Diskuse k článku: Píp, píp, šlak vás tref!

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 23.8.2016

Sa(l)micka - Profil | St 12.4.2017 11:19:04

Husky 59 >> Želvy taky nenasazujou a už jsem vytáhla dvě, dokonce i ze srandy zapsala dýlku krunýře (neb jsem si obě potvory ponechala), aby si mohli v Plzni při počítání počíst. Ale vytáhnutej pes, to už je jiná liga. Jednou jsem sekla ridgebacka na meppsku - běžel pitomec moc blízko špičky prutu, ale urval mi to.

Hlučný vodáky stačí vyděsit, aby napadali do vody. Zvlášť když mají připito a neví, že tam někde sedí rybář, no a hlučný děcka? Bombardovat třpytkou na sumce s mocným trojhákem. Obvykle brzo přestanou ječet a zmizí. Hlučný rybáře namíchnout úlovkama, ve většině případů se nakrknou a sbalí to.

mcafree - Profil | St 12.4.2017 8:52:13

presne, obcas se stydim ze mam s temito lidmi stejny konicek. Zrovna ted o vikendu jsem na rybach chytl skupinku 3 rybaru co kriceli, hulakali na sebe a klid byl ten tam. jedinej kdo tahal ryby jsem byl ja na protejsim brehu. ocividne se nekomu libilo moje misto, tak jsem behem chvile mel sousedy kteri si ty 3 metry vedle sedli a zacali to prohazovat pod nohama s feederem.... po dvou hodinach jsem to nastvane zabalil a odjel...

jurasoft - Profil | Pá 24.2.2017 9:04:01

Za prvé si nedokážu představit, že bych jel někam na ryby 100 km a byl tam jen na 3 hodiny, plížil se jako moravský indián trávou (to je ale blbost, my středoevropané se takto nikdy nechovali, leda za války ale to bylo z jiného důvodu). Já osobně u vody potkávám spíš rodinky s dětmi a psem (labrador) kde je otec rybář kdy děti se psem hrají hru na "přines". Potkávám party mladých co si pobyt u vody představují jako místo pro pařbu. To spíš já s biwakem, autem za prdelí, grilem a manželkou mám příposlech na krku i když jdu na wc. A jediný silný zvuk co já vytvářím u vody je moje velmi hlasité chrápání. Jo a taky mě štvou koupáči. To když se nějaký pablb rozhodne zjistit co se to tam houpe na vodě (moje bojka). To pak lituji že nemám nějakou střelnou zbraň. Já bych se do hlavy na 150 metrů daleko trefil.

drvoštěp - Profil | Pá 24.2.2017 7:43:38

Husky 59 >> Psa jsem pustil, ale majitele bych kopnul :))

Husky 59 - Profil | Pá 24.2.2017 7:37:20

Drvoštěpe, doufám, že jsi toho jorkšíra po změření a zvážení šetrně pustil.
Sice jsi si ho mohl ponechat, protože čoklové nejsou podle RŘ hájení, ale v sumáři úlovků není pro tento druh kolonka. Provizorním zapsáním by jsi jen způsobil zmatky v hospodaření dotčené MO, protože jorkšíři nejsou plánováni pro doplnění obsádky v žádném z revírů.

jeden3 - Profil | Po 20.2.2017 6:03:53

k tomu co tu pisete o vodactvi....Ja kdysi take jezdil vodu-nejcasteji Luznici,obcas Sazavu. Jenze presne jak zde pisete,misto pohodoveho vodactvi-to byla doba,kdy kazdy musel mit svoji lod,nebo si ji pujcil od kamarada vodaka-a na vode byla jeste pohoda. Dneska??? jidlo a chlast ti cpou az do lode,misto,aby se vodak tesil,ze treba nekoho potka se dnes modli,aby alespon pul hodiny nepotkal nikoho!!!! Vodactvi je diky pujcovnam primo u vody absolutne v troskach,je to jen komerce a se vztahem ke klidu v prirode,nejakemu souzneni s rekou je davno konec :-( . Jako jeden z poslednich malych vodackych raju byla Ploucnice-take to byla posledni reka,kterou jsem za poslednich 20 let jel-ovsem i tam po vybudovani pujcovny primo pod tunelem v Novine a stanku na taboristi na kraji byvaleho VP je to uz v pytli :-((( a po techto zkusenostech se od te doby vodam,kde jsou "vodaci" vyhybam i jako rybar. Protoze to,co dnes pluje po rece az na vyjimky neni vodak,ale sasek,ktery si mysli,ze kdyz pres den na plastovce vysaje pul litru rumu,cely den rve na cely kraj sve nezridka zhulene hluboke myslenky,ze je minimalne Jack Sparoow. A to je podle me zanik vodactvi v Cechach-a nejen zde.

Bacha - Profil | Ne 12.2.2017 18:52:52

zdevac >> Dělám to samé a zrovna tam co ty. A je pravda, že se tam po zahájení raději projedu na kole po břehu, než abych kličkoval po vodě. Legrační věc jsem viděl na Mušově, kde cyklostezka těsně kopírovala břeh a u stezky byla dopravní cedule "Pozor, náhle přebíhající rybáři":-)))

AdrianO - Profil | Ne 12.2.2017 18:00:39

Mikynak >> Ake jednoduche a napriek tomu pre niekoho take zlozite. Keby sa tym riadil kazdy, tak by tu bolo krajsie.

drvoštěp - Profil | Pá 10.2.2017 23:07:30

Piškothonza >> Taky to tam někdo navrhl, já bych tam ale místo psa poslal majitele.

Piškothonza - Profil | Pá 10.2.2017 21:27:59

drvoštěp >> si ho měl přehodit na sumce..o))

fheavy - Profil | Pá 10.2.2017 21:00:10

Husky 59 >>sorry ale na blbej prispevek blba odpoved ,
Ja to zazivam na malejch vodach,a kolikrat bych vrazdil dedek sedi par hodin u vody a pri kazdym nahozeni steluje udici pres zapnuty pipaky,kdyz o tom jenom slysim tak bych skrabal a kousal:-) ))

drvoštěp - Profil | Pá 10.2.2017 20:56:32

Piškothonza >> Já měl ve šňůře zamotanýho jorkrshira.Bojoval taky jak lev ;))

LudoO - Profil | Pá 10.2.2017 20:48:35

Mikynak >> Souhlas. A ještě hodně pomáhá když zrovna před tím, než ti to roztrhaj chytneš krásnou rybu. Hned na to mě vjeli vodáci do druhé bójky a když se mě zamotali i do šňůry tak jen : sorry my jste tě vůbec neviděli a čekali řev. A já jsem se jen usmál a řekl : hoši vše v pohodě nic se neděje. A manželka skoro spadla z lavice jak jsem slušnej.

Piškothonza - Profil | Pá 10.2.2017 20:08:59

drvoštěp >> kámoš si takhle povodil asi 60 kilovýho labradora...nějak se mu nechtělo z vody a bojoval jak lev..o)))

Rožnovák - Profil | Pá 10.2.2017 20:03:28

drvoštěp >> v létě na řece úplně běžná záležitost. Co by hodím pohled nechápavého blba a přemístím se pokud možno co nejdál, naštěstí na řece většinou vláčím či muším tak to není taková tragédie. Pro plaváčkáře, feedráka či bobkaře to musí být trága když mu do rozkrmeného fleku vletí něco takového.

Mikynak - Profil | Pá 10.2.2017 19:44:06

No, to je právě to, co nevim. Jen se snažim ostatním nedělat to, co nechci aby někdo dělal mě. Co dělají ostatní neovlivníš. :-)

drvoštěp - Profil | Pá 10.2.2017 19:29:26

Mikynak >> Jseš na rybách a po levici a pravici volný 100m prostor.A metr od tebe začnou házet psovi míček do vody nebo se jdou koupat.Co pak ?

Mikynak - Profil | Pá 10.2.2017 18:57:03

No, já si myslím, že lidi by k sobě měli být hlavně a především tolerantní a to všichni ke všem. To, že mi někdo vjede do vlasce neznamená, že to udělal schválně. Neříkám, že se to nikdy nestalo! Nicméně, 99% rybářů maj na sobě maskáče a z vody v podstatě nejsou vidět. Tím se nikoho nezastávám, jen říkám, že není všechno vždycky tak, jak vypadá a každý by měl začít u sebe. Petrův zdar!

Rožnovák - Profil | Po 6.2.2017 18:52:18

Nevím jak ostatní, ale já se v posledních letech potkávám s RC modely závodních člunů. Rychlost vyvíjí značnou, hluk taktéž a jejich piloti oplývají značnou lhostejností,kde kdo má nahozeno. 10 ha vodu není problém pro ně během pár chvil projet a rozplašit vše, ryby berou tak za hodinu co pánové skončí. Předloni mě takhle trápili s železnou pravidelností když jsem tam byl, tak hodinu po obědě čeřili vodu a já si mohl dát na dvě hoďky siestu. Holt lov na rekreační vodě je někdy složitý.

Piškothonza - Profil | Po 6.2.2017 17:25:21

já teda hodně chytám na Sázavě a nemám s vodáky žádnej problém..většinou přejedou na druhou stranu,když mě viděj,projedou bez pádlování,holky vyšpulej kozy..o)) a hlavně mám bacleydy,takže v poho...horší bejvá ten chlív po nich...a upřímě pánové,když vidim,jak některý z vás,dokážou zadrátovat řeku,hlavně trhačkama,nedivim se,že dochází ke konfliktům...

zdevac - Profil | Po 6.2.2017 16:26:56

Kolos23 >> Zřejmě nechápete, co píšu. No nic.

Kolos23 - Profil | Po 6.2.2017 16:04:55

zdevac >> Vážený pane kolego, osobně nemám nic proti lodím, neřkuli proti vám osobně, jen se zkuste zamyslet, nad tím proč asi existuje něco jako plavební řád, a plavební trasy. Konkrétně budu hovořit o Slapech, kam jezdím třicet let na ryby, jinde to neznám. Pladební trasa je na straně skal, kudy vede i původní koryto, tam až na pár zoufalců není po rybářích ani památka, přesto drtivá většina lodičeka lodí jakýchkoli velikostí a motorizací jezdí na straně kotvišť a pláží asi na čuměnou. Já chápu, že se bojíte využívat plavební dráhu protože je plná zbohatlických jachet s mořskými rozměry a motory, ale to je problém váš, myslím těch co se pohybují na lodích. Vy se snažíte váš problém přenést na rybáře, kteří sedí na břehu a potřebují mít před sebou 20-30 metrů volné nerušené vody. Pro ilustraci, Slapy jsou v našem místě přez 300m široké a stejně mám posit, že mi někdy vjede loďka nebo kajak do kuchyně hausboatu.

zdevac - Profil | Po 6.2.2017 13:32:28

Kolos23 >> Já ale nepsal o vodáctví. Řeky nesjíždím, uvedeným místům se vyhýbám. Psal jsem o vyjížďce na kajacích. Tedy třeba přehrady a kochat se skalami, stromy... Někde se lidem lze vyhnout, jinde ne. Když si občas vyrazíme třeba kvůli fyzičce mezi Kostelec a Brandýs, tak nahoru makáme a dolů se pak necháváme nést vodou, podél břehů, podél rákosí, pozorujeme ptáky, ryby, nutrie... Klídek, pohoda... ale když je pak někde řeka téměř zasíťovaná, je to dost pakárna.

Serjoža - Profil | Po 6.2.2017 12:35:10

Máte pravdu dříve po vodácích nazůstalo nic.Teď je to banda uřvanéch prasat,kteří zničí vše okolo vody i ve vodě.Jednou sem po ránu seděl u ohniště a hledím co to ten vodák u vody dělá,no chcal do vody a za 10 minut si na to samo místo šla jeho baba čistit chrup,potěšilo mě že si na to čištění nabrala vodu z řeky.K pitné studni chodí si ulevovat,ničijou porosty kolemokolo,jak vytahují ty necky z vody atd.atd.Jsou i normální ale těch je už málo.

Kolos23 - Profil | Po 6.2.2017 12:18:26

zdevac >> Takže váženy to co tady popisujete jsou jen kecy. Řadu let jezdíme na ryby na Sázavu do Týnce a to je od okamžiku kdy otevřou půjčovny hotové peklo. Vždy a to chytám 40 let platilo nevím jestli jen nepsané ale pravidlo, že lodě jezdí min.15-20 metrů od chytajícího rybáře. Když skončilo vodáctví a přišlo safari blbů na banánech nastala doba anarchie. Nadjezí je plné pokřikujících pit... V proužkových tričkách, kteří nerespektují nic a nikoho, oni si přeci zaplatili za řeku.
A to není zdaleka všechno. Ti co přijíždějí a vidí že je na šlajsně plnu stojí frontu kilometr proti proudu. Ta fronta vypadá tak, že najedou ke břehu bez ohledu na cokoli, chytají se rákosí a větví nad vodou (pochopitelně je lámou a utrhávají) řvou, svolávají se a chlastají. Vůbec je nezajímá, že tady sedí nějací rybáři. Je jim jedno, že celý protější břeh je prázdný, přeci nebudou na sluníčku, když tady je stín. Loni jsme to počítali, za hodinu projede po normální řece asi200 banánů, ptám se je to normální?
Je to hnus 😝 co se stalo z vodáctví. Vždycky jsme se navzájem respektovali, snažili se jeden druhému neškodit byli jsme kamarádi co se večer sejdou u táboráku, ale to co panuje na řekách dneska je hnus. Asi si budeme muset přikoupit k rybářskému praku taky matky 8, na zahánění blb..... Na banánech.....

zdevac - Profil | Po 6.2.2017 11:44:34

thorn >> Tak házet odpadky do vody a dělat extra rámus je opravdu hloupé. Na druhou stranu často jezdíme s dcerou na kajak, jen tak na pohodu, pokochat se pohledem na břehy z vody, klídek, pohoda, lenošení... jenže místy bývá tolik rybářů, že bychom museli prakticky pouze středem. Ať je to Labe u Prahy nebo Slapy, je to jedno. Když má jeden klasickou položenou a vlasec jde hned do vody a ten vedle něj chytá feeder a vlasec jde z kolmo postaveného prutu do vody až 10-15 metrů od břehu, je to tam neprůjezdné. Takže pokud bych se měl chovat opravdu ohleduplně, byly by dost velké části vod nedostupné. Občas prostě nezbývá, než vlasce podjet.

Mikynak - Profil | Po 6.2.2017 9:36:13

Mě pípáky nevaděj, vaděj mi lidi, co si to neuměj naštelovat s vlascem mimo drážku a mají je puštěný na plný koule.
Loni si tak sedim na rybách a na druhý břeh přijel nějaký důchodce a nahodil. Povídám si, pohoda klídek. Jo to byla, ale jen do doby kdy vyndal telefon a začal volat snad každýmu koho znal. Protože byl pravděpodobně nahluchlej, tak řval na celej rybník. Vydržel jsem to hodinu a pak odjel.

rybař20 10 - Profil | Pá 3.2.2017 19:15:59

thorn >> pravdu máš, loni jsem popadl sekeru a byl klid.