Romadůr

Diskuse k nástraze/návnadě Romadůr

Autor diskuse: mates202 - Profil , 1.1.2012

packa - Profil | Ne 1.1.2012 20:01:49

romadur ne ale obcas na kousek olomouce-teda pokud ho driv nesezeru-zabery jsou ale jestli je to tim syrem nebo hladovou vodou?

simonkal - Profil | Ne 1.1.2012 19:41:56

jednou jsem ho přidal do boilie a hnedle po 30 min záběr od 5kg kapřík

mirmen - Profil | Ne 1.1.2012 15:51:43

Šulec >> pozor i na teplotu vody, v zimní a studené jarní vodě sýry a těsta z nichve vodě rychle tuhnou a hůř se prosekává háček

m.o.d - Profil | Ne 1.1.2012 15:37:15

já jsme romadur použival při lovu na dírkách.A záběry na něj byli někdy dřív než na červy!Pstruzi na něj brali velmi dobře !!!

Šulec - Profil | Ne 1.1.2012 15:18:40

Tak to jsem ještě neslyšel a nezkoušel, ale dle reakcí vyzkouším při první rybařině.

mates202 - Profil | Ne 1.1.2012 15:03:16

mirmen >> jj, je to tak, sýry prostě fungují proto, že základ je mléko, tedy atraktivní surovina pro ryby, mám vyzkoušené, že stačí nalít mléko nebo nasypat sušené do vody(při plavané kolem břehu) a pak stačí nahodit cokoli a ryby reagují vesměs okamžitě.

mirmen - Profil | Ne 1.1.2012 14:52:51

mates202 >> jo, funguje . Rychlá sýrová těsta se dají připravít i zastudena hnětením taveného sýra se strouhankou, ale je potřeba nechat odležet, přidat vodu ( nejlépe mléko ) a opět zpracovat. Za nevýhodu považuju , že těsto v létě po několika hodinách začíná kysnout ( uchovávat v chladu ).

mates202 - Profil | Ne 1.1.2012 14:48:53

mirmen >> No, alespoň je vidět, že to funguje = děkuji za zajímavé doplnění.

mirmen - Profil | Ne 1.1.2012 14:46:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Romadur používám jako nástrahu i dip už spoustu let:

a) romadurové těsto : ... nadrobno nastrouhaný romadur ( nejlépe se strouhá zmražený ) zalít trochou mléka a nechat několik hodin rozjet sýrovou kulturu .. poté vmíchávat strouhanku .. prohníst, až se spojí, nechat odležet zabalené ve folii .. podle potřeby poupravit konzistenci přidáním mléka nebo strouhanky ... vhodné pro cejny, kapry, plotice a podoustve, parmy aj.

b) romadurový sendvič : ..... rohlík rozříznu po délce , dovnitř vložím romadur nakrájený na 2 mm silné plátky, vše do mikrovlnky na cca 15 -20 vteřin , jakmile se romadur začne roztékat, tak se vše zatíží stejným způsobem, jako když se lisuje pařený rohlík ... uchovávat v mikroten.sáčku, nakrájet na kostičky potřebné velikosti .. na háčku drží dobře... vhodné na kapry, líny, skaláky, cejny....

c) romadurová sýrová příchuť do krmiva : .. postačí nakrájet cca 1/3 - 1/2 romaduru do 1 l mléka a v uzavřené sklenici ponechat cca 2 dny v ledničce .. rozjede se sýrová kultura a vznikne romadurový zákys a cca 1/2 l syrovátky .. před lovem vše protřepat a použít namísto vody na přípravu krmiva

d) romadurový dip na pečivo : ... do skleničky s víčkem cca 1 deci mléka a asi kávovou lžičku nastrouhaného romaduru .. pečivo nastražené na háčku se těsně před náhozem na několik vteřin namočí ( anebo se dip používá na zvlhčení dortového oplatku před lovem )