Diskuse k článku: Pozvánka na členskou schůzi

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 13.3.2016

Mrknato - Profil | Ne 20.3.2016 7:59:26

No, jak je vidět, většina rozumí jen řeči svazu, když si tuto výuku platí...... Dorozumívat se svazozazykem je praktické, když už máme BP o tomto jazyku, a jeho porušení sa tresca podla zákona ako na Slovensku.

Rožnovák - Profil | So 19.3.2016 16:45:07

Mrknato >> já to vzdávám,nerozumím řeči tvého kmene a je z mého pohledu nereálné se dobrat pro mě nějakého přínosu z debaty s Tebou,takže ukončuji dialog a již nebudu dále reagovat,měj se šmoulovatě :-)

Mrknato - Profil | So 19.3.2016 7:11:39

Rožnovák >> Podléháš davové psychóze. Všichni členi co na sebe berou odpovědnost a jdou na brigádu, obětují čas, tak akorát vydrbou s povinnostmi, oproti těm, co ji zaplatí. Zeptej se prosím hospodáře, jakou formu brigády by upřednostňoval? Výdobytku, kterého si vážíš, tak v rámci vyrovnaného rozpočtu MO "zmizí a je rozpuštěn". U MO, které mají soukromáky, tak do nich, u MO bez soukromáků pak do odměn, výplat a zbytných investic, v porovnání s výsledkem činnosti MO.

Když se bavíme o pstruhovkách, tak kdo na sebe bere odopovědnost a komu mají být rybáři vděčni u ÚSMP a Rady? Kdo se tam obětuje pro nás rybáře? V ÚSMP tvoří její MO jen svazostafáš. Svoji nezastupitelnou práci vykonávají hospodář a RS, aby mohl být uživateli vůbec povolen VRP. To je nezbytné, ale rybářský hospodář, ten jmenovaný, neplést s voleným je placen, pobírá výplatu a RS stačí jedna na revír, nemusí jich být tucet a dnes již začínají fungovat tzv. profiRS a ty to též nedělají svazográtis.

Jestliže má MO např. 1000 členi, tak její člení zaplatí 1,1 milionu, ze kterých jde do revíru neustálým přesýpáním sotva polovina. Na druhé straně zaplatí 0,4 milionu za členské, které když máme henten zvaz, jdou do něj, ale je to podle mě moc. No a pak je ta zodpovědnost, ze které má MO 0,6 milionu.

No pokud si vážíš, výboru MO, těch co na sebe berou odpovědnost a dají rybařině za cca 1/2 peněz, kterou standardní rybář svazu odvede, nebo i více, tak co z toho revír a ostatní rybáři mají??????? Můžeš i přehánět, ale ne si úplně vymýšlet.......)))

Rožnovák - Profil | Pá 18.3.2016 22:15:29

Mrknato >> tak to tedy nevím,jak si na to přišel.Za prvé,psal jsem toto "vážím si lidí kteří jsou ochotni na sebe vzít tu zodpovědnost a obětovat čas za nás ostatní,co si to jen zaplatíme"O ostatních členech tam není ani slovo.A každé Mo které má půměrný pstruhový revír tak má i chovné potoky a z toho logicky vyplývá,že má potřebu je spravovat a slovovat.A pokud si myslíš,že je něco špatného vážit si práce Mo potažmo výboru,tak si jich nevaž já ti to neberu:-)

Rožnovák - Profil | Pá 18.3.2016 21:59:17

nofish >> Kdo co žere,když máš na revíru např. 10 chovných potoků,tak je celkem logické že se na pro každý ustanoví správce,který sleduje na daném potoku např. nezákonné odběry vody,výskyt predátorů, staví nové a opravuje stávající splávky,apod.Samozřejmě je za to jmenovitě odpovědný a placený.Když nestanovíš správce kdo ti z členské základny tohle bude dělat,maximálně ti někdo nahlásí nějakou nekalost na chovném toku,když půjde náhodou kolem,ještě že ty splávky se dají zachránit brigádama.
Co se týká slovovacích čet,jde jen o název ,každopádně vždy to musí být předem zorganizovaná skupina lidí z níž by jeden člověk měl mít oprávnění na el.agregát(respektive s ním umět).Někde se jim řiká čety,jinde skupiny nebo René,Já a Rudolf,ale v podstatě to znamená totéž :-)

Mrknato - Profil | Pá 18.3.2016 6:58:33

Rožnovák >> Z toho co píšeš nerybovi si vyvozuji, že vaše MO hrdině čmajzla se společného mraky vod na nyní s nima má množství práce, ale členi mají daleko větší luxus rybolovu a jsou své MO vděční, než holota z jiných MO, které své "soukromáky" nemají.....

Calvera to říkal správně, když se nechá vesničanům příliš, tak potom vymýšlejí ptákoviny a najímají pistolníky....)))

nofish - Profil | Čt 17.3.2016 23:44:50

Rožnovák >> čety a správci.... moc to žerete. U nás je to reálnější. Ne tak "důležité názvy". Lidi, co po šichtě vymýšlí, jak to o víkendu udělat a přitom ví, že nestíhají doma práci okolo baráku. Pak prostě jdou lovit potok.
Ve finále, je ti "odměnou" to, že na ÚS potřebují velké auto, tak si koupí raději čtyřkolku, i když by za ty peníze měli slušný, náklaďák (starší), staví baráky a smějou se ti do "xichtu" vzhledem k tvým nákladům na to, že bys fakt chtěl zarybnit revíry poctivě, kusy, ne podle rozpočtu a zbytek za své, kde když dáš na menší revír dva větší candáty, tak už jsi vyčerpal to, co ti proplatí za dravinu......
Jenže to ty pomyslné lidi na schůzích nezajímá a nikdy na to nepřijdou, pokud se nebudou zajímat.......

Rožnovák - Profil | Čt 17.3.2016 23:12:54

nofish >> Já chci jen říct i že i když občas nabývám dojmu,že na našem Mo by se daly leckteré věci dělat jinak,vážím si lidí kteří jsou ochotni na sebe vzít tu zodpovědnost a obětovat čas za nás ostatní,co si to jen zaplatíme.Nesmím zapomenout na naše slovovací čety a správce chovných potoků.

nofish - Profil | Čt 17.3.2016 22:58:58

Rožnovák >> Vidíš to bohužel ještě moc přímočaře. Dnes berou lidi rybařinu jao službu, co si zaplatili, kcat by do toho chtěli do zblbnutí, ale odpovědnost žádnou.......

Rožnovák - Profil | Čt 17.3.2016 22:52:41

nofish >> sice ve výboru mo nejsem,ale jsem ve výboru jiného spolku takže si dovedu zhruba představit prostředí.Výbor udělá téměř vždy 12 schůzi do roku,na všechno musíš mít papír,se shora na tebe dohlíží územní svaz a a se zdola řadoví členové,kteří se jednou za rok v polovičním počtu sejdou na členské schůzi a produkují návrhy neskutečných kvalit,bohužel někdy projdou a výbor musí řešit jejich legalizaci s územním svazem.Do toho zajišťuje vybírání plateb od členů výdej povolenek,zarybňovaní revírů a vedení evidence,atd.A za to všechno je terčem kritiky.Kdo je ve vedení je ,na očích a první na ráně to bylo,je a bude.Samozřejmě dělá i chyby,pokud je závažná je třeba se ozvat,ale kdo je nedělá.

nofish - Profil | Čt 17.3.2016 22:00:26

Rožnovák >> Jo, ale pak tady čteš sračky mrknata co o tom ví houno a snaží se lidem namluvit, jak je MO okrádají, bo o tom kokot nic neví........
Tohle nejde do nekonečna... nepůjde... končím... pokud nepůjdou změny.... neskočím já, ale mé ročníky... nebudou mladí co se furt trapně snaží to nějak udržet v chodu? Skončíme .......
Tohle je realita, co poslední dobou bohužel vidím. Člověče, věř, že vidím deset způsobů jak změnit hospodaření a pak dostanu 20 odpovědí proč tohle ne.........

Rožnovák - Profil | Čt 17.3.2016 21:55:20

nofish >> nojo svátý zarybňovací plán,plň,plň,splníš-li si pochválen,nesplníš-li si pokárán,chceš něco co není v plánu musíš zaplatit z vlastních prostředků Mo.Ono mi to připomíná pětiletku :-)

Rožnovák - Profil | Čt 17.3.2016 21:45:56

Mrknato >> asi jak kde

Mrknato - Profil | Čt 17.3.2016 21:06:51

Rožnovák >> Jak chceš vysazovat geneticky původního potočáka, když není...?

nofish - Profil | Čt 17.3.2016 21:06:29

Rožnovák >> S tím rozdílem, že tady už nejde o genetiku a geografii, ale ekonomiku. Okoun byl snad všude, ale když ho dokážu, jako že bych snad zvládnul, sehnat a ÚS mi proplatí maximálně ( a to jsem ještě optimista) třetinu té částky, když MO vysazují toho blbého kapra vlastně na své náklady, protože se platí ryba co by neměla míru a lidi jí chtějí, nebo, se dají kusy za tu cenu, al tím pádem těch ryb bude daleko méně...
Kdo do toho nevidí, kecá na mrku. Kdo do toho vidí, m dotazy, na které nikdy nedostane odpověď....
Hlavně že se kupují místo náklaďáků čtyřkolky a zbytek platí jako služba a staví baráky, kam většina lidí nikdy nevleze ale zaplatí to........ Upřímně? Měl jsme snahu, pomoci, něco změnit, poslední dobou to jde víš kam?...... A až "umřou dědci co hrabou" je jasné, že celý systém padne.

Rožnovák - Profil | Čt 17.3.2016 20:58:27

nofish >> plně chápu tvé rozhořčení.Mělo by se podporovat vysazování geneticky a geograficky původních druhů ryb,myslím do řek.

Mrknato - Profil | Čt 17.3.2016 20:41:16

Rožnovák >> No, když to udělá, tak to udělá, může tam prakticky napsat cokoliv, ale kdo to bude kontrolovat? RS ustanovená dle zákona 99/2004 takové kompetence nemá, jelikož zákaz, či příkaz musí být konkrétní (ne případně) a spolek zákonné předpisy vydávat nemůže, není k tomu oprávněn. Jo, do povolenky si může uživatel napsat cokoliv, ale RS už ne. Některé RS se už poučily, jiné to ještě čeká.

nofish - Profil | Čt 17.3.2016 20:33:23

Mrknato opět totálně mele z cesty. 5 kaprů v ceně povolenky a zbytek platit. Nevymahatelné, neuhlídatelné, nereálné, prostě jeho klasika...... Bludy, blbnutí lidí, bez reálného základu....
Ono by možná stačilo, kdybych nebral každou rybu co chytím, protože je každá mírová.... realita... například......

Rožnovák - Profil | Čt 17.3.2016 20:29:34

Mrknato >> co člověk to názor. Když územní svaz plácne omezení na počet vybraných počtu ryb 40 kusů za rok,přilepí za to tuto větičku: BLIŽŠÍ PODMÍNKY VÝKONU RYBÁŘSKÉHO PRÁVA jako součást povolenky k lovu ryb, stanovené v souladu s § 13 odst. 9 zákona č. 99/2004 Sb., o rybářství.To chceš říct,že nepokrytě lže?

Mrknato - Profil | Čt 17.3.2016 20:14:13

Rožnovák >> Podle mě, si BPVRP, tedy omezení např. na 1 kapř za týden, 40 kapř za rok apod., může svaz strčit za klobouk, protože to porušuje platnou legislativu, pokud na toto nemá uživatel výjimku, ale taková výjimka ani není možná.

Co možné je, je zpoplatnit povolenku dle zákonných úlovků. Např. těch 5 kapř je v ceně povolenky, ale další by si lovec připlácel v nějaké režijní ceně, páč jsme všichni "v odborech", při odevzdání povolenky a na "ztrátu povolenky" by mohla být nějaká vratná záloha, třeba 2, 5 tisíc, aby se povolenky neztrácely a nebyl problém dostat peníze z rybářů. No a pak jediná efektivní cesta k naplnění tohoto systému je kontrola RS, protože zapsat rybu není podmínka BP, ale zákona.

nofish - Profil | Čt 17.3.2016 19:12:45

Rožnovák >> Připomínka k lipanovi a potočákovi - Nic proti ale pokud z kraje tlačí na granuláče, co v životě neviděli tekoucí vodu a za divokého zaplatí MO prd, tak to stejně lepší nebude.
L9na bych se nechytal. Omezí mi ho na tři za den. Třeba i okouna. Ale kolik mi zaplatí, za to, že ho do vody dám? Moc dobře ví, že pokud budu chtít zarybnít okounem, platím to z rozpočtu MO, vzhledem ke svazové ceně kila okouna a reálné ceně.... Tuplem ti naši krajští "experti" občas si fakt myslím, že začnu chlastat, abych zapomněl ty návrhy, co zaslechnu - hlavně že stojí barák pro pár vyvolených......

Rožnovák - Profil | Čt 17.3.2016 17:51:16

Mrknato >> to jsme si nerozmněli ,nejde o denní limity vybraných druhů ryb,ale o omezení počtu ůlovku v horizontu měsíce a roku.Je to tak, počet ulovených kaprů za měsíc je 10 a za rok 20.Do max. počtu ryb přisvojených v jednom dni nikdo nesahá.Takže,jak píšeš " přednabito" na 20 kaprů,během sezony lovíš a můžeš brát kapry po 2 denně,když vyčerpáš přikoupíš povolenku.Takže zase v tom nevidím rozdíl,pokud se v tvé větě "další zákonný úlovek by byl zpoplatněn navíc" neskrývá
jiný způsob platby než koupě další povolenky.

Mrknato - Profil | St 16.3.2016 23:04:36

Rožnovák >> No tak podle mě je cena povolenky a její konstrukce plně na uživateli...... Měnit vyhlášku v §16 asi není košer......

Rožnovák - Profil | St 16.3.2016 21:07:41

Mrknato >> Právní rovinou si jistý nejsem, doktor práv nejsem.Každopádně se to děje a podle mě je to dobře.A to co píšeš dole tak to limity nejsou?Já v tom rozdíl nevidím.U nás uloví dotýčný 20 ks kapra a pokud chce další musí koupit další povolenku a něco podobného se chystá i na lína.A ty píšeš toto,cituji:územní povolenka byla "přednabita jako telefoní kredit" 5 kapry, 2 štikami, 1 candátem 10 okouny, a.j. a další zákonný úlovek by byl zpoplatněn navíc.

Mrknato - Profil | St 16.3.2016 13:57:00

Rožnovák >> A jsi si jistý, že uživatel může měnit limity stanovené právním předpisem? Navíc si ořezává přijmy minimálně z redistribuce.

Podle mě může uživatel udělat něco jiného a ne nezákonného, a to že cenu povolenky bude odvíjet od počtu zákonného úlovku........ To by bylo úplně blbý? Před lety jsem tu psal, že by např. územní povolenka byla "přednabita jako telefoní kredit" 5 kapry, 2 štikami, 1 candátem 10 okouny, a.j. a další zákonný úlovek by byl zpoplatněn navíc. Pak by RS měla kupu práce a ne nezákonné. Kontrolovala by zapsané ryby a to by smysl podle mě mělo.

Saddám - Profil | St 16.3.2016 12:15:47

Mrknato >> pošlu SZ

Rožnovák - Profil | Út 15.3.2016 22:04:13

nofish >> Problém není v tom že se kapr vychytá,ale jak sám píšeš lidi si ho zaplatí a o tom to je.Někteří obdaření časem,od jara se sedí u vody a pilně plní mražáky,kdo ví proč. Parta asi 20 lidí byly schopna zlikvidovat 2/3 násady kapra na 11 ha revíru než se zavedly limity.Teď se to samé děje s línem.Takže se uvažuje o zavedení limitu i na něj.Jde o to,že ti co měli času méně a nemohli sedět u vody denně nebo obden ale třeba 1xtýdně nebo 2x14 dnů se kaprů nedostávalo, protože víc jak polovina kaprů byla ulovena partou hic ze začátku sezóny a zaplatili to všichni ostatní.
Nejhorší je,že někteří uvažují stejně pokud jde o Lipana a Potočáka hlavně naplnit limit povolenky.

Mrknato - Profil | Út 15.3.2016 18:40:32

RST >> Ne pro dnešek to o samoseku stačí. Hrozně by ses rozdivočil .......blatník.

Mrknato - Profil | Út 15.3.2016 18:39:00

Saddám >> No tak to kroucení vidím jinde...))))) Od kdy RS pracuje s utajovanými informacemi? Snad nepotřebuje ještě navrch bezpečností prověrku?

RST - Profil | Út 15.3.2016 18:24:05

Mrknato >> Ještéé:))

Saddám - Profil | Út 15.3.2016 18:21:51

Mrknato >> kroutíš se jak had

Mrknato - Profil | Út 15.3.2016 18:17:04

RST >> Samosek je bezpochyby svinstvo.....)))))) A měl by být RS trestán. Můčky , kyseliny a oleje jakbysmet... stačí? Mně tedy nikdy žádná RS nekontrolovala můj samosek a to je průser.

Mrknato - Profil | Út 15.3.2016 18:13:02

Saddám >> Absurdity je tu nejen okolo RS kopec, ale nesouvisí to s tím, že když RS kontrolovala jen čistý zákon, nikdo proti ní nic neměl, nikdo si nestěžoval? Když svaz upravil pouze míru kapř ze zákoné míry 35cm na 38cm, tak to byla ojedinělost, kterou nikdo moc neřešil, ale s jídlem, podnikáním roste chuť a tak dlouho se chodí se džbánem pro BPVRP, až se ucho utrhne......

Když by RS byla skutečně formální osobou úřední (nikdo ji nekontroluje, neškolí, neplatí), aby mohl vůbec začít fungovat VRP, tak by to situaci vyřešilo. Nikdo by neřešil za koho kope....

RST - Profil | Út 15.3.2016 18:02:13

Saddám >> Dobrá počkám:-))

Saddám - Profil | Út 15.3.2016 17:59:17

RST >> Vyčkej času a bude samosek i můčky....

RST - Profil | Út 15.3.2016 17:55:35

Chlapi a co samosek, samosek už jste řešili???:-))))))))))))

Saddám - Profil | Út 15.3.2016 17:45:14

Mrknato >> Koukej sebou hodit, taky už nemládnu a rád bych se toho dočkal.

Saddám - Profil | Út 15.3.2016 17:44:19

Mrknato >> Vezmu to trochu oklikou. Ježto mám ofiko zákaz sdělovat něco, co se týká výkonu funkce RS, případně i informací rybolovu se týkajících, musím reagovat převelice opatrně. Nechci být popotahován a pokutován.
Takový soudce Roy Bean. ,,Za Texas a slečnu Lily ". To zkrátka není možné. Na stranu druhou (když už jseš přes tu oporu v zákoně) kde tam stojí o tom, že RS někomu podléhá nebo že ji obec dozoruje nebo řídí? No a jak se vypořádáš s tak schizofrenní situací, že budeš mít své pozemky, na nich rybářský revír, který budeš přísně a podle zákona provozovat a budeš si mj. zaměstnávat a platit RS. A teď by k tobě přišel úředník a řekl, že tohoto tvého zaměstnance bude řídit a úkolovat on, protože on ho podle zákona na tvůj návrh jmenoval. Cítíš tu absurditu? Nebo, že by ti tvrdil, že na tom revíru nesmíš třeba určit pásmo, kde se nebude chytat, nebo třeba že ta RS nebude kontrolovat tebou požadované háčky bez protihrotu.
Nepleť si naši RS s americkým rangerem, který je sice nadán podobnými pravomocemi, ale jinak je to sakumprdum státní zaměstnanec.

Mrknato - Profil | Út 15.3.2016 16:48:52

Jarda Š. >> Ale to samozřejmě není první a ani poslední případ. Mze není prvoinstančním RO tam, kde trousí své vyjímky ..... např. u nás na Labi 28 a ani není oprávněno požadovat stanovení BPVRP na uživateli.......