Diskuse k článku: Magické boilie

Diskuse k článku Magické boilie

Autor diskuse: kolař - Profil , 1.9.2014

: vydrák - Profil | Ne 7.9.2014 12:29:20

bonyfác >> kolař - >> Nutriční pachy? Vopravdu?:-)

jaryn82 - Profil | Pá 5.9.2014 19:46:43

Dobře načtená kniha Návnady a nástrahy na kapry. Teda aspoň mne to tak připadá.

Fishky - Profil | Pá 5.9.2014 9:44:13

karloson >> A tak to záleží na podmínkách, já raději podhodím kilem koulí, než 2kg halibutek, páč mi do toho najedou na řece jelci a zbytek rozmlátí cejni a žužlají to tak dlouho, dokud to nezbaští uplně. Ale kde není tolik menší ryby, tam se to v pohodě praktikovat dá.

Kocháč - Profil | Pá 5.9.2014 9:36:00

kolař >> Neber to nijak zle, každý článek má svou hodnotu i ten tvůj a je jedno jestli obsahem nebo následnou diskusí. Ty fotky jsou strašný už od cvaknutí a vůbec za to nemůže nějakej MRK. Co se týče článku, v těch devadesátých letech by to bylo dobré. Hlavně se nenech odradit a neber to tak, že na tebe útočím, vůbec ne. napsal jsem jen svůj názor a nemusím mít pravdu.

kolař - Profil | Pá 5.9.2014 8:22:36

bart.bm >> I jako soudruh jsem chodil na zajímaví přednažky o biologii. Ty asi né vid.

Fishky - Profil | Pá 5.9.2014 8:21:08

bart.bm >> dobře ti tak, ale fakt bez smajlíka. Kdyby sis udělal závěr z první dobré, nelezl bys na kapří semináře hvězd ze soukromek.

bart.bm - Profil | Pá 5.9.2014 8:19:37

kolař >> to taky nebylo adresovano tobe :-)

kolař - Profil | Pá 5.9.2014 8:14:52

Kocháč >> A to proč?

kolař - Profil | Pá 5.9.2014 8:13:58

bart.bm >> Nechápu co má postraní čára společného s tím článkem? Nepatřím k LK nebo k jiným.

bart.bm - Profil | Pá 5.9.2014 8:08:23

kolař >> odpovim ti nasledovne(meli ste to v tych brozurach soudruzi)....po dobu evolucniho vyvoje i ten poter vi ze ma zrat plankton nez pisek.kdyby jsi se venoval vic biologii ryb nez nutricni hodnotou extraktu,moucek atd.tak by jsi to vedel;-) :-))))))

ps:ber tuto odpoved z humorem :-)

bart.bm - Profil | Pá 5.9.2014 8:00:35

mascha >> a to jsem se dokonce dozvedel zde na MRKu ze jeden nas nejuspesnejsi rybarsky guru rikal na seminarich ze kapr dokaze postrani carou vnimat pach az na 200m pri mem dotazu zda nahodou neslo o vibrace a nebo podobne zvuky mi dalsi kolega v sz napsal at do LK radeji nereju,ze ze zvedavosti byl na sejsn v Plzni taky a taky to slysel(a tady konci veskera sranda panove) no jeste ze mame takove experty co vi vse a umi se o tyto tajemstvi podelit s nami laiky :-D

Kocháč - Profil | Pá 5.9.2014 7:10:58

kolař >> Tak teď jsi to zabil :o)

kolař - Profil | Čt 4.9.2014 21:15:32

Tak že každému to co jeho jest.

kolař - Profil | Čt 4.9.2014 21:13:59

Pravě jsem se vrátil z ryb a než si dopiju kavu tak jsem si pustil pc. A s politováním pročítám, že Český člověk zustane jen českým člověkem.Ten článek byl o zamyšlení se nad boilies neberu nikomu jeho esence nebo značku jeho kulí. Já se zajímám o sportovní lov kaprů a výrobu boilies od začátku devadesátých let a tenkrát nás kapraře zajímalo více složení boilies než vás kluci dnes a tím článkem jsem to chtěl trochu připomenout. Samozřejmě že to nebyl článek o tom jak chytat velké kapry neboď v rybařině nám musí hrát do karet více faktorů. Já věřím, že zvířata a to i ryby dokáží poznat jakousi výživnost potravy v tom duchu jsem také napsal ten článek např jak je možné že rybí potěr se živí planktonem a ne zrnkama písku. Článek měl také být malou inspirací pro ty, kteří v kaprařině jdou vlastní cestou, ale jak je vidět tak většině Vám stačí reklamní masáž a fota kaprů z co nejvíce nataženýma rukama před oběktyvem.Kapraření je moje srdeční zaležitost, ale kdybych měl chytat na boilies za tu cenu za jakou se dnes prodává, tak bych chytal raději na ten chleba. Naházet do vody za víkend 600Kč i více mi příjde jemě řečeno hloupé. Kaprařina není o tom jít si koupit pytlík boilí a mezi sebou se hádat který je lepší a nikdy tím nebyla.Kaprařina je o životním stylu, naslouchání přírody a fér rybolovu.pozn. Fota jsem do mrku poslal kvalitní, teda fotím je přes samospoušt, ale docela dobrým foťákem tak že nemám odpovědnost za kvalitu fot na mrku. autor:V.N.

karloson - Profil | Čt 4.9.2014 19:12:07

Fishky >> Tak a po tomhle zápisu už by měl každej pochopit, že než to oné krmné boilies za stovku koupit raději halibutky za polovičku :-)

Fishky - Profil | Čt 4.9.2014 19:08:46

mascha >> vůně hraje prim, když nahážeš do vody sádrové kuličky, tak je kapr žrát nebude, když je ale "navoníš" dostatečně, tak je kapr "okoštuje", prostě musí dávat potravní signál aby vzbudili v kaprovi zájem. A následně hraje prim chuť - sádrová kulička by nebyla OK, takže by jí nezbaštil - je to celkem jednoduché. No a obdobně je to s levnými boilies. Zvědavost ho může přemoci, ale z dlouhodobého hlediska je to mimo.

Kocháč - Profil | Čt 4.9.2014 17:17:55

mascha >> No tak to se smějeme oba :o)

mascha - Profil | Čt 4.9.2014 17:17:03

Kocháč >> máš pravdu o kaprařině a esencích kupovaných pro kapraře (nikoli pro kapře) nevím nic. Ale o biologii toho vím tolik, že se směju myšlence, že kapr podle vůně pozná energetickou hodnotu potravy a že dokáže energetickou hodnotu přijaté potravy vyhodnocovat a podle ní upravovat svůj jídelníček :-)

RK - Profil | Čt 4.9.2014 14:07:50

Fishky >> Dobře tedy.Jestliže bude chodit s tebou měsíc v kuse chytat kapry normální zapálenej rybář a ty do něj budeš hustit všechno co víš,tak umí to co ty(asi to bude trvat kratší dobu). Ohledně odhadu taktiky na vodu, zvolení správného krmení, navázání správné montáže. Jestliže budeš poprvé na nové vodě, tak odhadneš hovno(tak o čem je řeč?). A jestliže už si na ní závodil, tak to ,,odhadneš" tak, že budeš chytat jako ten ,kterej Vás minule převálcoval. Jestli potřebuješ roky tréningu a dřiny i peněz,abys nahodil krmelec do stejnýho místa, tak potěš pánbů. Ale o ty peníze jde, to máš pravdu. A máš pravdu i v té plavané. Hele nejsem nějakej vůl, kterej si jen honí triko.Já to tak prostě cítím. Stejně jako ty to cítíš jinak.Já tě respektuju, jen mám jinej názor. Zkus muškařit a pochopíš ten rozdíl o kterém mluvím.
Že nestačí jenom peníze, tréning, správná muška(nástraha).Tam prostě zůstaneš průměrnej ať tomu dáš co chceš a nebo taky podprůměrnej. A nebo taky vůbec nenahodíš a budeš se jen trápit a vykašleš se na to. A nepotřebuješ k tomu roky dřiny a peněz, aby ti to došlo. Akademicky.Kdyby ti pan Nikl dal všechny svoje koule a krmení, který bude mít k dispozici na závodech. Budete sedět vedle sebe, tak myslíš, že by jsi byl schopen, tak špatně ,,přečíst vodu" a tak špatně zvolit ,,taktiku" , aby jsi nějak výrazně zaostal? Dopředu, že by ti bylo jasný, že budeš zase outsider? Tomu nemohu uvěřit.

Holden - Profil | Čt 4.9.2014 13:18:49

JÁjínkovský článek

Fishky - Profil | Čt 4.9.2014 12:54:50

RK >> Otázkou je, co to je talent? I ti nejlepší by ti řekli, že za jejich úspěchem stojí hodiny, dny, týdny, roky tréningu a dřiny i peněz... Talent je když hodíš sto krmelců za sebou do cca stejného místa, odhadneš taktiku na vodu, zvolíš správné krmení, navážeš správně montáž a přechytáš všechny kolem s lehkostí - je to talent, nebo je to "z prdele klika"? Já nevím, ale pochybuju, že se objeví takový klikař a natře to na feedrových závodech třeba Martinovi, že by koukal. Nebo s plavačkou by to natřel Konopáskům... ;-) nebo u kaprařiny Karlovi... a nejde o to, že má vercajk za xxx tisíc. Z těch co byli v Praze, měl každý druhý vercajk i možnosti z říše snů a přesto tak nezachytali.

RK - Profil | Čt 4.9.2014 12:43:08

Fishky >> Dej těm, kteří nestojí na bedně a nejsou vysloveně retardi bez ruky možnosti pánů Niklů a nebude to tak horký. Prostě kaprařina není tenis(tedy talent) Tak to prostě je.

Fishky - Profil | Čt 4.9.2014 12:38:08

RK >> ano, i kaprařina má své know how, stejně jako feeder, plavaná, muška či vláčka, jen se to neventiluje, protože by z toho nikdo nic neměl. Nikl nestojí v Praze na bedně náhodně, Ešpi, Tulo, Pavlíček, a hromada dalších taky nevyhrávají náhodně, každý z nich do toho vidí více či méně a dokáží si to poskládat a dělat víceméně pravidelně výsledky.

RK - Profil | Čt 4.9.2014 12:27:05

Fishky >> No jo,ale i když budete v řadě a chytat na stejné nástrahy, tak můžou být rozdíly a velký .Prostě není to sport, kde máš soupeře a dost. Tady do toho ještě vstupují ryby,tlak,úplněk,vyšší moc,sinice a třeba okřehek.
Těžko se objektivně hodnotí. Možná ten sportovní rozměr se ukáže do určité míry třeba v plavané a nebo v mušce.Tady jsi buď šikula, nebo ne. A i šikula, kterej skvěle hází(muška), může vyhořet.
Ale ruku na srdce, umění v kaprařině? Moc si idealizuješ sportovní a talentové kritéria, které tady rozhodujou o výsledku. Se vší úctou.

Kocháč - Profil | Čt 4.9.2014 12:14:02

RK >> Ta přísada byla tuším anýz, možná vanilka, už nevím :o)))

RK - Profil | Čt 4.9.2014 12:11:44

Kocháč >> OK. Hezky jsi to napsal. Takhle to asi je a takhle tomu rozumim.

bart.bm - Profil | Čt 4.9.2014 12:05:39

Kocháč >> asi tak nejak.mam kousek Annin a abych pravdu rekl nejak me to tam netahne...letos asi 3x vlacka...radeji chodim o jezero bliz kde se nesmi vyvazet ani koupat atd a kapr nad 70 je vymodleny a vydreny.chyta se na cca 50% brehu a vse si musis odnosit v rukach bo je tam zakaz vjezdu...jeste ze tak...ale ta cista a modrozelena voda a rano kdyz se probouzi den stoji za tu namahu...a 30 koule davam dve na noc kdyz je povolen lov 24(polsko a soumkromky kdyz me premluvi) pac se mi nejak nechce uz k tem prutum behat z vyhrateho spacaku :-)

bart.bm - Profil | Čt 4.9.2014 11:53:27

Fishky >> no a ja zas 6let zil stridave mimo a zde a nikdy bych nerekl ze tam dostane vic.tam se taky zije jinak.ovsem pokud tam delas tak jedes jen za penezi a setris.pak ano mas pravdu protoze vim ze nemecky duchodce veme penzi a jede k nam nebo znam i takove co tu jsou cely rok a dom jezdi treba na tyden co tri mesice.mas pravdu je to do jine diskuze a kazdy ma na to jiny pohled podle toho co zazil ;-)

Kocháč - Profil | Čt 4.9.2014 11:52:22

Fishky >> Napsal jsi to přesně, na vyrovnané trati. A to je mnohdy problém. Mimo jiné, děkuji za vložený článek, vtipně, jednoduše a hlavně pravdivě napsané. Takové autory MRK potřebuje. Ač to říkám nerad, tak ten článek je asi o 9 levelů někde jinde než ten, pod kterým tady vesele plkáme.

Fishky - Profil | Čt 4.9.2014 11:24:08

RK >> Ano, všichni zachytají, doma zalezlí v rákosí to každému bere. A jediný čas, kdy se toto může srovnávat... jsou závody na vyrovnané trati. Protože to pěkně sedíme v řadě a někdo zachytá a jiný ne, a pak se z toho dá udělat nějaký výsledek ;-) fajn článek o tom je tady http://konopasek.wz.cz/view.php?cisloclanku=2005041​801 psal to sice nějaký Konopásek, ale zajímavé čtení ;-)

Kocháč - Profil | Čt 4.9.2014 11:23:34

RK >> Ono je to jedno :o) Mě to baví tento rok takhle, ale nejsem si jistej, jestli mě to třeba příští rok nechytne zase a nezačnu laborovat s tím kapřím grálem :o) Asi spíš ne, v rybařině jsou podstatnější věci než složení koule, nicméně v minulosti mě bavilo experimentovat a měl jsem radost, když jsem na naše koule chytal ne jen já, ale i další kluci. Vždycky zpráva od vody s fotkou pěkné ryby a textem, že to jezdilo jen na ty jedny a všichni kolem nechytali, potěšila :o) Je mi jasný, že to koulemi bylo minimálně, ale radost jsem měl vždy :o)

Prostě i to laborování má svoje kouzlo. Pamatuji si jak můj táta dělával těsto na ryby, když jsem byl malej. Tvářil se u toho přidávání tajné top přísady stejně vážně až blbě jako já u těsta na koulís o 30let později :o)))

RK - Profil | Čt 4.9.2014 11:14:35

Kocháč >> Omluva, teď čtu tvůj poslední příspěvek a jsme na stejné lodi-skoro.:)