Břehy novomlýnských nádrží po nájezdu rybářů pokrývají odpadky a suť

gregyn - Profil | Út 7.5.2013 21:08:12

Na Nové Mlýny jezdím zhruba 20 let.Pravdou je,že se tam mnohé zlepšilo a to hlavně díky tomu,že se to některým nájezdníkům:)přestalo kvůli úbytku ryb vyplácet.Možná mam jen štěsti na mista kde jezdím,ale rybáři tam ani zdaleka nevytvoří takový svinčík jak ciklisté a hlavně serfaři.Chemické WC a odvoz veškerých odpadkú je pro nás samozřejmostí.Netvrdím,že se nenajdou lumpíci,kteří občas nepořádek udělají,ale jinak co se týče úseku na kterém lovím se rybáři chovají slušně.

Čendas - Profil | Ne 5.5.2013 18:15:36

Chosé 2 >> Když ty ryby neskončí za peníze v soukromém revíru, tak určitě někde v hospodě, kde dostaneš porci kapra i z "pětatřicítky" .

Chosé 2 - Profil | Ne 5.5.2013 14:56:45

Pvl >> Tak, tak..už se moc nepamatuji, když jsem byl v pubertě, ale staršího člověka jsem někam neposlal, dneska je to pomalu jako druh sportovní disciplíny.

Pvl - Profil | Ne 5.5.2013 14:50:34

Chosé 2 >> O nic jsem pochopitelně nepokoušel .. protože s určitostí by to dopadlo jak píšeš . Hlavně mi šlo o ten moment , že když už bordel hází do koše ,tak ji bylo zatěžko se sehnout pro těch pár papírků . Natož aby někdo od vody tahal větší množství .........

Chosé 2 - Profil | Ne 5.5.2013 14:43:59

Pvl >> I když tvá slova nepatřili mně, dovoluji si podotknout, že když takové dívčině povíš, že jí něco upadlo, dokáže tě počastovat takovým slovníkem, že ve spojení s něžným stvořením je to až k nevíře co dokáže vypustit:-(( Jde to od výchovy v rodině, přes vzory v pubertě a později s tím nic nenaděláš.

Chosé 2 - Profil | Ne 5.5.2013 14:26:09

Před dvaceti lety to byla mnou i přes velikou vzdálenost 330 km hodně navštivovaná oblast v jarních měsících :-)
Chytalo se tam spousty velkých ryb a nepořádek jsem nějak neregistroval. Pravda je, že pet láhve tenkrát ještě nebyly v kurzu a vzájemně jsme si měnili rybářské stanoviště a tak trochu se znali. Pozoruhodné na tom je, že to musí být obrovsky úživný revír, když jsou tam ryby i dnes. V polovině devadesátých let, po nákupu lepšího vybavení se i někteří slušní rybáři změnili v tzv. vydělávače. Byl jsem svědkem, kdy kapr +60 nebyl puštěn zpět a v Avii s chlazením
borci, dříve slušní odvezli i přes 100 kaprů za týden. Začaly se objevovat party o pěti a více rybáři, kteří tu rybařinu pojali jako několik dnů trvající bujarý večírek, kde se ve značně podroušeném stavu předháněli kdo lépe střílí.
Pochopitelně po sobě také moc neuklízeli a pouze hnojili půdu na polích. Místní zemědělci ačkoliv dříve bývali družní začali kvůli této chátře dělat naschvály všem, takže se stalo že cesta mezi poli po které jste se dostali blíže k vodě byla další den zorána pluhem a kdo tam měl auto tak měl smolíka.
Samozřejmě je mezi rybáři dost slušných lidí, ale s tou špatnou nálepkou to není tak jednoduché. Zkuste přijít mezi takové joudy a dát jim školení o chování u vody včetně úklidu stanoviště. A RS ? Ta bez asistence PČR je proti partám bezmocná. Vyndá odznak, jen je li si jistá že má navrch a sjede nějakého taťku nebo kluka kvůli blbostem.

Pvl - Profil | Ne 5.5.2013 14:17:35

Čendas >> Teď jsem si na něco vzpoměl . Bordel je vizitkou lidí ! Ať masař nebo nemasař! Rybář ,nerybář ..... Proč ti píšu ... Procházel jsem městem , a ani nevím co ,ne k tomu vedlo mrknul jsem po dívčině stojící u odpaďáku ,rozbalujíc cigara ? nebo prostě něco . Malé kousky papíru které ji odpadly od ruky na zem neřešila a ty větší teda vhodila do koše . Tak co k tomu říci ??

mmmml - Profil | Ne 5.5.2013 14:14:21

A pravda je že stát tady selhává nejen co se ryb.týče.jak píše SIVEN

mmmml - Profil | Ne 5.5.2013 14:12:35

Když na takovy místo dojdu tak uklidím a při odchodu tam nechám nelichotivej,pro mne ulevující a klidně urážlivej"dopis"

bart.bm - Profil | Ne 5.5.2013 13:13:37

lidi jsou zvěř a prasata a je jedno kdo to je zdali rybář, cyklista nebo rekreant.už jsem jednou psal...když se někdo chytí jak dělá bordel,najmout sanační firmu a dotyčný si ji pěkně zaplatí...počítám prvních max 10 případů a ono by se to hnedka možná zlepšilo.

Čendas - Profil | Ne 5.5.2013 12:51:29

Rybařím tam asi 15 let a ten nepořádek je horší a horší. Velký problém je i chování "masařů" , kteří nepustí šupinu. 7 kg ryb ? Pro některé jenom sranda. Stačí se dívat kolem sebe. Za ty roky (mám tam cca 60 docházek za rok) jsem nebyl nikdy kontrolován.

jarin 1 - Profil | Ne 5.5.2013 8:29:18

U stolku mám tašku na odpadky ,,

jarin 1 - Profil | Ne 5.5.2013 8:18:49

No právě záběr vyflusneš cígo,, pak sedíš házíš to pod sebe ,,a když končíš tak to tam necháš v dobrým případě to rozkope a je uklizeno,známe to je to v lidech.

samotář - Profil | Ne 5.5.2013 7:41:28

jarin 1 >> tak klobouk dolů , a jsi asi bílá vrána bo jináč je místo po kuřácích většinou právě jak v popelníku.

jarin 1 - Profil | Ne 5.5.2013 7:37:52

Já si vozím i popelník na ryby ,,,to bylo smíchu když to viděli ale žádný vajgly pod židličkou,,,

Siven Polní - Profil | Ne 5.5.2013 0:28:51

alfonz42 >> Lol!
Jenpm aby :)

alfonz42 - Profil | So 4.5.2013 23:52:41

JÁ TO NEBYL!!!!

Siven Polní - Profil | So 4.5.2013 23:43:12

Mám tři zprávy. Jednu, dobrou, jednu špatnou a jednu smutnou.
Dobrá je, že to nedělají jen rybáři.
Špatná je, že to dělá fakt ta třetina populace.
Smutná, že to dělají HODNĚ rybáři.

A těšte se, protože je sice svoboda, ale některé "osobnosti" s ní nedokážou nakládat. Kantoři nezvládají, kde rodiče selhávají.
A policajti jsou kde? Někde v autě, to mě vždycky, když jsem tam volal, dostalo. A to mi nikdo nevymluví, že tady zákon na něco jako občanské soužití v praxi dbá. Lidi na ulici a venku dělají bordel, protože nikde nikdo nic NEHLÍDÁ. A tím nemyslím dementní všudypřítomný kamery a pupkáče či fifleny na dispečinku. Myslím pořádkové síly v dostatečném počtu, které by si dokázaly sjednat respekt alespoň svou přítomností.
Ale vlastně můžu slavit, že tahle nekontrolovaná společnost ještě nepropukla v anarchii a ulice se zase tolik neplní krví - asi fakt nejsme tak špatní.
Můj děda byl policajtem za první republiky, normálně chodil mezi lidma -tuším, že chodili ve dvou-, a píšťalka byl srozumitelný signál. Zajímavý je, že vždycky byl další pěšák na doslech.Teď tak maximálně pískají na píšťalky rozhodčí a maturanti. Neviním policii a strážníky, viním STÁT.
Protože ta třetina z nás jsou lempli, prasata a hovada a ta tu bude vždycky, a když ji stát bude chránit či jen ignorovat a podrážet nohy lidem, kteří se jim postaví, tak bude jen hůř a hůř.
Sorry, nechtěl jsem se rozepsat tolik, ale tohle téma to ze mě nějak vytáhlo.
Je totiž třeba hledat souvislosti.

george 37 - Profil | So 4.5.2013 22:52:48

Na d7 jsem byl za posl. 14 dni asi 4 krat a vzdycky jsem od tam odvezl 4 igelitky pet apod a to i z vody .a uklidim si hned jak prijedu na misto protoze bych nemusel jezdit do prirody nebo k vode .mohl bych zustat doma vylezt pred barak /panelak/ a mel bych to stejny.

karloson® - Profil | So 4.5.2013 22:50:34

jojino >> Já prostě nechápu myšlení těch bordelařů.. Tak dejme tomu si na výpravu dovezeš 20kilo pití plus jídlo. odpadky dáváš do pytle, který potom váží třeba 3 kila.. To ho tam sakra musím nechat? První benzínka a můžu to tam vyhodit.. Já nevím, tohle prostě nikdy nepochopím.

jojino - Profil | So 4.5.2013 22:41:12

karloson >> karloson® - 4.5.2013 22:10:42 >> Tak v tom mas pravdu, Nikdo stim nic nespravy, a ak sa ozves mas obavu abys nedostal pres drzku. My sme si bordel v pytlich odviezli kurna 200km a nic se nam nestalo.

karloson® - Profil | So 4.5.2013 22:10:42

jojino >> Až budeš opět na dyji tak se zajeď podívat na placený úsek D6. Tam jsou snad každých 200metrů odpadkový pytle a jak to tam vypadá mezi kamením, narvaný petflaše a konzervy mezi šutrákama a v křoví. Prostě když je někdo hovado, tak hovadem zůstane

Aleš10 - Profil | So 4.5.2013 21:49:03

M0RGAN >> jak píšeš nevím jak ostatní ale vždy jsem byl veden jak v ryb. kroužku tak i doma k ochraně přírody když to blbě napíšu, ono je to vše o lidech jsme blbej národ nevážíme si věcí a ani s těmito prasaty nic neděláme

M0RGAN - Profil | So 4.5.2013 21:43:45

Aleš10 >> Na Nových Mlýnech soudit nemůžu, ale zato místní rybník: děcka z rybářského kroužku na brigádě rybník vyčistí a za dva týdny už je tam zase plno odpadků, krabičky od červíků a žížal, plechovky od kukuřice, krabičky od cigaret .. To fakt nikdo jiný, než rybáři, nedělá. A právě rybáři by měli mít kladný vztah k přírodě, takže by to chtělo třeba fotopasti a koho přistihnou, že tam dělá bordel, tak sebrat minimálně na rok papíry a pořádnou pokutu.
Nebo když jdu po městě a nějaký mladík jen tak lhostejně odhodí prázdnou petflašku do trávy.. To je taky na ránu. Odhaduju to, že takových prasat je tak třetina populace, proto jsou všude odpadky, petflašky, krabičky od cigaret a vajgly.. A kdeco všechno. I uprostřed lesa nebo u vody mimo "civilizaci".

jojino - Profil | So 4.5.2013 21:31:50

Tak v piatok som sa vratil z tyzdnovej akcie z D7-cky. V sobotu na nasom useku bola brigada, zbieral sa odpad kolem vody. na useku cca 500m. bylo 27 pytlu odpadu. :-(. v utery tam prisly dve osadky poliakov a jedna parta bulharov, no len na 2dni ale co tam po nich zostalo to nikto neuveri. Jak po svinich. No podla mojho,ak by tam daly pytle nekde ke stromu aby sa tam dal ten bordel ulozit,bolo by to lepsie, Nato ze si zaplatim za povolenku a chodi tam dost cudzich navstev bolo by dobre aby tam na ten odpad nieco bolo. Nikto si ten bordel domu nepoveze, ani u prodejcu povolenky neni zadnej kontajner--Takze se ani nedivme nekterym tzv.rybarom

Aleš10 - Profil | So 4.5.2013 20:51:15

DejF >> na sedmu to mám 15km a jsem tam skoro každý víkend tak vím co se tam děje, jen mě štve že člověk co tohle psal vím o tom houbelec a háže to jen na rybáře ano jsou mezi námi prasata ale i slušní kteří si přijedou odpočinout a něco chytit jsme blbej národ neumíme si cenit toho co máme

DejF - Profil | So 4.5.2013 20:47:01

Aleš10 >> Já vím, že bordel u vody kolikrát nedělají jen rybáři. Je to smutný, jak se dokáží někteří lidé chovat.

Aleš10 - Profil | So 4.5.2013 20:45:34

DejF - >> čau oni ten bordel nedělají jen rybáři ale i ciklisti kteří když přejíždí ze sklípku do sklípku už v podnapilém stavu rozhazují odpadky kolem sebe a je jim to jedno a hodně bordelu tam navezou idioti co neví kam s tím