Velký bílý kormorán.

Diskuse ke článku Velký bílý kormorán. z blogu bilykormoran.mrk.cz

Autor diskuse: kechahut - Profil , 6.3.2013

šmudla007 - Profil | St 13.3.2013 12:35:16

computerfish >> pokud na revíru řádí černý kormorán.. tak ten bílej velkej dvounohej kormorán už nemá šanci a sedí doma a houpe nohama. Opravdu pět plotic za den není adekvátní výsledek na zmrzání někde na jezu. Bílej kormorán na udici nemá žádnou šanci zdecimovat populaci bílé ryby, tudíž když někde není bílá ryba= nemůžou za to důchodci a salátovníci .. ale rybářem neovlivnitelný vlivy /(povodeň, kormorán , povodí rozbagruje trdliště nebo koryto ..atd).

Neznám na Mrku jedinýho rybáře kterej by chytal větší množství bílé ryby. Ani u revíru za celej rok nepotkám žádného kolegu bílého kormorána... Na ryby se musí chodit tam kde jsou .. a ne tam kde nejsou.
Jarní plotice mám nachytané do mrazáku na celé léto... lovím je každý rok první tři čtyři jarní víkendy=20-30kg a pak lovím jiné ryby(kapry cejny). Je to opravdu neuvěřitelná dřina to oškrabat vyčistit zpracovat.. proto to nikdo nechytá. I kdyby takových jako su bylo stokrát víc, tak plotic bude furt nevychytatelný množství.

Flip - Profil | St 13.3.2013 12:32:32

šmudla007 >> nevím jak máš velkej hlad ale zbaštit dvakrát týdně 50 plotic ,tak to je docela nářez.A krmení sekanejma rybama slepice to není žádná pověra.Musím se přiznat že jako malej kluk jsem v pravěku také občas nějakou babičce přinesl a ty slepice se po tom docela oháněly.-budiž mi útěchou že je to více než 45 let a tudíž promlčená doba.
Teď ale trochu vážně představ si situaci že u té vody tohle nebudeš provozovat sám a někomu to nestačí dvakrát týdně ale tahá to do hospody,kde to mění za pívo,když to nakládá do láku každej den.Něco jiného je když tenhle masokombinát bude provozovat na Labi a něco jiného na nějaké menší říčce.Osobně tvrdím ,že když jdou vychytat ve jménu lidstva oceány a musí se na nich dělat různá omezení,tak některé úseky malé říčky je taková parta milovníků běloby je schopna zlikvidovat za sezonu.

computerfish - Profil | St 13.3.2013 12:24:05

šmudla007 >>No ten kolega hovoří o Ohři 13. Pokud to tvrdíte o stejném revíru, zajímal by mě názor ostatních rybářů lovících na Ohři 13. To, že to tvrdíte vy, ještě neznamená, že hovoříte pravdu.

šmudla007 - Profil | St 13.3.2013 12:19:12

Flip >> No však padesát plotic za den, to právě je tak moje normální denní norma kolik chytám a beru .. a je to úplně v pohodě. Akorát teda jdu jenom dva dny v týdnu sobota neděle a hlavně z jara. Plotic je opravdu furt stejně hodně, na obsádku to nemá žádný vliv. Krmení slepic je pověra, plotice sou výborný pečený zavináče atd atd. Kdyby to bylo 50 kaprů denně tak to už bych se pozastavil že to je jako fakt dost. Plotice je malá= 50 plotic= 4-5 kilo= 2,5kilo čistýho.
Jako sou rybáři co jim ryby chutnají, tak ať si nachytají, však stejně ostatní tuhle drobotinu neberou.
Věřím tomu že i autor článečku by si uzenou plotici dal a olizoval se až za ušima, nikdo ho nenutí ty plotice taky chytat a brát.
Ono je to vlastně dobrá zpráva že daný rybář již nechytá ne? Tak proč do něj kopat posmrtně, od takovýho rybáře se dá dost naučit kdy kde ryby chytat a když řekne že to nemá smysl tak to vypovídá o stavu revíru.

Flip - Profil | St 13.3.2013 12:04:01

šmudla007 >> neříkám že ten pokus o článek je zrorvna košer ale dle mého soudu má i jistou logiku.Pokud autor chtěl poukázat na to že i mezi lidma jsou tvrdí rybožravci, tak si zvolil způsob jak to zdělit.A že skupina takových co potřebují denně zlikvidovat z revíru 50 ryb ať za účelem konzumace vlastní,sousedů či krmení pro slepice,dokáže být metlou revíru je pochopitelné.
Nikdo nikomu nebrání aby si domů odnesl nějakou šupinu,také to občas udělám ale nic se nemá přehánět.
Tvoje reakce s jakou vehemencí obhajuješ tu lidskou masařku je až zarážející a nutí člověka k zamyšlení za jakej mančaft kopeš ligu:-)))

šmudla007 - Profil | St 13.3.2013 11:45:35

Tím jsi jako chtěl naznačit že kůli tomu že nějaký rybář před deseti roky chytal pod jezem plotice, jsi dnes nechytil ani šupinu? To mi připadá jako docela slabozraké, kormoráni jsou zhouba řek teprve posledních pár roků a jedná se o lokální vliv.. kormorán přiletí a odletí, řeka se časem vzpamatuje .. i ten kormorán nevychytá všecky ryby a nějaké na rozmnožení vždy zbudou.

Opravdu nazývat kolegu rybáře který nerybaří kormoránem ..to už můžeš rovnou nadávat na důchodce co zmasí každou šupinu na salát.. a proto Ty nemůžeš nic chytit.. stačí jen umět chytat tak dobře jako ti zatracení důchodci .
Navíc že někdo neumí ocenit bílou rybu v kuchyni, neznamená že ostatní rybáři budou bílou rybou pohrdat.