Diskuse k článku: Stačí ohnout záda

Diskuse k článku Stačí ohnout záda

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 27.12.2016

Martin02 - Profil | So 31.12.2016 18:47:55

woodpecker >>http://www.mrk.cz/clanek.php3?id=1165&kw=nekone%E8n​%E1%20zar%E1%BEka Kdyby ti to nepomohlo tak MM to má snad v každým videu.

woodpecker - Profil | So 31.12.2016 18:25:35

Moc pekny clanek.
Muzete mi, prosim, nekdo osvetlit "vlasový přívěs s nekonečnou zarážkou".

tym - Profil | So 31.12.2016 16:47:09

antifaky >> Je toho víc, ale hlavně jde o množství ponechaných ryb, míry ryb a horní míry, protože v tuhle chvíli pravidla každému, kdo je trošku šikovnější, dovolují přímo drancovat naše vody ...

Looki - Profil | So 31.12.2016 10:19:30

Musím říct,že články pana Tychlera jsou skvělé...moc vám děkuji že píšete. Podáváte vše jako můj děda (nemyslím věkově,ale podáním). Ale k věci....parmy chytám už od mládí a mě osobně se osvědčilo nejen to co píšete (mám to podobně) ale mám I své fígle. Lov na žiži I červy je klasika, já ale vymyslel obyčejný maximálně nenáročný způsob jak nalapat velké parmy. Vím že to není nic světoborného,ale podělím se. Na žiži mi jdou parmy okolo 50cm,ale pokud chci kapku větší,tak chytám na těsto. Je jednoduché....kuku šrot,strouhanka a kupa cukru. Toto těsto bezva drží pokupě a parmám fakt chutná. Je levné a dá se sním vnadit(dělám kulučky). Když jsem chytal ještě na dvojnávazec (rok cca 1995) tak jsem dával těsto I žiži.Nejednou se chytly I dvě parmy naráz. Pokud těsto zkvasilo,bylo to ještě lepší.Snad můj příspěvek kapku pomůže I jiným :-)

Discobijec - Profil | Pá 30.12.2016 18:24:04

Paráda, sice chytám parmy na pelety a boilie ale tenhle článek tu dlouho chyběl. Perfektní vyplnění velké díry !

Beef - Profil | Čt 29.12.2016 19:32:52

Tímhle článkem jsem si připomenul moje dětské začátky a mládí!!! Bylo mi 11, táta koupil chatu u řeky a tím to pro mne všechno začalo. Asi půl km od nás měl chatu porybný, tenkrát už byl v důchodu, něco mezi 65-70, totální pohodář, nikdy nikam nechvátal. Už si nepamatuju, jak a proč jsem se s ním seznámil, ale pro mne to byl první učitel rybaření. Každý den měl dopolední a odpolední procházku a při té odpolední, okolo 18 hodiny, když už se vracel, naházel asi půl kila nasekaných rousnic a obyč.žílal do proudu s tůní. Večer tam pak chodil chytat,parmy a velké tlouště pouštěl, ale úhoře ani jednoho!!! Párkrát mne vzal sebou a byl to pro mne neuvěřitelný zážitek. Někdy 5, někdy 7 úhorů za večer, občas parma 70, tloušť okolo 60. Zkoušel jsem to i potom sám, ale asi chyběla ta pravidelnost, byl jsem tam jen na víkend. Nějaké úspěchy byly, ale nebylo to úplně ono. Pak jsem se odstěhoval a když jsem se po 20 letech vrátil, řeka byla regulovaná proti povodním, no prostě jiná řeka! Vím, že to funguje, ale parem a úhořů rapidně ubylo. Škoda!!!!

antifaky - Profil | Čt 29.12.2016 16:25:04

tym >> Milan Tychler - >> Znovu jste napsal článek co se čte sám jak se říká. Chtěl jsem se Vás zeptat, s jakými pravidly z rybářského řadu třeba nesouhlasíte. Děkuji za odpověď. A.

P!F - Profil | St 28.12.2016 22:08:04

Zaujimavy clanok. Pretoze absolutne odporuje mojej skusenosti co sa mi stalo, ono to bude safra zalezat od lokality. Na rieke kde som sa ucil chytat na feeder som mal presne opacny problem. Mreny skratka uplne ignorovali masne cervy, hnojaky ci rosnaky brali velmi opatrne a vacsina zasekov sla do prazdna. Bol som z toho na nervy pol sezony, tak nejak nahodou som zistil, ze tie zabery co mi ohnu udicu do 90 stupnoveho uhla a sekam do prazdna su mreny, co sa snazia zozrat krmitko. Nejak instinktivne som vymiesil z vnadiacej zmesi cesto a potom zacallo eldorado. Postupne som presiel na bonduelku, fungovalo to rovnako a bolo to jednoduchsie, navyse okrem mrien sa pridali kapre a pleskace vo velkostiach co som iba pocul ze existuju. Jasne, bolo to extremne specificke miesto, pritok teplej vody kde v jednom kuse vyplavovalo hromady patentiek, ale pre zaujimavost, existuje aj opacny pripad.