus-crs-k-navrhu-zmen-bpvrp/

http://www.crscb.cz/wp-content/uploads/stanovisko-k-n%C3%A1vrhu-zm%C4%9Bn-BPVRP.pdf

Kalopa, 16.3.2018

Diskuse k bleskovce

ladronka - Profil | Ne 25.3.2018 17:21:22

Mrknato - 25.3.2018 9:21:37 >> Jake pravomoci by jsi chtěl omezovat radě, když podle stanov skoro žádné pravomoci nemá?

nofish - Profil | Ne 25.3.2018 13:20:23

Bacha >> členskou základnu zajímá maso, nonstop a rekordně obézní kapr...
maximálně tak ještě proč je to všechno tak drahé. Ale to si zanadávají a tím to končí.
Takže žádná svazová defenestrace nikdy nebude.

Bacha - Profil | Ne 25.3.2018 11:41:59

Jo a k tématu jsem si někde dole cosi už napsal. Jen dodám, že je naprosto mylné se domnívat, že budeme-li kritizovat ty nahoře, něco se změní. Už jste někdy viděli, že by se hlava usekla sama???
Bohužel se do řad rybářů dostala většina, které je úplně jedno, co se v rybařině děje a těch pár nahoře, co s tím hýbou dle svého, to moc dobře vědí.
Takže nikoliv kritika nahoru, ale dolů a hlavně do vlastních řad. Pokud si neuvědomí členská základna, že by mělo být něco jinak, není šance cokoliv změnit.
Takže, hurá na ryby!!!

Bacha - Profil | Ne 25.3.2018 11:21:52

likin >> A čo si predstavujete, Kefalín, pod takým slovom "verejna mienka"???

Veřejné mínění se skládá z mínění jednotlivců a lapidárně řečeno, čím blbější veřejnost, tím větší možnost manipulace. Až si lidi konečně uvědomí, že pouze kvalitní vzdělání a výchova odliší stádo od svéprávné občanské společnosti, nebude možno ovlivnít veřejné mínění jako doposud.
Ovlivnit ve prospěch špatného se nechá většinou ten hloupější. Je to vidět na sjednávání rychlých spotřebních úvěrů.
Tolik za mě:-)

Willow - Profil | Ne 25.3.2018 10:43:24

kakr >> S Nečasem v ložnici.:-))))))

kakr - Profil | Ne 25.3.2018 10:40:06

Willow >>
Dřela jako kůň :-)))))

Willow - Profil | Ne 25.3.2018 10:35:50

likin >> Rezignace podporováná prezidentem a tlačena přes Tv media i v ČT,viz Vašáryová,a Moravec tam v debatě měl jen zástupce opozice,kteří prostě v demokratických volbách nevyhráli ale keců mají dost.Jak vypadalo Slovensko před Ficem a kde je dnes.!!!!???Nebýt Fica tak by to tam stálo opravdu za howno.!!Omlouvám se za zápis mimo téma,ale musel jsem v zájmu demokracie a demokratických voleb,ono to už leze i sem k nám ,5% strany kážou morál,ale kdo tam byl před Bohoušem a AB,ajak to vypadalo.Korupce ,kam se člověk podíval,EU dotace a státní zakázky rozdávala sekretářka za kabelky od Bosse.:-(((((

likin - Profil | Ne 25.3.2018 10:28:07

Martin M. >> Na tom něco je, ale, veřejné mínění se snaží politici ovlivnit dnes a denně a mají to v podstatě v náplni práce. To je celkem přirozený koloběh, mohu to dokumentovat třeba u nás existencí tv Barrandov, na personu prezidenta ani nehledě..... Neustále se někdo snaží ovlivnit názory, a veřejné shromáždění je jen jedna z forem.

Martin M. - Profil | Ne 25.3.2018 9:57:25

likin >> kdyz pomohu ovlivnit verejne mineni, tak te tim take odstavim od moci - bud sam rezignujes, nebo bude hlasovani o neduvere, nebo prohrajes v pristich volbach...

Mrknato - Profil | Ne 25.3.2018 9:36:25

Thomic >> Tichá pošta hm...... potřebujeme pak Radu ČRS? Rada ČRS je totálně řízená střela, kterou přeprogramovat ne neřízenou je daleko snazší, než konferencemi ÚS. Členi Rady ČRS jsou sólisti, nereprezentují názory ÚS. To předvedli mohokrát. na druhou stranu se zas lépe natahují na spřipec.....

Mrknato - Profil | Ne 25.3.2018 9:21:37

Turňa >> Nemám důvod ti Jirko nevěřit, ale každý z nás je v úplně jiné pozici. Váš ÚS rozdal (privatizoval) ÚS tak, že rozdal dekrety zpět MO a teď to vidí jako problém....... Spousta vašich MO se staví na zadní, nebo je SHMO. Tak i "politika" předsedy Stč. ÚS musí být z podstaty jiná.
To ale není problém ČRS.

1) tento kandidatnapredsedu nemlůže být vhodným kandidádem pro celý ČRS. Má něurekom problémov, které jiné ÚS nemají.
2) Do první diskus vlétl jako "fůrie a nadčlověk" která má výsledky, filmuje si je a niko mu nesahá ani po kotníky.... možná ano, ale spíš ne.
3) Ohledně BP je stejně servilní, jako dosavadní vedení, dokonce rozpracoval totální nesmysly JčÚS, které BP býti nemohou ani náhodou. Předvedl totální šupáctví.
4) Namáčí ministry zemědělství do závodění, přičemž VRP závodění nezmiňuje. Tedy sekerou a gafem se vlamuje k ministrovi a to je ostuda. existuje asi 593 důležitějších problémů, které by s ministrem měl řešit. Ale kdo se nepodbízí, jako by nebyl.....
5) Na netu nedokáže souvisle a ve zkratce zdůraznit to, co by chtěl dělat jinak a jestli vůbec bude brát v potaz zákon 99/2004?
6) Jak může předseda ČRS vykonávat asi "25" funkcí? Bolševik, nebo současný poslanec zvládne i 40 funkcí, ale tady se bavíme o předsedovi ČRS.
7) O tom že příjímá názor většiny na změny zákona ve věcech legislativních, které měnit nejdou, kopíruje dosavadní vedení..... je humus.

Mojí vizí je omezit pravomoc Rady ČRS. Odebrat jí revíry a pravomoc řešit věci okolo VRP. To ostatně předpokládaly i stanovy. Dělení redistribuce by bylo vyřešené a i delegace členi na konferenci, no asněm by řešil pouze veci svazové, nikoliv VRP. To by bylo věcí zákona a RO. Jednoduché, přehledné, viď, ale kde by pak čilimníci sbírali body pro svoji nepostradatelnost.....

Jestli dnes mohou lovit i nečleni, cizinci na RL bez zkoušek, tak by se měly změnit pravidla i pro tuzemce a nedělat z rybařiny vědu a sportovní činnost. To by byl cep a sudlice na čilimníky, kteří vytvořili gloriolu nepostradatelnosti a zatím, jsou žábou na prameni a jedním z nich je i Hýbner.

ladronka - Profil | So 24.3.2018 23:46:44

Thomic >> To tedy znamená že zápisy z Rady lze vidět pouze v sídle ČRS v Praze. Ve stanovách jsem k tomu nic jiného nenašel.

likin - Profil | So 24.3.2018 23:37:22

Martin M. >> Já prostě nevím, co si na tomto tvém příspěvku vykládám mylně : vyvolat zmatek a pocit, ze nelze najit pravdu, je jedna z taktik, jak odstavit od moci volene zastupce - viz treba ted Slovensko.
Píšeš jasně, že to je jedna z taktik opět cituji : jak odstavit od moci volene zastupce - viz treba ted Slovensko . Ještě jednou:, odstavit od moci volené zástupce, to se snad nedá vykládat jinak.

Thomic - Profil | So 24.3.2018 23:31:29

ladronka >> NOZ, paragraf 254, odstavec 3.
“3) Každý člen spolku může nahlížet do zápisů ze zasedání za podmínek určených stanovami. Neurčí-li stanovy jinak, lze toto právo vykonat v sídle spolku.“

Martin M. - Profil | So 24.3.2018 23:27:05

likin >> asi si jen mylne pod pojmem "odstavit od moci" predstavujes neco nasilneho nebo nelegalniho.

ladronka - Profil | So 24.3.2018 23:18:05

Thomic >> V jakém zákoně je napsáno že dokumenty jsou k dizpozici v sídle organizace?

likin - Profil | So 24.3.2018 23:13:26

Martin M. >> Jsem doma tady i tam, nemám s tím problém. Jen mě trochu zaujala tvoje poznámka, jako by se na Slovensku stalo něco protiústavního, nebo jakoby lidé z ulice páchali nějaký puč. Nic se nestalo, spouštěcí mechanismus byla vražda, ale v jejich politice to bublalo docela dlouho. Nikdo nikoho nesvrhl, nikdo volby nezpochybnil, a i nadále tam pokračuje parlamentní demokracie. Nevím proč jsi jmenoval právě Slovensko ve spojitosti s odstavením volených zástupců. Neslovíčkařím, nebudu se dohadovat, myslím, že to stačí.