Květnové chytání kaprů

Diskuse k rybářskému videu Květnové chytání kaprů

Autor diskuse: Martin M. - Profil , 17.6.2012

Oškera - Profil | Út 29.9.2015 22:21:45

Pěkné video, chtěl bych se jenom optat co jsi zde volil za průměr kmenového vlasce?

Petr0907 - Profil | So 9.2.2013 19:57:37

Pjekné vydeo,nádherné ryby,dobrá hudba.PS:co je to za interpreta?

Petr Havlíček - Profil | St 1.8.2012 11:12:53

Tak jsem to tady letmo proběhl a pobavil mě názor peose, že "zavážeči" obvykle neumí ani nahazovat.

Kdyby tady kdokoli z podobných kritiků uměl nahodit, tak daleko, jako mladej Kratěna, tak by byl hodně velký borec ...

Jiří Š. - Profil | So 30.6.2012 0:28:33

meteor >> no lapit je bezpochyby neumím :-) ale výlovy na okolních podobných revírech mi bohužel dávají zapravdu... před zhruba 5 lety se ještě dal v klidu chytit na žížalu kapr 65cm jako prd, pak bohužel přišli první lovci na boilie, kteří to naučili místní nenažrance a ti to tu doslova zdevastovali... a dneska ho lákám všemi možnými i nemožnými způsoby a tak ryba prostě nejde... občas se chytí jedna nebo dvě šedesátky za rok, ale na to, že dříve jsme jich chytli několik za vycházku(a to i na přirozenou nástrahu) a dneska chodíme do týdne minimálně dvakrát aby jsme něco chytili tak musíme krmit jak o život.. nevim jestli se mi to zdá ale řekl bych že je to málo... dřív se ty ryby i ukazovali u břehu nebo u hladiny.. po tom nejsou už ani památky... ach nostalgicky jsem si zavzpomínal jak ten dědula u píva :-)))

meteor - Profil | So 30.6.2012 0:06:27

Jiří Š. >> ale já psal, že extrémy jsou IMHO špatné :-) pěkně to tu popsal už nevím který uživatel, který v tomto případě psal o "vnitřní přiměřenosti"... ale jako máš pravdu, ne každý CHaP je magor (ale ortodoxní možná ano :-D).
Ryb zřejmě ubývá a určitě by bylo fajn, kdyby rybáři byli "uvědoměle přiměření", ale to je utopie... řešením je snížení počtu rybářů anebo sypat více kaprů :-) plus důsledná kontrola a přísné postihy.
Tak že u vás je málo trofejních kousků může být smutné, ale třeba je to jenom tvůj pocit, bo je neumíš lapit :-) ono jde ale spíše o to, aby přítomnost ryb "důchodového věku" v revíru nebyla vyžadována ve vyšším nežli obvyklém percentuálním zastoupení a aby nebyla fanaticky vyžadována jejich ochrana.

PS: klidně mi tykej

Jiří Š. - Profil | Pá 29.6.2012 23:55:27

meteor >> neberte mě za slovo ale na mě to z vašeho příspěvku tahkle vyznělo

Jiří Š. - Profil | Pá 29.6.2012 23:54:18

meteor >> mě se prostě zdá, že tu věc vidíte placatě.. ortodox ChaP= magor... ten co vezme vše to co mu RŘ dovoluje.. tedy 2 kapře denně = bez problému, navíc jako by těch pouštěčů bylo tolik aby tu bylo příliš mnoho kapitálních ryb... za celá ta léta co chodím na ryby tak jsem potkal 99% rybářu jsou ti co ty dva kapře seberou(pokud je chytí), opravdového echt pouštěče jsem ještě nepotkal... ten úbytek ryb u nás je naprosto zřejmý a rybářů je čím dál tím víc... lidi se prostě musejí naučit pouštět... i krásné revíry jdou postupně, vlivem chyť a sežer a současným nárůstem rybářského tlaku, naprosto do háje a projevuje se to i na tom kaprovi, kterého je podle některých MRK příspěvků všude habakuk, co já bych dal za to kdyby u nás byla většina pouštěčů..., z kapitálních ryb(tím je pro mě ryba nad 60cm) které tu odjakživa byli, zbylo strašně málo a ta třešnička na dortu už je prakticky minulostí

Jiří Š. - Profil | Pá 29.6.2012 23:37:22

Fishky >> no pravdou je že podběrák by se fakt hodil, už jsem takhle u břehu přišel néjednu o pěknou rybu a navíc se mu při tomto vylovování často stane že mu natrhnete dost tlamku a je to nehezký... osobně podložku nemám a nepoužívám, jednak protože se domnívám že mokrá tráva a nebo okamžité puštění z podběráku je pro rybu šetrnější... a druhak velký ryby nechytám, takže pokud má aspoň těch 45cm tak jde do pytle a nebo ho odháčkuju v podběráku ve vodě

meteor - Profil | Pá 29.6.2012 23:36:57

Jiří Š. >> (nebudu "škrobený", takže ti budu tykat ;-)) co se ti konkrétně nelíbílo na mém příspěvku / co ti přijde "dvojsečné"?
PS: snažil jsem se při jeho psaní používat svoji kebuli, tak to na něm snad jde alespoň trošku vidět :-)

Jiří Š. - Profil | Pá 29.6.2012 23:14:52

meteor >> při vašem věku bych očekával, že se, než něco napíšete, zamyslíte a podáte to tak, aby vás druhý člověk nepochopil špatně... věřím že to myslíte dobře, ale kdybych vzal to co jste napsal slovo od slova, pak bych musel konstatovat, že se jedná o výrok jednostranně zaujatého člověka, který nepřemýšlí nad tím co říká...

vikikaca - Profil | Pá 29.6.2012 23:00:25

Fishky >> tak za to poděkování se omlouvám ,na zbytku trvám ,ale jak říkám je to můj názor .

Fishky - Profil | Pá 29.6.2012 22:33:06

vikikaca >> Sám sobě udělit poděkování nelze, stejně jako si nemůžeš udělit "libí / nelíbí", takže to poděkování tam musel dát jedině admin. Jo a rodina s KN fakt nejsem ;-)

vikikaca - Profil | Pá 29.6.2012 19:30:51

Fishky >> prosím tě ty sis sám udělil poděkování ve své diskusi ???Po shlédnutí tvého videa mě tak napadlo jestli nejsi rodina s K.Niklem máte podobný styl prezentace ,ale je to jen můj názor připadá mi to takové udělej jsi sám aneb Pat a Mat české kaprařiny.

Fishky - Profil | Pá 29.6.2012 15:23:13

Míracarp >> Zdarec, klidně mi tykej, tady si všichni tykáme. Jsem rád, že se Ti video líbí, když sis dal práci s koukáním, prostuduj i reakce pod ním, narazíš na ještě děsivější fakt... "video je ze dne, kdy jsme odpoledne grilovali a kapra jsem šel chytit vysloveně na "jídlo" ;-)

Míracarp - Profil | Pá 29.6.2012 11:13:20

Koukal jsem pane Fishky na vaše videa, asi nej je toto. A tak by nebylo špatné, aby ho vidělo více lidí a mohli se k němu také vyjádřit. http://www.mrk.cz/rybarska-videa.php?id=20428
Je fakt pěkné a i to válení kapra po zemi je poučné!!!!. Opravdu nechápu, kde se ve vás bere tolik sebejistoty k poučování druhých.

S pozdravem a přáním dobrého světla a neroztřepané ruky při točení.
Jaromír Kratěna ml.

Míracarp - Profil | Pá 29.6.2012 10:49:51

Zdravím všechny nespokojené Mrkaře. To že se toto video někomu nelíbílo je úplně normální, nikdo nemá stejé názory a nikdo není ani stejný. To by ten život byla pěkná nuda. Sice já bych něco co jsem neudělal rozhodně nepomlouval ale to už záleží na povaze jedince.

K tomu tření - Pro každého rybáře, který o kaprech něco ví, je jasné to že jak před třením tak i po tření je fakt jedno z nej období pro lov. Toto video se odehrávalo na dvou odlišných lokalitách vzdálených od sebe cca 200 km. Na jedné bylo před třením - takže super. A na druhé bylo po tření takže také super.

K tomu příspěvku, že je lepší si chytit jednoho odpoledne nemám žádné námitky. Také ho raději chytím za světla než za tmy. Na D6 i na písáku jsem chytl vše přes den tak že mě to bylo příjemné.

To že musím chytit za každou cenu velkou rybu, není až tak pravda. Je ale fakt, že když jedu na ryby tak z toho chci vytěžit maximum - to je celý můj postoj k životu.
Jinak mě opravdu neúspěch žílu neutrhne. Už jsem v životě chytil víc jak 300 kaprů přes 10kg a 50 přes 15kg. A stejně tak jsem parkrát zůstal bez záběru - to ke kaprařině prostě patří. Ke všemu se lovu hodlám věnovat ještě řadu let, protože mě to fakt baví tak si myslím že asi něco ještě i chytnu.

Mějte se tedy všichni fajn a spíše přemýšlejte nad tím, jak sem dáte svoje oskarové video také.
Martin ho určitě vezme a všichni se rádi přiučíme i vašim tajným fíglům.

Co mě opravdu ale vadí, je anonymita těchto příspěvků. Za klávesnicí je každý Forman, Delon a nejlepší lovec...........

S pozdravem Jaromír Kratěna ml.

loveckaprů - Profil | Pá 29.6.2012 10:37:18

já naopak nemám k videu žádné výhrady. Ruku na srdce, kdo z nás někdy, byť jen maličkostí, neporušil rybářský řád? kdysi jeden tesař řekl:"Ty kdo jsi bez viny, první kamenem hoď". (Nejsem křesťan, ale tahle filosofie má něco do sebe) Navíc porušování RŘ je na vaší svobodné vůli s tím, že musíte čekat, že po zásluze by mohl přijít trest. Kolik kaprů kdo bere je mi ve směs jedno, vzhledem k tomu, že to nejím, jsem od této problematiky naštěstí odproštěn. Kaprů chytám dost, tak v té vodě asi vždy něco zbude.

Urbo - Profil | Čt 28.6.2012 20:39:22

Tento způsob kaprařiny se mě moc nelíbí. Umění je lapnou pěknýho za odpoledne a ne na tyden předkrmovaným fleku. Video nemá žádný přínos, toho co se laplo je plnej youtube. Ikdyž dobře, že zas nešly do světa rady jak na ně.

Pallermo - Profil | Čt 28.6.2012 18:13:15

otazka mimo tema :D vadi kaprum pri krmeni hodne zkvasena kukurice :? je pro ne lepsi zkvasena a smradlava nebo uvarena cerstva diky za odpoved a omlouvam se

Kocháč - Profil | Čt 28.6.2012 17:58:59

Martin M. >> Tohle je nejhorší video co pod hlavičkou MRK.cz vzniklo. Nevadí mi porušování nějakých řádů, neřeším kvalitu, to je vše v poho. Zklamal mě nudný děj o ničem a jak z toho smrdí to, že se musí za každou cenu chytit trofejní kapr.
Takhle si video o kaprařině nepředstavuju. Video Fishkyna bylo o pár levelů jinde :o) Ale jistě si najde spokojené kapráře.

Mery - Profil | Čt 28.6.2012 12:06:26

Video noc moc, ten borec neví co říká :D jednou nejsou vytření kapři je to super pak zase jsou je to taky super.Vedle bivaku člun a místo olova gumička a tvrdí že nesmí zavážet ale nahazovat :D:D

Šutr - Profil | St 27.6.2012 18:45:43

Co je špatného na zabití kapra? Kdo z Vás je myslivec?

Červené karty: M@1r, Apollo444, šmudla007