Diskuse k článku: Bublinkáři

Diskuse k článku Bublinkáři

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 10.8.2017

rybomil - Profil | Čt 17.8.2017 16:29:58

" Rybáři jsou schopní pracovat půl dne za pytlík kuliček " ... hmm, doteď jsem si myslel že jsou to jen snobáci a miliardáři a voni jsou to taky normál retardi posedlý úspěchem a osobákem o 100g vyšším :§)

TKM - Profil | So 12.8.2017 17:49:28

"nástraha na měkké dno" co je sakra za háček na té fotce ?

Valuček - Profil | Pá 11.8.2017 19:54:37

Já nemám trpělivost chytat přes bublinky, ale kamarád to na rybníku praktikuje - s odkládačkou 13 metrů to háže na chomáčky bublinek - jsou tam jen kapři a plotičky - ty neryjí, nedocílí záběru hned, ale tak do pěti minut poměrně často - asi zaryje a pak to nějak sbírá. A takto často uspěje když už to vázne, na krmení nestojijou - jen přijedou, očuchají a jedou pryč - mají svoje a lepší. A s tím rytím - no, nevím, já chytám hlavně na řece, jsou velké rozdíly nejen podle splavů, ale i úseků, ale zkušený rybář odliší co je ryba a co bahno, kapři jsou navíc smolaři - na řece zaryjí - udělají velké chomáčky kombinovaných bublinek - velké i malé - ale hlavně se hodně rychle - na řece - pohybujou. Hned bouchne tam, hned o kus dál, to například cejni nedělají. Ryjí ale i ostroretky, líni, možná i další ryby, ale je to jemnější a žádnej velkej pohyb. Na mrtvici pak je, když rybám chutná krmení, opravdu se rozežerou, ryjí všude a záběr je jen zcela ojedinělý. Žerou jemné krmení, hrubší neberou a podle mě vědí, že je to nebezpečné a dávají si pozor. Jo, mají to i díky Mrku ryby s náma čímdál těžší.

RK - Profil | Pá 11.8.2017 15:50:08

No, čte se to hezky, ale osobně jsem přes bublinky nikdy nic nechytil. Neříkám, že to není možné, ale většinou bublinky vůbec nejsou, nebo jsou, ale nedělají to ryby, někdy na řekách jsou při zvyšujícím se průtoku vidět krásné řádky bublin, ale ryby to také nejsou. Anebo možná jsou, ale mně to k ulovení nikdy nepomohlo.
Ohledně citu pro to, kde chytat. K tomu jsem taky skeptický. Když vodu neznáme, tak nepoznáme nic. Když neberu klasické-,,u vodních porostů, ve vracáku atd" Musíme znát hloubkové poměry. A i tady, když hloubkové poměry od někoho zjistíme, tak při pro nás neznámé vodě většinou ,,vaříme z vody" a musíme zkoušet místa.
Takže zbývá poslední možnost, vodu znát dlouhodobě. A pak to není cit, ale zkušenost.
Pohyb ryb na hladině, pohyb vodních porostů to je jiná. Ale také ne vždy. Že se ryby někde zdržují, zdaleka neznamená, že ještě berou. Takže celkově, dá se říct, všechno platí, ale zdaleka ne vždy. A velmi často se stane, že ryby překvapí a berou tam, kde bychom je za mák nečekali, v době, kterou bychom též nečekali. A proto se stane, že jdeme tam, kde včera všichni zachytali a při úplně stejném počasí a tlaku, nejde najednou nic.Co to znamená? Že vědět a řídit se tím, co napsal Tym je určitě prospěšné, ale rozhodně to není mustr na každý den všude.
Na mne to působí, že jsou určité, zaběhlé klišé, které nejsou nepravdou, tradují se od nepaměti, dávají i logiku, ale v praxi je to 50 na 50. Takže jako z počasím..............-:)