Diskuse k článku: Troška chladu za to stojí

Diskuse k článku Troška chladu za to stojí

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 15.3.2017

Mirek.V - Profil | Pá 17.3.2017 22:28:22

nofish >> Díky, tomuhle vysvětlení, myslím, rozumím.
(Když bylo u nás loni rozšířené jarní hájení o perlína, proudníka, cejna a plotici, tak jsem na ten revír v té době nešel a šel jsem níž, kde to tak neteče a je tam spíš kapr a karas).

tym - Profil | Pá 17.3.2017 18:38:35

nofish >>
Když číst, tak pořádně. Nikde nepíšu, že je to legální cesta, ale - měli by se, což znamená, že bych se za to klidně postavil. I průměrně inteligentní člověk ví, že to není legislativně reálné. Velmi dobře vím, jak legislativa funguje a v tuhle chvíli ji tu neřeším. Bylo to myšleno spíše jako přání. Ale ani vlastně nevím proč to vysvětluji. Jednou bylo řečeno - vysvětlit se dá všechno, ale ne každému. S tím bych tuhle debatu o ničem a chytání za slovíčka ukončil .....

nofish - Profil | Pá 17.3.2017 16:03:39

hraji >> Promiň,a le já si přečetl přesně příspěvek na který jsi reagoval... od redaktora uznávaného rybářského serveru bych tohle nečekal...
Je to už fakt komedie... raději ukončit a nekomentovat.
Jinak s tím co jsi psal o vyloučení ze svazu atd, plně souhlasím, máš pravdu, bohužel.

hraji - Profil | Pá 17.3.2017 15:56:32

tym >> myšlenka na doživotní vylučování ze svazu je sice hezká, ale je otázka, zda by Stanovy s takovým ustanovením schválilo MV ČR. A druhá věc, dnes si může povolenku k lovu ryb na revíru zakoupit i nečlen svazu. Takže by se takové doživotní vyloučení stalo trestem, který je možné celkem snadno obejít. Ty peníze navíc by asi nehrály tak zásadní roli.
Bohužel, dnešní doba nenahrává snahám o "zkvalitnění" členské základny. Zkoušky předepsané ministerstvem zemědělství jsou směšně jednoduché, ale závazné. Nějaké pravidelné proškolování členů je utopie. Bohužel.

nofish - Profil | Pá 17.3.2017 14:49:58

Mirek.V >> normalne, kdyz chci chytit mnika, chytam ho na vode kde je to povolene. Kdyz chci chytat na mouchu na MP na jare, mam nutkani se na to vyprdnout, protoze jde vesmes o lov hajene ryby, je jedno ktere z nich.
Je to osklive napsano, ale je to popis principu. Bohuzel, moderniho rybare tohle nezajima, protoze on to pusti. Tohle jsou veci, ktere jsou v hlave.... Ja treba prisel na to, ze neni dobre chytat tlouste v dobe hajeni, kdyz z mlicaku tece mlici proudem (pri manipulaci) a na jikernacku staci spatne sahnout ( mozna spatne napsano), zatvrdne a nevytre se....a pritom jsem jen chytil a pustil. Ale takhle mysli jen par lidi, takhke hloupe.

xLonghandx - Profil | Pá 17.3.2017 11:56:28

tym >> Dakujem za odoved. Verim ze aj vdaka vasmu nazoru si to vysporiadam spravne 😉.

Mirek.V - Profil | Pá 17.3.2017 10:16:12

Tak já se, pánové, omlouvám. Ne ale těm, kteří mě tu přímo, nebo nepřímo kritizují za to, že jsem napsal, že chci jednou chytit mníka a pak ho pustit. Ne těm, kteří mi radí, co mám a nemám dělat, i když o mě skoro nic nevědí. Kde berete tu jistotu, že vy to děláte správně a jiní ne?, Kde berete tu potřebu v těchto věcech někomu radit?
Omlouvám se Milanu Tychlerovi za to, že jsem svou větou o mníkovi zavinil, že se kritika obrátila i na něj.

P.S. Tohle bych sem napsal, i kdyby Milan nevložil svůj zápis přede mnou.

tym - Profil | Pá 17.3.2017 7:26:37

xLonghandx >>
S morálkou, se musí vypořádat každý sám, to je jedna věc, Druhá je ta, že pokud se člověk chová k rybám tak jak má, neublíží jim. Kdybychom byli důslední a povýšili naše ochranářské předsudky nad možnost lovit, jak bychom zajistili například to, aby nám nebraly podměrečné ryby, nebo druhy celoročně chráněné? Chytáme je dnes a denně. Když rybu chytím a šetrně pustím, nic se jí nestane. Navíc ryba, která se tře potravu skoro nepřijímá. Bohužel jsou lidé, kteří jsou schopní podsekávat ryby na trdlištích, brodit na nich atd.. Pak je lepší na takových místech zakázat lov. Tohle je o morálce, ne šetrný lov, ale masaření, pytlačení a podobně .... Navíc hájit některé malé stojaté kaprové vody je úplný nesmysl. Co se tam hájí? Ti čtyři dravci a vysazení kapři, kteří se tam netřou, nebo úhoři ? Kdyby lidi používali rozum, není zákazů třeba. Raději by se měli z řad rybářů doživotně vylučovat členové, kteří například podsekávají ryby na zimovištích. Ty v podstatě upytlačené ryby už se třít nebudou. Vám, když se podaří taková ryba plná jiker na jaře chytit a když ji šetrně pustíte, tak jí to neublíží. To je můj názor ....

xLonghandx - Profil | Čt 16.3.2017 22:21:21

Ahojte. Mal by som jednu otazku, mozno priamo na autora ako dlhorocneho rybara pre ktoreho, ako pise, sezona nikdy nekonci. Na Slovensku je drviva vacsina ryb v case od marca hajena. Na kaprovych tecucich vodach snad okrem jalca hlavateho a ostrieza, co je tazke vyselektovat. Na stojakoch je zvacsa uplny zakaz lovu. Myslite ze je preto nemoralne vziat feedrovy prut a ist na rieku chytat hoc aj ked stylom chyt a pust? Je to pre mna otazka z ktorou sa v prvej polovici roka neviem celkom vysporiadat a od rybacky ma odradza. Opravnene?

splavek - Profil | Čt 16.3.2017 20:58:55

nofish >> Přesně tohle je v každém čísle Rybářství, dva až tři články o lovu té naší národní bigfish. Psána tím správným sportsmenem, pořípadě jeho testerem , samozřejmě, že ta giga ryba se dá chytit jen na výrobek autora článku(jak jinak), potože prudká inteligence tomu kapřovi nedá jinak. No a u toho reklama na dané výrobky. V jednom by to vyvolalo dojem, že na nic jiného vlastně ani nesmí a nemůže chytat, ještě že nejsem jeden. Nejspíš, kdybych nedostal předplatné každé vánoce, tak bych ten časopis nekupoval.

xDanielS - Profil | Čt 16.3.2017 20:05:58

Mirek.V >> Jen ho doporučuji nasadit opačně, než je na fotce.

mascha - Profil | Čt 16.3.2017 20:00:18

nofish >> Nedělám si iluze, že dvacet nebo kolik chceš let zpátky se etika řešila nějak jinak. Nicméně, mám takovou metu, že když se jeden jedinej člověk začne po čtení mejch hejtů chovat u vody líp, můžu natáhnout bačkory spokojenej. Taky jsem prasil. A ani jsem nevěděl, že prasim. Pak jsem tu i u vody potkal pár lidí, co mně posunuli dál. Nejsem rozhodně svatej, ale kdybys viděl ten posun! ;-)
A v tomhle vidim nevyužitej potenciál článků Milana Tychlera. Zatím se nepamatuju na jedinej, z kterýho by se nějaká ta "vyšší" etika lovu nějak drala na povrch. Je to samý omatlávání pidirybek, zachytání pro zábavu za každou cenu atd.

nofish - Profil | Čt 16.3.2017 18:59:44

mascha >> Trefné... bohužel moderní rybář už etiku nechápe. Rybařina už dávno není lov, podle toho to u vody vypadá. Drsná realita. Rybařina v podání moderních jedinců je už jen vlastně byznys.... s krmením, vybavením, foťákem, propiskou co dokáže napsat článek, co se dá prodat, aby jiní zabrali na reklamu na krmení, vybavení... Bohužel je to tak.

Mirek.V - Profil | Čt 16.3.2017 17:04:54

tym >> Děkuji za odpověď, pořídím si to.

Mirek.V - Profil | Čt 16.3.2017 17:01:47

mascha >> Vím, že mník je kontroverzní téma. Na revíru, kde se smí i brát, bych ho snad jednou v životě vidět mohl. Ty druhy, kterých je "dost", chytám. Je ale možné, že v té zimě stejně nakonec nepůjdu. Já jí fakt špatně snáším.

mascha - Profil | Čt 16.3.2017 11:56:56

Mirek.V >> Proč chceš chytat chráněnýho mníka, když ho chceš stejně pustit? Není lepší se na to vykašlat? Jestli chceš chytat ryby pro zábavu, chytej ryby, kterých jsou všude mraky.

tym - Profil | Čt 16.3.2017 11:48:23

Mirek.V >> Tohle drží i na tenkých špičkách celkem bez problémů ..

Mirek.V - Profil | Čt 16.3.2017 11:35:27

Držáček se mi líbí. Drží na různě silných špičkách?
Ten starší typ mi na tenkých špičkách držel třeba až za třetím očkem. To se mi zdálo málo citlivé a proto světýlka připevňuji kouskem úzké průhledné lepící pásky.

Jinak, "opravdový rybář" zatím nejsem, v zimě nechodím. Kvůli mníkovi ale někdy půjdu. Mám štěstí. Chodím i tam, kde je lov mníka povolen, takže tam budou. Když přijde, tak ho ale stejně vrátím.

Dusej - Profil | Čt 16.3.2017 8:25:31

tym >> A jak moc dobře se s tím pracuje?

tym - Profil | Čt 16.3.2017 7:09:16

Dusej >>
Je to držáček od firmy Korum

Dusej - Profil | Čt 16.3.2017 0:08:05

Co je to za držák chemického světla a kde se dá sehnat?