CARP GANG - Kouzlo malých vod 2

Diskuse k rybářskému videu CARP GANG - Kouzlo malých vod 2

Autor diskuse: Falda - Profil , 9.6.2015

Bazgy - Profil | So 27.6.2015 21:34:29

Petrstaif >> Ma pravdu ten chlapec

Lukas789 - Profil | So 27.6.2015 21:26:42

Povedené video :)

SlavnýLovecPampalini - Profil | Pá 12.6.2015 12:53:02

meteor >> No to je jenom obraz toho, že kapraři jsou vidět na internetu, abych pravdu řekl tak si myslím, že kaprařů čistě chyť a pusť je drtivá menšina. Na vodách v okolí mého bydliště nenarazíš skoro na žádného, skoro všichni berou 2 ks kapra domů, když je chytí. Proto je tady větší kapr rarita. A to tu máme pěkný vody, kde před pár lety ještě velké ryby byly.

meteor - Profil | Pá 12.6.2015 12:25:30

SlavnýLovecPampalini >> protože neříkají, že je ryba kámoš a také je nepusinkují ;-) na druhou stranu se mi u obou (speciálně u Martina Maťáka) nelíbí jejich účast na rybářských závodech, které považuji za naprostou pseudorybařinu a la "koukej, kdo má většího pindíka". To samé platí i o soukromých vodách; je to jako zajet si střelit tygra do ZOO.
Jasně, to skloubení rybařiny a přírody je ideál, kterého lze při rybaření dosáhnout. Nevím, jestli lze "chápat" přírodu - každopádně je fajn ji respektovat a tak nějak ji "podporovat" svým chováním.

Závěrem bych řekl, že nejsme ve při ;-) v důležitých oblastech rybařiny, což je fajn. Někdy mám pocit, že počet "kaprofilů" mezi rybáři je větší nežli celkový počet rybářů :-)

SlavnýLovecPampalini - Profil | Pá 12.6.2015 12:05:05

meteor >> Proč teda nekritizuješ Martina M., Milana Tychlera, ty jsou na tom s chytáním a pouštěním ještě hůř než kapraři, protože jich nachytaj enormní množství (navíc těch jedlejch) a pouštěj je... Mě osobně na rybařině baví to, že jsem v přírodě, přitom jí ale nijak nenarušuji a naopak se s ní sžívám a snažím se jí chápat. U kaprařiny to platí dvojnásob, protože člověk tráví u vody mnohem více času. Rád chytám takové ryby, které jsou na dané vodě už velmi dlouho. Né ty co byly před nedávnem vysazeny. Kluci z carpgangu právě tyto lesní tůňky vyhledávají a má to určitě svý kouzlo, protože mimo krásné přírody je tam velká šance chytit naprosto panenskou rybu, která nikdy neviděla rybářský háček. Ryba pro mě určitě není kamarád, ale zvíře které bojuje o život a když ho prohraje, tak rozhoduje to jak se rozhodne rybář. Když je to lesní tůňka kde je nanejvýš 10-20 ryb, tak jdou bez váhání nazpátek všechny ryby - přesně tak jako je to na tomto videu. Pokud to je větší zarybněnější voda, tak si zase bez váhání míráka vezmu, ale kapra nad 70cm bych si nevzal nikdy z principu, kapr roste mnohem pomaleji než dravci a na svazovkách má pramalou šanci se té velikosti dožít, takže když už se mu to povede, tak mu dám svobodu a doufám, že ho zase po dlouhou dobu nikdo nechytí. Proto by mě nebavilo chytat na soukromácích, to už opravdu rybařina není. To muckání se a šaškování s rybou, co někteří rybáři předvádí, se mi taky nelíbí v tom máš pravdu.

Palica_von_zvreca - Profil | Pá 12.6.2015 9:48:33

meteor >> carp "gangbang" ....tos zabil :D

Petrstaif - Profil | Pá 12.6.2015 9:30:57

Carp Gang videa a videa od tohoto ještě lepší autora
si pouštim jako večerníček. Naprosto boží. Všechno krásně vyladěný. Nehoní se za obry, ale užívaj si to po svém.

MISO* - Profil | Pá 12.6.2015 9:27:04

hifi kaprarina a hifi prezentacia lovu nasadakov?

Jirka75 - Profil | Pá 12.6.2015 9:20:33

Chybí mi tam trocha ''mluvení'', ale jinak video moc pěkné.
1ka :-)

meteor - Profil | Pá 12.6.2015 8:20:12

SlavnýLovecPampalini >> OT: svým způsobem máš pravdu ;-) na druhou stranu mám problém s tím, že bych "sportoval" s rybou. Z tohoto pohledu je ryba sportovní pomůckou, což by ji celkem degradovalo, a navíc to není pravda. Ryba je soupeř, kterému jde opři KAŽDÉM zdolávání o život, a na tom rozhodně nic "sportovního" není. Existuje snad sportovní myslivost (třeba s uspávacími šipkami)?? :-)
Samozřejmě, že si všechny mírové a nehájené ryby, které chytím, neberu... beru si, když mám chuť :-) nicméně nikde neproklamuju, že jsem 1) sportovní rybář, 2) chyťapusťák a 3) ryba je kamarád. Chyťapusťáctví spolu s názorem, že "ryba je kamarád" je z mého pohledu obyčejné pokrytectví. Ryba má o kamarádství a družbu s člověkem minimální zájem, a že to tvrdí někteří rybáři... "slova plynou, voda teče"... a úplně "nejlepší" je, když tu někdo vykřikuje "ryba je kámoš" a v reálu si plní mražák kapry... veliké pobáwko.
Jasně, že "lov" v pravém slova smyslu (= zdroj obživy) lze u nás těžko provozovat, nicméně ta skutečnost, že si občas zajdu cíleně na rybu na pánev, ze mě (alespoň někdy) lovce dělá. Ryby do křoví neházím a házet nebudu (to je snad ještě uletěnější než brát ryby slepicím) stejně jako se nebudu muckat s kapry (a žádnou jinou rybou).
Tyto filozofické řečičky mohou mít svůj význam; třeba se "někdo" chytí za nos, přehodnotí svůj postoj k rybám, zamyslí se nad tím (co píšu) a přestane ze sebe dělat "rybího kamaráda", kterým není. Úplně stačí, že u nás (= v ČR) máme jednoho veřejně známého pomatence s heslem "my jsme sportovní rybáři, my ryby pouštíme", kterému ovšem nedělá problém stražit na sumce kapry 60cm+. Ano, je to samozřejmě Vágnerovic Kubík, momentálně tvrdě pracující byznysmen "schovávající se" za maskou rybomila a rybího spasitele.
Mno... trošku jsem se rozepsal, ale co už :-) to "líbí", co jsem ti dal, není chybička (jen pro jistotu ;-)); tvůj příspěvek má celkem hlavu i patu.

PS: s rybou si tak úplně "dělat, co chceš" nemůžeš, ale to je pak spíš o tom, co má člověk v hlavě :-)

SlavnýLovecPampalini - Profil | Čt 11.6.2015 16:36:09

meteor >> hele když to takhle bereš tak odevzdej povolenku, odstěhuj se na sibiř a tam si lov zvěř pro obživu, protože to co provozuješ se nazývá sportovní rybolov... pokud nevezmeš všechno co má míru (naprosto všechno) tak jseš stejnej jako oni... teba snad baví taková ta trapná hra na "lovce" kterej loví pro svojí obživu?, v dnešní době to je směšný... ryba je prostě hloupější tvor než člověk, můžeš s ní dělat co chceš, buď jí hodit do křoví jako u.x.a nebo jí teple olizovat jako kapraři a nebo jí můžeš dát do vezírku a tvářit se, že seš "lovec"... tyhle filozofický kecy jsou k víš čemu, nech lidi co ničemu neškodí na pokoji, raději kritizuj ty co ničí

meteor - Profil | Čt 11.6.2015 14:41:18

Falda - >> OT: nepřemýšleli jste o přejmenování na CARP GANGBANG??? Myslím, že by to více vystihovalo vaši filozofii sportu se sportovní pomůckou jménem "kapr" :-)
Jinak fotky a video máte pěkné (pominu-li ty "přiteplené" úsměvy směrem ke kaprovi ;-)), dokonce ode mě máte velké plus za úklid bordelu u vody, nicméně... chyťapusťáctví a "jakožesportovní" rybolov už jsou pasé; je vědecky dokázáno, že je to krávovina (ve vašem případě volovina) na entou :-)

sklo - Profil | Čt 11.6.2015 14:19:10

pěkně natočený. foták?