Diskuse k článku: Do krmítka chleba a nic víc?

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 16.10.2012

Siven Polní - Profil | Pá 3.5.2013 10:51:01

Bravo! A super jsou i reakce a poznatky rybářů zde v diskusi. Ovšem zdaleka ne všem tento článek otevře oči. Vždy jsem si zachytal na pečivo, kuku a žížaly. Nejdostupnější nástrahy. Nejsem zastáncem přehnaného sypání krmení do vod, ale prodejce chápu, chtějí vydělat.
Každopádně co se týče směsí či aromat, ode mne nedostanou ani korunu -
- ona to zase vyrovná moje maminka - zapálená rybářka... :)
Musím ale uznat, že člověk s vidinou toho trofejního prasátka udělá v posedlosti VŠECHNO, aby ho dostal.
Myslím si, že je to ale stejné, jako když si sami vyrobíme třeba woblera a on občas něco zláká. Ryby ulovené na vlastní nástrahu potěší víc, než lov na plody cizí práce a hlavně MARKETINGU.
Petrův zdar :)

doktor škodná - Profil | Čt 10.1.2013 21:07:13

Pane Tychler děkuji za článek, chytám 60 let a nevnadím ničím jiným než chlebem se strouhankou. Nástrahu dávám na kotvy 2/0 a 3/0 ještě z 50 tých let. Na rybníku školím ostatní rybáře zjančené články o malých háčcích.Těm co chytají na malé háčky doporučuji aby si u chyceného kapra zkusili do jeho tlamky umístit nástrahu s malým háčkem. Uvidí kolik je tam volného místa na vyplyvnutí.U nástrahy nechávám vyčnívat špičku 1 mm, chytám na klasickou průběžku s návazcem do 15 cm. Na ty velký háky dávam i jen 1 zrnko pšenice na špičku. Ryby mě nepadají a berou. V kapse nosím kousek celerové natě s kterou si promnu ruce. Mlaďáci s modernou se mě smějí do okamžiku než začnu chytat a tahat ryby.Nejvíc je naštvu když pouštím kapra 55 cm s tím, že byl malej.Pruty a navijáky už mám současné silon Awa Shima 0,22.Nikomu nic nevnucuji. Je to jen můj názor. Děkuji za článek

tym - Profil | Čt 25.10.2012 17:20:01

JJanekk >>
Ahoj.
Z této směsi se uvolňují poměrně velké kousky a i když je to směs "chudá" dokáže ryby docela rychle zasytit.
Proto ji preferuji raději v teplejším období, kdy ryby přijímají více potravy.

JJanekk - Profil | St 24.10.2012 13:09:34

tym >> Milan Tychler - >> Zaujala mě ta poznámka o teplé části roku. Není takováhle konzervativní jednoduchá návnada přesně to pravé spíše pro chladnější období? Já bych si to tak aspoň představoval, když je voda celkem chudá na potravu, tak nějaká vytuněná a aromatická směs musí působit pro ryby podezřele, kdežto tohle je velice nenásilné.
Jinak článek samozřejmě za jedna, velká inspirace.

ardyv - Profil | Ne 21.10.2012 7:13:57

Vynikající článek.Taky celý rok odkládám staré pečivo ,suším a šrotuju.Jen do toho přidávám řepku a chytá to úplně stejně jak kupovaná směs.

: vydrák - Profil | So 20.10.2012 13:52:46

tym >> Milan Tychler - >> Výbornej článek,vážně výbornej!!
O to větší radost mám,že ho napsal uznávanej profík.Používám chleba jako krmení už drahně let a funguje velmi dobře.Vždyť jsou v něm samý dobroty:-))
Samozřejmě taky občas neodolám a koupím hotovou směs,ale pečivo je stálice. Dík a Petrův zdar

Woohooo - Profil | Pá 19.10.2012 8:53:03

TonyK >> Ono neni asi rohlik jako rohlik ... kazdopadne ja to vlhcim upe minimalne ... a funguje me to prave na stojaku upe uspokojive :)

Lexoun - Profil | Pá 19.10.2012 0:05:24

tym >> Před dvaceti lety jsme dost používali.Příjemné si vzpomenout :-)))
Síto vůbec není zapotřebí,kusy chleba se zbaví kůrky (jsou to velké kusy a ryba se jimy zbytečně zasytí )v ruce se dobře vymačkají od vody a následně se mezi dlaněmi -pohyb jako když se ruce třou o sebe - vyrobí vynikající drobenka.
Díky za inspiraci,už dlouho jsem to nepoužil.Jistě znovu vyzkouším.....
PS - Kdysi se v delvitě prodával česnekový chléb.Nevím jestli se to ještě vyrábí,ale drobenka z něj uměla za horkých letních dnů neuvěřitelné věci.Nevím proč,ale přidání česnekového aroma už takový efekt neudělá :-(((( .

Shafi - Profil | Pá 19.10.2012 0:02:02

Rybám chleba chutnal a chutná. Něco ještě přidám pro rybáře. Tvrdý chleba rozmočit, rozmačkat a vyždímat vodu, potom přidat majoránku, česnek, vejce, mouku, sůl a šup s ním na pánvičku. Voní to a vypadá jako bramborák, ale je to chlebolák:)

hartung - Profil | Čt 18.10.2012 23:17:01

Pouzivate tohle krmeni i do klasickych krmitek na polozenou (pruzinka) nebo jen do feederovym krmitek?

voz - Profil | Čt 18.10.2012 23:12:30

tym >> Milan Tychler - >> Jednou jsem se zakecal v rybarske prodejne a dozvedel jsem se , ze to neni o prodeji prutu a navijaku, ale o metrakach smesi a kouli, ktere se navic nikdy nereklamuji! Ted jste prodejcum veru neudelal radost... Palec nahoru

Ps.: U nas v pekarstvi prodavaji pytel od obili plny tvrdych bochniku za stovku. Nemam sito, ale zato mam srotovnik s nekolika velikostmi sit... :-)

Dandy-s - Profil | Čt 18.10.2012 22:42:42

Parádní článek, byla by škoda zapomenout na klasiku která funguje...

premous - Profil | Čt 18.10.2012 19:29:15

Paulus >> Asi tak vyjádřil jste to celkem přesně kolego

Petan600 - Profil | Čt 18.10.2012 18:41:43

**** >> Na co bys to dipoval???Chleba voní sám osobě.

Paulus - Profil | Čt 18.10.2012 18:39:19

**** >> Gratuluji - nepochopil jsi vůbec, ale vůbec nic.

**** - Profil | Čt 18.10.2012 18:30:43

možno by ešte pomohlo trochu ten chlieb nadipovať nejakou arómou :)

Petan600 - Profil | Čt 18.10.2012 18:12:36

Já používam zbytky chleba a nebo granule KP-1,ty spařim vařicí vodou a je krmíkovka hotová a kilo stojí cca 11 kč.:-)

TonyK - Profil | Čt 18.10.2012 17:55:40

Woohooo >> Rohliky jsou potvory, lepí. Smes udelama z rohliku nepracuje zdaleka tak dobre jak z chleba. Osobne je nepouzivam bude vubec, nebo je pridam v mensim mnozstvi v pripade smesi na reku.

Woohooo - Profil | Čt 18.10.2012 17:49:29

tym >> Moc pekny napad a koencne posledni kapka me popohnat si poridit sito :) ja vzdy delam ze vemu doma suche rohliky a jen je hodim do pytliku sustakoveho a rozdupu to :))) taky me to nikdy nezklamalo ... urcite vyzkousim

tym - Profil | Čt 18.10.2012 17:18:31

TonyK >>
Chlebvá drobenka má své specifické vlastnosti pro které ji používám. Přidáním dalších komerčních směsí se změní a její původní vlastnosti jsou prostě pryč. U chlebové drobenky nejde o nějakou příchuť, vůni nebo něco podobného, ale o to jak se rozpadá a uvolňuje z krmítka. Přidané směsi ji zhutní a i když se pak propasíruje přes síto, už to prostě není chlebová drobenka. Když se něco přidá, směs bude určitě také chytat, ale to kouzlo jednoduchosti už tam rozhodně není a smyslem bylo udělat skvělou návnadu s výbornými vlastnostmi absolutně jednoduše a s co nejnišími náklady.

TonyK - Profil | Čt 18.10.2012 16:43:33

To TYM: Docela by me zajimalo, proc si myslite, ze "Přidávat jakoukoli jinou směs, šroty, posilovače atd. znamená pokazit tu skvělou návnadu, kterou máte v rukou. "

Osobne na mimozavodni chytani pouzivam podobnou smes, s tim ze namoceny chleba jenom trochu v ruce vymackam, prepasiruji pres sito pridam pytlik grossgardonsky nebo neceho jineho co mi zbylo tevrene ze zavodu a znovu prepasiruji. Nerikam, ze cisty chleba nefunguje, ale s pridavkem trochy komercni ostre smesi mi pripada, ze funguje lepe. Dokonce jsem si vsiml, ze nekteri zavodnici pozivaji chleba jako zaklad namisto ttx.

brčkař - Profil | Čt 18.10.2012 16:14:05

Vždycky, když se nám doma nahromadí starý suchý chléb, "vyrobím" z něj kbelík krmení. Moje zkušenost je taková, že mně připadá o dost účinnější než lecjaké kupované. Jako by ty ryby cítily dobrou, poctivou surovinu (notabene: kterou papají i lidé!), a ne nějaké "pančované" náhražky, navoněné umělotiny.

Sintrix - Profil | Čt 18.10.2012 13:37:14

vrbek >> Já také a napůl míchal kukuřičný s ječným šrotem.

vrbek - Profil | St 17.10.2012 19:28:56

jo,je to hrozně jednoduchý a levný,než nějaký šroty kolem 100 kč.Já tuto metodu už používam asi 4 roky akorát jsem si to vylepšil tím,že do toho dávam asi 2 hrstě kukuřičnýho šrotu,zrovna nedávno jsem ho kupoval 5 kg za 40kč.což je bomba a ten šrot mi drží více pohromadě

KOVKA1 - Profil | St 17.10.2012 19:03:44

pěkný článek,stejně tak se dá použít i toastovy chleb,šup sním do mixeru mírně provlhčit a jde se na ně -super na tlouště a plotice

LosPafkos - Profil | St 17.10.2012 18:42:22

svatá pravda kolego,jen výrobci to asi neslyší rádi. V jednoduchosti je síla. Dávám za 1 a pokračuj tímto směrem v osvětě :-))

SlavnýLovecPampalini - Profil | St 17.10.2012 18:35:34

tym >> Milan Tychler - >> mimochodem na mlaskačku z hladiny není nic lepšího než velké kostky chleba a pár jich pohodit okolo, na amury a na kapry je to v létě top

SlavnýLovecPampalini - Profil | St 17.10.2012 18:33:24

tym >> Milan Tychler - >> moje první krmení začínalo tak že jsem namočil chleba, vyždímal ho přidal kukuřičný šrot a zalil horkou vodou... později jsem začal přidávat voňavou směs a ještě později strouhanku, nakonec jsem od chleba upustil protože se mi zdálo že krmení daleko dřív začne kvasit, nicméně pro zachytání to určitě stačí, taky mě to připomělo staré časy děkuji