Kvašená kukuřice (jako nástra i návnada)

Diskuse k nástraze/návnadě Kvašená kukuřice (jako nástra i návnada)

Autor diskuse: mates202 - Profil , 30.12.2011

Recept na tuto kvašenou kukuřici:

A) se mi líbí (vyzkouším ho)82%

B) nelíbí (nevyzkouším ho)4%

C) Kefírovou Kukuřici již znám a dělám12%

D) dělám jiný partikl2%

Od 12.3.2012 hlasovalo 259 čtenářů.

mates202 - Profil | So 31.3.2012 11:31:02

No,
tak jsem se snažil to neudělat, ale nic jiného mi asi nezbývá = uzavření diskuse.

Některé reakce a hlavně uživatelé mě už opravdu nebaví řešit

Recept - Ingredience - postup je daný/jasný a pokud si to někdo udělá po svém, je to jen na něm.

Takto kvašenou kukuřici jsem viděl používat rybáře na soutěžích po celém světě a jen Češi mají zase milión problému(nic proti nikomu).

Všem přeji Petrův zdar a ať se pruty ohýbají.

kurell - Profil | So 31.3.2012 11:29:21

splavek >> tak tak máme stejný názor

splavek - Profil | So 31.3.2012 11:25:53

Fak to tady vypadá,jak,,u blbejch na zahrádce".V podstatě jsou dvě varianty na kvašení,alkoholické(pomocí cukru,na rozjetí a třeba viných kvasinek) a mléčné viz. ta kyška a kefír.Většina lidí tady s toho dělá,,maďarské události".Kdo má praxi v přípravě kvasu na pálení je v klidu(protože ví své) a kdo je brouk Pytlík tak dobře mu tak.Je vidět,jak úplně jenoduchá věc se dá zašmodrchat jako gordický uzel.Kdo chce šmodrchat ať šmodrchá,ale nebrečí,je to jeho boj a jeho cesta.

mates202 - Profil | So 31.3.2012 11:23:59

dada11 >>
s tím podmáslím a přidáváním dalších věcí jsem to tu řešil hned na začátku diskuse = recept je postaven na Kefíru = probiotické kultuře = recept je daný a kdybych tam měl vypisovat = tohle tam nedávejte, budu ten recept psát na 1000 000 stránek = recept je nějak vyzkoušený a každý experiment je na každém.

Takto kvašenou kukuřici jsem viděl používat rybáře na soutěžích po celém světě a jen Češi mají zase milión problému(nic proti nikomu).

dada11 - Profil | So 31.3.2012 11:18:33

MifakM - 31.3.2012 11:10:2Ingredience
celozrnná(nevařená) krmná kukuřice(většinou lze zakoupit ve všech rybářských potřebách nebo zverimexu)
ke kvašení použít nejlépe kefír, ale také kefírové mléko, jogurt, pivo atd.
voda
(případně cukr)

Promin je tam toho vic ne jen kyska.Ale nic to nemeni na tom ze s podmaslim fakt nedoporucuju a priste budu chyterjsi.

MifakM - Profil | So 31.3.2012 11:10:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

dada11 >>
Promin, ale pripominate mi nekteri Babicu...

Kdyz nemame kysku, tak tam dejme jogurt, kdyz nemame ani ten, dejme tam smetanu a kdyz nemame ani tu, dejme tam uplne neco jineho...

Recept je jasne dany a kdyz je tam napsano kyska, dam tam jen kysku...

dada11 - Profil | So 31.3.2012 11:05:58

kurell >> nikdo tady nebreci.Pet kylo kukurice mi muze polibit pr...Ale kdyby v receptu bylo(tim nechci hanit ten recept ani autora) ze v zadnym pripade nedavejte podmasli apod. Jen kefir.Tak tam to treba podmasli nedame nikdo a nikomu se to nezkazi jako tobe.

dada11 - Profil | So 31.3.2012 10:59:39

mates202 >> dekuju za odpoved. Ja se v tom nevyznam jestli kefir,podmasli,kyska,zakys atd...Pro me vsechno stejny.Kdyz sem byl u nas v Jednote,tak kefir nemeli a prodavacka tvrdila ze kefir a podmasli je to samy.

kurell - Profil | So 31.3.2012 10:35:19

pořát dokola,nevím co pořád vymíšlíte.Máte to tam jasně napsané a potom si to dotvoříte(poserete) k obrazu svému a brečíte tady že to není ono,že to plesniví, smrdí, .......!Já recept nijak neupravoval,držel jsem se návodu a ono ejhle všechno jak má být!

mates202 - Profil | So 31.3.2012 10:29:01

dada11 >>
Hm,
jak to tu tak pozoruji, problém je/dělá to podmáslí = kdo ho tam dal, měl s tím podobné problémy jako ty = nejsi první, komu se to stalo.
Pokud se to udělá přesně dle návodu = kuku, kefír, cukr a voda, není s tím problém.
Podle foto to je opravdu špatné = jediné co s tím můžeš udělat je to, že to propereš v teplé vodě a pak dáš pořádně povařit.
Kolega tam dal také podmáslí a bůh ví co a dopadl stejně, tak to převařil a používá to jako normálně.

Já to dělám jak je popsáno v návodu a nikdy se mi to nezkazili.

jurasoft - Profil | So 31.3.2012 10:25:21

dada11 - Profil | So 31.3.2012 10:24:15

jurasoft >> Nevedel sem ze podmasli a kyska je neco jinyho

jurasoft - Profil | So 31.3.2012 10:19:33

dada11 >> podmáslí...celá tahle diskuze je o kvašení pomocí kyšky..nahrazovat cokoliv není totéž...chutná ti stejně poctivý špekáček z masa a nebo špekáček s náhražkami typu ořezky kůže, soja a chemická chuť masa ? Je to jako by jsi vařil řízek a místo masa obalil hadru na nádobí..vypadat to může stejně ale bude to stejně chutnat ???

dada11 - Profil | So 31.3.2012 10:13:01

mates202 >> takhle to vypada.Voda ma barvu jako burcak a na hladine neco byliho,sem tam z toho de bublina.Kdyz necham dekl z kyblu chvilu pryc tak zenska tvrdi ze to smrdi jak skysli vino.Ale hned po odevreni deklu sem si pripadal jak fetak. DELAL sem to 5kg kukurice,podmasli a 15 pol. zlic cukru.Kukuricu sem proplachl teplou vodou(nejteplejsi z kohoutku),dal do kyble,nasypal cukr a zalil prevarenou vrelou vodou asi 5-10 cm nad kukuricu.Az to zchladlo dal sem podmasli . Ten den sem to sem tam zamichal .Druhej den sem to dal do sklepa, ale protoze je tam tak kolem 15ti stupnu,tak sem to vzal dalsi den domu.Prvnich 14 dni to vonelo jak koralka a pak se to (podle me) zacalo sra...Jeste sem se chtel zeptat myslis ze kdyz bych to ted treba nekolikrat prevaril,tak by to slo jeste pouzit.Nebo to mam za staleho michani vylejt do hajz.....Diky .

mates202 - Profil | Pá 30.3.2012 23:14:53

JOIKA KAKE >>
Smrdět čpavkem by to nemělo = max jako zelí nebo podobně a nesmí tam být plíseň, pokud se ti to nějak nezdá, dá se to proprat, pořádně převařit a použít jako normálně.
Mě to právě smrdí jako zelňačka?.
Tamás Ladányi ve Fishing & Hunting říká, že je to výrazně cítit a teď nevím po čem?.

JOIKA KAKE - Profil | Pá 30.3.2012 23:05:07

mates202 >> no ja dnes slavil tri tydny nalozeni podle receptu:) kuku pomerene tvrda,na hladine bily povlak,ale smrdi to ze sudu,jako verejne zachodky-cpavy smradek...je to tak dobre?myslim jako na ryby:)
diky za trpelivost pri odpovedich!
J.K.

mates202 - Profil | Pá 30.3.2012 21:27:59

kurell >>
rozmáčknout to nepůjde, změkne to tak, že to napíchneš na háček nebo propíchneš jehlou na boilie = jak popisuje i Tamás Ladányi ve Fishing & Hunting

Moravadream - Profil | Pá 30.3.2012 21:12:45

kurell >> tak třeba to ještě změkne

kurell - Profil | Pá 30.3.2012 20:59:32

Moravadream >> v prstech nerozmáčknu,max. nehtem rozpůlím

Moravadream - Profil | Pá 30.3.2012 20:56:49

kurell >> Ahoj, podle klapání ale pořád dosti tvrdá ne? Nebo ji v pstech rozmáčkneš?

mates202 - Profil | Pá 30.3.2012 19:57:04

kurell >>
Ahoj,
dobrá práce pane kolego = takto to má vypadat.

Tak ať se daří = Petrův zdar a ať se pruty ohýbají.

Gotacek - Profil | Pá 30.3.2012 19:45:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

dada11 >> Hele mě se stalo to samý, skončilo to v záchodu a kvasim znovu a lépe...

kurell - Profil | Pá 30.3.2012 19:36:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mates202 - >> tak jsem ti natočil video

mates202 - Profil | Pá 30.3.2012 16:25:47

dada11 >>
Ahoj,
já nevím, co vy s tím chlapy děláte?, mě se to nikdy nestalo.
Připomeň mi, co jsi tam dal a kolik?, jak dlouho to bylo naložené a tak.
Pokud máš možnost = vyfoť to a dej to sem.
Jinak, pokud se ti to nějak nezdá, dá se to proprat, pořádně převařit a použít jako normálně.

dada11 - Profil | Pá 30.3.2012 16:01:47

mates202 - >> tak je to v prde..... zacalo to smrdet jak aceton.Nezbyde nez to vyhodit .nevim kde byla chyba .A to to ze zacatku vonelo jak koralicka.

Blumik - Profil | Čt 29.3.2012 21:01:34

kurell >> To maš ,ale ukazkovou kukuřicu,to si ty zrna vybiral.Jinač, mam to podobne prozatim-uvidime, co z toho vznikne.Když jsem k tomu čuchnul a zkouška na prst, tak jsem citil vuni toho jogurtu nasladleho,ale pěkně to bublalo.Ten kysely a přesto nasladly pach ,je si myslim ,že jsem tam prdnul 1kg cukru.Prozatim to vypada dobře.Proti těm smradum, na ktery jsem chytal,mě ta kukuřice snad i voni.

Obiš - Profil | Čt 29.3.2012 16:32:10

mates202 >> Ahoj,taky sem něco naložil. Už je to tak 14 dní,ale je pravda, že to nemám ve 20stupních. (mám to venku...nebyla jiná možnost) A výsledek snad dobrý jen je to pomalejší. Kuku,zatím ještě tvrdá,ale smrdí to po kvasu. Plíseň žádná. ,,voda" pěkně bílá a řekl bych ,že podstatně méně tekutá. Jinak sem naložil i pšenicu. Tam voda stmavla a zrníčka pšenice jdou krásně vymáčknout ze svého obalu. Myslím,že když k té pšenici přidám při krmení řepku,tak to bude trávící rychlík jak prase. Dost se mi to líbí.

kulhacka - Profil | Čt 29.3.2012 11:07:06

No já taky tak, 3.tím týdnem naloženo ve sklepě, mám to v kýblu zavříté a když to otevřu, sem tam to zabublá, ale po tých škralupoch pěnových jak vidím na fotkách si možu nechat enom zdát. Ale má to větší tah jak kvas od trnek. Když sem natáhl nosem jaků to má vůni tak mě to málem až zadrhlo.

Toš nwm co s tím.

oskus - Profil | Čt 29.3.2012 10:53:50

Tak já jsem po 14 dnech stáhl z vrchu plíseň a je tam zakalené voda nic víc a kuku je stále tvrdá,tak nevím co je špatně ?:-((

kurell - Profil | Čt 29.3.2012 10:42:37

mates202 >> no ono není co psát,je to přesně podle návodu.do kýble jsem dal vypláchnutou kuku 1,9kg do toho prdnul jeden jahodovej kefír (obič nebyl k sehnání) a na 1kg kuku 2lžíce cukru,takže 4.promíchal jsem to a mám to doma a kvasím jako o život.Na velikonoce jedu na 3 dny k vodě tak budu zkoušet!