Češi stále více nahrazují tradičního kapra lososem

Autor diskuse: Martin M. - Profil , 9.6.2011

R.P. - Profil | Út 14.6.2011 17:14:13

tady to máš

HmmmmTakJooooo - Profil | Po 13.6.2011 16:26:42

Venca888 >> :DDD hehe

Venca888 - Profil | Po 13.6.2011 16:16:49

HmmmmTakJooooo >> jojo... muj pětiletej synovec si to o mně taky myslí... :-)

Venca888 - Profil | Po 13.6.2011 16:16:30

nofish >> štiku nutně nemusim... ale moje drahá polovička jí naopak má ráda...

HmmmmTakJooooo - Profil | Po 13.6.2011 16:14:15

Venca888 >> vidis pritelkyni to trvalo 1 rok skoro pochopit ze mam dicky pravdu :DDD

HmmmmTakJooooo - Profil | Po 13.6.2011 16:12:02

nofish >> nerikam co je lepsi :)))) jsou ryby dobre a spatne ... z tech dobrych ci je lepsi nez jina se hadat neci jinak amur pecka akorat na me dost kosti ...

nofish - Profil | Po 13.6.2011 16:07:49

Venca888 >> asi jo, já v tom mám bordel, protože kamoš tvrdil že candát je lepší než štika, přitom když si můžu vybrat tak radši tu štiku. Tak já nevím, asi jsem "chuťově menšinový" nebo nevím

Venca888 - Profil | Po 13.6.2011 16:02:47

nofish >> pravdu má HmmmmTakJooooo... to je přece jasný... :-)

Venca888 - Profil | Po 13.6.2011 16:02:04

HmmmmTakJooooo >> možná pro tebe... stejně třeba jako pro toho strejdu v hospodě ta svíčková...

nofish - Profil | Po 13.6.2011 16:01:42

HmmmmTakJooooo >> jak jsi přišel na to že kapr není dobrá ryba? Že ti nechutná? Hele a co teda vietnamci? ti se po něm můžou umlátit- ti tvrdí že je dobrý. Jak to teda je? Protože já tvrdím že nejlepší je amur. Omg aby jeden člověk řekl co je a co není dobrá ryba je nemožné, nemyslíš?
Táta nesnáší tatarák, já ho rád, kdo má teda pravdu? ............

Venca888 - Profil | Po 13.6.2011 16:00:04

Dida >> kde to je?

HmmmmTakJooooo - Profil | Po 13.6.2011 15:56:44

Venca888 >> Ale ale ))) co do toho tahas svickovou :)))) proste kapr nrni dobra ryba :))))) neberu nekomu ze mu chutna .... ale je to proste tak

Dida - Profil | Po 13.6.2011 13:15:18

Venca888 >> nahlídni do novin Rybníkářství, je to v pdf.

Venca888 - Profil | Po 13.6.2011 11:31:37

R.P. >> o.k. ale aktuální prodej tam nevidim...

(o)_(o) - Profil | Po 13.6.2011 9:06:06

nofish >> K (ne)poživatelnosti tradičního kapra jsem již vyjádřil svůj subjektivní názor. S kulinařinou to nemá rozhodně nic společného. Problém je v samotné surovině a mém odporu k ní.
Tím se tato konstruktivní odpověď blíží ke konci a nezbývá mi, abych ti popřál pokud možno ty nejhodnotnější chuťové zážitky při komzumaci kapřího masa.

nofish - Profil | Ne 12.6.2011 23:44:39

Venca888 >> Existuje rybářské sdružení čr, se tam mrkni jestli něco najdeš, nikdy jsem to nezkoušel. Aha, on už to sem někdo dal :D

R.P. - Profil | Ne 12.6.2011 22:35:35

Pvl - Profil | Ne 12.6.2011 21:41:02

nofish >> Ono to má taky ještě jeden háček losos se moc v restauracích neobjevoval -alespoň ne v těch levnějších . Tak jej kupa lidí ráda ochutná . Jinak kuchaři jej určitě mají rádi --jak píšeš

dejff - Profil | Ne 12.6.2011 21:34:00

to je dobře

Venca888 - Profil | Ne 12.6.2011 21:31:43

HmmmmTakJooooo >> soudnej člověk? kdo je to soudnej člověk? Ty? Támhle tatík z hospody Na Růžku by nevyměnil svuj bůček za svíčkovou... :-)

Venca888 - Profil | Ne 12.6.2011 21:29:50

R.P. >> jistě... ale od jakejch? existuje nějaký celostátní sdružení komerčních rybochovců, který by mohli prezentovat reálný čísla?

nofish - Profil | So 11.6.2011 20:20:05

HmmmmTakJooooo >> Ale vidíš to? :D vidíš? To že je lepší tvrdíš ty, já zase že kapr. Každému chutná něco jiného o to jde- viz například bernard nealko švestka, půlka lidí miluje, druhá nesnáší. Pro tebe je lepší losos, takže budeš lidem cpát lososa- tomu se nikdo nemůže divit. Ale u těch pánů kuchařů je to jednoduché- losos je pro ně prostě jednodušší- novaco doveze filety a hotovo a osolí to a hotovo (to mám potvrzeno i od dvou kamarádů kuchařů v restauracích). Takže se nedivím že v tv všude cpou lososa a nejlíp filety.
To že tobě chutná víc je jak je, souhlas, každý rád něco jiného.
Jinak aby ses nedivil pokud jde o kvalitu masa. Kdo ví, zda se ještě chovají ryby "na žrádlo" a "ryby na vzorky" - pro veterinu, hygienu a podobně (prostě jako se to někde dělávalo u pstruha- ryby v kterých se zakázané přípravky neprokážou). Myslím zrovna ti lososi, pstruzi, tilapie- prostě farmové chovy.

velbyk - Profil | So 11.6.2011 20:09:09

Hele lidi tak nevím já si raději dám čerstvou ne napuštěnou vodou a několikrát zmraženou rybu a jestli to je ta nebo ona souhlasím s těma co tvrdí že je vše o přípravě ;-)

HmmmmTakJooooo - Profil | So 11.6.2011 20:01:11

nofish >> Souhlasim do te miry ze spatna surovina jde udelat lepe nebo hure ale to nemeni nic na faktu ze losos je lepsi

retrívr - Profil | So 11.6.2011 13:01:15

Sven >> Jo.

retrívr - Profil | So 11.6.2011 12:58:06

nofish >> Určitě souhlas.Dík.

libec77 - Profil | So 11.6.2011 12:57:40

Mražený losos co prodávají v marketech za příznivou cenu jsem koupil jednou a něco odpornějšího jsem nejedl,kdo ví jak dlouho je zamražená a z jakého chovu.
To radši z mořských makrelu nebo štiku, Zlatá česká ryba! samozřejmě koupená živá nebo chycená u vody.

nofish - Profil | So 11.6.2011 12:46:02

HmmmmTakJooooo >> omg, vše je o úpravě.....

Sven - Profil | So 11.6.2011 12:44:35

Lauri >>
Cítím to úplně stejně jako Ty . (Lauri - ® Pá 10.6.2011 10:48:00 )
Jen bych doplnil, se občas zákazníkovi nerybáři ani nedivím, že nesáhne po kaprovi do útrob mrazáku v super/hyper marketu.
Osobně bych také silně předraženou, nevábně zabalenou, mizerně naporcovanou, několikrát rozmrzlou, začernalou rybu, připomínající mrtvolu po exhumaci, také nekoupil.

HmmmmTakJooooo - Profil | So 11.6.2011 11:57:37

Lide a chute sou ruzne ale kazdy soudny clovek musi uznat ze losos je proste lepsi ... osobne pro me je kapr neco co bych pozrel maximalne za trest v jakekoli podobe ... ale kazdemu dle jeho chuti :))))

nofish - Profil | So 11.6.2011 11:45:14

retrívr >> Pokud jde o kvalitu v těch obchoďácích tak souhlas, i s lososem, ono totiž na mase není vidět to co na celé rybě když jim tam přijde. Obzvláště lososi dodávaní jednou nejmenovanou firmou (mražené zboží, nanuky, až po úklidové prostředky- kdo ví firmu pozná) jsou občas opravduu zoufalé kvality.
ONo celkově pokud jde o kvalitu ryb tak si to musí člověk dobře hlídat a dívat se co kupuje. Ani prvovýrobci nejsou "svatí" a snaží se ob čas prodat něco co by už dávno mělo být zlikvidováno, ale to ne jen u ryb.

retrívr - Profil | So 11.6.2011 11:08:40

Martin M. - >> Ahoj, neměl jsem možnost vše číst, tak ryze svůj názor.První zhovadilost je, že ceny se neliší.Dále, kvalita kapra v řetězci je špatná, to samé je i u lososa, jen to málo kdo ví.Třetí věc je, že připravit chutně kapra mnoho lidí neumí. Čtvrtá věc je, příprava lososa, tak jak se u nás dělá, je jednoduchá, rychlá. Mimo kategorii, obalovat lososa by mne fakt nenapadlo.Snad se nezlob za mé otravování.

Jarda Š. - Profil | So 11.6.2011 10:26:48

nofish >> Jj, to jsem měl na mysli.

nofish - Profil | So 11.6.2011 10:05:04

Pvl >> asi tak