Diskuse k článku: Masní červi, sekané žížaly a hlína

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 19.7.2015

pohodak - Profil | Čt 3.9.2015 11:30:52

Super clanok.
Normalne rozmyslam ze pre dnesok to zabalim v praci a idem na ryby.
Inac hlina casto x vie spravit divi ale ako bolo napisane nieje hlina ako hlina

Buri2 - Profil | Pá 31.7.2015 14:31:35

Schopnost improvizovat je naprosto zásadní věc. A nebát se neúspěchu. Já se nadávno vydal na ryby v domění že prut fedeer mám na chatě. Nebylo tam nic ani prut ani krmení. Pochvíli přemýšlení a naštvanosti jsem vytáhl asi 150cm teleskop dcerky, olovo a háček, starý kolínka z lednice, strouhanku, kakao, sušenky...no co bylo na chatě k mání. A vyrazil, zakrmil z kolínek odělal těsto na háček, místo signalizátoru záběru jsem čuměl na povolenou šnůru...a taky jsem si zachytal :) lepší než mít zkaženou náladu...

Robkos - Profil | Po 20.7.2015 14:00:52

:) Na feeder chytám velice rád.. Vláčka a feeder jsou mé srdcové záležitosti. Na hlínu jsem ještě nechytal i když mám spoustu zkušeností s tím že ryby jsou v kalné vodě velice aktivní a žravé.. Mno pořád jsem si říkal že to nemůže být až tak super.. Čím více příspěvků ale čtu tím více mě to nutí to vyzkoušet. Poslední dobou se mi nedaří moc na feeder lovit.Je to myslím i tím že jsem ovšem vypustil skoro tekoucí vodu a vydávám se sním pouze na stojatou.. Nevím, nevím. Budu muset začít chodit pěkně zpátky na řeky. :) Super článek za mě 1*.

venybit - Profil | Po 20.7.2015 5:08:14

Také rád používám hlínu 1:1 . Hlavně na závodech na plotice je to skvělá věc. Na stojáku udělám mrak kalu a pořád přihazuju. Ryby v tom kalu doslova šílej.
Jinak to jde i bez masnáků a žížal. Nastříhám do hlíny trochu kolínek přidám upraženou strouhanku do hněda a jeden pudink nebo nějaký syrup. A jak to pěkně funguje. :)
Akorát na bojlí a pelety nemám štěstí, dva roky to zkouším a nikdy jsem na koule nechytil kapra. Za dva roky jsem na bojlí a pelety chytil 5 cejnů a jednoho tlouště nic jiného.
Letos mám 17 výprav na Labe na 1-3 dny , cca 15kg bojlí skrmeno a ani jedinej podmírečnej kapr:(
Takže jsem se rozhodnul vrátit se zase ke kolínkům, rousnicím,kuku, a rybyčkám na to nachytám pokaždé.Červy používám jen na malinké ryby na závodech. Jinde na ně nechytám, na rybníku jde na ně plotice za karasem. A na řece tloušti 10-15cm ,to mě neba.
Rád chytám na rousnice. Dávám na háček klidně 5 rousnic , dá si to uhoř ,sumec, kapr ale i velikej cejn. Prostě všechno co rád chytám.