Diskuse k článku: Kombinovaný method feeder

Diskuse k článku Kombinovaný method feeder

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 2.11.2014

torwald - Profil | Čt 26.3.2015 20:21:28

unudle >> Dělit se to dá, jakkoliv. Krom barvy je dobrý i kombinovat různé příchutě. (tatrankoidní vs. rybina) :D.

unudle - Profil | Čt 26.3.2015 19:11:27

Jarda Š. >> Asi to nechám jednobarevný. A co ty, dělal jsi ty zkoušky?

Jarda Š. - Profil | Čt 26.3.2015 18:59:30

unudle >> Dělit je můžeš, jak chceš, jen jde o to, že pro svislé dělení si asi budeš muset udělat do formičky nějakou přepážku.

unudle - Profil | Čt 26.3.2015 18:39:20

Myslíte, že nutně musí být dělení barev vodorovně nebo je můžu dělit třeba svisle, nebo úhlopříčně?:-))

torwald - Profil | Čt 26.3.2015 17:42:22

Na podzim tady byla dost ožehavá diskuze, zda kombinace různě barevných krmení při method feederu je blbost či není.Tak jsem to teda zkusil. Na přehradě, zaklipováno na 42m, hloubka 8m. Výsledek posuďte sami. I ten jednookej kapr ví, že kombinovaný method je lahůdka!

Luk_L - Profil | Čt 13.11.2014 7:15:05

tym >> dekuji

tym - Profil | Út 11.11.2014 21:32:41

Luk_L >>
Krmení lepivé, vzdálenost cca 25m, hloubka 4 m. Lov pouze krmítkem bez předchozího vnadění. Pokud bych lovil na vnaděném místě, mohl bych jen těžkou posoudit skutečný vliv krmítka, respektive směsi v něm

Luk_L - Profil | Út 11.11.2014 18:48:20

tym >> Zdravim all v diskuzi. Jak jsem si procetl vsechny stranky, mam tedy nejaky dotaz.
V prvni rade nechci zpochybnit zmenu barevnosti v krmeni a vliv krmeni, jen ja zatim pouzival v krmitku vzdy jednu a tu dle potreb menil. Spise me zajima jak docilit barevne soudrznosti u dna, tedy priklad Splavkare, rekneme standartnich 30m dalky a 4 m hloubky. Na tu dalku to plesknuti o hladinu + rozpad ve loupci nez klesne krmitko na dno. Co se pak stane? Jak to vypada? To je k zamysleni ( pouziji dve barevne futra, ne hlinu - futro ). Mozna je to namet na test :-) Nebo se to smicha a udela se nejaka hromadka a hezky mrak. V testu jsi nerek jak moc lepive krmeni bylo a v jake vzdalenosti chytano ( typuji hodne lepive ).
Druha, krmim, pak hazet kam? Slepenym krmenim s min. rozpadem do a nebo vne krmne misto? Taky to tam chybi kam jsi to zkousel.
Videl jsem nekolik "normalnich" reakci, toto je spis otazka na zkusenejsi, ja si vyjdu parkrat za rok a klidne si zaexperimentuji, takze me hned neukamenujte. Feeder je pro me zdroj nastraznik rybek na fouse, ale na jare nemam co delat.
Berte to prosim vsichni jako dotaz mirne pokrocileho, ktery rad zkusi neco noveho.
Dekuji

RK - Profil | Út 11.11.2014 17:27:46

Martin M. >> No vidíš a tady je to jasné i mně. Karty jsou rozdaný, neboť se v článku objevila slova jako ,,kravinky" , spojení jako ,,je k ničemu, ale hezky to vypadá". A ,,že jde jen o naše pocity"
No a je po barvení, maximálně, když nebudou vůbec brát a bude kolem velikonoc, tak proč si se synátorem nenabarvit u vody vajíčka a když zbyde trošku té barvy........:)

Martin M. - Profil | Út 11.11.2014 17:02:18

RK >> je pravda, ze z clanku nebo videa clovek nedokaze rozlisit, co je dulezite a co je jen takova zajimavost, ktera nema vyplnit vetsinu naseho cekani u vody. To z techto materialu zacatecnik bude tezko chapat. Tyto veci nejde ani dostatecne durazne zminit, to poznas jen podle toho, ze necemu se venujeme jen 1x a neco opakujeme temer v kazdem clanku nebo videu. Dulezitych a vzdy platnych zasad zas tolik neni. No a pak je plno kravinek, ktere treba nic neprinesou, nebo se to alespon velmi obtizne posuzuje, ale ktere s radosti pouzivas - treba takove vystrelovaci krmitko, to je docela k nicemu, ale pekne to vypada a nekoho to muze bavit, a to je lepsi duvod, nez pouzivat neco jineho, co sice funguje prokazatelneji, ale nebavi nas to (napr. srkacky). U hodne veci jde jen o nase pocity.

RK - Profil | Út 11.11.2014 16:39:15

Ahoj.
Přečetl jsem si diskuzi, která byla nakonec docela vyhrocená jenom kvůli takové blbině, jakou je barevnej method.
Nemůžu si pomoci, ale cítím to jako Splávkař.
Je pravda, že si každý může napsat, co chce. Tym napsal o barevnym krmení v method krmítku.
Bylo by možné vyzkoušet ještě více a více barevných kombinací a možná i krmení s různým poločasem rozpadu. Kdy červená se rozpadne rychle, vzlíná do sloupce a láká. Naopak modrá hrubá funguje jako ,,zarážka" Žlutá by to jistila středně rychlým rozpadem s vůní mušle. Prostě mraky možností. Ale myslím si, že je sice možné si takhle u vody hrát, bavit se tím, když jsem na to typ, ale asi cítíme, že je to v podstatě volovina. No a kdyby to bylo takto podáno, tak si myslím, že by byly karty rozdány a vášně by se nekonaly. Takto je možné, že bez Splávkaře by nějaký začínající rybář mohl podlehnout(přeci jen ty poháry tady jsou) a to by nebylo asi dobře. Ne, že by nic nechytil, ale horší by bylo, kdyby zrovna trefil den a mnohý jeho kamarád by taky začal barvit ostošest(hezká recese). Protože rybařina je specifická v tom, že se neustále čeká, že přijde něco zaručeného.
No a autor na konci článku pobídl - zajímavé, že? -oba tábory, jak skeptiků, tak uctívačů všeho....,aby se vyjádřili.





Petr Havlíček - Profil | Út 11.11.2014 16:04:12

splávkař >> už se těším až tě nějaký odborník, co chytá na 0,30 vlasce a třínulky háčky, zjebe za to, že ty splávky stojí za kulový :-)))))))))

splávkař - Profil | Út 11.11.2014 14:34:20

Martin M. >>
vše nej, Martine :-)
jo, a nemysli si, že jako budu do tý doby mlčet když tu někdo napíše, že cihla ve vodě plave, a je mi fuk jestli to napíše packal či Pascal...

Martin M. - Profil | Út 11.11.2014 13:19:13

splávkař >> a nemyslis, ze to tem rybam je jedno? (uz zacinam :-))

splávkař - Profil | Út 11.11.2014 12:11:45

Martin M. >>
Hele, takhle to neuděláme, psát článek motivován honorářem a potřebou zaplnit prostor mi už z principu nepřijde správné.
Tématem kde bych měl rozhodně co sdělit jsou splávky. Jak asi víš, nějaký jsem dělal, jak pro sebe, kamarády, na obchod... V současnosti již druhým rokem pracuju na tom abych se k tomu vrátil, se zkušenostmi, tradicí ale nesrovnatelnou a v oboru nevídanou technologií. Svoji práci na tom mám hotovou a čeká se na ty, co umějí krotit jedničky a nuly. Ještě to nějaký čas zabere ale věřím, že to dopadne a MRK v současnosti mám za top místo kde bych to rád představil světu s tím, že nemám problém dát v plac mnohé z toho, co o splávcích i díky dlouholeté spolupráci s těmi nejlepšími co u nás na splávky loví vím. Forma jakou to v případě zájmu provedem bude zcela na domluvě a kritiku budu brát jako svůj honorář neb neposlouchat kritiku tak mý splávky plavou možná tak na kdejaký požární nádrži. .
Do roka a do dne?? :-)

Martin M. - Profil | Út 11.11.2014 10:35:32

splávkař >> hele, udelame to jinak. Misto abys nas pokracoval utvrzovat, ze nas nazor je spravny, mohl bys sam neco zkusit vytvorit. Teorii i zkustenosti na to evedentne mas (bez ironie) a jako motivaci ti nabidnu dvojnasobny honorar nez obvykle. A hlavne mi prosim nepis, ze se bojis kritiky ;-)

splávkař - Profil | Út 11.11.2014 8:45:00

hraji >> Nevím jak znáš Lukáše ty, ale já ho prvně potkal když přijel se svou první, fungl novou děličkou na kole, s bednou na nosiči poprvé na Labe u nemocnice. V topu měl oranžovou gumu 1,0mm kterou koupil za 8kč/m v Baumaxu a s nadšením trénoval. Potkávali jsme se po celou dobu co závodil, u jeho vrcholu kariéry jsem osobně byl a hlavně díky intervenci R.K. jsme spolu tvořili splávky který v mým životě myslím už žádný jiný splávek nepřekoná!
Lukáš byl v závodění docela krátce, ale jeho výjimečnost a hlavně tehdejší úspěch spočíval právě v tom, že se zajímal o věci z jejich podstaty, měl úctu a pokoru k lidem co něco dokázali a svůj názor za kterým si stál, což nevyhovovalo třeba tehdejším bafuňářům, oni jemu také nevyhovovali a to byl spolu s tím, že měl na další roky jiný plány myslím důvod proč to celý pověsil na hřebík v okamžiku největší slávy na které se mohl tehdá nějakou dobu pohodlně vézt.....
Lukáše jsem sic dost let neviděl ale stále je to pro mě Frajer !

splávkař - Profil | Út 11.11.2014 8:11:30

Martin M. >> Po JAR jsem do Tebe hučel neb jsem si chtěl přečíst i informace které ač jsi věděl tak jsi se zdráhal pustit ven. Stačilo ale říct, že je to protože, a byl klid. Měl jsem trochu strach, aby to s feedrem nesměřovalo tam, kde je v současnosti naše plavaná. Tam taky kdekdo kdeco ví, ledaskomu se ledasco nelíbí ale každý ví, komu co může říct aby se to nedozvěděl i tamten... V reálu to znamená, že sic ví každej všechno ale zužuje to okruh témat o kterých by se dalo veřejně diskutovat.
Samostatnou kapitolou jsou peníze. Tam to velmi zjednodušeně vidím tak, že co se týče podpory svazu je rétorika taková, že jich je šíleně málo, je třeba aby se veřejně nemluvilo o tom, že vůbec nějaký jsou nebo si na nás posvítí a i to málo nám je seberou, natažených rukou je tam stále víc.
Krom ochoty a schopnosti konfrontovat svůj názor s jiným jsem psal i o motivaci-tam je to zejména na Tobě. Sám jistě registruješ, že na Plavané byli aktivní zejména diskutující co z plavané nějak profitovali, byli schopni ochotně až do zblbnutí odpovídat na stále stejný dotazy neb v každém 3-10? zápisu spatřila světlo světa jejich reklama. Ta je nějakou dobu v diskusích přísněji regulována a tím pro kdekoho psaní na MRk ztratilo smysl. Někteří diskutující napálili dost těch, co si i díky MRKu získali na svou stranu a neukazují se ani u vody aby nedostali přes papulu, jiní přes papulu dostali i když si to třeba ani nezasloužili a už se tu nikdy neukázali.....
Co se vytahování poháry týče tak si nevybavuji nikoho kdo by se jimi v Plavaný oháněl tak okatě, jak to činí třeba Tym. Nepamatuju se, že by v Plavaný někdo dostal sodu za vystavenou montáž, nápad na kombinaci krmení, návod jak potopit vlasec, navázat háček......
Je na hlavu postavené koukat na jakoukoli radu přes nějaké poháry co za rádcem stojí a o smyslu rady samotné ani nepřemýšlet.

Martin M. - Profil | Po 10.11.2014 15:33:00

hraji >> ano, to si pamatuji.

hraji - Profil | Po 10.11.2014 15:28:42

Martin M. >> hodně jeho článků je dnes na stránkách Mivardi, bohužel už bez uvedené jména autora.

Martin M. - Profil | Po 10.11.2014 15:27:19

hraji >> diky

hraji - Profil | Po 10.11.2014 15:26:18

Martin M. >> Lukáš Urban je autor, kterého právě podobní chytráci už znechutili. K obrovské škodě české plavané.

Martin M. - Profil | Po 10.11.2014 15:19:08

splávkař >> ja si pamatuji, jak jsi do mne hucel, a hucel jsi podobne i do mnoha jinych pred tim i potom, kdyz jsem napsal clanek o MS v JAR. Mas takovou blbou vlastnost zneprijemnovat praci tem, kteri chteji ostatnim neco uzitecneho sdelit. Proc nejsi stejne neprijemny radeji na ty, kteri nechteji rict vubec nic? Samozrejme, ze nam tim beres elan neco priste psat (ja to vydrzim, ale s ostatnimi dobrovolniky to bude horsi). Pises "v rybařině je dost lidí co něco vědí a nemají problém svůj názor konfrontovat s jiným" - to se hdone pletes. Napr. z plavane uz neleze ven temer nic - je tam par brucounu, kteri podobne jako to delas ted ty, furt jen rypou a maji kecy typu "kolik mas poharu, ze tady machrujes"?

U method feederu je to tak, ze zde zadny zavod a zadne pohary neexistuji. Klidne bude mit vice znalosti nekdo, kdo nikdy na zadnych zavodech nebyl a nema doposud zadnou autoritu u ostatnich.

A kdyz si vezmes treba mne, tak ja jsem napsal a natocil 90% sve tvorby drive, nez jsem vubec nejaky pohar vyhral.

A mozna jsem prilis mlady nebo prilis nezkuseny, ale nevim, kdo je Lukas U.

splávkař - Profil | Po 10.11.2014 14:47:21

Petr Havlíček >> Máme r.2014, za týden to bude 25let co tu padl režim, kde se smělo jen tleskat ,,pánubohu,, kdo netleskal, měl to blbý, kdo se ozval byl přinejmenším okřiknut....
Myslím, že ani MRK sám nechce fungovat na podobném principu a i v rybařině je dost lidí co něco vědí a nemají problém svůj názor konfrontovat s jiným.
Osobně bych viděl spíš problém v tom, že je všude příliš popsané plochy a ti co vědí, umí , jsou si sami sebou jistí těžko hledají prostor a motivaci k tomu, aby se do nějakého psaní pouštěli.
To pak nahrává těm, co kvalitu(hodnotu) svého psaní dohánějí množstvím popsané plochy:-(.

Petr Havlíček - Profil | Po 10.11.2014 14:17:41

splávkař >> asi si mě úplně nepochopil. Já chtěl napsat, že když tady bude rozdávat rady samotný rybářský pánbůh, tak vždycky se najde někdo, kdo jeho rady znevěrohodní. A dotyčný rybářský pánbůh než to, aby s takovými lidmi diskutoval, radši už nic nenapíše.

A jinak "method krmítko" jsem chytal jen jednou, takže nemám odvahu o tomto způsobu vůbec diskutovat.

hraji - Profil | Po 10.11.2014 13:55:10

Petr Havlíček >> máš to marný, máš to marný.

splávkař - Profil | Po 10.11.2014 13:51:16

Petr Havlíček >>
Když je tu řeč o RK tak asi víš, že to není typ rybáře, co by plácal nějaký bábovičky nebo o tom psal pohádky pro široké publikum.
Mám vyzkoušené, že přímo odpoví na cokoli, slušně, nemá potřebu svůj názor dokládat nějakými poháry, dokonce jsem přesvědčen, že i nad ledasjakou zdánlivě pitomou otázkou by se zamyslel, jestli v tom nenajde kousek poznání které by i jemu bylo třeba přínosem a kdyby mu tisíc srágorů napsalo, že třeba to krmení nefunguje zůstane v klidu, nad věcí neb on sám moc dobře ví, že i to nejlepší krmení v rukou šaška mnoho nezmůže. To je i důvod, proč mnoha lidem ochotně poradí, on si je totiž jist svou hlavou, rukama...
Když jsi tu, jak jako dlouholetý feedrař vidíš kontrast barev v rámci klasického method krmení, jak vidíš utahování tuhého krmení v method krmítku pro kontrast? Šlukne myslíš ryba method krmení i s háčkem na ,,první dobrou,, nebo myslíš, že častěji tráví u, kolem krmítka delší dobu než do sebe dostane i háček?
Tymoj jsem napsal, že je zbabělec čímž jsem z něj dostal pro mě překvapivé info, on na urážku (já jeho vyjádření za zbabělé považuju i s odstupem času, paradoxně děkoval za zápis který byl jeho článek devalvující) reagoval vulgárně. K Richardovi bych si to nikdy nedovolil ani mi k tomu za 20 let nedal důvod.... je to začarovaný kruh......,chybí tu autorita ....

Petr Havlíček - Profil | Po 10.11.2014 13:18:30

splávkař >> "Myslím, že nějaká taková osobnost tady chybí:-( ."

... v této poslední větě jsi udeřil hřebíček na hlavičku. Proč ale?

Protože je otráví, nebo otrávili právě takové příspěvky, jako tady máš ty ohledně "bábovičky" . Chodí sem spousta výborných závodníků, ale než by riskovali, že je bude neustále nějaký bambula (tím nemyslím zrovna tebe) přesvědčovat, že jejich rady jsou naprd, protože on chytá jinak, tak jsou radši "potichu" a jen monitorují.

A jsem přesvědčený, že napsat sem R.K. recept na jeho krmení, tak mu stejně pár lidí napíše, že to je srágora, protože u nich na kačáku to nefunguje.

splávkař - Profil | Po 10.11.2014 12:35:58

Martin M. - 10.11.2014 0:57:00 >> Trochu mám pocit, že je to tu o tom, najít jakýsi důkaz o tom, zda je to tak či onak. Článek jak je napsaný je pro mě pohádka na dobrou zimní noc a z diskuse je patrné, že hledat v tom i nějakou vyšší hodnotu je pro jedny již předem zbytečné, pro jiné až zavrženíhodné. Krom hlasů pro a proti jsou v diskusi zajímavé postřehy k methodu samotnému z nichž nejzajímavější mi přijdou ty Tvé a zejména ty, kde Milan v rámci methodu míchá pro mě opak klasického method krmení, utahuje ho, čeká hodinu než se rozpustí....
Já v začátcích svého míchání dostal nejvíc od R.K. který jak v krmení tak i v závodění překonal Tyma o několik pater(to píšu proto, že úspěchy jsou Tymovým nejpoužívanějším argumentem) a z domácí tvorby o krmení u mě jednoznačně vedou články L.U. který nakonec také za tu svou krátkou kariéru Tyma drtivě předčil. Co je pro mě zásadní je fakt, že Richard i Lukáš přistupují ke krmení naprosto rozdílně a místo úvah a řečí jak to na suchu či třeba v akvárku vypadá se zamýšlejí nad tím jak se to v reálných podmínkách podmínkách chová a tomu vše kolem podřizují.
Kdyby se Ti podařilo vymámit od někoho z takových článek věřím, že by to bylo nesrovnatelně hodnotnější čtení, kdyby se následně zapojili do diskuse otevřeně a ochotně by se vyjádřili a to bez urážek a vulgarit jak se stává na MRKu zvykem. Myslím, že nějaká taková osobnost tady chybí:-( .

Pellets - Profil | Po 10.11.2014 12:17:07

Sarka Farka >> nejlépe si psát vždy poznámky( počasí,tlak,atd.) a prutohodiny,prutohodiny,prutohodiny...
Ty poznámky ti hodně pomůžou dát vše do souvislostí. Osobně jsem se poslední dvě sezony zaměřil na volbu místa a můžu říct ,že častým střídáním míst mám mnohem víc informací ,během krátké doby a mnohem lepší výsledky.
Skvělým pomocníkem je i echolot,stačí nahazovací.

Sarka Farka - Profil | Po 10.11.2014 11:58:04

Pellets >> znám. základ supr. klidně bych se dovzdělal i trochu víc :)

Pellets - Profil | Po 10.11.2014 11:49:55

Sarka Farka >> nevím jestli znáš,ale kouknul bych do 1000+1 rada pro rybáře,třeba tě zaujme.

Martin M. - Profil | Po 10.11.2014 11:15:42

Sarka Farka >> neco se napsat da, ale je to tenky led. Funguje par zakladni rad, ktere mozna jiz znas - chytat proti vetru, hledat hrany, hloubka pri ochlazeni, melcina pri otepleni, blizko u prekazek... A pak se dozvis, ze placas blbosti, ze u nekoho je to presne obracene, a ono treba fakt bude, protoze kazdy revir je jiny a kazdy den je jiny.

Na spatnem reviru bude nejlepsi misto mozna horsi, nez nejhorsi misto na dobrem reviru.

Sarka Farka - Profil | Po 10.11.2014 7:06:40

Martin M. >> rozumím. rád bych toho věděl víc o způspbu života ryb. jejich chování/aktivitě v závislosti na počasí/ročním období/ stavu vody....- obecně

Martin M. - Profil | Po 10.11.2014 0:57:00

splávkař >> tak at mas nad cim premyslet...

Pellets - Profil | Ne 9.11.2014 2:12:18

Má někdo zkušenosti např. s rohlíkáčem,peletou stejného složení,v různých barvách?

splávkař - Profil | So 8.11.2014 21:38:55

Pellets >>Žádnou metodiku na správné pořadí barevných červů na háčku nemám, řiď se rozumem, použij fantazii...
Jen bych dal pozor, aby nástraha byla barevná i po dopadu na určené místo a než o samotný barvě bych víc přemýšlel kam a jak tu nástrahu rybě předložím.

splávkař - Profil | So 8.11.2014 21:33:23

tym >> Namíchal, naházel, nastřílel jsem do vody dost krmení, pozorně sleduju jak to dělají jiní, abych měl představu jak se co ve vodě chová na to, abych se nechal opít nějakým testem ,,v akvárku,,.
Method mám za metodu kde lovící očekává záběr už krátce po nahození, a ono je třeba čekat, až se krmení uráčí...
Myslím, že jeden recept na přání by Martin i Fanda skousnul a nejen já ocenil.