ČRS MO Chrudim 2 - Informace k prodeji povolenek na rok 2015

Autor diskuse: MAXXSKATER - Profil , 2.12.2014

MAXXSKATER - Profil | Ne 14.12.2014 16:42:52

cienek >> Od výměny vedení v MO CR (1) se situace na revíru Chrudimka 2 (451 019) značně zlepšila, to jsem tady taky psal, že doufám, že to vydrží. O té Seči to máme i na webu, že byla snaha jí získat zpět s odůvodněním na to, že se dříve MO o tuto vodu dobře starala při pověření hospodařením.

b.gun - Profil | Ne 14.12.2014 16:34:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

cienek >> Vážený kolego Tomáši Dobrovolný (pokud je to vůbec Vaše jméno), víte o tom, že lhát se nemá? Pokud v jedné věci uvádíte zjevnou nepravdu, jak se pak má člověk dívat na zbytek Vašeho příspěvku?

cienek - Profil | Ne 14.12.2014 15:22:17

Hoši, existuje jedno české přísloví, když se dva perou třetí se směje. A já se opravdu nad vašimi příspěvky pobavil. Stačí aby jeden zveřejnil dezinformaci že je MO v Lánech, další rádoby všeználek se toho chytne, dokonce si vytáhne výpis z katastru, který ale, bohužel pro pana všeználka, jasně prokazuje, že tam p. Kořán opravdu bydlí, nebo že by měl někde ještě jeden barák? Určitě ho pan všeználek najde zase v katastru. Také mě pobavil příspěvek ohledně Seče. Pan kolega Maxxskater se bavil s chlapama a už to dává jako tutovku. Přitom je tolik způsobů, jak si tyto informace ověřit u pramene. A propo, ověřit. Pan kolega Mrknato v jednom svém příspěvku píše, že revír Chrudimka2 je ryb prostý mnoho let. Kdyby se, než zveřejní tuto hloupost, podíval na profil svého kolegy Maxxskatera, se kterým si tak dobře notuje, tak by se tam třeba dočetl, jak si pan Maxxskater na revíru Chrudimka2 krásně zachytal. Já osobně na Chrudimku také chodím, tak vím o čem mluvím. Osobně se s p. Kořánem neznám, ale jeho příspěvky mají hlavu a patu a také si myslím, že jsou lehce ověřitelné.

MAXXSKATER - Profil | So 13.12.2014 20:58:52

pondeliček >> Pane Kořán, nevím, kde jsem urážel, rozhodně si toho nejsem vědom a ani v tom nemám v plánu začínat. Stejně tak nemám pocit, že bych někde útočil. Fotka je rozmazaná, protože už jí tady na MRKu mám cca 10 let, co jsem se tady registroval. :-) Příjmení jsem tady měl, ale pak jsem ho radši smazal. Pokud ho někdo potřebuje a já uznám, že je to oprávněné, tak mu ho milerád řeknu.

MAXXSKATER - Profil | So 13.12.2014 20:49:41

Mrknato >> Pokud jde o Seč jakožto o revír, tak co jsem se bavil s lidmi z MO, tak jde pouze o to být pověřený hospodařením. Odvolávají se na dobrou práci v minulosti, kdy to měli právě takto na starost.

Mrknato - Profil | So 13.12.2014 14:55:43

pondeliček >> Já se moc divím, že jste tu debatu vůbec začal. Dal jsem Vám sem jasné důkazy o tom, co je relevantní. Klidně si můžete zřídit třeba 10 webů. Jeden pro Radu, jiný pro ÚS, jiný pro členi a jiný pro finančák. Toto mně je jedno, stejně tak, kolik berete za pronájem vašeho RD MO. Jedno není, že jste adresu nesdělili na ČRS a uvádíte tam svůj dům. Až Vás odvolají z funkce, tak tam bude sedět jiný pan jednatel? Asi ne co?

Mohl by jste se pamatovat, že v roce 1975 došlo silou zřízení k přepisu dekretů z jednotlivých MO na kraje. Ptal jsem se 2x, proč se tomu tak u Vás nestalo, jak říkate, pokud to je pravda?

Na základě §7 stanov ČRS měla vaše MO zaniknout z důvodů v něm uvedených... nestalo se, snad se po soudu stane.....

..."dekret nám nedal ÚS" ... Vyjadřujete se jako dítě a to děláte jednatele? Potěš pán bůh. Nemáte stejné podmínky jako jiné MO, lžete! Jste uživatelem svých revírů, byť jeden z nich poskytujete ke společnému rybolovu, líbivé frázi. K tomu ale nemá Vč.ÚS žádný statut, jako třeba Stč.ÚS a do CS rybolovu by jste měli být účastny přes Radu ČRS a ne ÚS, což je vážený pane jednateli podnájem.......

VÁŠ revír Chrudimka2 je zcela ryboprostý už řadu let. Tím, že ryby nechováte, brigády pro společný rybolov použít nemůžete, tak parazitujete. A to mně vadí. Jestli mě odkazujete na moji MO, s věcnými záležitostmi týkajcími se Vaší MO, ve vašem baráku, tak to jte mě mohl poslat rovou do pr....

Nikdy nemůže být tak zle, aby nemohlo být hůř.....((((

pondeliček - Profil | So 13.12.2014 14:18:22

Vážený pane Mrknato. Jak koukám, je to zbytečné vést s vámi jakoukoliv debatu. Proč se nejdřív nepřesvědčíte, kde máme sídlo, než psát takové hlouposti. A co tím myslíte, nedávná minulost MO.
A jestli si myslíte, že když jste si z katastru nemovitostí stáhl můj vlastnický list,a vydáváte to za sídlo naší MO, tak už opravdu začínám pochybovat o vašem IQ. Několikrát jsem již zdůraznil, že máme webové stránky, kde je uvedeno, kde je sídlo MO a co je adresa pro poštovní styk. Jak vidím, tak tuto skutečnost nechcete brát a jenom hledáte blbosti. Nemohu celý den sedět v kanceláři kvůli poště. Tak proto mi pošta chodí domu. To je tak těžké pochopit? Vážený pane, dekret nám nedal ÚS, tudíž nám ho také nemůže vzít. Ten nám dal stát, potažmo ministerstvo zemědělství. Jak vidím, máte velké mezery ohledně legislativy, ale kecáte do všeho. To je také patrné z vaší otázky ohledně celosvazových povolenek a rybolovu. Máme úplně stejné podmínky jako ostatní MO, ale na to se přeci můžete zeptat ve vaší MO. Nevím co myslíte tím společný rybolov. Je to jenom vaše líbivá fráze. Nechápu, proč jste zaujal tento velmi negativní postoj vůči naší MO. Kdybychom něco dělali v rozporu se zákonem o rybářství, tak už tady přeci nejsme a neměli bychom tak silnou základnu 1.100 členů. Několikrát jsem vám nabízel, že informace o naší MO vám klidně poskytnu, ale jinou cestou. Bohužel to nechcete akceptovat. Takže pane Mrknato, tímto s vámi končím jakoukoliv debatu, neboť jsem došel k názoru, že to je mlácení prázdné slámy.

Mrknato - Profil | So 13.12.2014 13:16:07

pondeliček >> Nevím o jakých urážkách hovoříte. Na stránkách rybsvaz.cz je uvedena jasná adresa MO Chrudim, viz obrázek, no a z veřejně dostupných informací je jasné, že sídlo MO Chrudim se nachází ve Vašem domu..... To mně přijde dost vzláštní, vzhledem k nedávné minulosti MO......
Navíc neznám jinou MO, než jsou MO ve Chrudimi, které nejsou SHMO, a nedostávají vyrovnání z CS rybolovu? Jak jste ukotveni v územním rybolovu a jak v CS, jen tak z dobré vůle ÚS, který Vám nesebral revíry, jako to udělal všem ostatním MO? Kolik a jakých ryb jste vysadili a jakým způsobem? Těch pochyb je hromada. Osobně si takto společný rybolov nepředstavuji.

pondeliček - Profil | So 13.12.2014 11:08:50

Pánové, tak koukám, že se naše diskuze, díky vám, dostala do roviny urážek. Maxxkatere, ty jsi člověk, který je schovaný ve své anonymitě a proto si myslíš, že můžeš útočit. Na svém profilu uveřejníš své foto s rozmazaným obličejem a své příjmení neuvedeš. Proč? Anonym je podlost. Pane Mjaška, naše MO vždy byla v Chrudimi a nikdy se nikam nestěhovala. Prezentoval jste se tu jako znalec Chrudimi, Tak by jste také mohl vědět, že naše MO má sídlo v Dašického ul. již 4 roky. A to ví i 1.100 členů které máme, i když jsou, jak píše Maxxskater, většinou z Pardubic a z Prahy. Ale kde sídlíme, to máme na našem webu. Lány, to je pouze adresa pro poštovní styk. Ale to je na našem webu také napsáno. Vážený pane Mrknato. Redistribuční poplatek je poplatek. protože se jedná o peníze. Jsou to peníze které Republiková rada vrací ÚS za ulovené ryby na celosvazové povolenky. Tyto peníze do MO vůbec nejdou. Proč se ale na to nezeptáte ve své MO? Tam toto také určitě vědí. Ohledně dekretů na tekoucí vody. Nám ho nikdo nikdy nesebral. Tak nevím co tady chcete řešit. A to, že jsme dvě MO v Chrudimi není žádná zvláštnost. To je i v jiných městech. A všem pochybovačům a pomlouvačům mohu říct, že máme mezi sebou dobrou spolupráci. Ještě jednou pane Mrknato, jak jsem Vám již jednou navrhl, máte-li zájem se cokoliv dozvědět o naší MO, klidně můžete přijet, z Pardubic je to k nám kousek, a nebo se spojit přes email.

Mrknato - Profil | So 13.12.2014 8:16:01

MAXXSKATER >> To, že o Seč usilujete, vím. Jenomže aby jste se mohli se "Sečí hypoteticky trhnout", jako třeba s Chrudimkou 5b, tak musíte být uživatelem této vody a ne jen organizací pověřenou hospodařením, jako je převážná většina MO. Proč by měl ÚS vrátit dekret jen Vám a ne třeba všem MO, které o ně v r. 75 přišly? A jak by to asi provedl? Proto mě zajímá historie, jak obě Vaše MO přišly k dekretům na Chrudimky....... je blbý, že to pan jednatel MO Chrudim neví a nebo se mu o tom nechce moc povídat, přes to, že tady "hájí čest MO", nebo to, co z ní zbylo...... Jestli je " dostatečně poučen z krizového vývoje své MO", tak by nám mohl také napsat a neodvolávati se na předsedu MO, proč se o hospodaření své MO dříve nezajímali a teď ano? Výraz pana jednatele "redistribuční poplatek" dává možnost si to myslet.

Jde Vám o dekret na Seč, nebo jen aby vás uživatel (ÚS) pověřil výkonem některých činností na Seči?

MAXXSKATER - Profil | Pá 12.12.2014 21:12:31

Mrknato >> To sedí. Letos jsem byl 2x u toho, když ryby dával přímo kraj. Uvidíme, co na to p. Kořán.

Mrknato - Profil | Pá 12.12.2014 21:11:28

MAXXSKATER >> Měly by... Ale co mám info, tak Chrudimku 2 zarybňuje , či zarybňoval dlouhodobě ÚS.
A též se podivuji, že ÚS tento spolek dle stanov ČRS nerozprášil. Co už se musí stát, aby byla MO zrušena? Místo toho si "zamíchali karty" a jedou hrdě dál.......

MAXXSKATER - Profil | Pá 12.12.2014 21:01:53

Mrknato >> Dejme tomu. Bral jsem to tak, že ten či onen revír zarybňuje MO CR (1) nebo MO CR 2.

Mrknato - Profil | Pá 12.12.2014 20:53:45

MAXXSKATER >> Vy a ani Chrudim 1 nemáte žádnou "krajskou vodu": To ji jen kraj zarybňuje...... a moc se o tom nemluví....... Tak že není důvod aby se o ni kdokoliv staral. Proto jsem se ptal i na tu redistribuci, což není žádný poplatek....

Mrknato - Profil | Pá 12.12.2014 20:48:20

pondeliček >> Ptal jsem se, jak obě MO přišly k dekretům na tekoucí "státní revír". Všechny MO ve Vč.ÚS přišly o dekrety v roce 1975. Existuje jen několik MO ve Vč. které mají dekrety na tekoucí vody dnes napsány na sebe. Myslel jsem, že by jsi to mohl vědět.

MAXXSKATER - Profil | Pá 12.12.2014 20:44:22

pondeliček >> Já jsem psal, že nemáte vlastní chovné revíry a potoky, takže musíte všechny ryby kupovat. Krajskou vodu samozřejmě máte v podobě Chrudimky 2 (451 019) a k tomu malou vodu v podobě Orlíku v Morašicích a ještě ten krcálek na Seči, což jsem taky psal. :-) Kdysi jsem byl členem MO, kde nyní děláte jednatele, takže o tom něco vím. Rozhodně nemám potřebu se tady zviditelňovat na MRKu a určitě bych to nedělal u MO v Chrudimi. Pozadí toho všeho bylo, že se kraj bál, že by se MO Chrudim po navrácení Sečské přehrady do její správy odtrhla a stala se samostatně hospodařící MO. Možná i kvůli tomu máte většinu členů z Pardubic a třeba i z Prahy a nemáte jich tolik z Chrudimi. Už aby ten soud byl a viníci byli konečně potrestáni. Doufám jenom, že dodržíte sliby, které jste si dali a že se budete o revír 451 019 starat tak, jak si tato krásná řeka rozhodně zaslouží.

Souhlasím s kolegou dole, že bychom mít 2 organizace mít neměli, dělá to zbytečnou neplechu.

Mjaška - Profil | Pá 12.12.2014 20:27:18

computerfish >> Já jsem s tím nikdy problém neměl - většina z těch, které znám nebo potkávám na rybách patří k "Zahrádkovi", což byl dlouholetý předseda naší organizace CR 2, která má okolo 1000 členů. Pokud někdo chce být evidován v organizaci, která má sídlo v Lánech (asi 7 km od Chrudimi - což je trochu paradox), je to celkem jedno, protože k prospěchu rybářů bude spíše to, když budou organizace plnit co mají, nepodvádět, zarybňovat a udržovat revíry.

computerfish - Profil | Pá 12.12.2014 19:29:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mjaška >> Hlava mi to nebere. Proč není jen jedna MO? Jinde a jsou to ve srovnání s Chrudimí větší města a mají jen jednu MO a místní skupiny taky podle členění. Že by to jinde šlo a v Chrudimi to nejde? Ubylo by placených funkcí ve výborech a bylo by to ku prospěchu rybářů.

Mjaška - Profil | Pá 12.12.2014 17:27:20

MO Chrudim 2 je dvojka proto, že se nachází v části Chrudim II (nebo 2, nebo "Nové Město"),
Chrudim I je "Vnitřní město" a k tomu připadá např. adresa v Lánech. To jen pro lidi, kteří nepochází z Chrudimi a nevědí, jak je město členěno. Takže ta jednička nebo dvojka je tam spíše z důvodu rozlišení, kde mají svojí adresu - nikoliv tady jak píše "pondělíček", kdy vznikla. Trochu Cimrman a skupina A a B ...

pondeliček - Profil | Pá 12.12.2014 16:16:34

Jakube, neměl by jsi věřit všemu co je na, jak říkáš, oficiální informace z webové prezentace. Měl by jsi si nejdříve zjistit, kdo tuto stránku napsal a potom dělat nějaké závěry. A když už zmiňuješ ono chování územního svazu, o co vlastně šlo? Můžeš to vysvětlit? A jaké bylo vlastně pozadí toho všeho? A prosím tě, řekni mi, proč se vaše organizace jmenuje Chrudim 2, když taková do roku 1995 v Chrudimi neexistovala? Nebo si snad myslíš, že to,co jsem napsal, není pravda? Víš, my nemusíme paradoxně vystupovat pod názvem Chrudim (1). My se tak jmenujeme odjakživa, protože my jsme zůstali nástupnickou organizací i potom, co se vaše organizace odtrhla a chtěla se stát samostatně hospodařící. A docela mě zaráží, jak píšeš, že nemáme nic. Stačí se podívat do soupisu revírů a tam by jsi zjistil, co vlastníme, na co máme dekret a kolik máme malých vod. Je mi smutno z toho, jak dokážeš pomlouvat. Ty peníze zpronevěřilo minulé vedení a také na ně bylo podáno trestní oznámení. Podle mých informací, v brzké době s nimi proběhne soud. Takže Jakube prosím tě, až se zase budeš chtít nějakým způsobem zviditelnit na stránkách MRKU, piš jenom ověřenou pravdu.

MAXXSKATER - Profil | Pá 12.12.2014 14:16:22

Pane Kořán, oficiální informace z webové prezentace zní: "Ovšem tato léta jsou také ovlivněna chováním územního svazu v Hradci Králové a také vytvořením další nové rybářské organizace v Chrudimi."

pondeliček - Profil | Pá 12.12.2014 13:35:02

Nevím kde bereš informace, ale ani jedna Chrudimská MO není samostatně hospodařící organizace. A jak jsem již podotkl v minulém příspěvku, ohledně informací o MO Chrudim se spoj z jednatelem této organizace. Určitě ti odpoví i ohledně redistribučního poplatku.

Mrknato - Profil | Čt 11.12.2014 15:26:28

pondeliček >> Zajímavé info ...... Můžeš nám říci, jak obě chrudimské MO přišli k tekoucím vodám? To, že se nějaká MO rozhodne hospodařit samostatně, neznamená, že si sebou vezme i "státní revíry"........ Můžeš nám osvětlit, jak jste zapojeni do celosvazového rybolovu a komu přichází finanční vyrovnání z tohoto hospodaření (redistribuce)?

pondeliček - Profil | Čt 11.12.2014 14:46:41

Vážení pánové. Jestli chcete znát pravdu o MO Chrudim1, i když ta jednička tam nemá být, to proto, že nikdy MO Chrudim1 neexistovala, vždy to byla pouze MO Chrudim a stále tak je, tak proč se neobrátíte přímo na jednatele této organizace, ten Vám určitě rád odpoví na otázky které Vás zajímají. Spojení na něj máte na jejich webových stránkách. Uvádět dohady a neznat pravdu je neférové. A jen tak pro zajímavost, proč se druhá organizace jmenuje Chrudim 2. To asi proto, že vznikla jako druhá v Chrudimi a to odtržením a vystoupením ze svazu od té původní, v roce 1995 s tím, že si založí svojí soukromě hospodařící MO. Bohužel, tehdejší vedení mělo moc velké oči, a jejich záměr se nezdařil a tak se opět vrátili pod ÚS a protože ta původní MO stále jela dál, tak musela zákonitě vzniknout MO Chrudim 2. Takže nevznikla v roce 1882, ale po roce 1995.

Mrknato - Profil | So 6.12.2014 8:08:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

MAXXSKATER >> Podle mně to je ještě trochu složitější. V roce 1975 byly všechny revíry (a to byly skoro všechny revíry v ČR) převedeny na kraje, na územní svazy. V osmdesátých letech ale existovaly revíry, na kterých platila územní povolebka, ale neplatila tam celosvazová, to samé bylo s "malými vodami", jako součástí územních revírů. Tohle pročistil až zákon 99/2004, i když s dalšíma komplikacema, jako BP a to, že "malé vody" či RMV se sice oddělily od územních revírů, ale pak cca 60% MO ve Vč. je napůl SHMO, neboť se staly uživately revírů, které neposkytují ke společnnu rybolovu, ale současně je uživatel územních revírů pověřuje "některými činnostmi" na svých revírech, stejně jako MO bez svých "soukromáků". V roce tuším 2000, byla ve hře změna držení dekretů, ale toho využily jen MO ve Stč. kraji.

Tohle všechno, ty nevysvětlené otázky kolem užívání revírů, je rest svazu. Každý si to vysvětluje po svém. Čekal jsem, že toto vyřeší sněm ČRS. Ale mýlil jsem se...... ještě si tam pozvali "panáky" z vlády, aby je poplácali po zádech, jak to dělaj dobře...... Po té, co jsem si vyměnil několik mailů s Radou ČRS, jsem dospěl k závěru, že VRP nechávají 100% na uživatelích, t.j. ÚS a MO a Rada se věnuje pouze spolkové činnosti, jako spolek hlavní a zatím zcela rezignovala na ustanovení §228 NOZ, kde je jasně uvedeno : "Pobočný spolek může mít práva a povinnosti a nabývat je v rozsahu určeném stanovami hlavního spolku a zapsaném ve veřejném rejstříku." To se na posledním sněmu neudálo. Práva a povinnosti zůstaly nezměměny, tedy zmatečný stav stanov m.j. v §8 odst.2) písm. e). Proč to tak je, si odvozuji, že i Rada ČRS přišla nějak k revírům, teké neřekla jak a chce s nimi v tichosti podnikat, tak to umožňuje i ostatním uživatelům.

Podle mě by všechny MO, které mají revíry a ty neposkytují k územnímu rybolovu, byť jen část, měly být SHMO se vším všudy, tedy i s cenou územních povolenek (na jeden revír) pro své členy. Tedy i vy.....

MAXXSKATER - Profil | Pá 5.12.2014 21:42:56

Mrknato >> Není vůbec zač. Co jsem se bavil se staršími chlapy z naší a i té druhé nebo respektive podle názvu vlastně první organizace, tak to bylo hlavně kvůli tomu, jak vznikaly samostatně hospodařící MO, tak aby VČÚS nepřišlo o Sečskou přehradu, která byla obhospodařována naší MO až někdy do roku 1985, kdy si jí z obavy kvůli trhnutí VČÚS stáhnul pod sebe. Dodnes o tento revír naše MO marně žádá, aby nám byla navrácena k obhospodařování. Ty názvy MO v Chrudimi jsou dost zarážející, když si vezmeš, že ta naše byla založena: "20. června 1882 byl založen Rybářský spolek v Chrudimi." a fungovala tam přes 100 let pod názvem MO Chrudim a najednou z ní VČÚS udělal MO Chrudim 2. :-) Podle mého nám přidělil pak VČÚS k obhospodařování ten revír Chrudimka 5B, který je nad Sečskou přehradou, protože i tam máme blízko naše chovné rybníky a potoky a taky je to lokalitou blízko našemu předchozímu revíru (Sečské přehradě). Vlastně do vzniku té druhé místní organizaci v Chrudimi byla naším revírem Chrudimka 2 od Slatiňan až k Novohradce a ten nám taky odebrali a přidělili to té nově vzniklé organizaci. Krása tam doopravdy začínal, má tam dědu, takže je to pravda.

Mrknato - Profil | Pá 5.12.2014 8:05:21

MAXXSKATER >> Dík za info, mně se ty dvě MO u vás pořád pletou...)))) No na fakt vznikla na podud ÚS? Snad jen se souhlasem ÚS, nebo k tomu víš něco bližšího? U Vás je zase moc zajímavé, jak jste přišli k revíru Chrudimka 5B? Neví to ani rybářský orgán, ing. Fuka. Jen pro zajímavost je uváděno, že na tomto revíru dělal své první rybářské kroky velikán české rybařiny, p. KrásaBaits.

MAXXSKATER - Profil | Pá 5.12.2014 7:32:24

Mrknato >> Naše MO (Chrudim 2) má vlastní chovné rybníky a potoky. :-) Máme tam klasicky kapry, ale taky pstruhy, tlouště, plotice, cejny, candáty atd. To si pleteš s tou druhou organizací, která nemá nic a ještě tam zpronevěřili peníze. Bohužel je to ta organizace, která dneska paradoxně vystupuje v Chrudimi pod názvem MO Chrudim (1) a vznikla až v 90. letech jako další nová MO na popud VČÚS.

Mrknato - Profil | Pá 5.12.2014 0:29:07

MAXXSKATER - >> Maxíku a co ta MO CR2 vlastně chová za ryby? Kam jdou její brigády? Ceny povolenek na její soukromák je už jen třešnička na svazodortu.......