Diskuse k článku: Jsou to zbytky, ale...

Diskuse k článku Jsou to zbytky, ale...

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 14.8.2012

Píďa2 - Profil | Čt 18.10.2012 16:21:44

Pokud toho není metrák, lze drtit v silnějším igelitovém pytlíku paličkou na maso.

Cloud - Profil | Út 25.9.2012 23:23:03

tudlas >> No a ty jsi nám prvně předvedl,že jsi objevil klávesnici!!

tudlas - Profil | Út 25.9.2012 23:09:20

pan Tychler právě objevil Ameriku

drive - Profil | St 22.8.2012 7:44:12

pěknej článek, díky . Jen pořeším drtičku a hurá na to :)

: vydrák - Profil | So 18.8.2012 6:45:35

Stará věc,nic novýho pod sluncem.

pepson - Profil | Čt 16.8.2012 18:31:52

Mrakoš >> raz som zohnal lacne granule pre psa a pomlel to na mlynceku na maso cca 10 kg a teraz to davam do method mixu 1 ku 1 plus pstruzaky a vsetky zbytky z pivnice.To by jeden neveril,kolko kravin sa tam najde 8-O.Upratovanie pivnice robim,len ked sa chcem fest vytrestat a zistujem,ze sa trestam nerad ;-)

Azbest - Profil | Čt 16.8.2012 14:40:33

tym >> mazanej a šikovnej přístup.
Milane máš podtrženou jedničku-přinést podepsané od rodičů:-).

FOUSATEJ HAT - Profil | Čt 16.8.2012 13:51:51

Perfektní článek, už leta takle vyrábím "mikropelety" do krmítkovek. Když nemám zbytky, normálně si to vyrobím pomocí zvlhčenýho boilies mixu a mlejnkem na maso přez jemnou šajbu nadělám hady který pak usuším a následně je v rukách podrtím a mám peletky jak víno :-).

Dávám za 1

tuneij - Profil | Čt 16.8.2012 6:11:34

clanok je pekny ja to robim takto pravidelna a man uspech.

micurinivan - Profil | St 15.8.2012 22:41:57

Strouhanku na rohlík? To je zatrceně těžký PUZZLE.
Ještě fotečka, co se dá chytit na ZBYTKY.

N Robur -článek je pěkny je vidět, že si autor dal práci a disponuje vším potřebným, ale jednou větou:Jsou to zbytky, ale lze je hodit do vody:-D. Pardon souvětím.
Chybí tu recept, jak ze strouhanky složit rohlík.

mates202 - Profil | St 15.8.2012 22:28:20

tym >> Milan Tychler - >> jj, zajímavý článek =také mám rád patláma, patláma, paprťála, mnohdy to funguje lépe, než kdejaká kupovaná směs, ono stačí vlést do špajzu a krmá směs je vyrobena za pár mibut

Mrakoš - Profil | St 15.8.2012 20:05:03

Dobrej nápad. Zkusím pomlít trochu whiskasu s vůní ryby a uvidím co to udělá.

visage - Profil | St 15.8.2012 16:49:00

no drtit sa to da aj na mäsovom mlynčeku ,priamo u vody

Obiš - Profil | St 15.8.2012 16:43:02

tym >> Milan Tychler - >> Pěkné a poučné. Je vidět,že máš pod čepicí. :) Já to dycky taky vyhazoval... Už nebudu. :)

Reeaper - Profil | St 15.8.2012 15:24:49

Některé věci člověka nenapadnou, právě díky své jednoduchosti :-) Díky za vnuknutí nápadu!

Robur - Profil | St 15.8.2012 14:15:59

článek je pěkny je vidět, že si autor dal práci a disponuje vším potřebným, ale jednou větou:Jsou to zbytky, ale lze je hodit do vody:-D. Pardon souvětím.
Chybí tu recept, jak ze strouhanky složit rohlík.

tym - Profil | St 15.8.2012 12:06:52

Navrc >> Stejným způsobem jako boilie - v drtičce. V obou případech se občas stane to, že jsou zbytky velmi tvrdé. V tom případě krátce namočím a nechám na sítě uschnout. Dodaná vlhkost velmi usnadní drcení v drtičce, ale produkt je třeba rychle zpracovat kvůli plísním. Pokud se podaří nadrtit vše bez máčení, je možné drť i déle skladovat.

Navrc - Profil | St 15.8.2012 11:30:21

Mně by zajímalo, jak drtíte pelety. Díky za odpověď.

tym - Profil | St 15.8.2012 11:06:19

Ladineeek >> Drtička je komerční, ale zkusit se mohou i jiné způsoby, pokud budou efektivní :-))

Ladineeek - Profil | St 15.8.2012 11:00:24

meteor >> To jo, ale zkusím najít nějaké čistější a efektivnější řešení :-)) V dílně je tolik různejch krámů, že by bylo podivem, aby se něco vhodného nenašlo :-)

meteor - Profil | St 15.8.2012 10:54:05

Ladineeek >> pokud to má být na pelety / koule, tak hleď zejména na PEVNOST trnů... viděl jsem drtičku dělanou ze dřeva, do něhož byly následně zatlučeny dráty (spíše hřebíky bez hlavičky), které však dlouho nevydržely... když už, tak pořádný průměr :-)

PS: ve finále by ti stačilo i kladivo, že ano :-D

Venca888 - Profil | St 15.8.2012 10:50:31

vzhledem k tomu, že krmný směsi jsou všechny dělaný ze zbytků (cukrárenskejch, pekařskejch, krmnejch), tak si můžeme doma udělat to samý.... :-) Osobně do toho taky házim co najdu... pochybuju, že by si ta ryba řekla "kdepak, tak je málo řepky a je to moc sladký...jedu jinam" :-)

voz - Profil | St 15.8.2012 10:35:09

Kde seženu jakékoliv množství takovýchto zbytků ? :-))

Ladineeek - Profil | St 15.8.2012 10:19:58

meteor >> Jasný. Zkusím o vejkendu něco vyrobit z plastový trubky většího průměru a plechu....

meteor - Profil | St 15.8.2012 10:16:28

Ladineeek >> na fotce je jasně vidět komerční drtička "Korda Krusha", takže domácí výroba to nebude... by mě zajímalo, jak by ji podomácku vytvářel z plastu (ne že by to nešlo) ;-)

Fishky - Profil | St 15.8.2012 9:46:47

Ojojooooj :-) zbytky různých koulí, pelet, směsí či už krmení je nejlepší sesypat (najemno pomlít) a použít jako základ na boilies. Získáme tak velmi různorodou a kvalitní boilies směs. Dávat to do krmítka je celkem "drahý" špát, i když jde o zbytky, co se vyhazují - resp. tyhle zbytky koupit nelze, proto ta různorodá směs má hodně velkou cenu a nejednou dovede velice překvapit. Do method krmelce stačí pstružáky - záměna s ekonomickou i funkční noblesou ;-)

Stanan - Profil | St 15.8.2012 9:46:05

Pěkný článek. :-)

Dawemaster - Profil | St 15.8.2012 9:40:25

Dobrý článek! Je škoda zbytky jen tak vyhazovat. Já takto zužitkovávám zbytky nepoužívaných kuliček,pelet,všelijakých extrud a prostě všeho možného..někdy přimíchám i zbytek červů nebo žížal,prostě cokoliv je po ruce a je škoda to jen tak vyhodit. Nikdy by mne nenapadlo nástrahu jen tak sypat do vody. Za prvé je to zhovadilost,protože ryby ve vodě jsou už tak dost překrmené tunami boilies ,kukuřice a já nevím čeho ještě a pak kolikrát neberou,protože jsou nacpané koulemi válejícími se po dně,takže už jim tam nic navíc házet nechci aby do příště trochu vytrávily.. :D a za druhé je to plýtvání,které já nerad.Klidně i zbylé rohlíky z rybolovu usuším a pak je přidám jako strouhanku do krmné směsi na příště. Proč bych je měl jen tak rozházet kachnám,které si tímto akorát zvyknou na krmení a hned jak přijdu k vodě tak otravují,jsou neodbytné a požírají mi rohlík na hladině nastražený na amura nebo bolena.. :)

Candule - Profil | St 15.8.2012 9:30:54

tym >> Milan Tychler - >> Ahoj Milane, super článek.....díky za něj.

Ladineeek - Profil | St 15.8.2012 9:26:53

Pěknej článek. Mám dotaz - používáte nějakou komerčně vyráběnou drtičku - nebo případně, podomácku vyrobenou - prosil bych o foto :-) Já do krmení vždy rozdrtím trochu pelet, ale ne moc efektivně, vždy nějak, čím co je po ruce.

ploticee - Profil | St 15.8.2012 9:16:45

Dobrej a výstižnej článek, za 1. pane Tychler:)

torwald - Profil | St 15.8.2012 1:11:07

Ano, mám obdobný názor a zkušenosti. Jen připomínám, že rozmělnění by mělo být provedeno vždy, když aktuálně potřebujeme - tedy čerstvě namleté, zvláště to z peletek podléhá rychlé peroxidaci dvojných vazeb mastných kyselin, rozuměj zasmrádne/žlukne... . Mám ještě jeden malý postřeh. Lze jednoduše zmrazit i zbytky method mixů a použít je příště pro úvodní zakrmení. Přímo do krmítek se +/- nehodí, často jsou mrazem denaturovány intermolekulární vazby proteinů, což dramaticky snižuje lepivost a převládá fragmentace, avšak to v koberečku přesně chceme, popřípadě slovit Open End krmítky.

Hezký článek!!!

DeFoRt - Profil | Út 14.8.2012 22:32:34

Presne tak! Vyborne!