Diskuse k článku: Těžké začátky kaprařiny aneb Od Salazara ke zlaté rybce

tomchamik - Profil | Ne 27.4.2008 17:19:37

Ahoj všem,děkuji za kladné i záporné hodnocení,nemohl jsem reagovat dříve,byl jsem na Pádu.
Článek jsem napsal jen tak,jako odychovku,nejsem kaprař honící se za rekordy,chytám na všechny způsoby a ke kaprařině se dostanu tak 3x za rok.Naopak,kdo mě zná,ví,že jsem do minulého roku odsuzoval pípáky a podobné vymoženosti,ale to k tomuto lovu patří a dnes už vim,že i toto má své velké kouzlo.
K otázce chytré vody:To je v tomto případě kořalka:-))))
Pro ostatní:tento článek nevznikl pro možnost financování další výpravy,obávám se,že na financování mých výprav bych musel napsat knihu:-))))
A o chytání na boilís opravdu nemám potuchy,jen jsem to zkusil a měl jsem kliku na dobré místo a skvělé parťáky co mě to naučili.

El Duffus - Profil | St 23.4.2008 12:14:25

Tomchamik- sorry, že Ti zapatláváme diskuzi, klidně to smázni, budeme pokračovat soukrmou zprávou, tedy za předpokladu, že Bowden ví, co to je :-)

El Duffus - Profil | St 23.4.2008 10:23:37

Bowden- ale ale ale, brzdi. Naduté vyjádření? Všechno je to o tom, že jsem napsal, co si myslím o tom článku a Ty to nemůžeš strávit. Ono už to totiž není dávno trestné vyjádřit svůj názor...
Taháš sem kraviny jako, že by člověk, kterej chytá malé pstruhy neměl bejt pro mě člověk nebo co. Jak jsi na to přišel netuším..., myslíš si, že nechytám malé ryby na jemné náčiní? Možná by ses divil na jak jemné v porovnání s tvojí šestnáctkou...

Flip - Profil | St 23.4.2008 10:04:24

Celkem slušnej článek o chytání kaprů v našich podmínkách a dalších věcech s rybolovem spojených, za které se autor nestydí.Pro normálního člověka ,lovící všemi způsoby lovu ,určitě přijatelnější,nežli reklamní sračky o lovu big kaprů na top revírech na chcíplou oliheň a smrdutého kraba od renomované firmy XY.

BOWDEN® - Profil | Út 22.4.2008 19:28:59

El Duffus - ® Út 22.4.2008 12:33:53

Reagovat? Na tvou nafoukanost? Proč? A nesoudím podle ničeho jiného než podle tvého nadutého vyjádření a nezmýlil jsem se v tobě. Opět se nadutě vytahuješ, že já chytám násaďáky ale ty ředitel zeměkoule velekapry, trak jo, dělej si co cheš ale neshazuj člověka, nota bene začátečníka. Nejde tu totiž o mě ale zastal jsem se autora článku, nic víc. A i já bych mohl opáčit že neznáš ty mě ale soudíš. To, že je pro mě zážitek chytání malých ryb na jemné náčiní jsem napsal jen proto, abys vzal na vědomí, že lidé jsou různí. Já autorovi článku rozumím. Třeba pstruhař, který chytá sotva čtvrtkilové kmíňáky je tedy vlastně podle tvých měřítek kdo? Je to ještě člověk?

El Duffus - Profil | Út 22.4.2008 12:33:53

Bowden-neznáš mě, tak mě nesuď. vyjádřil jsem se a za tím si stojím. Za to, že považuješ kapra 75 cm jako trofejního a nikdy jsi věšího nechytil nemohu a je mi to srdečně jedno. Že považuješ rybu zdolanou na jemnou plavanou (podle Tebe) za hodnotnější jak píšeš :

¨můj kapr 67 na 15 gramový šestimetrový teleskop, s mikronavijáčkem dvacítkou, se 100 metry vlasce šestnáctky a na háček velikosti 12 je víc, než kapři chycení na extrabytelné kaprobijecké vybavení kdy ryba nemá šanci....

si myslím, že by se dalo o Tvém tvrzení s úspěchem pochybovat, ale opět, chytej si v pohodě násaďáky, když Tě to baví. Ono totiž chytání na boilie není vždy jenom o čekání, ale nato aby jsi to poznal jsi skončil moc brzy. Těším se na Tvou reakci.

Petr.J - Profil | Ne 20.4.2008 19:14:55

Není to špatný článek, každý někdy nějak začíná a zde se mi líbilo, že se nenechal odradit počátečním neúspěchem. No a ten koják je krásnej, ti ostatní taky, ale takového kojáka jsem ještě nikdy nechytil, takže trochu závidím, asi ho tam pudu taky zkusit.

BOWDEN® - Profil | So 19.4.2008 15:05:06

N El Duffus - ® Čt 17.4.2008 14:07:59
Tento článek mě absolutně nazaujal. Přijde mi to absolutně o ničem, tuctové čtení ve kterém jsem se dozvěděl, že autor rád griluje, ale o chytání na boilies nemá potuchy...

Patrně trpíš syndromem velikého Mistra světa a ředitele zeměkoule, Y@ran ti to napsal dobře. Mě se článek líbí a kapři 75 a 81( nad 75 jsem já ještě nikdy nechytil) jsou pro mě životní, nikdy jsem větší nechytil a tvrdím, že je nás takových spousty.
Jsem spíš plavačkář a čudlař a můj kapr 67 na 15 gramový šestimetrový teleskop, s mikronavijáčkem dvacítkou, se 100 metry vlasce šestnáctky a na háček velikosti 12 je víc, než kapři chycení na extrabytelné kaprobijecké vybavení kdy ryba nemá šanci.
Já pisateli článku rozumím a fandím mu, přesně tak jsem tomu kdysi, když chytání na boilies začalo propadl taky, ale pak mě to znudilo a vrátil jsem se ke svojí čudlařině. Mě to musí pořád brát a nemám ani čas ani trpělivost čekat hodiny a hodiny na záběr. To ale ještě neznamená, že budu pohrdat vším ostaním než mou oblíbenou plavačkou.

El Duffus - Profil | So 19.4.2008 8:22:39

Y@oran- copak jsi to vyplodil za blud?

Y@ran - Profil | Pá 18.4.2008 16:43:50

Vidím, že většina hodnotitelů se cítí být Otou Pavlem.... a přesně v duchu čecháčství je třeba autora trochu "povláčet" aby nezpychl. Mě by osobně zajímalo co je chytrá voda - tento terminus technicus se mi líbí. Případnou odpověď prosím na SZ, aby někdo z toho neutrpěl ujímání.

kopi - Profil | Pá 18.4.2008 13:19:26

Tak článek je nenáročný a oddychový, ale zase pro spoustu lidí to může být dobrý návod, že u cementárny v Černošicích se daj nalapat hezcí kapříci. Nebo se přesné místo nezmiňovalo?! Ale ať je článek alespoň v něčem přínosem :)

gx1 - Profil | Čt 17.4.2008 23:34:22

Clanek nic moc,ale co mi vadi vic, je to ze uz jsem ho cetl v nejakem nasem rybarskem casopise.Chapu ze penize na dalsi vypravu jsou potreba ale nestalo by za to napsat nejaky novy dosud neuverejneny clanek.

Suly - Profil | Čt 17.4.2008 18:11:37

kapr je bílá ryba?

El Duffus - Profil | Čt 17.4.2008 14:07:59

Tento článek mě absolutně nazaujal. Přijde mi to absolutně o ničem, tuctové čtení ve kterém jsem se dozvěděl, že autor rád griluje, ale o chytání na boilies nemá potuchy...