Diskuse k článku: Každý den je řeka jiná - 1. díl

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 20.1.2018

kaprus - Profil | Pá 26.1.2018 19:41:56

U nás je řeka každý den furt stejně vybetonovaná...

Deawon - Profil | Po 22.1.2018 8:10:35

Většinou se během roku dostanu na rybníky. Ježíšek přinesl feeder, tak už se nemůžu dočkat té rozmanitosti druhů na řece. Malí háček s červíkem a nikdy nevím co mi může zabrat na Berounce. Přeci jen s feederem to bude jiné chytání

Attila - Profil | Ne 21.1.2018 8:34:29

Pěkně se to čte , kor když kouknu z okna , všude sníh a teplota -4 . Řeka je hlavně pořád jiná . Jednou člověk přijde ,vody je málo , přijde jindy je proud jako blázen . Přijde jindy , je to celý zakalený ,jindy se to zase pročistí . Na podzim , když loví rybníky je to hop nebo trop . Potom zase padá listí ze stromů . V létě je to zarostlý jako bylo v článku . Každopádně u řeky si člověk odpočine a mně je třeba i jedno , jestli něco chytnu . Dřív jsem viděl ledňáčka 1x za 10. let , teď každý týden . Není problém vidět bobra nebo ondatru . Ptactvo a rostlinstvo je u řek hrozně bohatý a hlavně člověk přemýšlí , kam až ta řeka teče a jak dlouho tady už teče a v neposlední řadě je na řekách i vidět ,jak se stará člověk o přírodu a řeknu na rovinu , máme co dohánět . Kor na těch menších je migrace ryb kolikrát nemožná a tůně jsou plný a řeky jsou a hlavně potoky jsou kolikrát absolutně neprůchodný .Fotka ze včerejška na říčce .

čolkař,zloch - Profil | So 20.1.2018 13:06:19

Opět hezky čtivý článek,ale právě jedna jeho část...Tato řeka je spíše pstruhového či ještě spíš lipanového charakteru. Pro kapry tu rozhodně není potravy nadbytek, ale to jim na síle jak vidět neubírá. Jsou to atleti vysazení pro potěchu místních rybářů…by měla vést k zamyšlení,zda je vhodné vysazování kapra na takovémto úseku.V tomto případě bych uposlechl přísloví:Kapr na vláčku patří do sáčku.