Deeper Fishfinder Pro+ - hodnocení uživatelů

Hodnocení uživatelů k recenzi - Deeper Fishfinder Pro+

Autor diskuse: Jiří Jakeš - Profil , 10.5.2017

Pravidla: Každý pouze jeden zápis.

Purista - Profil | Po 25.2.2019 13:18:56

Moje hodnocení:

•Vše co ty bylo vyjmenované lidmi předemnou souhlasí.

•Chce si to přečíst návod a to vzhledem ke složitosti spíše vícekrát. Obzvlášť, pokud má echo někdo poprvé, tak aby se to lépe pochopilo.

•Výdrž baterky, kterou si pak člověk může vyměnit i sám.

•Přesnost.

•Velmi lehké a odolně zpracované.

•Fajn příslušenství i když držák na mobil by mohl být stabilnější. Službu však splní.

•Chybí mi vidět v té půdorysné oranžové mapě hloubek výskyt ryb, prostě tečka, kde byla ryba, když jí to zrovna "osonarovalo". Jasně, ryby se hýbou, ale dlouhodobě se spíše zdržují kolem větví, propadlin a různých vodních travin. Tohle v mapě není bohužel vidět. Když by to šlo zapnout jako vrstva, bylo by to perfektní, byť by to bylo neaktuální. Prostě ryba v půdorysném zobrazení. Ano, člověk se na to může kouknout v archivu, ale není to vidět jako celek vše naráz.

•Pak mi chybí mít možnost vidět v mapě, jak široký kužel sonar zabírá aktuálně na dně. Je to dle hloubky proměnné a samozřejmě to ovlivňuje hloubka a šířka paprsku. Bylo by to užitečné z toho důvodu, aby člověk vědel, jak velké mezery má dělat při nahazování. Šiřka paprsku je samozřejmě známá ve stupních x°, ale fakt se mi to nechce pořád nějak odhadovat nebo na to myslet.

•Archiv nejde "sharovat" třeba jako video. Člověk to nemůže pohodlně poslat kamarádovi. Max si udělat screen, nebo si to nahrát aplikací "Screen recorder" a pak poslat video.

•Deeper nemá HW vypínací tlačítko na sonaru pod víčkem, takže to pořád trošku užírá baterku a snižuje se tím kapacita. Proč tam nemůže být tvrdý vypínač na odpojení baterie? To jsou dneska už lidi tak nešikovní, že by to zapomínali zapínat?

•Reálně člověk ví, že někde pod Deeperem je ryba, ale už pokulhává kde. Ve vetších hloubkách může být rozdíl i 10 metrů metrů. Tady už to asi moc řeším, ale člověk vlastně ani neví v kterém směru to ten deeper scannuje resp. zobrazuje. Chybí mi tam půdorysný ukazatel polohy. Prostě kolečko, kde mi to ukáže někde puntík s číslem hloubky. Kolečko se zvětšuje a zmenšuje dle hloubky a někde to tam pak ukáže rybu.

•Když se hází v lese či je na jedné straně velký kopec/údolí, chvilku trvá (tak 10-20 s), než se gps/glonass chytne. Na řece/rybníku je to ale nahned.

•A poslední pro mě asi nejzásadnější věc, že človek na displeji v appce nevidí sílu signálu resp. přpojení k Deeperu. Když ho pak třeba pošlete s proudem, tak ho nemůžete stopnout chvilku před tím, než přijdete o signál. Nasledný reconnect nějakou dobu trvá a mrhá se časem a někdy je třeba restartnou appku, protože se to nechce načíst a napárovat.

•Ikonky ryb to ukazuje vedle "echa" resp. odrazu té ryby. Jde zapnout ukazatel hloubky ode dna, či od hladiny, ale už to neukáže předpokládanou velikost ryby v cm. To už člověk musí vykoumat sám, dle výšky hřbetu.

•Né vždy to vykreslí ryby na dně, jako ryby. Je vidět hejno kaprů, ale na dně jsou hřbety v barvě trávy. Jde to poznat, ale bacha na to, chce to pomalu a v klidu pozorovat displej.

Ahoj,
tak jsem na FF19 koupil Pro+ rovnou od distribuce v tom velkém happy boxu s příslušenstvím, cena 6 tis. Musím říct, že jsem spokojený, ale jako u všech věcí, které používám k tomu mám drobné připomínky. Dávám to do negativ, ale spíše jsou to takové přání na funkcionality co zlepšit, když si to přečte třeba distribuce...

A jaké jsou vaše postřehy, podělíte se!?

Tady dávám ještě odkaz na návod, protože mně nikdo neřekl, že existuje a musel jsem si to najít sám, tak tím snad ušetřím někomu čas.. :)
https://deepersonar.com/cz/cs_cz/jak-to-funguje/jak​-cist-data-vyhledavace-ryb

I přes více negativních zápisů Deepra doporučuji je to zajímavá koupě. Negativa jsou spíše návrhy na vylepšení funkcionalit...

#deeper #sonar #echo #android

Dida - Profil | Po 25.2.2019 10:52:44

Moje hodnocení:

+dosah 100 m i více

+kvalita zobrazení

+praktické a rychlé sondování

+možnost náhozu nebo uchycení na zrcadlo člunu

+přenos do PC aplikace

+aktualizace

- dosah záleží na značce telefonu (síle wifiny)

- GPS signál v okolí stromů se déle načítá

- zařízení hůře pracuje při vlnobití

- baterii nutné nabíjet každé 2 měsíce

Dobrá pomůcka, která však trpí na nedostatky...nutnost výběru telefonu se silnou wifi, GPS pod stromy dlouho hledá signál..pozitivní věci však převládají.

Turkon - Profil | Po 25.2.2019 8:49:26

Moje hodnocení:

Super aplikace

Funguje jak má

Očko v závitu drží.

Pocitova nejistota držení tel. na prutě.

Jinak zatím nic

Poprvé jsem ho zkusil a to na řece do 5m hloubky a ukazoval co měl i opakovaně. Tudíž za mě super. Sice ztrata signálu tak cca po 70m, ale to mě nevadí, chytám na feeder a ta vzdálenost je pro mě ok. Bál jsem se, ze pri nahrazování
se povolí šroubek, ale ani se nehnul, vše drželo. Jen pri mapovaní řeky je potreba nahodit o něco dal proti proudu , chvilku trva připojení GPS cca 5 sek..Tak zatím splňuje mé očekávání. Aplikace v mobilu funguje. Z držáku na mobil, jsem měl strach, že spadne tel. do vody, ale vydržel, jen se trochu klepe a pri nahrazování, tak jsem ho radši přidržoval palcem, ale budu radši řešit pouzdro na paži a dam si ho na levou ruku, podle mě to bude jistější, ale to zatím nevím. Vadili mě tam ty gumičky na ovládání tl. zpět. Po 1 hod mapování jsem byl na 86%.

pepas1998 - Profil | Po 30.7.2018 21:00:39

Dobrý den,mám problém...už jsem byl asi na 4 rybníkach a všude při přepnutí režimu GPS mám furt oranžovou ikonu (satelit).Normálně pokavaď funguje by měla svítit zeleně.Nevi někdo čím by to mohlo být?

Lajnator - Profil | Po 15.5.2017 10:08:31

Ahoj, na to jak jsem na novou verzi Deeper Pro+ četl a viděl samé "ódy na radost", tak jsem po jeho pořízení mírně zklamán!
Zaprvé udávaný dosah 100m bych bral hodně v uvozovkách. Je to možná reálné za úplného bezvětří a člověk musí vláčet sondu opravdu pomalu a to ještě na hladině, jako zrcadlo. Při vzdálenostech 50m+ je to už se signálem horší a rybář musí stát v dobré úhlu k sondě, ideálně na vyšším bodě.
Další problém je rychlost stahování sondy, která musí být opravdu malá! Při rychlejším stahování se přes sondu začne převalovat voda a ta ihned ztrácí signál. Projevuje se to opět při vzdálenostech kolem 50m. (Rychlejší ale neznamená, že by rybář točil jako blázen, je potřeba navíjet opravdu pomalu, aby vše fungovalo, jak má). Na řekách, u jezů, nebo všeobecně v proudící vodě je prakticky nepoužitelný, nebo jen na opravdu malou vzdálenost! Navíc když sonda ztratí signál, je potřeba ji přitáhnout zpět ke břehu a někdy i resetovat celou aplikaci. Při kratších vzdálenostech a klidné hladině funguje relativně, jak má.
Také jsem zkoušel tzv. příbřežní mod, tedy mapovaní dna s funkcí GPS, které má bohužel velké zpoždění a evidentně také výpadky (zdůrazňuji, že jsem měl nad sebou volný výhled na oblohu) . Byť mi prakticky po celou dobu svítila zelená, tedy zalogovaná GPS, nepodařilo se mi ani po cca 20 minutách relativně přesného házení vedle sebe, vytvořit kloudnou mapy viz fotka.
K echolotu jsem si také pořídil adaptér člun, sloužící k připěvnění sondy na loď. V tomto případě je mapování dna lepší, protože má člověk sondu blízko sebe, ale i tato varianta má své mouchy. Každopádně, celý systém mapování nefunguje jako na instruktážních reklamních videích ;-) Také si myslím, že by mohla mít následná barometrická mapa lepší rozlišením, nebo alespoň menší hloubkové odskoky, než je jeden metr. Dle údajů na displayi, by to přístroj měl umět, takže je to z mého soudu zřejmě jen softwarová záležitost. Alespoň za mě, škoda toho mapování ze břehu. Ve chvíli, kdy si musím vzít člun, postrádá výhoda nahazovací sondy trochu smysl.
Zaznamenal jsem také jisté rozdíly v postavení telefonu při zpuštěné aplikaci. Nevím, zdali je to možné, ale alespoň u Iphonu, aplikace lépe fungovala, když byl display telefonu na výšku, než šířku. Toto je za mě také mínus, neb na šířku je dno lépe vidět v širším pásu. Vyzkouším ještě s androidem.
Co se mapování dna týče, má echolot relativně slušné rozlišení, s jednoduchým znázorněním tvrdosti dna, i případných rostlin, řekl bych srovnatelné s běžnými echoloty na trhu. Jedná se o zajímavý a hlavně skladný doplněk, který může mít rybář prakticky hozený v tašce hlavně pro případy, kdy třeba zapomene klasický echolot doma. Dle mého soudu, aby ale Deeper fungoval tak jak má, musí si na něj rybář zvyknout a přizpůsobit se, bohužel není tak „blbu vzdorný“, jak se inzeruje ;-)

Neeo74 - Profil | Ne 14.5.2017 21:58:46

Moje hodnocení:

GPS

Kompaktní

Struktura dna

Párování přes wifi

Dobrá výdrž baterie

Možnost stažení of-line map

Mapu nelze stáhnout do PC

Nezobrazí malou hloubku

podle barev nevím která ryba je velká a malá a na kolika cm začíná ta malá (nikde nebylo v návodu napsáno)

Dobrý pomocník, vřele doporučuji koupit barevné kloboučky na noční použití i přes den je používám deeper je potom lépe na vodě vidět.Ta velikost ryb by chtěla doladit.

Skabis - Profil | Ne 14.5.2017 20:30:25

GPS

Kompaktní

BatyMapy

Struktura dna

Párování přes wifi

Mapu nelze stáhnout do PC

Nezobrazí malou hloubku

Perfektní univerzální pomocník, kterého požívám kolem půl roku a s naprostou spokojeností. Používám ho jak místo markera i jako echolot ke člunu. Jediná nevýhoda je že si nemůžu stáhnout mapu do pc.