smažené jikry a mlíčí

Diskuse k rybářskému videu smažené jikry a mlíčí

Autor diskuse: Cloud - Profil , 23.12.2010

karel.datel - Profil | Čt 23.12.2010 22:22:27

Kdysi, kdesi, jsem lapil recept, jak dělat placky ze štičích jiker. Podle tohoto receptu jsme připravovali placky z okouních jiker a mlíčí (bavím se o době kolem roku 80, kdy Vltava byla okounů plná). Dělalo se to tak, že se gonády co nejlépe odblanily, vidličkou prošlehaly s vajíčkem, aby se co nejvíce oddělily jikry od sebe a mlíčí se rozpadlo na co nejmenší kusy. Pak se dala sůl, kmín, pepř a trocha papriky, mouky nula nula nic. Směs se na pánvi roztáhla do co nejtenší vrstvy a osmahla z obou stran. To, co se předvádí na videu, je hrůza, děs a běs.